Jak vypadá film v porovnání se hrou?

http://media.wowfan.cz/uploaded/warcraft-film
Nyní se postupně podíváme na trailerové lokace, porovnáme je se hrou a řekneme si, co se povedlo a co ne. Pro upřesnění uvádím, že děj a lokace filmového Warcraftu se odehrávají v období První války (poz. red.: doporučuji si historii První války přečíst), zatímco obrázky z World of Warcraft jsou asi 31 let po válce.
Movie vs game 01
Elwynn Forest se nám nijak nemění. Stále zůstává tím krásně zeleným lesem, jak jej známe z her. Jediným rozdílem může být tvar pohoří v pozadí.
Movie vs game 02
Město Stormwind, které má mnoho lidí rádo a jehož krásu obdivuje i Horda, zde působí velkolepě a dokonce i katedrála je celkem věrně vymodelována. Barevné rozdělení čtvrtí zde však již nenajdeme, jelikož se tento prvek hodí spíše do hry pro snadné rozlišení, než do filmu.
Movie vs game 03
Stormwindský přístav nevypadá z těchto úhlů, že by byl zachycen věrně. Když se podíváte na umístěni mol a kanál, tekoucí městem, je vidět, že zde byl přístav trochu uzpůsoběn potřebám filmu.
Movie vs game 04
Westfall, na který shlížejí v traileru naší orkští hrdinové, vypadá tak, jak jej známe ze hry. Pustina, na které se snaží přežít pár farmářů.
Movie vs game 05
Městečko Lakeshire, kam jste se mohli ve hře podívat už na nízkém levelu, vypadá ve filmu snad ještě lépe, než ve hře. Ze záběru lze rozpoznat třeba most a mola.
Movie vs game 06
Draenorská lokace Hellfire Peninsula vypadá rovněž povedeně a je hře velice podobná. Jediný rozdíl je, že chybí fialově laděná obloha, zelená však zůstala zachována.
Movie vs game 07
Pustý, mrtvý, kamenitý a šedý. To vše je Blackrock Pass ve hře, je tomu tak i ve filmu. Ve filmovém záběru sice chybí brána, ale v pozadí se tyčí samotná hora Blackrock.
Movie vs game 08
Ve Swamp of Sorrows, které leží hned nad lokací Temného portálu - The Blasted Lands, se nachází orkské město Stonard. Ve filmovém záběru můžeme vidět, jak se staví. Podobně vypadá i ve hře, i když to není z obrázku patrné, protože nám ukazuje pouze stromy.
Movie vs game 09
V trůnní místnosti, nacházející se v pevnosti Stormwind Keep, nalezneme ve hře pouze trůn a jeho krále. Ve filmu byl dodán i poradní stůl.
Movie vs game 10
Dalaran, město mágů, vypadá ve filmu podobně impozantně jako ve hře a jeho věže se tyčí vysoko do nebe.
Movie vs game 11
Když se podíváme na azerothský Dark Portal, tak ten ve filmu vypadá daleko surověji a detailněji, než ve hře. Jak se vám líbí podobnost lokací mezi hrou a filmem? Našli jste, stejně jako my, chyby ve filmu a určité nesrovnalosti, které nekopírují původní příběh? Podělte se s námi o ně!

Naposledy upravil/a Bellatrix 14.11.2015 v 22:03:56.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Muradin 17.11.2015 20:17

Tak po vzhledové stránce ani problém není. Ta se prostě povedla. Čeho se bojím je spíš děj. Tak ať se to prosím povede!

Oisin 14.11.2015 19:59

*rohu

Oisin 14.11.2015 19:58

Jen takový detail: při pohledu na SW přístav jde v pravém horním roku vidět, jak začíná Westfall a to je myslím naprosto úžasný detail

Kubin8 14.11.2015 18:29

Darklifer
Jen mě strašně mrzí, že Dalaran už bude ve vzduchu :/
Asi je to pro diváky nebo filmařsky více zajímavé...

Snake Plisken 14.11.2015 17:00

Darklifer
Jen mě strašně mrzí, že Dalaran už bude ve vzduchu :/
Nejsi sám. Srdce našich lore redaktorů praskla a jejich duše začaly křičet po celém vesmíru.

Darklifer 14.11.2015 16:52

Jen mě strašně mrzí, že Dalaran už bude ve vzduchu :/

Hromovapest 14.11.2015 16:52

Pěkný

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet