Illidan Stormrage

http://media.wowfan.cz/illidanlogo

Historie

Dětství

Illidan Stormrage se narodil společně se svým dvojčetem Malfurionem ještě před Rozdělením světa. Na rozdíl od svého bratra se mohl chlubit jantarovýma očima, které slibovaly jeho nositeli velkou budoucnost. Už od malička se s bratrem přátelili s mladou elfkou Tyrande Whisperwind. Jednou, když procházeli lesem, se jim zjevil samotný pán lesa, polobůh Cenarius. Všem třem nabídl, že je může učit, jak ovládat přírodní síly namísto magie, kterou používala jejich kultura dlouhé věky. Souhlasili a tak se začali učit u svého nového mentora. Tyrande po krátké době zjistila, že druidismus nebude ta pravá cesta a tak se později stala novickou v chrámu Elune v Suramaru. Illidanův bratr Malfurion v druidismu kráčel dál mílovými kroky, zatímco Illidan díky své roztržité a netrpělivé povaze s Malfurionem nedokázal držet krok a rozhodl se, že velká budoucnost, která mu byla slibována, nebude tkvět v učení lesního pána, ale v klasické magii Nočních elfů.

Válka Prastarých

Zde se historie, co se týče první války s Plamennou legií, dělí do dvou směrů. Spisovatel Knaak, mimo jiné autor Dne Draka, Noci Draka a Wolfheart, byl pověřen úsek této historie popsat. Nuže, nebyl by to náš starý dobrý Knaak, kdyby si nevydupal účast svých hrdinů: Krasa, Rhonina a mimo jiné nové postavy, starého orkského válečníka Broxigara. Jak ale inteligentně vložit postavy z doby druhé války, kteří v původní historii nebyli, o deset tisíc let zpět? Ano, máte pravdu… odpovědí je: Nozdormu a časová anomálie. 1)Official Blizzard's V oficiální historii napsané Blizzardem žádný Rhonin, Brox ani Krasus nebyli. Válka prostě proběhla, Noční elfové vyhráli a my díky Knaakovi vlastně víme, jak se to přesně událo… Ovšem Duše draka, Neltharionovo šílenství, příchod Sargerase apod. jsou zachované body původní osnovy. 2)Knaak's history Jak jsme již zmínili, Knaak se do svého úkolu pustil s plnou vervou. Avšak původní historie byla obohacena o nově příchozí z budoucnosti. Ve skutečnosti časová anomálie do Války Prastarých sedí víc, než si myslíte! K tomu se však postupně dostaneme. A jelikož je toto článek o Illidanovi, jednom z největších Lovců démonů, kteří kdy žili, měli bychom se věnovat hlavně jemu. Nejdříve však na úvod…

KrasusKrasus (znám také jako rudý drak Korialstrasz) zachytil Nozdormovo telepatické volání. Rudý drak pochopil, že nastal malér a protože věděl, že do takového maléru je lepší si přibrat nějakého ověřeného pomocníka, zvolil Rhonina, mága, se kterým společnými silami osvobodili královnu Alexstraszu ze zajetí orků během druhé války (více v knize Den Draka). A tak Rhonin musel opustit svou těhotnou ženu Veeresu a vypravit se s Krasem do místa jakési anomálie, nad kterou ani samotný Nozdormu nemohl získat kontrolu. Anomálii však zachytil ještě jeden orkský šaman, který upozornil náčelníka Hordy, aby rozhodl, co s tím. A tak Thrall vyslal ostříleného bojovníka Broxigara, aby celý problém prozkoumal. Jak Krasus s Rhoninem, tak i Broxigar se svým společníkem (jehož jméno je nedůležité) dorazili na místo, anomálie je polapila a nebýt Nozdorma, zcela jistě by je roztrhala na kusy. Dračí Aspekt, i když byl značně indisponován, stačil trojici vhodit do doby, kde cítil, že anomálie vznikla. Trojice přistála uprostřed lesa, kde je našli Noční elfové a zajali je. Krasa s Rhoninem však zachránili lesní tvorové a odnesli na Cenarionovu mýtinu. Broxe odvezli do Suramaru, kde byl v kleci hlídán městskou stráží, dokud se nerozhodlo, co s ním. Tyrande žijící v Suramaru Broxe zahlédla a protože byla novickou v chrámu Elune, stráže jí povolily Broxovi dát nějaké jídlo a pití. Pak se s ním dala do řeči a zjistila, že ork, jehož rasu nikdy před tím neviděla, vlastně není takové zvíře, za které ho ostatní považují. S Illidanem a Malfurionem se dohodla, že Broxe vysvobodí.

young IllidanIllidan byl zásadně proti, ale protože Tyrande miloval (stejně jako Malfurion), nabídl pomocnou ruku. Zatímco Malfurion měl Broxe odvést do bezpečí, Illidan mu měl poskytnout dostatek času. Potkal se se šlechticem Kur'talosem Ravencrestem, který se na záhadného tvora přijel též podívat a nabídl Illidanovi, že by ho mohl doprovázet na cestě za prchajícím orkem. Illidan kývl, ale jen proto, aby se pokusil bratrovi dát nějaký náskok. Když vyrazili, potkali v lese pekelné psy a roztrhaná těla Měsíční hlídky (jakýsi cech Nočních elfů znalých v magii), které potkali i Malfurion s Broxem. Někteří pekelní psi však na místě zbyli a elfové se s nimi museli dát do boje. Illidanovi se podařilo vedoucímu šlechtici zachránit život a tak ho Kur'talos jmenoval svým osobním čarodějem. Malfurion mezitím dostal velký náskok a uklidil Broxe do bezpečí ke svému mentorovi, kde se potkali i s Rhoninem a Krasem. Útoky démonů se začaly stupňovat a Kur'talos začal zjišťovat, že bude muset vést odboj. Malfurion díky Smaragdovému snu odhalil, co se děje v paláci královny Azshary, a zhrozil se zradou jejich milované královny, která s Urozenými tvořila portál do Azerothu pro démony Plamenné legie. I když se to pokoušel Kur'talosovi a ostatním vysvětlit, musel být podroben výslechu, po kterém až teprve šlechtici uznali, že mluví pravdu. Zradu královny Azshary však nebrali v potaz, spíše se přiklonili k verzi, že démoni Azsharu vězní. I přesto vytáhli proti démonům, aby se s nimi utkali na bitevním poli. Mezitím se k nim přidal i Rhonin. Krasus musel řešit záležitosti s draky, ale i poté podal pomocnou ruku. Ve chvíli bitvy se ukázalo, že Illidanova moc ovládat magii je mnohem zřetelnější než u Měsíční hlídky, která byla poslední dobou omezena, jelikož Urození na portál čerpali velké množství magie ze Studny Věčnosti.

Illidan StormrageRhonin v Illidanovi viděl obrovský potenciál a tak ho začal učit, jak magii čerpat efektivněji. Společnými kouzly ještě napájeli svou magii energií Měsíční hlídky a stali se tak na bitevním poli postrachem démonů. Když už byla hrozba portálu na hranici katastrofy, Malfurion se ponořil do Smaragdového snu a pronikl do paláce, kde se pokusil portál zničit. Ovšem lord Xavius (královnin rádce) byl známý svýma umělýma černýma očima a Malfurionovu snovou podobu vycítil a uvěznil v krystalu. Nebýt Krasa, který se s ním mentálně spojil a poradil mu, jak vězení překonat, portálem by do Azerothu prošel Sargeras. Malfurion pomocí přírodních sil Azerothu zničil portál a zabil Xavia. První tažení démonů bylo utnuto. Netrvalo však dlouho a v paláci se začaly znovu dít nekalosti. A aby toho nebylo málo, do Azerothu skrze portál vstoupil samotný Archimonde, aby vedl armádu proti Nočním elfům. Abychom se vrátili zpět k Illidanovi, jeho prozatímní úspěchy mu nestačily. Chtěl ovládat magii mnohem více, chtěl být legendou, ale ze všeho nejvíce chtěl Tyrande. Už dlouhou dobu však věděl, že Tyrande cítí trochu větší náklonnost k jeho bratrovi a i když se snažil kontrolovat, začal přeci jen na Malfuriona žárlit. Když byl Malfurion pryč s Krasem, aby se pokusili spojit s draky, jelikož jim nikdo z nich neodpovídal, Illidan toho využil, aby vyjevil Tyrande své city. Tyrande však nechtěně odhalila, že Malfurion je jí přeci jen bližší, což mělo na Illidana velice špatný dopad. Většinu volného času se toulal mimo tábor a už tak špatnou situaci v jeho rozházených myšlenkách podpořil znovuzrozený Xavius (tentokrát jako Satyr), který mu našeptával a přiložil do ohně Illidanovy nenávisti vůči okolí. Poslední kapkou byla poslední přítomnost Illidana na bitevním poli. I když byla Illidanova kouzla velice mocná, začala zabíjet i jeho spojence, vůči čemuž byl Illidan naprosto lhostejný. Rhonin v něm spatřil záblesk démona a okamžitě mu zakázal čarovat. Když udeřil Neltharion z Duší draka, zabil tím sice spoustu démonů, ale také Nočních elfů. I když se drakům nakonec podařilo Nelthariona zahnat (bohužel i s cenným magickým předmětem), ztráty byly veliké a k tomu ještě satyrové unesli Tyrande. To už však Illidana nezajímalo. Rozhodl se vydat do paláce královny Azshary a zaklepat přímo na jeho brány. Démoni ho nechávali projet a v paláci ho přijali s otevřenou náručí.

Illidan však nehodlal zradit Noční elfy. Chtěl poznat démony a jejich způsob myšlení, aby našel skulinku v jejich plánu. Illidan tedy předstoupil před samotného Sargerase a promluvil s ním. Připomněl pánu Plamenné legie, co artefakt zvaný Duše draka s jeho armádou provedl, a že by mu mohl umožnit vstoupit na Azeroth. Sargerasovi se plán líbil a tak Illidana pověřil, aby pro něj společně s kapitánem Varo'thenem Duši draka získali. Ještě předtím mu však vypálil oči a nahradil mu obyčejný zrak tím, kterým mohl vnímat proudy magie. Někdo to bral jako trest za Illidanovu drzost, sám Illidan po nějaké době začal vnímat svůj zrak jako obrovský dar. Illidan Duši draka skutečně získal (poté, co ji vzal svému bratrovi, který se s Krasem a Broxem pokoušeli o to samé) a přinesl ji do paláce. Sargeras pomocí ní začal otevírat portál. Záměry Sargerase šly však už mimo něj. Utekl z paláce a cestou zachránil Tyrande, které pomáhali Urození v útěku, ale sami měli mnoho starostí s démony, než aby mohli chránit kněžku, která se ocitla v nebezpečí. Odvedl ji tedy k břehům Studny, aby odtamtud mohl čerpat z její moci a vytvořit kouzlo, které všechny démony odsaje do obrovitého víru. Napil se vody ze Sluneční studny a započal kouzlo. Avšak energie ovládající Duši Draka (nebo již Duši Démona) nebyli nikdo jiní než Staří Bohové, kteří hodlali Sargerasova plánu využít a uniknout z vězení, které pro ně přestavovaly rozbouřené vody Studně (tímto pokládám vysvětlení, kdo Neltharionovi našeptával tak dlouho, až se z něj vyloupl nás milý dráček, který cestou z Elemental Planes všechno zapálil a nastal Cataclysm a zároveň co nebo kdo, způsoboval časovou anomálii, se kterou i Nozdormu měl velký problém), ho využili a natočili jeho kouzlo tak, aby ještě urychlilo vytváření portálu.

TyrandeIllidan si byl vědom toho, co udělal a s Tyrande se spojil se svým bratrem, který se všemi ostatními létal na hřbetech draků nad Studnou. A jelikož Malfurion Duši Démona získal, využil ji k tomu samému plánu, který se zrodil v hlavě Illidana. Oba bratři naposledy bojovali společně, aby démony smetli z povrchu Azerothu. Cenné vteřiny jim poskytl Brox, který skočil do portálu a prosekával se nekonečnými řadami démonů, dokud sám Sargeras neukončil jeho život. Kouzlo sice fungovalo, démoni byli odnášeni do víru, ale pán legie stále mohl projít. Krasus se tedy zaměřil na zranění, které titánovi způsobila Broxova sekyra. S Rhoninem upnuli veškeré síly tím směrem a zasáhli Sargerase do malé ranky na noze. Tím odvedli jeho pozornost od důležitějších věcí (například projít portálem… so easy) a portál se konečně uzavřel. Pak však Malfurion spadl z Yseřina hřbetu (na které celou dobu poletoval nad Studnou) a v tu chvíli se objevil samotný Aspekt času a druida chytil. Studna však nevydržela nápor energií a začala se pohlcovat sama do sebe. Krasus, který si vzpomněl, že za nedlouho nastane Rozdělení světa, zavelel, aby se všichni urychleně stáhli k Hyjalu. Legie byla poražena, avšak obrovský vír zaplavil většinu původního kontinentu. Vzniklo tak Velké moře.

Hyjal a Illidanův dar

Tak… po velkém wall of text směrem vzhůru se konečně přesouváme od alternativních směrů Války Prastarých do bodu, který je společný jak u Knaakovy tak i u verze Blizzardů. Kdo z vás byl v Cataclysmu na Hyjalu pod Nordrassilem? Myslím, že většina z vás (pokud tedy hrajete na officiálním serveru). Jaký důvod vlastně byl zasadit tam strom tak velký, že byste si asi zlomili krční obratle, než byste dohlédli na vrchol? No jistě… Illidan s tím má hodně společného ;-). Po Rozdělení světa si Noční elfové řekli, že jim bude bez magie pramenící ze zkažené Studny věčnosti lépe. Illidan byl však jiného názoru. Díky době strávené mezi démony věděl, že se jednoho dne vrátí a elfové by měli být na jejich příchod patřičně připraveni. S vidinou, že k němu bude jeho národ vzhlížet za tuto službu, vylil obsah několika lahviček s vodou ze Studny do jezera na vrcholku Hyjalu. To však pouze rozzuřilo Noční elfy v čele s Jarodem Shadowsongem, kteří už nechtěli mít se Sluneční Studnou nic společného a drahocennější pro ně byla voda, ze které se mohli napít. Chtěli Illidana zastavit, aby v tom nadále nepokračoval. Illidanovi se jejich jednání vůbec nezamlouvalo a jedním silným kouzlem poslal elfy nazpět. Někteří byli pouze ranění, několik jich nepřežilo. Illidanovo běsnění zastavil až Malfurion, který byl z bratrova počínání velice zklamán.

Illidan StormrageIllidan byl pro společnost až příliš nebezpečný. Malfurion však pro bratra vyjednal spravedlivý soud. Původní rozsudek vzhledem k jeho činům byla smrt. Malfurion ale na svého bratra v tomto ohledu nechtěl zanevřít a tak pro něj vyjednal trest, vězení, ze kterého se nebude moci hnout na krok. Sám tušil, že možná budou Illidana ještě potřebovat. Strážkyní mu měla být Maiev, která se tohoto úkolu zhostila více než ráda, protože při útoku u nové Studny málem zabil jejího bratra, Jaroda. Abychom se vrátili zpět k Hyjalu a Nordrassilu. Aspekti si byli vědomi, jakou sílu tyto vody mají a v obavách, že by její moc mohla znovu zkazit lid Nočních elfů, zasadili na ostrůvku semínko z G'Haniru, stromového domova polobohyně Aviany. Aspekti mu dali moc a sílu držet divoké energie vod klidné a vzkázali svým chráněncům, že dokud bude Nordrassil růst, rasa Nočních elfů bude vzkvétat.

Vysvobození

Illidan skončil na 10 000 let v temném vězení, kde mu jedinou společnost dělala pouze Maiev Shadowsong a jeho vlastní myšlenky. Byl by tam tvrdl určitě dál, kdyby nečekaně (se stejně nečekanou zprávou) nepřijela jeho bývalá láska Tyrande Whisperwind. Dožadovala se strážců, aby Illidana propustili, protože věřila v jeho schopnosti zastavit Legii, která se pomocí Pohromy dostala zpět na Azeroth (ty potvory si vždycky nějakou cestu najdou). A jelikož Illidan Tyrande stále miloval, souhlasil, že Legii zastavit pomůže. Přeci jen to pro něj byla i jistá satisfakce: on návrat démonů předpovídal. To se však Malfurionovi, Illidanovu dvojčeti, vůbec nelíbilo. Kontroval Tyrande tím, že se Illidan za ta léta nezměnil a tím že ho osvobodila, se dopustila katastrofální chyby. Druid, frustrovaný, že Illidanova povaha se za ta milénia dvakrát nezlepšila, se pokoušel bratra upozornit na to, že nad ním démoni prakticky drží moc. Illidan však tvrdohlavě neuposlechl a šel si po svých stopovat Legii.

Illidan StormrageJak si tak pobíhal po Felwoodu, potkal Arthase (jen čirou náhodou), šampiona Krále Lichů a jak už to bývá zvykem, ihned se pustili do boje s cílem zadupat toho druhého do země. Jejich síly však byly vyrovnané a tak oba bojovníci poznali, že nemá cenu nadále plýtvat silami. Illidan se Arthase na rovinu zeptal, proč ho sledoval, a rytíř smrti mu popravdě odpověděl. Potřeboval někoho dostatečně schopného a šíleného, kdo by získal Gul´danovu lebku, mocný artefakt, který navždy změnil tvář Felwoodu. Řekl mu, že v případě kdyby se Illidan rozhodl lebku zničit, zastavil by tak postupující zkázu v lese. Počítal však s Illidanovou touhou po moci a tak s detaily o lebce nešetřil. I když Illidan Arthasovi příliš nevěřil, touha byla velká a tak se vydal lebku hledat. I když Arthas Illidana využil k vlastnímu cíli, přeci jen si vyhověli navzájem. Arthas se potřeboval zbavit Tichondria, mocného Pána děsu, a Illidan chtěl moc. Jak se říká: vlk se nažere a koza zůstane celá (zatím jsem na Azerothu viděla jen ovce a krávy, ale koho to zajímá, že?). Ale zpět k Illidanovi. Našel démona, který strážil Lebku a samozřejmě ji nechtěl dát snadno. Byl to lítý boj, ale Illidan byl schopen udělat cokoliv, aby se v očích Tyrande stal lepším, což byla motivace jen sama o sobě. Porazil démona, rozlomil démonickou pečeť a vstřebal do sebe sílu Gul´danovi lebky. Ale boj o sílu mocného artefaktu si vybral krutou daň a Illidanovo tělo se změnilo k nepoznání. Prsty na nohou se změnily v kopyta, z lopatek mu vyrostla křídla a z čela obsidiánové zahnuté rohy. Jakkoliv by se mohla taková daň zdát strašlivá, Illidan měl na věci vždy jiný náhled a tak zaujal i patřičný postoj. Lovec démonů s nově nabranou silou rozdrtil Tichondriovy jednotky i Pána děsu samotného. Ale s vítězstvím nad démonem přišlo něco co Illidan nečekal. Tyrande a Malfurion vycítili zkažené síly číhající uvnitř Illidana a odvrátili se od něj. Malfurion, přesvědčený, že Illidan zaprodal svou duši výměnou za démonickou moc, ho zavrhl a vyhnal jej z lesů. Illidan pociťujíce nedoceněnou snahu a oběť bratrovi řekl: „Budiž tedy… bratře.“ A opustil země Nočních elfů.

Kil'jaedenova návštěva a Ledový trůn

Po porážce legie vyhledal Illidana samotný generál Plamenné legie Kil'jaeden. Připomněl mu doby, kdy Illidan věrně sloužil Legii a nabídl mu poslední možnost jí věrně sloužit. Illidan se vůbec nezměnil. Stačilo mu zamávat před nosem slibem moci, o které se mu nikdy nezdálo a Illidan přislíbil Kil'jaenedovi pomoc: najít Ledový trůn a zničit jej. O něco lehčí se úkol stal zjištěním, že Illidan díky Gul'danově lebce nosí v hlavě i warlockovy vzpomínky. K plánu však potřeboval pomoc… A jelikož má Illidan solidní známosti na těch správných místech, nebylo od věci přivolat nějaké ze svých starých přátel. Lidé, kteří hráli Frozen Throne si jistě vzpomínají na úvodní sekvenci, kdy Illidan v bouři povolává nagy. Ano, pokud se tyto ocasaté mořské potvory neřadí do rodinného kruhu, pak jistě do kruhu starých přátel. Pro nagy je Illidan totiž pan “někdo”. Dal jim možnost znovu osídlit pevninu a terorizovat bytosti se suchou kůží a dvěma nohami. To přeci stačí, ne? Nagy sice Illidanovi přislíbili pomoc, ale jak se říká: i sebetvrdšího chlapa rozhodí velmi naštvaná žena. Tou ženou byla Maiev Shadowsong, která nesnesla pomyšlení na to, že trestanec, kterého hlídala celá milénia, si vesele hopká po světě a k tomu ještě s větší silou než posledně. Fakt o tom, že Maiev je z tvrdšího těsta než ženy bývají, si Illidan utvrdil, když proti jejím jednotkám poslal satyry a některé furbolgy. Stačili Strážkyni však zdržet dostatečně dlouho na to, aby Illidan mohl odplout a započít první část svého úkolu. Vyplul na Broken Isles. Maiev vyplula hned za ním.

Maiev ShadowsongCo je na Broken Isles, že se tam vydává samotný Illidan? Gul'dan tam jednou vyrazil také a zaplatil za to životem a vítěztvím ve druhé válce. Co se týkalo věci, které chrám skrýval, nebylo to nic menšího než Sargerasovo tělo, které sem před mnoha lety uložila sama Aegwynn a zabezpečila chrám proti vloupání. Proti orkům zabezpečení však nefungovalo z prostého důvodu: nebyli rasou pocházející z Azerothu. Teď když byla hrobka otevřená, měl Illidan vše jednodušší. Díky vzpomínkám Gul'dana se dostal až k Sargerasovu oku, mocnému artefaktu. Maiev, která mezitím dorazila za ním, nechal přijít až k sobě a poté aktivoval onen artefakt, který měl zapříčinit zkázu chrámu a pohřbít Strážkyni v troskách aby jej už nemohla pronásledovat… a z části jako pomstu za věznění, které mu dopřávala po 10 000 let. Ale tušíte správně. Maiev není normální ženská, která čeká, až ji někdo vytáhne z bryndy. I když byla nucena ponechat své jednotky na pospas smrti, pomocí svých schopností se dostala z kobky ven. A mezitím co bojovala s Illidanem, se rozhodla vyslat rychlého posla pro posily z Ashenvale. Posily čítající Malfuriona a Tyrande, přišly na Broken Isles právě včas. Illidanovy síly se však rozprchly dřív než je stačili Noční elfové rozprášit sami a Illidan utekl přes moře znovu, se slovy, aby se do jeho záležitostí nadále nikdo nepletl. Illidan se vylodil na pobřeží Lordaeronu, přešel Silverpine Forest a podařilo se mu co nejrychleji dosáhnout ruin Dalaranu, kde se rozhodl využít Sargerasovo oko, aby zapříčinil rozpad Ledového trůnu v Northrendu, tak jak to chtěl Kil'jaeden. Co však Illidan přehlédl, byla Malfurionova schopnost cítit to, co cítí matka Země. Pocítil bolest, jak země v Northrendu puká a rozhodl se že Illidna musí být pro dobro světa zastaven. Společně s Maiev se Malfurionovi podařilo Illidana zastavit a vystavit ho spravedlnosti. Malfurion na svého bratra zuřil a obvinil jej ze ztráty Tyrande, kterou podle Maiev rozsápali nemrtví. Ve skutečnosti to však byla Maievina zástěrka, aby se sápali po Illidanovi dál, i když byla Tyrande stržena říčním proudem při pokusu o zdržení přisluhovačů Pohromy, kteří jim byli v patách. Maievina lež nebyla dlouho skryta díky Kael'thasovi, který se k nim v Lordaeronu připojil a následoval je i do Dalaranu. Osvětlil druidovi celou situaci a Malfurion okamžitě poslal Maiev pryč. Když celou slovní přestřelku slyšel Illidan, nabídl se, že svému bratrovi pomůže Tyrande zachránit. Konec konců, stále ji přece miloval.

AkamaIllidan a jeho Nagy se probojovali přes nemrtvé, až k Tyrande. Kněžka, zaskočena Illidanovým obratem, mu nakonec uvěřila, že ji nepřišel zabít ale zachránit a s jeho pomocí se nechala dopravit do bezpečí. Malfurion díky Illidanově službě svému bratrovi řekl, že může jít, avšak pod podmínkou, že už nikdy neohrozí Noční elfy. Illidan chtěje veškerý konflikt s bratrem ukončit, souhlasil. Když se ho zeptali, kam má namířeno, řekl jim, že musí opustit tento svět, jelikož se na něj, pro jeho slabost, bude jeho nový pán zlobit. Vyčaroval portál do Outlandu a vstoupil do něj. Cítil totiž, že Kil'jaedenův hněv za jeho selhání je velký, a tak chtěl svou svéráznou maličkost uklidit do světa, kde by ho velitel Legie nemusel najít... Tím místem byl pro něj Outland. V těsném závěsu jej, bohužel, následovala fanatická Maiev, která se rozhodla Illidana dostihnout za každou cenu. Illidan byl štván jako divoká zvěř přes celý Outland, dokud nebyl zajat Maiev a jejími Strážkynemi a opět uvězněn. Vysvobození tentokráte nepřišlo od Tyrande, ale od prince Kael'thase a jeho poddaných. Illidan, vděčný za službu Krvavých elfů a učinil Kaela svou pravou rukou. Spolu s Nagy byli Krvaví elfové cennou posilou pro Illidanovy plány. Illidan tedy pokračoval ve svém původním plánu - vyčistit Outland od vlivu démonů, aby mohl být od Kil'jaedena co nejdále. Aby toho dosáhl, musel dobýt Black Temple (Karabor) kde sídlil Magtheridon, tehdejší vládce Outlandu. Illidan se svými přívrženci uzavírali dimenzionální brány, aby tak obrovitému Pit Lordovi zamezili přísun posil. Podařilo se jim to.

Illidan StormrageKdyž prve přišli to BT, potkal je Akama, Broken Draenei, který se Illidanovi zapřísáhl i s celou svou rasou. Akamovi Broken cítili vůči Illidanovi dluh, že jim pomohl s lítým bojem proti Maghteridonovým fel orkům, kteří útočili na jejich vesnice s cílem je úplně vyhladit. Společně obléhali Black Temple, zničili jeho obranu a nakonec porazili i Maghteridona samotného. Pit lord, který si všiml Illidanovy neoblomné síly, se ho zeptal, zda ho Plamenna Legie poslala, aby ho vyzkoušel. Illidan se mu vysmál, že ho přišel nahradit a nechal ho uvěznit v Hellfire Citadele pod dohledem fel orka Keli'dana the Breakera. Jakmile Illidan sjednotil síly celého Outlandu pod své velení, bouře ohně a kouře se snesla nad Karaborem a v ní se zjevil Kil'jaeden v celé své hrozivé moci. Obvinil Illidana z jeho naivního pokusu o útěk před jeho hněvem na Outland, ale Illidan rychle opáčil, že pouze sbíral síly pro svůj druhý útok na Ledový trůn. Kil'jaeden, který viděl, že Illidanovi noví poskoci vypadají užitečně, souhlasil s tím, dát Illidanovi ještě jednu šanci posloužit Plamenné Legii.

Výprava do Icecrown

Illidan, Vashj a Kael se vydali do Northrendu, aby zničili trn v Kil'jaedenově oku - Ner'zhula a jeho Ledový trůn, což nebylo vůbec lehké, protože si Ner'zhul všechno dobře pojistil, jelikož věděl, že bude brzy pod útokem: postavil Illidanovi do cesty Anub'araka a jeho vojska. Jenomže Illidan překážky překonal a stejně se dostal do Icecrown, zatímco si Arthas s Anub'arakem prokopávali cestu skrze Azjol-Nerub, kde se strhla gigantická bitva mezi Anub'arakovými vojáky a přeživšími Nerubiany, když se pokoušeli získat kontrolu nad čtyřmi mystickými obelisky v okolí ledovce. Po dlouhém boji, kdy kontrola nad obelisky pendlovala mezi nepřáteli, se Arthasovi podařilo je aktivovat všechny a cesta k Ledovému trůnu byla otevřena.
http://media.wowfan.cz/uploaded/illidan2
Illidan však s Arthasem ještě neskončil. Když se oba bojovníci setkali na patě Ledového trůnu, okamžitě se do sebe pustili. Po několika minutách, kdy létaly rány z obou stran, Arthas prorazil Illidanovu obranu a smrtelně ho poranil. Illidan padl do sněhu, těžce raněn ale ne mrtev. Arthas, vědom si toho, že ho Illidan ještě slyší, lovce démonů varoval, aby opustil Azeroth a nikdy se nevrátil. Poté, co vyšlo najevo, že Kael a Vashj nemohou zničit Ledový trůn, vzali Illidana a ustoupili zpátky do Outlandu. Illidan StormrageJe zřejmé, že Illidan věděl, že Kil'jaeden nezapomněl na jeho selhání u Ledového trůnu a nebylo by od věci se řádně připravit na útok Plamenné Legie. Během datadisku Burning Crusade se ukázalo, že jeden ze způsobu přípravy k boji je vytvoření nových fel orkských válečníků za pomoci krve z uvězněného Magtheridona. Ani uzavřené portály nezůstaly bez Illidanova dohledu, zatímco samozvaný Pán Outlandu posiloval svou mocenskou základnu. Z nějakého důvodu (anebo žádný důvod snad být ani nemusel) Illidan vedl válku proti Shatratth City, namísto toho, aby se spojil s jeho obyvateli proti jejich společnému nepříteli: Plamenné Legii. Kael'thas Sunstrider vedl první útok přímo na Illidanův příkaz. Pokud bylo cílem posílit Illidanovu pozici v Outlandu , pak to mělo spíše opačný efekt, protože nevyprovokovaný útok způsobil, že se plno Krvavých elfů odtrhlo od Kael'thase a spojili své síly s Naaru z Shattrathu jako tzv. Scryers. Hned poté Shattrath zahájil protiútok a obě strany i nadále bojují až do současnosti.

Illidanova smrt

Nic netrvá věčně a tak se Maiev podařilo Akamu přesvědčit, že ho Illidan pouze využívá. Akama si to konečně uvědomil a Maiev osvobodil. Když se s mnoha dalšími hrdiny (byli jste mezi nimi určitě i vy a půlka hráčské komunity) probojovali až k Illidanovi, souboj se samozvaným Pánem Outlandu začal. Maiev Illidanovi během souboje ne málokrát vyčetla smrt Naishy a že jej musela střežit 10 000 let v temném vězení.
http://media.wowfan.cz/uploaded/illidan3
Když je Illidan blízko smrti, pronese památnou větu: "You have won... Maiev... But the huntress... is nothing... without the hunted... You... are nothing... without... me..." Čímž poznamenává, že lovkyně je beze své kořisti ničím. Maiev, i když konečně vyhrála, přizná, že bez Illidana pro ní život už nic neznamená a odebere se neznámo kam (přičemž v knize Wolfheart se objeví v Darnasussu stylem, že tam byla celou dobu). Tím končí život nejslavnějšího lovce démonů, který žil. Jenomže s Illidanovou smrtí se mnoho fanoušků nespokojilo. Stejně jako u Arthase mnoho fandů namítá, že měl zůstat naživu a na záporáka takového kalibru se prostě nesahá. A proto ani známý loreguru Chris Metzen není ušetřen otázek: „Oživíte Illidana?“ A co na to Metzen? Jednou se vykrucoval, ale podruhé už přiznal, jak rád by Illidana oživil, ale že už by to s tím oživováním bylo přeci jen příliš. Tak co? Chtěli by, jste Illidana zpátky? Nebo by měl zůstat tam, kde je a předejít tak starému klišé oživování hrdinů i padouchů? Stav: Mrtev, zabit v Black Temple Kde se nachází: Black Temple (WoW) Frakce: sám pro sebe (Illidari), dřívě Noční elfové a Plamenná Legie Rasa: Démon; dřívě noční elf Povolání: Lovec Démonů Postavení: Pán Outlandu Tituly: The Betrayer Rodina: Malfurion Stormrage (brat), Tyrande Whisperwind (švagriná), Shandris Feathermoon (adoptovaná neter)

Trivia

  • Počas Tretej Vojny mal 15,032 rokov. Umrel vo veku 15,038.
  • Počas Vojny Prastarých zabil Doomguarda Azzinotha a zobral si jeho zbrane, ktoré môže buď spojiť do jednej, alebo rozdeliť na dve časti.
  • Okrem nového zraku mu Sargeras poznačil telo tetovaniami, čím ho poznačil svojou temnou mágiou.
  • Illidana je možné vidieť počas Wrath of the Lich King vo vízii, kde bojoval proti Arthasovi pred vstupom do Frozen Throne. Taktiež je ako vízia prítomný v boji počas Trial of the Champion.
  • Nejako prispel k vytvoreniu Moonwell.
  • V knihe Stormrage Illidan vystupoval ako nočná mora Malfuriona. V sne si Tyrande vybrala Illidana miesto Malfuriona a zmenila sa na démonku.
  • V nových Cataclysm questoch vo Felwoode dobrodruhovia môžu vidieť víziu bojov Illidana proti Arthasovi a Tichondriovi. V dungeone Well of Eternity pomáha v paláci deaktivovať démonické portály a v boji proti satyrovi Peroth'armovi a neskôr aj proti Mannorothovi a Varo'thenovi. V závere dungeonu použije silu Studni Večnosti. Keď máte Azzinothky na sebe, Illidan to okomentuje.
  • Počas scenára Pursuing the Black Harvest (zelený oheň warlockov) je odhalené, že Illidan za života mal veľký zdroj arcanitovej energii v Shrine of Lost Souls. S ňou získal mnoho démonov na svoju stranu.
  • Vo Warcraft 3 má Illidanov model zbraní na sebe znak pandy.
  • Illidan napísal The Emerald Dream.
  • Za Illidana sa bude môcť hrať v Heroes of the Storm.


