Falstad Wildhammer the Dragonreaver

Day of the Dragon



Falstad WildhammerJednoho dne dva draci zaútočili na lidský přístav Hasic. Falstad naštěstí létal se svým triem poblíž. Společně s obyvateli Hasicu se útoku draků ubránili a o den později dorazil do Hasicu Rhonin, doprovázen Vereesou Windrunner, spolu se skupinou paladinů, v čele s lordem Duncanem.

Rhonin byl původně na misi vyslán jen on sám s Vereesou, ale našla ho skupinka paladinů s Duncanem, nabízející přespání. Ve skutečnosti paladinové mágům nevěřili, z toho důvodů mu nabídli pobyt u nich v pevnosti, aby ho mohli sledovat, a proto ho i doprovodili do Hasicu, částečně je to i kvůli tomu, že Duncan byl překvapen z krásy Vereesy a chtěl být co nejvíc s ní.

Když Rhonin dorazil do přístavu, uviděl ho téměř celý spálený, proto se zeptal Falstada, co se zde stalo, a kdy pojede další loď do Grim Batol. Falstad odpověděl, že se zde udála velká bitva proti dvěma drakům a všechny lodě draci spálili. Rhonin chvíli přemýšlel co bude dělat, ale pak ho napadlo, že by do Grim Batolu mohl odletět na jednom z gryphonů. Falstad byl nejdříve proti, nakonec pod podmínkou, že Vereesa poletí s ním na grypohonovi, souhlasil, a tak Vereesa, Rhonin, Duncan a trio odlětělo do Grim Batol.

Cesta přes moře nebyla snadná, naneštěstí téměř před koncem cesty narazili na dva draky, trio nemohlo dobře bojovat, protože každý z jezdců nesl o jednoho Človeka nebo Elfa navíc. Podařilo se jim zabít jednoho draka, ale ten druhý porazil dva gryphony a z celého tria zbyl pouze Falstad. Na jednom z poražených gryphů seděl i Rhonin, avšak když byl téměř nad vodou, objevil se Deathwing, který ho zachytil a létal s ním ve vzduchu. Stále zde byl jeden drak, který ohrožoval Falstada a Vereesu. K překvapení všech, Rudý drak neuposlechl příkazy svého jezdce a přiletěl k Deathwingovi, naštěstí se drak rychle stáhl poté, co ho Deathwing několikrát škrábnul a odletěl směrem k Grim Batol, nechávajíc Falstada a Vereesu v klidu.

Falstad doletěl s Vereesou do Grim Batolu a tam se rozhodovali, co dál. Vereesa tušila, že Rhoninův úkol má něco společného s dračí královnou, a tak se společně s Falstadem vydali do Khaz Modanu. Den poté našli goblina Krylla, který jim potvrdil, že spatřil Rhonina živého, jak šel do Khaz Modan a slíbil jim, že je bude vést. Kryll naneštěstí poslouchal Deathwinga a vedl je na místo, kde málem přišla Vereesa i Falstad o život, naštěstí se zachránili, bohužel je chytli o chvíli později Trollové a svázali je. Když si už Falstad s Vereesou mysleli, že je Trollové sní, objevili se přeživší Trpaslíci z Grim Batolu a nepřipravenou skupinu Trollů rychle zabili. Zeptali se Rhonina a Falstada co zde pohledávají a oni jim převyprávěli svůj příběh, když domluvili, tak jim Trpaslíci slíbili, že je doprovodí ke Khaz Modan, ale dál musí jít sami.

Když došli k pevnosti Vereesa dostala od jednoho Trpaslíka amulet, který jí umožnoval domlouvat se s Krasusem. Ten je vedl skrz pevnost, v přesvědčení, že je najde Nekros a tím utvrdí svůj názor v tom, že vojsko Aliance se každým dnem vylodí v Grim Batol a toto jsou jen špehové. Krasus tím chtěl vylákat Nekrose a Alexstrazsu na otevřené prostranství, kde by měl větší šanci k osvobození Alexstrazsy, kvůli které by obětoval i svůj život, Krasus navedl Falstada a Vereesu až do místnosti, kde byl Rhonin svázaný, našli ho tam, ale přemohl je Rhoninův hlídač.

O několik hodin poté se Rhonin probudil z kómatu, do kterého ho bolestí přivedl ohnivý golem, který ho hlídal. Když uviděl své spoutané kamarády, začal se jich vyptávat, co tu dělají a domluvil se s nimi na tom, že jakmile porazí hlídače, pokusí se utéct. Tak se i stalo. Rhonin vyvolal silné kouzlo, které zavalilo celou místnost a přenesl je na vrchol hory, kde už byl Krasus, se zbylými dračímy Aspekty. Plán byl takový, že Aspekti a Krasus zaútočí na Deathwinga, který se bude snažit vzít Alexstrazsiny vejce, zatímco Rhonin a zbytek se pokusí osvobodit Alexstrazsu a zničit Duši Démona drženou Nekrosem.

Orkové se nedlohou chvíli poté objevili s celou karavanou vajec a draků směrujích na sever Grim Batol. Nic netušící Orkové byli přepadeni Trapslíky, kteří začli vylézat z podzemí a Rhonin na Krasusovi a Falstad s Vereesou na gryphonovi, kterého Falstad zavolal, sletěli dolů na bitvu s Nekrosem. Krasus, jen co hodil Rhonina na zem, musel odletět pryč, jinak by ho ovládla Duše Démona. Rhonin, Falstad a Vereesa osvobodili Alexsrazsu, která Nekrose snědla zaživa, zatímco Trpaslíci zaměstnali ostatní Orky. Rhonin sebral Duši Démona, která z něj vypadla a společně s ostatními ji zničili, čímž vrátili ostatním drakům svou sílu, a ti tak mohli porazit Deathwinga.

Po bitvě se Falstad rozloučil s Rhoninem a Vereesou s tím, že musí rozhlásit vítězstvi nad Orky u Khaz Modan a napsat knihu Převzetí zpět Grim Batolu, a že o ní bude vyprávět po všech hospodách.


World of Warcraft



Falstad bol dlhé roky vodcom Aerie Peaks v Hinterlands. Jeho najväčším problémom boli lesní trolovia.


Stormrage



Falstad se účastní svatby Malfuriona a Tyrande v Darnassu.


The Shattering



Po provedení rituálu, při němž se král Magni proměnil v kámen, se chopila moci Moira Thaurissan. Poté, co v Ironforge věznila následníka Stormwindského trůnu Anduina, bylo rozhodnuto, že se vytvoří Rada Tří kladiv, která měla sjednotit všechny tři trpasličí klany - Bronzebeardy, Dark Irony a Wildhamery. Zástupcem klanu Wildhammer se měl stát Falstad.


Fire and Iron



Třebaže Wilhammery měl v Radě Tří kladiv zastupovat Falstad, jeho místo zaujal na čas Kurdran Wildhammer. (K záměně došlo na základě mýlky vývojářů, která byla později vysvětlena a domněle mrtvý Falstad byl vrácen zpátky do hry. Na tuto nesrovnalost upozornil slavný Red Shirt Guy.) Kurdran se na konci povídky své pozice vzdá ve prospěch Falstada.


Cataclysm



Falstad přesídlil z Aerie Peak do High Seat v Ironforge, aby zde po boku Muradina Bronzebearda a Moiry Thaurissan vládl sjednoceným trpaslíkům. Když se dozvěděl o útoku na Ironforgeské letiště, zprvu se domníval, že Moira není schopná uhlídat své lidi. Když se však Moiře podařilo najít zrádce, Ambassadora Slaghammera, který pracoval pro Twilight’s Hammer, nechal ho Falstad uvěznit.


Quest for Pandaria



Když pandarenka Li Li navštíví Ironforge, kde se chce setkat s králem Magnim, nachází zde místo něj Radu Tří kladiv, která o žádných Magniho slibech Li Li neví a tudíž odmítne jí pomoci. Falstad je pobaven, když je Li Li drzá na Moiru, která je naopak znechucena.


Mists of Pandaria - Blood in the Snow



Když se král Varian Wrynn dozvěděl od svých zvědů, že trpasličí hlavní město je ohrožováno trolly Zandalari (kteří proti trpaslíkům poštvali Frostmane trolly), domníval se, že pokud jim poskytne nutnou pomoc, zachovají se trpaslíci jako dobří spojenci a podají pomocnou ruku zase jemu - ve vleklém boji s Hordou. Bohužel si však neuvědomil jeden drobný detail: že trpaslíci jsou trpaslíci, a i když jsou nyní sjednoceni pod jednu vlajku, jednotlivé klany proti sobě štve dlouholetá nedůvěra, která nyní zafungovala naprosto bezchybně.
Na jeho žádost odpověděli Muradin a Falstad jednohlasně záporně, neboť se obávali, že s odchodem jejich jednotek by se posílil vliv Dark Ironů v Ironforge a Moira Thaurissan by se mohla pokusit město ovládnout. Varian namítal, že Ironforge teď hrozí daleko větší nebezpečí, a kupodivu mu svou pomoc přislíbila právě Moira, prohlašujíc, že klan Temného železa prokáže svou loajalitu Radě, Ironforge i celé Alianci.
Král Varian a jeho lidé tak společně s Dark Ironskými zachránili Ironforge. Po jejich návratu byli Muradin i Falstad zahanbeni svou nedůvěrou a přísahali, že už nikdy nebude ovlivňovat jejich rozhodnutí. Celá Rada Tří kladiv pak souhlasila s pomocí Alianci.


The Jade Hunters



Falstad súhlasil s návrhom, aby trpaslici troch klanov šli na Pandariu opraviť Sochu Jade Serpent.


War Crimes



Falstad prišiel do Chrámu Bieleho Tigra a sledoval súd Garrosha Hellscreama.

Stav: Živý
Kde se nachází: High Seat, Ironforge
Frakce: Aliance, klan Wildhammer
Rasa: Trpaslík
Postavení: Vládce trpaslíků z Aerie Peak, současný zástupce Wildhammerů v Radě Tří kladiv
Povolání: Jezdec na gryfonu, člen Rady Tří kladiv

Trivia

  • Falstad Wildhammer's Copper Coin sa dá uloviť z Dalaranskej fontány.
  • Keďže Red Shirt Guy opravil "otca" Warcraftu Chrisa Metzena, k Falstadovi bol pridaný Wildhammer Fact Checker s červeným tričkom!
  • Falstad je autorom sochy Kurdrana v Stormwinde.
  • Falstad je hrateľným hrdinom v Heroes of the Storm.


Naposledy upravil/a Mordecay 12.07.2014 v 17:17:26.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet