Café Bar Geekárna

http://media.wowfan.cz/uploaded/Geekarna_logo
Patříte mezi tu sortu lidí, která jezdí na různé cony, protože si tam konečně s někým rozumí, a mezi normálními lidmi si připadáte jako ryba na suchu? Nebojte, takových je nás víc. Proto také jezdíme na Festival Fantazie a na další akce, kde potkáme podobně praštěné lidi, jako jsme my. Ale co když je takový nějaký con v nedohlednu? Co když se chcete znovu potkat s lidmi stejné krevní skupiny nebo prostě jen uspořádat narozeninovou oslavu či nějakou párty v prostředí, které je laděno pro lidi, jako jste vy? V tom případě máme pro vás tip. V Praze se jedno takové místo nachází. Nevíte jaké? Proto jsme se rozhodli udělat článek o Geekárně.

O Geekárně

Bylo, nebylo, ale asi bylo, jinak bychom se o tom nebavili, probíhal Festival Fantazie 2014. Užili jsme si ho, přežili jsme velké množství alkoholu v krvi, hráli deskovky do rozednění, chodili v kostýmech, fotili se s lidmi v kostýmech, byli na přednáškách a sami jsme se jich účastnili jako přednášející i jako posluchači. A najednou jsme měli odjíždět a přesně v ten den zastavil mě a DaveLa Praotec Trekkie. „Moje známá rozjíždí takový podnik, který by se vám mohl líbit,“ řekl a pyšně ukazoval na placku s logem Geekárny. „Nechcete přijít na otvíračku?“ „A kdy to je?“ zeptali jsme se ihned. „18. července,“ odpověděl Praotec. „Tak jo,“ řekli jsme, i když jsme nevěděli, zda budeme mít čas. Jenomže jak jsme se tak po příjezdu z FF aklimatizovali, přemýšleli jsme, zda má cenu na takovou akci chodit. A pak jsme se podívali na fotky na stránkách Geekárny a bylo nám jasné, že tam prostě musíme přijít. Jak kvůli lidem, které jsme mohli potkat na Festivalu, tak i kvůli prostředí. Datum otevíračky se dostal mezi velký počet lidí… Až moc velký. A když jsme viděli, kolik lidí přišlo, kolik lidí je nadšených z prostor, kde každý najde na zdi něco ze svého fandomu, věděli jsme, že nám v Praze chybělo přesně takové to místo, kdy se někdo zeptá: „Nevím, co dělat, všechno jsem si už zařídil a mám tak tři hodiny času než pojedu zpátky domů.“ A konečně máme jasnou odpověď bez přemýšlení, kam bychom se mohli na tři hodiny upíchnout. „Vezmeme tě do Geekárny,“ je odpověď, kterou říkám čím dál častěji. A v další podnadpisu napíši proč.

Proč zrovna Geekárna

Proč píšeme o Geekárně tak nadšeně? Nuže, Geekárna funguje již třetím měsícem a do té doby v Praze neexistovalo místo, o kterém byste věděli, že zde najdete fantasy a sci-fi knihy, komiksy, deskové hry a tématické koktejly. Vždy, když jsem byla v Praze něco vyřizovat a zbyla mi hromada volna, dalo mi to spoustu přemýšlení, jak zabít zbytek času. Skončilo to čtením knihy na hlavním nádraží a čekáním na další vlak, který by mě odvezl domů. Nebo na Roztylech, kde jsem čekala na autobus. Chybělo místo, které vám přijde na mysl jako první a kor které přijde na mysl lidem, jako jsme my: geekům. Lidem, kteří jezdí po festivalech, na to, že jste ještě nehráli Legend of Zelda, vám odpoví, že máte mezeru v herním vzdělání, když vidíte značku sprchy na nějakých veřejných místech a myslíte si, že je to dalek, a když začnete provolávat (třeba jako já): „Soldier of the Scourge, death knights of Acherus, minions of the darkness,“ kdosi vám odpoví: „RISE! Sky turns red with the blood of the fallen!“ Ano, zhruba tak by se to dalo popsat. Když takhle spustíte na učitele ve škole, udělá pár kroků dozadu a běží za školním psychologem a nedej bože, pokud takto spustíte na někoho na ulici, okamžitě se obrátí a uteče, jedno, že na chodníku nechal druhou botu. Když takhle spustíte na náhodného člověka na Festivalu Fantazie, ještě se k vám přidá. Hádejte, co se stane v Geekárně.