Naposledy upravil/a Esperanta 15.07.2016 v 09:04:00.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

hitteeDus 26.06.2023 18:29

generalized CE with loss of gray white differentiation <a href=https://cial.buzz>buying cialis online safely</a> Different stimulation protocols were used to evoke IOS 10 stimuli 20 Hz and VSD single pulses signals

hitteeDus 08.06.2023 04:37

<a href=http://viagr.buzz>mixing viagra and cialis</a> We have only tested proteins as small as 6, 000 Da, but if smaller proteins can be resolved in the gel and contain lysine, arginine or histidine basic amino acid residues, then it is likely that they will be detected too

hitteeDus 07.06.2023 18:39

<a href=http://atadalafil.mom>cialis 5 mg best price usa</a> Tullo AB, Esmaeli B, Murray PI, Bristow E, Forsythe BJ, Faulkner K

grourse 31.05.2023 09:23

<a href=https://finasteride.one>finasteride online worldwide delivery</a> The use of diuretics is associated with insulin resistance and serum uric acid levels and may contribute to abnormal glucose tolerance

KUlco 09.07.2016 10:24

Muradin
Máš to trošku zmatené. Illidan se ve W3 Frozen Throne spojil s Kil'jaedenem s tím, že má zničit Ledový trůn a Krále lichů. To mu však Malfurion a Maiev překazili. Illidan se teda rozhodl před Kil'jaedanem schovat v Outlandu, protože se ho bál. Proto zavřel všechny portály Legie. Nicméně Kil'jaedan ho i přes to lehce našel a tak musel zautočit na Krále lichů znovu. To se mu znovu nepovedlo. Pak přišel datadisk Burning Crusade, kde už byl plně proti Legii na Outlandu.Illidan jistě věděl, že Kil'jaedan slouží Sargerasovi.Kil'jaedan pravděpodobně nikdy za Sargerasovými zády nikdy nekonal a když už tak ho zastupoval.
Ďakujem za vysvetlenie už mi je to jasné.

Muradin 08.07.2016 22:07

KUlco
...
Máš to trošku zmatené. Illidan se ve W3 Frozen Throne spojil s Kil'jaedenem s tím, že má zničit Ledový trůn a Krále lichů. To mu však Malfurion a Maiev překazili. Illidan se teda rozhodl před Kil'jaedanem schovat v Outlandu, protože se ho bál. Proto zavřel všechny portály Legie. Nicméně Kil'jaedan ho i přes to lehce našel a tak musel zautočit na Krále lichů znovu. To se mu znovu nepovedlo. Pak přišel datadisk Burning Crusade, kde už byl plně proti Legii na Outlandu.Illidan jistě věděl, že Kil'jaedan slouží Sargerasovi.Kil'jaedan pravděpodobně nikdy za Sargerasovými zády nikdy nekonal a když už tak ho zastupoval.

KUlco 08.07.2016 21:31

Mám pár otázok. AK sa nemýlim tak Illidan vo WC III proti Burning Crusade a Sargerasovi a Kil´jaedenovi bojoval.A na Outlande zatváral ich brány ale robil to pre to lebo mu to Kil´jaeden nakázal(aj zničenie Icecrownu). A tu je tá otázka,že či vôbec Illidan vedel, že Kil´jaeden slúži Sargerasovi?A či Sargeras o tom vie, Kil´jaeden koná za jeho chrbtom?

Metiu 07.08.2015 16:44

teraz ked bol oznameny ten novy datadisk - legion, tak tam to vyzera ze ilidan je nazive, alebo sa mylim?

Mordecay 20.08.2014 00:00

Ferion
a k tomu xorothu... http://www.wowwiki.com/Xoroth
Ah, takže sú to špekulácie. Ok.A Xaviovu premenu mal na svedomí Sargeras, takže si viem predstaviť, že Sargeras má takú schopnosť, že si prenesie k sebe do TN, alebo niečo také. Potom ho premenil a poslal naspäť na Azeroth cez portál v Studni Večnosti.

Ferion 19.08.2014 22:37

a k tomu xorothu... http://www.wowwiki.com/Xoroth

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet