Steelseries Diablo III Headset

http://media.wowfan.cz/hardware/steelseries/d3hs/d3headset-logo

Balení sluchátek

Jakmile jsem je dostal do rukou, musel jsem ocenit velmi dobře zpracovaný obal ve stylu Diabla III. Krabice není průhledná, ale máte možnost otevřít kryt jako v knize, pod kterým naleznete průhledný obal a můžete se podívat na samotná sluchátka, která vyhlíží přímo ďábelsky.
Obal je z tvrdého kartonu, nejenže vypadá bytelně, ale on také je, takže se při přenášení nemusíte obávat nějakého poškození sluchátek. Horší už to je po otevření krabice a vyndání sluchátek, která jsou usazená v plastovém krytu, který už tak pevný a kvalitní není, což mi přijde škoda. Na zadní straně krabice najdeme popisky ve čtyřech jazycích, mezi kterými nechybí angličtina či němčina. Máme zde také vyobrazen obsah – sluchátka, ovládání hlasitosti a také ukázku ze softwaru.

Konstrukce sluchátek

Sluchátka mají na první pohled velmi složitou konstrukci. Ta však zaručuje maximální pohodlí a zároveň dobré držení sluchátek na uších. Prvních několik dní jsem si sice trochu stěžoval na bolest uší, kvůli zrovna ne až tak moc ideální velikosti náušníků, které jsou dělané spíše na malé uši. Ale po pár dnech si uši zvyknou a už sluchátka ani necítíte.
Náušníky jsou kožené a příjemně sedí na uších. Jsou lehce očistitelné, neměli byste je však čistit příliš mokrým hadrem. Vyměnitelné však nejsou, což si myslím, že je velký nedostatek většiny sluchátek. Reproduktory ve sluchátkách chrání zevnitř jemná látka. Celé je to vloženo do „skořápky“ z tvrdého plastu, který byste neměli při menším bouchnutí rozbít. Také zde najdeme LED diody, které můžeme nastavit až do několika možností blikání. Mezi těmi je pomalé a nezávislé problikávání, poté střední a rychlé. Nejvíc se mi však líbí možnost problikávání podle hudby, což vytváří skvělé efekty hlavně po temných večerech.
Rameno, které spojuje obě sluchátka, je též z pevného plastu a navíc pogumované. Pro lepší usazení na hlavě je zde ještě jedna kožená z jedné strany a s logem Diablo III a velmi jemné látky ze strany druhé. Celkový dojem je prostě megalomanský a design sluchátek se velmi povedl. Kvalita zpracování splnila má očekávání, to se však za ty peníze nedá očekávat ani nic jiného.

Kvalita zvuku

Od sluchátek za téměř dva a půl tisíce korun očekáváte mnoho, že budou dobře hrát, budou mít kvalitní zpracování a že vás ponoří do hudby až po uši. To se však u těchto sluchátek nekoná, což mě celkem mrzí. Nemůžu říct, že by hrály úplně špatně, mají své klady, ale také zápory. Pojďme si to ale nějakým rozumným způsobem shrnout.

Sluchátka hrají dobře

Začneme tím lepším, budeme optimisté a vychválíme sluchátka až do nebe. Ano, sluchátka hrají dobře za určitých podmínek. Testoval jsem je na dvou strojích, jedním z nich je mé PC, kde mám interní zvukovou kartu za zhruba tisíc korun. Při poslouchání hudby mě překvapily basy, které nebyly nijak přehnané, ba naopak, bylo to vyvážené, což se jen tak nevidí, zásluhu na tom mají jistě také ovladače s ekvalizérem, kde si můžete dosyta nastavit jak basy, tak i výšky. Pro mou potřebu stačilo jen nepatrně upravit basy, které jsou ale mnohem zvučnější, pokud posloucháte hudbu ve formátu FLAC, kdy hrají sluchátka několika násobně lépe, než při poslechu klasických MP3 v 320kbps kvalitě.
Jakmile jsem však přepojil sluchátka do notebooku, málem jsem se zhrozil, cože to vlastně poslouchám. Ovšem pořád to hraje lépe než ty malé reproduktory, které v noťasu jsou. I zde je velmi patrný rozdíl mezi kvalitou přehrávané hudby. Posluchači jsou zde ale velmi omezeni výkonem zvukové karty, které bývají v noteboocích opravdu špatné. I přesto se dá zvuk poměrně dobře vyladit a i přes slabý hardware si poslechnete hudbu kvalitně.

Sluchátka hrají špatně

Sluchátka sice hrají dobře, ale cenová kategorie tomu opravdu neodpovídá. Sluchátka by měla být minimálně o tisíc korun levnější. Nejen kvůli kvalitě zvuku, ale také proto, že za stejný peníz pořídíte mnohem lepší sluchátka, která nebudou přes USB ale klasicky přes JACKa = lepší zvuk. Navíc pokud máte málo USB slotů, je to další nepříjemnost, která vypluje na povrch. Sám vlastním sluchátka Sennheiser HD 215, která nyní stojí zhruba dva tisíce korun a musím říci, že hrají podstatně lépe. Zvláště, pokud si pustíte FLAC. Steelseries Diablo III Headset jsou opravdu herními sluchátky tělem i duší. Ve hrách jsem s nimi neměl zatím problém, i když jsem si říkal u některých stříleček, že slyším trochu hůř zvuky, které probíhaly za mojí postavou.

Tak jak tedy hrají?

Sluchátka jsem také testoval přímo v beta verzi Diablo III, o čemž se dočtete níže. Pokud bych však měl nějak shrnout, jak asi hrají, tak musím říci, že je to taková ta střední třída. Pokud by sluchátka byla za těch 1300 – 1500 korun, nebyla by to nejhorší koupě. Avšak za stávající cenu se mi zdají trochu přehnaná, málo muziky za velkou cenu. Pokud jste audiofilové jako já, vyhněte se těmto sluchátkám velkým obloukem, pokud je vám to ale jedno a chcete pěkná a kvalitní herní sluchátka a máte dostatek peněz, jděte do nich. Ostatní vám je budou jen závidět a obdivovat. Váš zážitek bude skvělý a vy si nebudete stěžovat, že jste něco neslyšeli.

Jak hrají v Diablo III

Diablo III sedne sluchátkům, až mě to překvapuje. Nádherně prostorový zvuk doprovázený vyváženým soundtrackem dělá herní zážitek snad nepřekonatelným. Chvílemi jsem se opravdu cítil, jako bych procházel hřbitovem, kde zpoza náhrobních kamenů vycházejí nemrtví s jednou nohou, v ruce táhnou krumpáč a vesele si to kráčí vaším směrem. Nad hlavou prolítne vrána, až máte tendenci se otočit. Myslím, že herní zážitek s těmito sluchátky je více než úžasný. Myslím, že herním sluchátkům se zase ty normální jen tak nevyrovnají, proto byste měli mít doma nejméně dvoje sluchátka. Ano, je to finančně náročné, ale ten zážitek za to stojí.

Verdikt

Steelseries Diablo III jsou povedená sluchátka s mnoha klady a zápory. Za trochu vyšší cenu dostanete ďábelská sluchátka, která jinde nenajdete. Za takovou výhodu si však musíte připlatit malý peníz, což jistě fandové Diabla udělají. Pokud si kupujete sběratelskou edici Diabla, neměla by vám sluchátka ba ani myš scházet. Tak hurá do toho!

Klady +

Kvalitní zpracování Slušný zvuk na notebooku Široké možnosti nastavení Skvělé herní zážitky Lidé vám je budou závidět

Zápory –

Vysoká cena Není to nic pro audiofily Horší zvuková stránka

Poděkování

Rád bych poděkoval firmě SteelSeries, která mi sluchátka poslala na vyzkoušení. Firma jednala na rovinu, rychle a vše bylo na profesionální úrovni. V budoucnu se můžete těšit na další recenze...

Naposledy upravil/a Astra 13.01.2012 v 23:55:27.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Ellendway 14.01.2012 11:15

Logitech rozhodně nejsou skvělá sluchátka. Obecně platí, že Sennheiser mají nejlepší kvaliku zvuku za nějakou normálnější cenu. Momentálně mám Asus Vulcan ANC a nemůžu si stěžovat. Po koupení zvukové karty Asus Xonar DG hrají mnohem lépe.

Jimbostorm 14.01.2012 10:48

Sluchátka jsou určitě výborně provedena, ale všechna plus jsou na nic pokud nejsou kompletně uzavřená a nedáte do nich celé ucho (což by sem podle ceny očekával). Cena se pohybuje kolem 2.5k a to není nemalá investice do sluchátek. Volil bych radši G35 nebo podobný model od Logitechu (pokud vám nevadí malinko připlatit) do kterých dáte celé ucho a jsou extrémě pohodlná i po 20ti+ hodinách v kuse (co si budem povídat, pohodlnost u propařeného dne je velké plus).

bloodhero22 13.01.2012 10:50

lol nic pro audiofily takze nic pro mě v prevedenem slova smyslu

Jerryky 13.01.2012 01:26

Kvůli jedné připomínce chci podotknout, že vím, že herní sluchátka nemůžou hrát tak dobře, jako normální na hudbu a zvlášť, když mají USB, ale chtěl jsem to s něčím srovnat a jiná herní sluchátka jsem neměl. Jen aby bylo jasno. Ne, že mě tu bude někdo kamenovat.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet