Mists of Pandaria - PVE scenarios preview

http://media.wowfan.cz/blizzcon/11/mop-logo

Scenarios (PVE)

Scénáře jsou zbrusu novým způsobem, jak hráče zabavit. Nejsou až tak důležité a rozsáhlé jako dungeony, neváže se k nim tolik epický příběh a nejsou to žádná slavnostní místa. Jenže ve fantasy světě se kromě velkých bitev dennodenně odehrávají i bitvy mnohem menší... A tady přicházejí na scénu Scenaria. Scenaria využívají již existující svět, vývojáři v nich tolik nemusí hlídat souvislost s příběhem ani jejich umístění, příkladem budiž například bitva o Goldshire. Blizzard tak přináší do hry nový typ PVE hraní, který může vzdáleně připomínat takový malý PVE battleground. Scenaria jsou v současné době výzvy pro maximálně tři hráče. Největším rozdílem proti klasickému dungeonu, že je úplně jedno, jaké role tito hráči v partě zastávají - můžete jít klasicky s tankem i healerem, ale také se na to všechno můžete vykašlat a vyrazit pro menší odměny jen se třemi DPS nebo dokonce třemi healery. Zvládnout by to měl každý. Omezením však pravděpodobně bude level 90. Abyste se zúčastnili Scenaria, stačí se přihlásit do fronty a během několika okamžiků byste se do něj měli teleportovat. A co za to dostanete? Přibližně 20 zlaťáků, 30 Valor Points a menší truhlu s pokladem, která může obsahovat další zlaťáky a nějaký ten kus oblečení pro 90. level (rare = modrý), který se hodí k vašemu povolání (nemusí ale jít o vaši specializaci!).
Jste z toho pořád zmateni? Přečtěte si rozhovor s vývojáři o Scenariích!

Příklad - The Defense of Goldshire

Jak může vypadat takové scenario? Pojďme si to ukázat na příkladu, který Blizzard předvedl na Blizzconu a snad se objeví i ve hře. Vy a několik spoluhráčů budete bránit Goldshire před nájezdy Koboldů. V první fázi budete muset zabít třeba 25 koboldů, poté najít a odvést zpátky do města několik dětí a zabijete strůjce všech problémů – Goldtootha.
[odstavec]

Příklad - The Battle of Grizzly Gulch

Zde bude vaše úloha trochu jiná. Toto scenario by mohlo být trochu jako battleground, ale s prvky PVE. Vaším úkolem bude vést útoky proti Grizzly Gulch a zabíjet nepřátelskou frakci a poté jim zničíte 6 věží a domů, abyste upevnili svou pozici. Pak už zbývá zabít generála, který je posledním nepřítelem. Níže je ukázka, jak takový battleground může vypadat, stále se na tom však pracuje a doufejme, že se něco takového objeví i ve hře.

Press Tour informace

Scenarios jsou odpovědí Blizzardu na dynamičnost plnění úkolů, se kterými je možno se setkat i u novějších MMORPG her. Zároveň Scenarios nahrazují skupinové úkoly, které často hráči přeskakovali, protože se jim nechtělo složitě hledat partnera.
  • Scenarios budou umožňovat plnit úkoly v lokacích, které budou plně instancované. To znamená, že se nebudete muset prát v přeplněném prostoru o objekty do úkolů.
  • Všechny frakce budou mít stejné úkoly.
  • Ukázka: Hráči budou mít za úkol pomoci sládkovi najít speciální koření, které se objevuje pouze, když prší. Jako první úkol budete muset zachránit pár vesnic a budov, abyste získali cenné informace, které pomohou najít koření, se kterým bude moci sládek začít vařit ležák. Mezitím bude pivovar pod útokem Sauroc plivajících oheň. V poslední fázi budete hasit oheň a chránit celý pivovar před zničením.
  • Boje budou založeny na jiném způsobu než instance, které potřebují tanka a healera. Pokud vezmete jen DPS, bude úkol rychle splněn, ale bude také chaotický a více nebezpečný.
  • Scenario Finder bude funkce podobná Dungeon Finderu a Raid Finderu. Scenario Finder umožní hráčům vyhledat rychle skupinu, se kterou bude plnit úkoly. Čekací čas bude krátký, protože nebude potřeba vysokých požadavků pro classy (tanci, healeři a vysoký ilvl).
  • Dokončení úkolů bude odměněno Valor body a gearem.
[odstavec]

Seznam odhalených scenárií

A do jakých scenarií se tedy podíváte?
  • A Brewing Storm - Pomozte sládkyni Blanche uvařit to nejlepší pivo na Azerothu! To však není tak lehké udělat - musíte se v bouři vypravit až na vrchol Jade Forestu. Jenže bouře to není ledajaká, mocný déšť totiž přivolává Sauroky a Blanche bude potřebovat vaši pomoc. Až vás totiž zaženou do nedalekého chrámu, možná ani samotné pivo nebude stačit k tomu, abyste zvrátili bitvu. - Thunderpaw Peak, Jade Forest
    a brewing storm a brewing storm map
  • Arena of Annihilation - Informace zatím nejsou známé. - Temple of the White Tiger, Kun-Lai Summit
    arena of annihilation
  • Brewmoon Festival - Budete bránit pivní festival a ochraňovat vaření piva. - Binan Village, Kun-Lai Summit
    brewmoon festival brewmoon festival map
  • Crypt of Forgotten Kings - Informace zatím nejsou známé. - Gou-Lai Halls, Vale of Eternal Blossoms
    Crypt of Forgotten Kings Map Crypt of Forgotten Kings map
  • Greenstone Village - Zachraňte vesnici Greenstone před hněv duchů země Hui! Skryta pod větvemi Jade Forest leží vesnice Greenstone, ve které se nachází největší Pandarenský důl nefritu... a samozřejmě také slavný sládek Tzu a jeho ještě slavnější pivo. Místní duch země Hui se ale na vesničany rozlobil, protože zaplatili dobrodruhům, aby z oblasti vyhnali původní lesní skřítky. Ve hrozném vzteku tak proklel vesnici a poslal na ni své přisluhovače. Kdo ji zachrání? A co je důležitější, kdo přinese zpět ukradené pivo??? - Greenstone Village, Jade Forest
    greenstone village greenstone village map
  • Theramore's Fall - Informace zatím nejsou známé. - Theramore, Dustwallow Marsh
  • Unga Ingoo - Informace zatím nejsou známé. - Unga Ingoo, Krasarang Wilds


Naposledy upravil/a Wrent 27.08.2012 v 18:25:28.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

djmetla
Patrik Hoffmann

djmetla je autorem 1114 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

jurman 29.08.2012 10:13

Jo par veci u scenaria urcite chybi.Ale jak sem koukal na clanek tak treba info k tem scenario je v podobe videa.Arena - bojujete postupne pritu urcitejm bossum stejen jako byly group questy v nagrandu, Zulfarak a Twilight Highlands http://www.youtube.com/watch?v=biyuGx0MTdwUnga ingoo - branite brewmastera na plazi kdyz se snazi uvarit pivo a opice se mu ho snazi ukrat. Pomahate mu sbirat ingredience z okoli a zabijet opice co kradou . Na konec dojde jejich boss.http://www.youtube.com/watch?v=cLoBXlvJASQCrypt of the Forgotten Kings- u totohle sem moc nenasel , jen to ze pujdete kryptou a budete ji cistit od zla (Sha)http://www.youtube.com/watch?v=TOZs7E6mD4M

Wrent 28.08.2012 15:43

Kasiny
Vyzkoušel jsem 3 scenaria na betě, ale že bych slintal blahem... Spíš jsem se malinko nudil. Beru to jako malinké zpestření do hry.
na Betě co jsem pochopil tomu ale například ještě chybí dialogy a takové to dovymazlení příběhu ne? Podle všeho nejsou scenária ani zdaleka hotová a hlavně jich dost chybí.

Kasiny 28.08.2012 15:32

Vyzkoušel jsem 3 scenaria na betě, ale že bych slintal blahem... Spíš jsem se malinko nudil. Beru to jako malinké zpestření do hry.

TheAzgra 28.08.2012 12:48

Ellendway
Už se píše velká novinka. Dneska bude na webu.
Super, Už se těším

Ellendway 28.08.2012 12:30

Coxx
Sdílené achievy, mounti, peti, AoE loot, nové talenty, spelly atd http://www.wowhead.com/news=205755/5-0-4-survival-guide
Už se píše velká novinka. Dneska bude na webu.

Coxx 28.08.2012 12:23

TheAzgra
Jsem zmatený, co teda všechno se objeví ve středu? Už i nové lokace?
Sdílené achievy, mounti, peti, AoE loot, nové talenty, spelly atd http://www.wowhead.com/news=205755/5-0-4-survival-guide

Wrent 28.08.2012 12:20

TheAzgra
Jsem zmatený, co teda všechno se objeví ve středu? Už i nové lokace?
Pandarenské lokace přijdou až s datadiskem, toto se váže k datadisku, ne patchi

TheAzgra 28.08.2012 12:11

Jsem zmatený, co teda všechno se objeví ve středu? Už i nové lokace?

adsamcik 28.08.2012 11:59

Kdo má furt něco vymýšlet nového? Existuje toho už tolik že vymyslet něco nového je opravdu náročné. Hlavní je jak se povedlo implementovat nápad do dané hry tady do WoW

Bartyx 27.08.2012 18:59

Beeda2004
trosku opozdene ale nemuzu si pomoct, me to pripomina zavirani portalu v RIFTU 3 faze 2e moby 3ti bos
Nebo public questy ve Warhammer Online. Dneska se jen vykrádá :-)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet