Festival Fantazie 2015

Cítíte to? To určitě bude to dlouhé čekání na léto. Příchod léta totiž, stejně jako každý rok, ohlašuje blížící se akci roku. Letos již dvacátý ročník Festivalu Fantazie se kvapem blíží a je už jen na vás, zda si tuto akci chcete nechat ujít nebo ne. Festival Fantazie je největší festival popkultury v České republice, kde si přijde na své naprosto každý. Ať už jste věčnými fandy Hvězdné brány, World of Warcraft, Doctora Who, Harryho Pottera, komiksů, mangy, počítačových her nebo kterékoliv jiné senzace ze světa sci-fi nebo fantasy, najdete si to pravé přesně pro vás a užijete si hromadu zábavy s lidmi, kteří milují to samé jako vy.

KDY: 1.7. - 12.7.2015 (BlizzLine 6.7. - 7.7.).
KDE: Chotěboř (Vysočina - 100 kilometrů od Prahy a Brna). To je zhruba tady.
CO: Největší festival popkultury v České republice.
PROČ: Mimo jiné to bude tentokrát 20. výročí Festivalu. To si přeci nechcete nechat ujít, ne?

Ani my nebudeme na Festivalu Fantazie 2015 chybět. Jako tradičně, i tento rok pro vás chystáme fantastický program v rámci linie BlizzLine, kde se budeme věnovat skoro všem hrám od Blizzardu. Můžete se těšit na nové přednášky o Warlords of Draenor, Hearthstone, Heroes of the Storm a určitě nebude chybět i něco málo o Overwatch. Pokud tedy plánujete přijet, určitě se máte na co těšit! Podrobný rozpis našeho programu najdete níže, ale pamatujte na to, že stále není úplný.

//pic/ff2014/ff2014_program_small

Pokud se nemůžete rozhodnout, zda se táhnout přes půlku světa, dejte na mojí radu, kterou říkám i svým známým. Jste-li nerozhodní, přijeďte třeba jen na den či dva. Ochutnejte místní atmosféru a pak snadno zjistíte, zda si budete chtít prodloužit pobyt nebo se příští rok vrátit. Je to tak snadné.

Blizzfan.cz na Festivalu Fantazie 2015

Níže naleznete seznam přednášek, které si pro vás připravujeme v rámci herní linie GameLine a BlizzLine. Barevně jsou odlišené přednášky na téma Warcraft, Hearthstone, Overwatch a jiné přednášky z naší produkce.


  • Padouch nebo hrdina? - Zuzka Komprdová "Bellatrix"

    Psychologický rozbor konfliktních postav světa Warcraftu, "oblíbení záporáci".

  • Opakující se motivy ve WoW - Zuzka Komprdová "Bellatrix" + Tomáš Kratochvíl

    Míváte při hraní WoW nebo sledování příběhu často pocit deja vu? To proto, že Blizzard na spoustu věcí napříč světem Warcraftu používá několik svých oblíbených šablon. Přijďte se dozvědět o opakujících se motivech Blizzardu.

  • Co přinese další WoW datadisk - Zuzka Komprdová "Bellatrix"

    Příběh Warlords of Draenor nám už toho příliš nabídnout nemůže. Co nás tedy čeká po něm? Jaká témata se nabízejí pro příští datadisky, protože navazují na současný příběh nebo je Blizzard v minulosti neuzavřel?.

  • Warcraft Movie - Zuzka Komprdová "Bellatrix"

    Film ze světa Warcraftu představuje jednu z netrpělivě očekávaných událostí herního světa. Pojďme si společně představit vše známé i dosud neznámé o tomto odvážném počinu. Dostojí film svým vysokým očekáváním? Může se stát ikonou (obvykle nepříliš kvalitních) filmů podle her?

  • WoW Modding: světy, které neznáte - Zuzka Komprdová "Bellatrix" + Tomáš Kratochvíl

    Azeroth je bezesporu nádherný svět. Ale jsou lidé, kterým to nestačí. Jsou lidé, kteří vlastníma rukama vytvářejí vlastní verze Azerothu a místa, která ve hře neexistují. Přijďte se podívat, jak vypadá nespoutaná fantazie talentovaných.

  • Warcraft vs. Starcraft - Zuzka Komprdová "Bellatrix" + Tomáš Kratochvíl

    Dva světy od stejných tvůrců. Světy tak odlišné, jak jen mohou být, a přitom plné podobností. Podobností, které jste možná sami neodhalili.

  • Blizzard Must Be Crazy! - Draenor edice - Eliška Damborská "Esperanta"

    Seriál Blizzard Must Be Crazy! povětšinou bere inspiraci ze všech možných datadisků. My si však v této přednášce představíme nejzajímavější questové linie na Draenoru. Přijďte s námi prodiskutovat vaši nejoblíbenější quest linii z Warlords of Draenor!

  • Warhammer vs. WoW - Eliška Damborská "Esperanta"

    Fanoušci Warhammeru a World of Warcraft se už léta mezi sebou hádají, že jedno universum vykradlo to druhé. Kolik shodných znaků mezi těmito dvěma světy vlastně najdeme? Máte k tomuto tématu co říci a sami máte mnoho věcí na srdci? Porovnávat budeme jak WoW a WH, tak i Starcraft a W40k.

  • Welcome to Draenor! - Eliška Damborská "Esperanta"

    Draenor je bez pochyby nebezpečné místo, ze kterého hrozila invaze a zkáza Azerothu. Proto byla vybrána skupina elitních bojovníků, kteří by se nebáli skrze Temný portál projít, aniž by věděli, co je na druhé straně čeká. Jak probíhají vaše první kroky na Draenoru? To vše se dozvíte během přednášky.

  • Blizzard Must Be Crazy! - Eliška Damborská "Esperanta"

    Již potřetí přináším na Festival Fantazie svou sérii o questech ve World of Warcraft. Nevěnujete questům tolik pozornosti nebo jen neumíte dostatečně anglicky? Nevadí, tato série vám přiblíží ty nejoriginálnější questové linie, na které můžete ve hře narazit.

  • Jak vypadalo WoW na začátku - Lukáš Jílek "Lunchbox"

    Za dlouhé roky vývoje se World of Warcraft změnilo k nepoznání. Přijďte si tedy připomenout, jak vypadala hra na samém počátku. Podíváme se nejen na s nostalgií vzpomínanou vanillu, ale i na prastaré alpha verze.

  • Mýty a pověry ve stylu WoW - Lukáš Jílek "Lunchbox"

    Během dlouhé existence World of Warcraft vzniklo díky hráčům nemalé množství mýtů, pověr a legend. Podíváme se na ty nejzajímavější a nejrozšířenější z nich.

  • Čeho jsme se ve WoW nedočkali - Lukáš Jílek "Lunchbox"

    Je naprosto běžné, že ze všeho vyvíjeného obsahu to do finální hry dotáhne nakonec jen zlomek. World of Warcraft v tomto není žádnou výjimkou. Podíváme se, co všechno se Blizzard rozhodl nechat pod pokličkou.

  • Vývoj a balancování karet Hearthstone - David Urbánek "Lakart"

    Přednáška o tom, jak probíhají změny karet v Hearthstone a jaký vliv bude mít přidávání karet na hru.

  • Hearthstone Funny and Lucky moments - David Urbánek "Lakart"

    Videa a obrázky zajímavých situací v Hearthstone od hráčů.

  • Zajímavosti ze světa Hearthstone - David Urbánek "Lakart"

    Zajímavosti ze světa Hearthstone-easter eggs, vývojářské perličky a věci, o kterých rozhodně nevíte.

  • Hearthstone aneb jak přijít k legendě - David Urbánek "Lakart"

    Jak si postavit svůj balíček a na co se soustředit při hraní.

  • Overwatch - Hanzík

    Oznámen na Blizzconu 2014, Overwatch má být novou hrou společnosti Blizzard Entertainment. Co zbylo z tajemného projektu Titan, to najdeme právě tady. Přijďte se podívat na hru, která neláká hráče pouze na velkou sbírku klobouků.

  • Seriózní hodinka se Serious Samem - Hanzík

    Chorvatské studio Croteam se za svá dlouhá léta proslavilo především sérií Serious Sam. Nekonečná sága s vtipným, ale zároveň velmi seriózním hlavním protagonistou se už může těšit na čtvrtý díl, tak se přijďte podívat na to nejzajímavější, co zběsilá akce pod taktovkou chorvatských bláznů nabízí.

  • Série Stalker a Survarium - Hanzík

    Po druhé havárii Černobylské jaderné elektrárny v roce 2006 se stala Zóna záhadným místem plným mutantů a jiných nevysvětlitelných přírodních úkazů. S vidinou bohatství se do Zóny vydalo mnoho dobrodruhů, Stalkerů. Tak začala slavná série herního studia Vostok Games, dříve známé jako GSC GameWorld.

  • Poznej hlášku - Zuzka Komprdová "Bellatrix" + Tomáš Kratochvíl

    Přijďte si s námi opět zasoutěžit o skvělé ceny a prokažte, že se vyznáte v Blizzard hrách. Warcraft, Starcraft, Hearthstone, WoW, Heroes of the Storm. Jak dobře znáte slavné i méně slavné hlášky z těchto her? A tentokrát i něco navíc!

  • Úvod do Wildstaru - Eliška Damborská "Esperanta"

    Wildstar je nová online hra s prvky RPG, která překvapí nejen svými mechanikami, prostředím a customizací ale i naprosto jiným přístupem k tomuto hernímu žánru. Stále jste o Wildstaru ještě neslyšeli nebo se chcete jen dozvědět více? Tato přednáška vám jako úvod dobře poslouží.



  • Naposledy upravil/a Hanzik 13.08.2016 v 18:27:18.

    Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

    Diskuze

    Snake Plisken 19.06.2015 10:06

    TigiBird
    Chystáte i přednášky více zaměřené na Star Craft? Teda kromě té WC x SC. Díky za odpověď
    Bude jedna přednáška s názvem StarCraft: Knihy vs hra a bude součástí i některých přednášek. Na festivalu se samozřejmě pořádá i turnaj.

    TigiBird 18.06.2015 21:26

    Chystáte i přednášky více zaměřené na Star Craft? Teda kromě té WC x SC. Díky za odpověď

    Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
    Přihlásit se
    nebo
    Zaregistrovat nový účet