Co Geekárna nabízí

  • Knihy a komiksy – dobré duše, náhodní lidé a kdo ví, kdo ještě, se složili, donesli knihy, které jim doma přebývají, nebo které už mnohokrát četli a proto když si nechcete kupovat například Stormrage, víte, kam zajít. Teď už žádné výmluvy, že nikde nemají Den draka! Prostě si zajděte do Geekárny, objednejte si limču a můžete klidně číst.
  • Možnost hraní her - pokud si nechcete číst ale třeba něco hrát, je zde wifi a můžete si tak zapnout třeba Hearthstone. Po dohodě je zde k zapůjčení i Xbox 360.
  • Deskové hry – ano, tohle je sice slabší odvar toho, čím je známá místnost pro deskové hry v KD Junior v Chotěboři o Festivalu Fantazie ale uvažme, že Geekárna není velká jako tělocvična a není zde dvě stě lidí, kteří zabírají všechny stoly, z čehož na deseti stolech je rozehrán Warhammer. Pokud si tedy máte chuť zahrát World of Warcraft deskovou hru, Záchranáře nebo třeba Magic: The Gathering, víte, kam skočit. Všechny tyto deskové hry darovala Deskofobie a nutno podotknout, že jich není málo. Geekárna má ve svém repertoáru přesně 52 her a jistě to není konečné číslo. Sice se to neřadí do deskovek ale k mání je i stolní fotbal.
  • Tématické drinky – přiznávám se, že jsem zatím moc koktejlů nezkusila, ale pokud se chcete relativně rychle opít, doporučuji Halo 2, který je míchán z jablečného džusu, absinthu a grenadiny. Pokud jste whoviani, oceníte třeba takový Sonic Screwdriver. Sherlockiani okamžitě skočí po Study in Pink, trekkies zase po Romulanském pivu. A co něco z Blizzard universa? Chybí nám tu nějaký WoW nápoj, ale určitě vás potěší Zerg Rush, který má vážně pěknou barvu.
  • Tématické prostředí – jakmile vstoupíte do Geekárny, první, co vás zaujme, jsou malby na zdi. Za barem je Gandalf ve svém typickém postoji „You shall not pass!“ a prakticky ve vstupní místnosti, kde je bar, je plno postaviček z různých fandomů. Nebudou zklamáni whoviani, sherlockiani, trekkies, fanoušci Star Gate, Hellboye, Hry o trůny a my zde máme rovnou čtyři postavy z Blizzard universa: Illidana, Thralla, Kerriganovou a opravdu úžasně vyvedeného Tyraela. Jeden stůl dál je dokonce namalován jako štít kapitána Ameriky a v zadní místnosti jsou plakáty, mnohé z WoW.
  • Ostatní – už se mi stalo, že jsem se šla do Geekárny podívat jen na skok, jaké přibyly deskové hry, a od jediných lidí v místnosti se ozvalo: „Nechceš pizzu?“ Počítejte s tím, že takovéhle situace se vám tam budou stávat a rozpovídáte se s lidmi, které ani neznáte. Každopádně pokud tam nečekaně zůstanete déle a začnete mít hlad, v Geekárně se sice nevaří, ale můžete si dát nakládaný hermelín, utopence, klasické tousty anebo i pizzu. Krom koktejlů se můžete zbourat i normálním alkoholem, ale pokud jste nastydlí, oceníte spíše čaj, cappucino nebo grog, které Geekárna také nabízí.

Shrnutí

Nuže, teď už víte, že takový podnik existuje a nám zbývá vlastně dodat jen pár informací. Pod článkem najdete galerii fotek Geekárny a v seznamu níže odkazy na jejich webové a FB stránky, nápojový lístek a hlavně adresu.
  • FB stránky – najdete zde přehled chystaných akcí a fotky z otevíračky
  • Web stránky
  • Nápojový lístek – zde se můžete podívat, čím se můžete zbourat do bezvědomí
  • Adresa a kontakt – Geekárna sídlí na adrese Starokošířská 9. Pokud se v Praze příliš neorientujete, stačí sednout na metro, vystoupit na Andělu, podívat se na zastávce tramvaje, která vás může dovést na zastávku U Zvonu, což je jen dvě zastávky od Andělu. Jakmile vystoupíte z tramvaje, zorientujete se, která ulice je Starokošířská, uvidíte tabuli s nápisem Geekárna už ze zastávky tramvaje. Trefí tam opravdu každý. Mně to můžete věřit. Nejsem Pražák, a proto mohu i lépe posoudit, jak snadno se Geekárna hledá. Prostě dojedete tramvají a ze zastávky tramvaje dojdete ke vchodu do minuty.
GeekárnaGeekárnaGeekárna
Naším úkolem není jen psaní článků a podávání novinek z herního světa, ale i sdružování komunity, a proto nám přišlo nanejvýš inteligentní, abychom vám řekli o Geekárně a zároveň nepovažujeme za špatný nápad zde pořádat čas od času komunitní srazy. Brzy snad bude následovat další článek o podobných akcích v Geekárně ve spolupráci s naší redakcí.

Naposledy upravil/a Esperanta 02.12.2014 v 13:10:12.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Bellatrix 28.10.2014 12:57

V Brně se tyhle specifický podniky bohužel nikdy dlouho neudržej. Až na výjimky.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Snake Plisken 28.10.2014 11:21

S tím Brnem souhlasím. Kdo by chtěl jezdit pořád do Prahy nebo se tam nedejbože stěhovat?...

Esperanta 28.10.2014 10:54

Ono bude fajn, když se udrží v Praze a lidi se tam naučí chodit takže všichni pěkně do Prahy!

Darklifer 28.10.2014 10:47

Pobočka v Brně bude, že ano?

Mordecay 27.10.2014 12:58

Pobočku na Slovensku nemajú?

Oisin 27.10.2014 12:17

Je to hezké. Škoda, že na to ale bude asi většina lidí koukat skrze prsty. Ovšem já mám takové věci rád. Komunita je hold komunita a každá taková věc je dobrý nápad.

Esperanta 27.10.2014 10:43

shaix
wauw, tak o tom jsem vubec nevedel, parada! nekdy skocim zahrat warcraft deskovku s kamaradama, hrozne me to laka
Jojo, je tam těch deskovek mraky. Já bych vypsala seznam ale to bych tam musela tenhle týden zajít s bločkem a všechny si je zapsat. Tak uvidím, jestli se mi bude chtít

shaix 27.10.2014 09:13

wauw, tak o tom jsem vubec nevedel, parada! nekdy skocim zahrat warcraft deskovku s kamaradama, hrozne me to laka

Zorami 26.10.2014 19:21

Dohaje, proc bydlim na druhe strane republiky?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet