Společníci (Companions)

/pic/uploaded/pets-logo

Úvod



Tyto postavičky slouží pouze jako doplněk pro pobavení, ale některé z nich mají své specifické rysy.

Společníci nemůžou být nikým napadeni v klasickém slova smyslu, ale například [Sleepy Willy] zabíjí všelijaké tvory, [Clockwork Rocket Bots] bojují navzájem mezi sebou a díky [Crashin' Thrashin' Robots] můžete zažít spolu s vašimi spoluhráči takové mini PVP uvnitř hry. Společníci mají také určitý počet zdraví, o který mohou přijít plaváním v lávě, stáním v ohni nebo podobnými věcmi, které hráč neovlivní.

Můžete vlastnit tolik non-combat petů, kolik jen budete chtít, protože se všichni uloží na své místo v archu vašeho charakteru a nebudou zabírat místo v inventáři.

Blood Parrot vyvolaný z [Bloodsail Admiral's Hat] a Coyote Spirit z [Don Carlos' Famous Hat] jsou výjimky, které nemůžete uskladnit v charakterovém archu, ale musíte je mít v inventáři nebo oblečené. Oba tyto kusy oblečení mají své vlastní statistiky, a proto nezmizí při vyvolání společníka. Z tohoto důvodu se tito dva mini-peti nepočítají do achievementů.

Peddlefeet vyvolaný vystřelením [Silver Shafted Arrow] se také řadí mezi výjimky, které se nezapočítává do achievementů.

Můžete mít vyvolaného jen jednoho mini-peta, a když vyvoláte dalšího, první okamžitě zmizí.

Když non-combat peta jednou vyvoláte, bude se snažit doprovázet vaši postavu na jejích cestách po herním světě (někteří se v tomto zdají být lepší, než jiní). Pokud seskočíte z nějakého výše položeného místa, může se stát, že váš společník neskočí za vámi, ale bude se to snažit zdlouhavě obejít. Pokud non-combat pet zůstane příliš pozadu za vaší postavou, tak na něj musíte chvíli počkat, ale jestli se ani tak neobjeví, musíte ho vyvolat znovu. Za opětovné vyvolávání společníka není žádná penalizace, protože např. Tiny Snowman je nepohyblivý a nemůže vás následovat.

Pokud se teleportujete nebo využíváte nějaký dopravní prostředek, váš společník zmizí a je na vás, abyste ho znovu vyvolali. Jediné dva prostředky, na kterých vám non-combat pet nezmizí jsou; loď mezi Teldrassilem a Darkshore a vzducholoď mezi Orgrimmarem a Thunder Bluffem. Jestli zrušíte vašeho společníka a on zmizí, musíte si ho poté znovu přivolat. Někteří mini-peti se dají koupit pouze u jedné z frakcí. Společníky může získat z questu, dropu, jako bonus nebo se dají koupit u prodavače a v aukci (Auction House), kde najdete všemožné non-combat pety z celého světa za přijatelné ceny. Společníci z questů jsou “bind on pickup“ a nedají se prodat. Abyste mohl vyvolávat mini-pety, musíte se to nejdřív naučit (u každého společníka to lze jen jednou), což zabraňuje jejich duplikování a šizení ve sběru achievementů.

[odstavec]

Ve hře



Původně byli společníci ve hře jen estetickým doplňkem, ale postupem času začali zasahovat do hry.

[Disgusting Oozeling] vytváří "Disgusting Aura", která bude vaši postavu doprovázet na každém kroku. Tato aura redukuje vaši obranu a všechny resistence o 20. Také vaše barva se změní, bude zelená a budete vypadat jako otrávení.

Společníci nemůžou být neviditelní. Jestliže použijete neviditelnost a neodvoláte svého mini-peta, zaručeně odhalí vaši přítomnost.

  • V PvP váš může společník prozradit nepřátelům.
    • [Wolpertinger] může odhalit vaší polohu jen vašim spojencům a pro nepřátele (pokud nejsou opilí) zůstanete skrytí.
    • Během a krátce po eventu Love is in the Air můžete použít [Silver Shafted Arrow], abyste vaše oponenty označkovali společníkem s názvem Peddlefeet.
  • V PvE můžete využít společníků, když jste v hromadě mobů a nejde vás vidět. Mobové společníky nemají a vaši spoluhráči vás díky němu uvidí.


Létající společníky můžete poslat na váš cíl, a tím na sebe např. v PVP upozornit. Hodí se to, když potřebujete vyléčit a healer si vás nevšímá. Není to obvyklý způsob, jak na sebe upozornit, ale v nepřehledném boji se může hodit.

U [Ethereal Soul-Trader] můžete nakoupit některé užitečné itemy. Například jeden z nich, [Diluted Ethereum Essence] se náramně hodí v boji (ale oproti [Elixir of Detect Lesser Invisibility] je podstatně horší). Další položky jsou sada oděvů, díky které se můžete přestrojit za éterickou bytost, kuličky [Heavy Leather Ball], se kterýma si ve hře můžete hrát, [Ethereal Mutagen], který přemění vašeho non-combat peta v fleshbeast a [Ethereal Liqueur], což je alkoholický nápoj.

[odstavec]

Dělení



Společníci se dají dělit do osmi kategorií podle typu:


mam

Savci (Mammals)


V této kategorii najdeme nejrůznější zástupce savců, od králíků, přes kočky, až po prasátka.

bird

Ptáci (Birds)


Do této skupiny řadíme všechny ptáky, a každý hráč si zde přijde na své. Najdeme zde papoušky, sovy i kuřata.

rep

Plazi (Reptiles)


Někteří lidé dávají přednost plazům, před jinými druhy společníků a jestli jste jedním z nich, jsou tito zástupci právě pro vás.

aqua

Vodní (Aquatic)


Existují i vodní non-combat peti, se kterými bude radost trávit volný čas u vody i v ní.


inv

Bezobratlí (Invertebrates)


Jestli máte rádi malé a nenápadné stvoření, která se ráda plíží, jsou tihle bezobratlí živočichové právě pro vás.

myth

Mytičtí (Mythical)


Všichna humanoidní stvoření mytického původu, která žijí na Azerothu už od dávných dob, patří právě do této skupiny.

mech

Mechaničtí (Mechanical)


Každý engineer na Azerothu si může vytvořit svého vlastního společníka. Tito mini-peti mohou být hračky, ale i důmyslní roboti.

seas

Sezónní (Seasonal)


Ať je zima, jaro, léto či podzim, je čas sehnat si nějakého slavnostního non-combat peta, kterých je na každém eventu spousta.

[odstavec]

Achievements



Jak bylo již výše uvedeno, Blood Parrot ([Bloodsail Admiral's Hat]) a Coyote Spirit ([Don Carlos' Famous Hat]) jsou vyvoláváni z předmětů a nelze se je naučit vyvolávat, proto se do achivementů nepočítají. Toto platí i o [Crashin' Thrashin' Robot], kterého může vytvořit engineer, protože má cooldown.

[odstavec]

Časově omezení společníci



Tyto non-combat pety můžete vlastnit jen dočasně a nejsou považováni za plnohodnotné společníky, i když se svými rysy mini-petům podobají. Většina z nich se pojí s nějakým questem. Třeba sirotek z Children's Week, Peddlefeet z [Silver Shafted Arrow] a Nass z questu /pic/uploaded/Neutral_15 [75] Kickin' Nass and Takin' Manes. Tito společníci se také nezapočítávají do achivementů. Když vyvoláte dočasného společníka, váš stávající zmizí.

[odstavec]

Seznam společníků:



Albino Snake, Ammen Vale Lashling, Ancona Chicken, Argent Gruntling, Argent Squire, Azure Whelpling, Baby Blizzard Bear, Bananas, Black Kingsnake, Black Tabby Cat, Blue Dragonhawk Hatchling, Blue Moth, Bombay Cat, Brown Prairie Dog, Brown Rabbit, Brown Snake, Calico Cat, Chuck, Clockwork Rocket Bot, Cobra Hatchling, Cockatiel, Cockroach, Core Hound Pup, Cornish Rex Cat, Crimson Snake, Crimson Whelpling, Curious Oracle Hatchling, Curious Wolvar Pup, Dark Whelpling, Darting Hatchling, Deviate Hatchling, Disgusting Oozeling, Dragon Kite, Dun Morogh Cub, Durotar Scorpion, Egbert, Elwynn Lamb, Emerald Whelpling, Enchanted Broom, Essence of Competition, Ethereal Soul-Trader, Father Winter's Helper, Firefly, Frosty, Ghostly Skull, Giant Sewer Rat, Golden Dragonhawk Hatchling, Golden Pig, Great Horned Owl, Green Wing Macaw, Grunty, Gryphon Hatchling, Gundrak Hatchling, Gurky, Hawk Owl, Hippogryph Hatchling, Hyacinth Macaw, Jade Tiger, Jubling, Kirin Tor Familiar, Leaping Hatchling, Lifelike Toad, Lil' K.T., Lil' Smoky, Little Fawn, Lucky, Lurky, Magical Crawdad, Mana Wyrmling, Mechanical Chicken, Mechanical Squirrel, Mechanopeep, Mini Diablo, Mini Tyrael, Miniwing, Mojo, Mr. Chilly, Mr. Wiggles, Muckbreath, Mulgore Hatchling, Murkimus the Gladiator, Murky, Nether Ray Fry, Netherwhelp, Obsidian Hatchling, Onyxian Whelpling, Orange Tabby Cat, Panda Cub, Pandaren Monk, Peanut, Peddlefeet, Pengu, Perky Pug, Pet Bombling, Phoenix Hatchling, Pint-Sized Pink Pachyderm, Plump Turkey, Poley, Proto-Drake Whelp, Purple Jade Leopard, Ravasaur Hatchling, Razormaw Hatchling, Razzashi Hatchling, Red Dragonhawk Hatchling, Red Moth, Rocket Chicken, Scorchling, Sen'jin Fetish, Senegal, Shimmering Wyrmling, Siamese Cat, Silver Dragonhawk Hatchling, Silver Pig, Silver Tabby Cat, Sinister Squashling, Smolderweb Hatchling, Snarly, Snowshoe Rabbit, Spectral Tiger Cub, Speedy, Spirit of Competition, Spirit of Summer, Spring Rabbit, Sprite Darter Hatchling, Stinker, Strand Crawler, Teldrassil Sproutling, Tickbird Hatchling, Tiny Green, Tiny Red Dragon, Tiny Snowman, Tiny Sporebat, Tirisfal Batling, Toothy, Toxic Wasteling, Tranquil Mechanical Yeti, Tree Frog, Tuskarr Kite, Vampiric Batling, Warbot, Westfall Chicken, Whiskers the Rat, White Kitten, White Moth, White Tickbird Hatchling, Willy, Wind Rider Cub, Winter Reindeer, Winter's Little Helper, Wolpertinger, Wood Frog, Worg Pup, Yellow Moth, Zergling.

[odstavec]

Galerie společníků:



/pic/gameinfo/pets/ncp1 /pic/gameinfo/pets/ncp2 /pic/gameinfo/pets/ncp3 /pic/gameinfo/pets/ncp4 /pic/gameinfo/pets/ncp5 /pic/gameinfo/pets/ncp6 /pic/gameinfo/pets/ncp7 /pic/gameinfo/pets/ncp8 /pic/gameinfo/pets/ncp9 /pic/gameinfo/pets/ncp10 /pic/gameinfo/pets/ncp11 /pic/gameinfo/pets/ncp12 /pic/gameinfo/pets/ncp13 /pic/gameinfo/pets/ncp14 /pic/gameinfo/pets/ncp15 /pic/gameinfo/pets/ncp16 /pic/gameinfo/pets/ncp17 /pic/gameinfo/pets/ncp18 /pic/gameinfo/pets/ncp19 /pic/gameinfo/pets/ncp20 /pic/gameinfo/pets/ncp21 /pic/gameinfo/pets/ncp22 /pic/gameinfo/pets/ncp23 /pic/gameinfo/pets/ncp24 /pic/gameinfo/pets/ncp25 /pic/gameinfo/pets/ncp26 /pic/gameinfo/pets/ncp27 /pic/gameinfo/pets/ncp28 /pic/gameinfo/pets/ncp29 /pic/gameinfo/pets/ncp30 /pic/gameinfo/pets/ncp31 /pic/gameinfo/pets/ncp32 /pic/gameinfo/pets/ncp33 /pic/gameinfo/pets/ncp34 /pic/gameinfo/pets/ncp35 /pic/gameinfo/pets/ncp36 /pic/gameinfo/pets/ncp37 /pic/gameinfo/pets/ncp38 /pic/gameinfo/pets/ncp39 /pic/gameinfo/pets/ncp40 /pic/gameinfo/pets/ncp41 /pic/gameinfo/pets/ncp42 /pic/gameinfo/pets/ncp43 /pic/gameinfo/pets/ncp44 /pic/gameinfo/pets/ncp45 /pic/gameinfo/pets/ncp46 /pic/gameinfo/pets/ncp47 /pic/gameinfo/pets/ncp48 /pic/gameinfo/pets/ncp49 /pic/gameinfo/pets/ncp50 /pic/gameinfo/pets/ncp51 /pic/gameinfo/pets/ncp52 /pic/gameinfo/pets/ncp53 /pic/gameinfo/pets/ncp54 /pic/gameinfo/pets/ncp55 /pic/gameinfo/pets/ncp56 /pic/gameinfo/pets/ncp57 /pic/gameinfo/pets/ncp58 /pic/gameinfo/pets/ncp59 /pic/gameinfo/pets/ncp60 /pic/gameinfo/pets/ncp61 /pic/gameinfo/pets/ncp62 /pic/gameinfo/pets/ncp63 /pic/gameinfo/pets/ncp64 /pic/gameinfo/pets/ncp65 /pic/gameinfo/pets/ncp66 /pic/gameinfo/pets/ncp67 /pic/gameinfo/pets/ncp68 /pic/gameinfo/pets/ncp69 /pic/gameinfo/pets/ncp70 /pic/gameinfo/pets/ncp71 /pic/gameinfo/pets/ncp72 /pic/gameinfo/pets/ncp73 /pic/gameinfo/pets/ncp74 /pic/gameinfo/pets/ncp75 /pic/gameinfo/pets/ncp76 /pic/gameinfo/pets/ncp77 /pic/gameinfo/pets/ncp78 /pic/gameinfo/pets/ncp79 /pic/gameinfo/pets/ncp80 /pic/gameinfo/pets/ncp81 /pic/gameinfo/pets/ncp82 /pic/gameinfo/pets/ncp83 /pic/gameinfo/pets/ncp84 /pic/gameinfo/pets/ncp85 /pic/gameinfo/pets/ncp86 /pic/gameinfo/pets/ncp87 /pic/gameinfo/pets/ncp88 /pic/gameinfo/pets/ncp89 /pic/gameinfo/pets/ncp90 /pic/gameinfo/pets/ncp91 /pic/gameinfo/pets/ncp92 /pic/gameinfo/pets/ncp93 /pic/gameinfo/pets/ncp94 /pic/gameinfo/pets/ncp95 /pic/gameinfo/pets/ncp96 /pic/gameinfo/pets/ncp97 /pic/gameinfo/pets/ncp98 /pic/gameinfo/pets/ncp99 /pic/gameinfo/pets/ncp100 /pic/gameinfo/pets/ncp101 /pic/gameinfo/pets/ncp102 /pic/gameinfo/pets/ncp103 /pic/gameinfo/pets/ncp104 /pic/gameinfo/pets/ncp105 /pic/gameinfo/pets/ncp106 /pic/gameinfo/pets/ncp107 /pic/gameinfo/pets/ncp108 /pic/gameinfo/pets/ncp109 /pic/gameinfo/pets/ncp110 /pic/gameinfo/pets/ncp111 /pic/gameinfo/pets/ncp112 /pic/gameinfo/pets/ncp113 /pic/gameinfo/pets/ncp114 /pic/gameinfo/pets/ncp115 /pic/gameinfo/pets/ncp116 /pic/gameinfo/pets/ncp117 /pic/gameinfo/pets/ncp118 /pic/gameinfo/pets/ncp119 /pic/gameinfo/pets/ncp120 /pic/gameinfo/pets/ncp121 /pic/gameinfo/pets/ncp122 /pic/gameinfo/pets/ncp123 /pic/gameinfo/pets/ncp124 /pic/gameinfo/pets/ncp125 /pic/gameinfo/pets/ncp126 /pic/gameinfo/pets/ncp127 /pic/gameinfo/pets/ncp128 /pic/gameinfo/pets/ncp129 /pic/gameinfo/pets/ncp130 /pic/gameinfo/pets/ncp131 /pic/gameinfo/pets/ncp132 /pic/gameinfo/pets/ncp133 /pic/gameinfo/pets/ncp134 /pic/gameinfo/pets/ncp135 /pic/gameinfo/pets/ncp136 /pic/gameinfo/pets/ncp137 /pic/gameinfo/pets/ncp138 /pic/gameinfo/pets/ncp139 /pic/gameinfo/pets/ncp140 /pic/gameinfo/pets/ncp141 /pic/gameinfo/pets/ncp142 /pic/gameinfo/pets/ncp143 /pic/gameinfo/pets/ncp144 /pic/gameinfo/pets/ncp145 /pic/gameinfo/pets/ncp146 /pic/gameinfo/pets/ncp147 /pic/gameinfo/pets/ncp148 /pic/gameinfo/pets/ncp149 /pic/gameinfo/pets/ncp150 /pic/gameinfo/pets/ncp151 /pic/uploaded/purple_jade_leopard /pic/uploaded/wind_rider_cub /pic/uploaded/gryphon_hatchlingg


[odstavec]

Důležité odkazy



http://www.warcraftpets.com/(v anglickém jazyce)

Naposledy upravil/a Snake Plisken 08.12.2010 v 12:01:04.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Chcipak 30.06.2010 11:40

Fakt dobrý, myslel jsem si, že půlku petů mám (34), ale tolik jsem faktis nečekal Jen by tam možná (aspoň podle mě) mohlo být napsané, kde jednotlivé pety koupit levněji, protože na aukci stojí 100x víc. Třeba ten šváb Cockoroach, nebo jak se to jmenuje je v Undercity pod jedním z mostů, tam dole, má to tam jakýsi bezdomovec, aspoň teda u nás na serveru...

Kopytnik 14.03.2010 10:24

jak se da ziskat ten tyrael?

Wrent 18.02.2010 14:57

Ryzek to je minipet z Argent Tournament za 40Chapion seal pro hordu

Mustafarian 11.02.2010 09:16

Na wowheadu jdou tet peti zobrazit ve 3D modelech

Accept 10.02.2010 21:26

To neni gnom ale Greatfather\'s Little Helper :-)

NULL 10.02.2010 18:25

Lol gnom jako non combat pet

Serwak 10.02.2010 15:22

ja jich mam jen 114 a marne cekam na peta ze SFK

Serwak 10.02.2010 15:12

Aký je to pet tá maska

Serwak 10.02.2010 14:29

to Dreadlord: když mě chceš opravovat, tak pls aspoň správněto Elevendar: nikdo se tu neospravedlňuje, omluvit se je slušnost, a že jsem to napsal poprvé (i podruhé) blbě je fakt

realdruid 10.02.2010 13:10

Ten se kupuje za Money

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet