Shadowlands – Heirlooms předměty ztratí bonus do zkušeností

  heirloom    kontroverze   

Chystaný level squish se dotkne i Heirlooms předmětů. Ty již nově nebudou sloužit původnímu účelu, což bylo snadnější levelování altů kvůli bonusu k získaným zkušenostem. Tyto bonusy ovšem v probíhající alfě Shadowlands chybí.

noyou8b32s_c37dea837cd3d04259e3b2c00f4f474242a7ae44_1594720536_237.jpg

Původně si lidé hrající alfa verzi mysleli, že se jedná o bug, ale jak bylo potvrzeno samotným Blizzardem, jde o zamýšlenou funkčnost. Co se stane s těmito předměty po vydání? Oficiálně se zatím neví, spekuluje se však o jiných bonusech, které usnadní již tak snadné levelování v Shadowlands.

 

Tato změna nezůstala nepovšimnuta. Pod samotným článkem na Icy Veins se spustila vlna nevole, jelikož hráči do Heirloom předmětů investovali nemálo zlaťáků:

Je to špatné rozhodnutí. Nákup a upgrade těchto předmětů nestál zrovna málo a poskytoval vylepšení altům. Neexistovala žádná častové omezení, žádné limity.

 

Mělo by to být něco dobrého, protože jinak jsem utratil 50 000 za těžítko na papír.

 

Mám všechny Heirloomy, všechny plně upgradované... Cítím se podveden.

Ma druhou stranu se ozývají i hlasy, které jasně upozorňují na to, že samotné expení v Shadowlands má trvat 10 až 20 hodin, tudíž žádné další bonusy nejsou potřeba a ve své podstatě jsou tyto bonusy již součástí samotného zrychleného expení. Je tedy na Blizzardu, jak se s tímto vypořádá. Nabízí se několik možností: vrátí hráčům investované zlaťáky, vytvoří náhradní bonusy nebo vytvoří setové bonusy. Fantazii se v tomto směru meze nekladou.

 

Využívali jste hojně Heirloom předměty? Jak tuto změnu vnímáte vy?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

onderfaus 16.07.2020 13:25

Celkem nechápu, proč to někomu vadí? Hra se vyvíjí a některé věci se do ní přidají, některé zas vezmou. Nevím jak ovlivňuje tato změna to, že bych byl s rodinou méně? To musím ve wowku splnit nějakou předepsanou normu, že bych se okrádal o cokoliv, když bude expení pomalejší?
Chtěl bych se ještě zeptat, ty heirloomy jste si jen koupili a do teď nevyužili? Pokud ano, proč?

@ndy 16.07.2020 20:20

tak je to něco, kvůli čemu lidi utratili hodně goldů, aby měli výhodu do budoucna při expění altů atd. to je jak když dáš 120k za mounta co má repair a transmogera a oni je z toho mounta oddělají..hodně lidí si to koupilo kvůli té výhodě, ne proto, aby to měli v kolekci

Yuuka 15.07.2020 22:41

Spekulace jsou hezké ale moc dobře víme co Blizz udělal na začátku BfA se Sylavanas.
Taky byli hezké spekulace ale víme jak to nakonec dopadlo. Jen aby nám Blizz i tady neukázal druhý prostředníček.

Hromovapest 15.07.2020 21:04

Tak teda rád bych kompenzaci za ty desítky tisíc goldů které sem za ty itemy a upgrejdy utratil.Pokud mam investovat do něčeho co pak zruší.Tak se jedná dle mého názoru o neférové jednání vůči hráčům co do toho investovali spousty času a gildů.Potažmo farmení goldů.

Vallaska_Roue 15.07.2020 21:20

Člověk do toho cpal prachy víceméně aby měl tak nějak úplnou sbírku tzn. pro hezký pocit, než že by to potřeboval. Teda pokud to nebyl blázen do expení altů. Že by mi bylo líto investovaného času a peněz? To by mi muselo být líto celého mého času u wow, protože s každým novým datadiskem přichází nedobrovolné rozloučení se starým obsahem a z progresování end game raidů si člověk odnese akorát hezkou vzpomínku a nějakej ten transmog.

Bubákarabský 16.07.2020 21:10

@Vallaska_Roue No já jsem do toho investoval dost protože mam maina a 5 altiků.Takže se mě to prostě vyplatilo.Hromáka chápu.Třeba někdo rozhazuje goldama každý den.Ale já mam rodinu a málo času na hraní.Proto cokoliv jsme kdy získal za goldy bylo těžce vydřený časem.

SkinnyStickTV 15.07.2020 19:17

Takže modelový příklad.
vyexpit 120 lvl postavu s 45% bonusem do XP z heirloom trvá 40 herních hodin (jen příklad)
vyexpit 60 lvl postavu s 45% bonusem do XP z heirloom by mohlo v Shadowlands trvat cca třeba 20 hodin.

MOHLO! Alespoň na základě Blizzard tvrzení, že SL má být alt friendly, expení nebude trvat tak dlouho. Tím že vezmou tento bonus ve výsledku vyexpíte méně, ale za stejnou dobu. Tudíž stále budeme expit postavy stejně tak dlouho, jako doposud. Nebo třeba o trochu méně, ale stále to bude dost dlouho na to, aby normální člověk, od rodiny, s prací, školou atd. prostě na ty alty neměl čas, protože bude mít dost práce s mainem, aby za něco stál v raidu.

Prosím, pevně věřím, že mě někdo vyvede z omylu.

Filias 15.07.2020 21:00

Mám pocit, že jsem někde četl, že to přes Wodko jde vylevelit za tři hodiny.
Prosím vyveďte mě z omylu.

SkinnyStickTV 15.07.2020 23:06

@Filias takhle. Za 1) nevím na co tím narážíš. A za 2) pro někoho je možné zábavné si obletět bonus obj., koupit si Rapid Mind a pak to jít dorazit. To ale pro mě není content. Chci si expení užít jako normální člověk. Ale ne na úkor toho, že buď vezmu čas main postavě, nedej bože rodině, nebo nevím. 40 hodin herního času na exp je prostě moc. V článku se píše, že to má trvat kolem 20 hodin. To se říkalo už na začátku při představení, ale to se počítalo jeste s heirloomkami. Takže tak...

Filias 16.07.2020 05:49

@SkinnyStickTV Máš pravdu, špatně jsem koment formuloval. Jenom říkám že dřív, bylo napsaný někde, už nevím kde, že se to přes Draenor za tři hoďky. Ale máš pravdu, to už je teď asi blbost. Sorry.

SkinnyStickTV 16.07.2020 17:25

@Filias úplně v pohodě

Tremerka 16.07.2020 22:16

@Filias Jo dřív se to dělalo s tím Rapid Mindem, ale i dnes to tam jde udělat velmi rychle, možná i za hodinu, když s těmi bonus objektivy pomůže 120lvl postava, co má lítání..

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet