Blizzcon 2014!

//pic/blizzcon/14/blizzcon2014
Vítejte na Blizzconu 2014! V tomto článku se dozvíte nejnovější informace přímo z Blizzconu! Máme pro vás připravený také live chat, jako tomu bylo minulý rok, takže se informace dozvíte z první ruky! Budeme vám přinášet informace nejen ze světa World of Warcraft, ale také o Hearthstone, Heroes of the Storm a Starcraftu!

Navigace - Den 1

Vítejte na Blizzconu 2014!

Zahajovací ceremoniál

Blizzard netroškaří a vytáhl hned několik es z rukávu už na zahajovacím ceremoniálu. Některé z nic byli očekávané a jiné se ukázaly jako naprosté novinky. Taky přítomné i diváky u monitorů nezapomněli nalákat na další program, o kterém si něco řekneme později. Začátek byl klasický, očekávaný. Na pódium vystoupil Mike Morhaime, CEO a spoluzakladatel Blizzardu, promítlo se video mapující desetiletou historii Warcraftu a šlo se na věc. První přišlo na řadu Heroes of the Storm, kde nám byli představeni mimo jiné i staronoví hrdinové jako Thrall, Jaina anebo jedny z nejstarších postav Blizzardu Lost Vikings, taky se dočkáme nových skinů, battlegroundů nebo Ranked módu. Na své si přišli i fanoušci trailerů, kteří se dočkali jednoho nového. Ale teď k tomu nejdůležitějšímu. Uzavřená beta se spustí už 13. ledna 2015. Hned poté se dostalo na karetní hru Hearthstone: Heroes of Warcraft, kterou představil Jason Chayese. Začalo to nevinně. Vzpomínalo se na nejdůležitější okamžiky, ale pak to přišlo. Byl oznámen nový datadisk Goblins vs Gnomes, který dokreslili animovaným trailerem. Ten vyjde už příští měsíc a kromě jiného přinese i 120 nových karet. Následně se pozvolna navázalo na Starcraft 2, kde za promítání nového cinematic traileru Dustin Browder oznámil druhý datadisk Legacy of the Void. Máme se tak těšit na spoustu zvratů v příběhu a možná i nějaké to úmrtí. Navíc se dozvíme něco víc o osudech našich oblíbených hrdinů a objeví se nový herní mód Arcane. Ale pak se na jevišti objevil Chris Metzen, který po chvilce zdržování představil novou akční sci-fi hru Overwatch, což nikdo z přítomných nečekal. Nové universum. Po sedmnácti letech! Tato týmová střílečka z pohledu první osoby se blýskla novým cinematic trailerem, který hravě strčí do kapsy nejeden animovaný film od Pixaru nebo Dreamworks. Jeff Kaplan pak pustil i gameplay preview a prozradil, že beta začne už příští rok. Oznámení Overwatch tak pomohlo vyluštit jedno z tajemství letošního programu - několikahodinovou díru po skončení ceremoniálu.

Heroes of the Storm

Veškeré informace o Heroes of the Storm z prvního dne, najdete na naši sesterské stránce Heroesfan.cz. V první části velkého souhrnu se redaktoři zaměřili na nové funkce, které nás čekají v blízké budoucnosti. Přečíst si je můžete ZDE. Druhá část je kompletně zaměřena na nové hrdiny a battlegroundy. Pokud se chcete dozvědět nové informace o Jaine, Thrallovi nebo battlegroundu Sky Temple, směřujte ZDE. Poslední, třetí část je již taková odlehčená. Kolegové se podívali na nové skiny, mounty nebo na Q&A s vývojáři. Odkaz na článek naleznete ZDE.

Hearthstone

Overwatch

Blizzard dnes na Blizzconu oznámil novou hru. Jedná se o střílečku z budoucnosti. Můžete se podívat na oznamovací trailer nebo ukázku ze hry, ale také na představení hrdinů! Overwatch je kresleně stylizovaná týmová střílečka zasazená do blízké budoucnosti. Důraz je kladen na vysokou dynamiku zápasů, každý by měl být jiný. Můžeme očekávat rozmanité hrdiny, žoldáky, inženýry, dobrodruhy a další různé zvláštnosti, které se budou mydlit v epických bitvách, a to vše s typickými znaky her od Blizzardu. Každý hrdina je v Overwatch zcela unikátní a s úplně odlišnými schopnostmi, stejně tak jsou na tom i mapy. Mohli jsme vidět opravdu vše, bojiště budoucnosti, steampunkový Londýn i středověkou asijskou vesnici. High-Tech zbraně, neviditelnost, teleportace a na druhé straně to byl například lukostřelec, obří kladiva nebo vlastní pěsti. Jedna z nejzajímavějších postav je určitě Tracer, tato bývalá britská pilotka je velice mrštná, po mapě se dokáže velice rychle pohybovat. Její největší přednost je ale manipulace s časem, ano čtete správně. Tracer se dokáže vrátit zpátky v čase, což se tak často ve hrách nevidí, navíc v multiplayerových. Jednotliví hrdinové jsou silní, ale jejich schopnosti jsou vytvořeny tak, aby se jejich potenciál zvýšil, jakmile se týmově spolupracuje. Kooperace zde bude hodně důležitá a možnosti, jak sestavit impozantní tým je nespočet. Ať už chcete tým zaměřený na nulovou gravitaci, ovládání střelných věží nebo například obranný tým, který se zaměřuje na štíty. V Overwatch to není žádný problém a možnosti k dosažení vítězství jsou téměř nekonečné. Brzy vám přineseme podrobnější článek, mezitím se můžete registrovat do bety, která bude probíhat v příštím roce nebo se například podívat na některé z videí, na které jsme odkazovali výše.

World of Warcraft

Warcraft film

  • Existovalo tolik příběhových možností, které by se daly zpracovat do filmu, tak se tvůrci rozhodli, že to vezmou pěkně od začátku a začnou u orků a lidí.
  • Ve filmu by chtěli vyprávět příběh obou ras, tak aby se divák sžil s oběma.
  • Film by měl být vyvážený přesně 50 na 50 mezi Aliancí a Hordou.
  • Režisér Duncan Jones přiznal, že se obklopil experty na lore, aby film dopadl co nejlépe.
  • Blizzard má z filmu hodně dobrý pocit.
  • Ve filmu se objeví scéna, kdy bude Duroton se svou těhotnou družkou Drakou ve stanu a bude hledět na hořící okolí.
  • Tvůrci si dávají hodně záležet na grafických efektech, takže by mělo být hodně těžké odlišit, co jsou efekty a co skutečnost. To platí i pro orky.
  • Pro natáčení bylo postaveno mnoho lokací. Například Stormwindskou hlavní třídu. A to včetně drobností, jako jsou poštovní schránky a cedule.
  • Film včetně speciálních efektů přirovnávají tvůrci k mixu Avatara a Pána prstenů.
  • Herci si prošli tréninkem orkského chování.
  • Travis Fimmel si zahraje Lothara.
  • Toby Kebbell se představí jako Durotan.
  • Ben Foster si zahraje Medivha.
  • A Rob Kazinsky Orgrina.
  • Gul'dan dostane tvář Daniela Wu.
  • Dominic Cooper bude král Llane.
  • I když ve Warcraft Adventures Clancy Brown namluvil Thralla, ve filmu si zahraje Blackhanda.
  • Ben Schnetzer ztvární Khadgara.
  • Paula Patton se představí jako Garona. Za zmínku stojí, že se natáčela live-action a ne motion capture.
  • Ruth Negga se na chvíli objeví ve filmu také.
  • Na pódium přišel Rob Kazinsky alias Orgrim i s Doomhammerem. A zástupem vojáků!
  • Rob se přiznal, že ve WoW strávil přes 500 dní. Hrál za warriora a poté za death knighta. Taky se zmínil o své roli. Orgrim je podle něj jedna z nejzajímavějších postav a navíc fešák. Prý bylo zábavné hrát pořádného bastarda a opak Durotana – moudrého náčelníka. Taky ho bavil vývoj postavy. Jak se z něčího bratra a přítele stane tvrdý náčelník a obávaný vůdce. Přiznal, že si připadal trochu hloupě, když pobíhal po place v šedém pyžamu s replikou kladiva v ruce. Ale když viděl výsledek tak to bylo něco neuvěřitelného.
  • A protože jsou ve filmu potřeba i pokřiky, natočili si je rovnou s fanoušky v sále. Alianční „For the Alliance“ vedl Metzen a hordské „For the Horde“ Kazinsky. A pak jen následovalo sborové „For Azeroth“.
  • Film přijde do kin v březnu 2016.

Blizzcon 2014 - Trailer

Warcraft movie trailer promítaný na Blizzconu 2014 tak, jak si ho pamatuje výtvarník Yanmo Zhang. Viděl ho celkem třikrát a naštěstí si zapamatoval většinu scén, které následně nakreslil. A takhle to podle něj vypadalo.
První scéna. Záběr na dechberoucí Stormwind z ptačí perspektivy. Západ slunce nad městem značí, že se blíží válka. Stormwindská zbrojnice. Lesklé štíty na stěnách a zbraně ve stojanech. Záběr trůnního sálu. Král Llane sedí na trůnu. (Pravděpodobně) Lothar a Medivh stojí před ním. Přiblížení na přemýšlejícího krále Llanea, možná zrovna naslouchá Lotharovým hlášením z války. Blasted Lands (nebo Draenor?). Zelený blesk protínající oblohu. Teď je na řadě Horda! Armáda v pozadí pomalu postupuje vpřed. Postupující orkové. Ork pozoruje Dark Portal a hlas v pozadí říká: „Naše naděje je v troskách, není se k čemu vrátit.“ Teď přichází na řadu magický Dalaran. Celé město pomalu pluje v oblacích. Tři hlídkující elfové pomalu kráčí kupředu. Jeden z nich otáčí hlavu a v pozadí slyšíme: „Je válka… tou jedinou odpovědí?“ Poslední scéna. Durotan sleduje svou ženu. Jejich tábor byl vypálen a Durotanovy oči jsou plné smutku. Jeho žena se ho snaží uklidnit a on jí to svým pohledem oplácí.


Naposledy upravil/a Serwak 03.04.2016 v 14:12:11.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

hitteeDus 05.06.2023 13:03

I do not know how many products I have Zhao Ling shrugged and said casually <a href=http://cials.autos>buy cialis online no prescription</a> Asuncion M, Calvo RM, San Millan JL, et al

Mordecay 09.11.2014 11:33

Kreon
no neviem ako vy ale mňa bude zaujímať akýkoľvek príbeh zo sveta Warcraftu.
Tak to si napísal trefne

Kreon 09.11.2014 01:32

Ja sa Vám normálne čudujem aký ste skeptický voči filmu Warcraft. Veď to má pod palcom Blizzard ktorý nás ešte nikdy nesklamal...Grafiku má blizzard perfektne zvládnutú a príbeh...no neviem ako vy ale mňa bude zaujímať akýkoľvek príbeh zo sveta Warcraftu. PS: Ako jeden z obrovských fanúšikov Tolkiena konečne môžem povedať že je možné že Warcraft prekoná najlepšiu fantasy všetkých čias Pána Prsteňov a to už je čo povedať, pretože doteraz sa to nikomu nepodarilo.

Esperanta 08.11.2014 22:20

Proč... jsem... tam... nemohla... být! PROČ!!! *bere kapesník a smrká*

Muraddin 08.11.2014 20:32

Tak na to som neuveritelne zvedavy, ako toto dopadne... pevne dufam, ze dobre, aj ked o tom nie som presvedceny :/

shaix 08.11.2014 09:53

neuveritelne se tesim!!!!!

Sppykeman 23.04.2014 10:39

Hmmmm ještě bych tam dopsal, že datum vydání cimatic videa bylo NEJSPÍŠ oznámeno.

Mondel 23.04.2014 10:00

Nehádal by som sa keby nový datadisk vyšiel práve cez Blizzcon, možno sa mýlim ale nebolo tomu už kedysi ?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet