WoW Classic – Desítky tisíc účtů dostaly ban

  bot    botting    ban   

Po vlně kritiky za nečinnost, která se na Blizzard snesla za pasivní přístup k podvodníkům na Classicu, jsme se dočkali rázné akce. Blizzard společně s plánovanou údržbou provedl čistku herních účtů, jež měly být přistiženy při podvádění. V dlouhém příspěvku o tom informoval komunitní manažer Kaivax.

Kaivax zdroj

 

Dokončili jsme jedno kolo akcí proti hráčům, kteří byli chyceni při podvádění ve World of Warcraft.

 

Tyto informace dáváme na vědomí jen velmi málo, jelikož jsme zjistili, že je pro vývojáře cheatů snadnější obejít ochrany, když napíšeme, jaké metody a zdroje využíváme. Ale dnes je ten správný den, kdy se můžeme trochu rozepsat, protože nás o to mnoho hráčů prosí.

 

Během uplynulého měsíce, včetně včerejší akce, bylo v americkém, oceánském a evropském regionu zabanováno nebo suspendováno přes 74 000 WoW účtů, u nichž bylo prokázáno porušení EULA. Většina z těchto účtů využívala software pro automatizované hraní a efektivnější farmení zdrojů nebo zabíjení nepřátel. Za běžných okolností by to tito hráči nedokázali.

 

Včerejší bany proběhly formou "banwave". Identifikovat účty, které využívají botů, a rychle je odstranit, je naší nejvyšší prioritou. Náš tým pracuje 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, spousta banů byla udělena i uprostřed noci nebo během víkendů.

 

Stejně jako vy, i my hrajeme World of Warcraft. Chápeme, jaké to je narazit na hráče, který vypadá, že používá bota. Je naším cílem odstranit hráče s botem, pokud se tedy prokáže, že podvádí. Ale vyvstává potíž – musíme sami sobě prokázat, že obviněný hráč skutečně danou postavu neovládá.

 

K tomu, abychom zjistili, zda hráč používá identifikovatelný cheat, používáme mocné nástroje. Naše heuristické nástroje (nebudeme je zmiňovat veřejně) se vyvíjí a zlepšují. Pokud nějakého takového hráče prověřujeme a heuristika není jasná, musíme zajistit důkazy proti hráči manuálně, a to může být zdlouhavý proces. Ale za tu námahu to stojí, jelikož nechceme zabanovat někoho nevinného.

 

Ano, může se stát, že se legitimní hráč může jinému hráči jevit jako bot. V těchto případech, ve kterých je legitimní hráč zproštěn obvinění, se nahlašujícímu hráči může zdát frustrující vidět domnělého podvodníka hrát dál. Taktéž se stalo, že nahlášený hráč zneužíval hru a dostal ban, ale vrátil se s novým účtem a v podvádění pokračoval a měl dokonce i stejné jméno. To je něco nepředstavitelného pro hráče, který onoho podvodníka původně nahlásil. Velmi si vážíme vašich hlášení a víme, jak se cítíte.

 

Pracujeme dnem i nocí na rozluštění mechanismů za boty. Třetí strany, které prodávají věci za skutečné peníze, vynakládají ohromné usílí do toho, aby obešly naše detekční systémy. Pro nás má boj s boty vysokou prioritu, pro botovací organizace je jedinou prioritou vyhnout se našim systémům. Bany, které rozdáme, jsou pro ně náklady navíc.

 

Pracujeme na vylepšení každé části hry, která by nám pomohla reagovat na podvádění rychleji. Dáme vám vědět, jaké budou naše další kroky.

 

Děkujeme za zpětnou vazbu a děkujeme za vaše hlášení.

 

Chtělo by se říct "konečně", ale v ústech zůstává jakási pachuť velmi pozdní reakce.

 

Setkali jste se vy osobně ve WoW s nějakým botem?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

kritik 21.06.2020 10:39

Cely je to dusledek toho kolik lidi vyhodili a ted na toto nemaj lidi i vetsina ticketu skonci nekde v automatu a ze by s vami mohl primo mluvit gm ve hre to uz zrusili uplne, ale wow ani classic ani retail nebude kvalitni kdyz se o nej nebudou starat realny lidi a pouze automatickej system odpovedi na vsechno, slovy klasika " oni si snad myslej ze se to udela samo" :-)

@ndy 20.06.2020 09:08

Ted jsem expil a botů jsem viděl snad stovky, je mi z toho smutno

Yuuka 20.06.2020 09:38

Jistě protože je už mají znova. Tahle válka se sice nedá úplně vyhrát ale pokud by jim dávaly ban každý 2-3 den přestalo by se jim to vyplácet.

Ričrd 21.06.2020 19:44

Jak se takový bot pozná? Chápu, že Blizz to má ošetřené, předpokládám, že samotné binárky WoWka mají detekci softwaru třetích stran. Ale jak to zjistí laik?

Yuuka 20.06.2020 00:58

Příliš pozdě a příliš málo.

zahadum 19.06.2020 05:24

no tak nech sa opýtajú Activisionu prečo to tak je....prečo v Belgicku robia možno desiati ľudia na supporte a to ešte z domu !!!! to bolo aj pred coronou....prečo sa dávno neudpatoval software ktorý ide od čias Diablo 3 ( 2012 ) ?! lebo Activision serie na hráčov...minimalizuje náklady .... 99 % reportov končí v " koši " u auto robotov .....

Tyalden 20.06.2020 01:16

Chceš niečo zmeniť? Kúp si ich akcie ale nešetri... potom sa možno dostaneš do ich predstavenstva a budeš rozhodovať. Veľa šťastia a nespamuj blbosti.

Grothaak 18.06.2020 21:47

To by byl classic, teď ještě Retail, kde toho bude 100x víc a bude to fajn

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet