Inženýrství (Engineering)

  Engineering    Profese   

Co je Engineering?

Engineering je primární výrobní profese. Slouží převážně k výrobě výbušnin, petů, mountů a mnoha dalších zábavných, ale i užitečných věcí. Většina výrobních profesí má i jednu další, která se k ní hodí. V tomto případě je to Mining, se kterým dokážete těžit rudy, které Engineer potřebuje.

 

Co umí Engineer vyrobit?

Engineering obsahuje hodně užitečných věcí. Dokážete si vyrobit zbraně, pety, speciální trinkety, všelijaké vychytávky a v neposlední řadě epické helmy.

 

Zbraně (Weapons)

Jste hunter a nemáte možnost sebrat pořádnou zbraň v heroicích? Není problém. Engineering nabízí výrobu pušek. S puškou Long-Range Trillium Sniper se k vám už nikdo na kratší vzdálenost nedostane.

 

Zaměřovače (Scopes)

Máte pocit, že lovení mantidů není již zábavné? Nebo že se schovají ve křoví a vy na ně nevidíte? Nedávno byl vynalezen nový zaměřovač Lord Blastington's Scope of Doom.

 

Helmy (Head-slot items)

Chcete, aby se vaše postava vyrovnala obdivovaným závodníkům na okruzích v Thousand Needles? Rodinám utonutých jezdců upřímnou soustrast. Tým zkušených mechaniků ze stáje Gnorari vynalezl nové brýle, mezi které patří například Energized Retinal Armor nebo Camouflage Retinal Armor. Výběr je samozřejmě široký, stačí jen navštívit nejbližší optiku a vybrat si.

 

Výbušniny (Explosive)

Máte snad problém s nepřítelem? Vyhoďte ho do vzduchu pomocí výbušnin. Bomby, dynamity, naváděné střely... Cokoliv si budete přát. Pokud si přejete otevřít zamčenou truhlu, tak by to také neměl být problém.

 

Doprava (Transportation)

Znáte to. Vzducholodě byly sestřeleny naštvaným trpaslíkem, lodě jsou v nedohlednu a Hippogryph, který slouží jako taxík, je moc drahý, protože se zase zvedla daň. Ale ropy je zatím dostatek a proto si můžete vyrobit své vlastní vozidlo. Gnomové ani Goblini nenesou žádnou zodpovědnost za ztracené životy. Jelikož Horda delší dobu spolupracuje s Goblinis Benz, byla vynalezena Mechano-Hog. Gnorari zato přišlo s modelem, které bylo věnováno Alianci, Mekgineer's Chopper. Letecké společnosti Airtrain a Trolljing dodávají na trh letadla typu Flying Machine, Turbo-Charged Flying Machine, Depleted-Kyparium Rocket nebo Geosynchronous World Spinner.

 

Domácí mazlíčci (Pets)

Máte rádi zvířátka? Kdo by neměl rád jejich hebkou srst, hravost a krásu. Počkat... Toto engineering neumí. Ale dobrá zpráva! Chcete zničit svět? Pořiďte si Personal World Destroyer. Máte chuť vyhodit někoho do vzduchu nebo jen postrašit? Pet Bombling by měl být ideálním petem. A pro ty z vás, kteří preferují roztomilejší společníky tu máme Rascal-Bot.

 

Blbiny (Miscellaneous)

Pokud letadlo, které vyrobíte, záhadným způsobem vybouchne, tak si asi podáte ruku s andělem. Avšak můžete si vyrobit i padák či rogalo, který možná zachraní váš život. Tedy pokud nebude z kůže nemrtvých. Pokud potřebujete prodat věci, opravit se nebo navšítvit banku, můžete využít Jeevese nebo Scrapbot Construction Kit. Samozřejmě je toho více! Každý den můžete zkusit své štěstí u speciálního dárky rozdávajícího robota jménem Blingtron 4000. Získat můžete všelijaké engineering mounty, pety či další zbytečnější předměty. Ti linější z vás jistě ocení možnost postavení si vlastní dočasné pošty (MOLL-E) nebo kovadliny (Thermal Anvil).

 

Gemy

Máte o dvě kolečka méně? V případě, zda vaše postava vlastní stylové brýle Bio-Optic Killshades, můžete zkusit nové gemy. Spolupráce gnomů a goblinů se vyplatila. Na trhu se objevilo pár nových gemů, které přesně pasují do brýlí. Fractured Tinker's Gear, Precise Tinker's Gear, Flashing Tinker's Gear a mnohem více gemů naleznete u svého engineering trenéra.

 

Jak se stát Engineerem?

V každém větším městě najdete alespoň jednoho trenéra, který dokáže předat své zkušenosti dál. Je úplně jedno, kterého navštívíte, protože všichni umí to samé.

Pro začátek budete potřebovat rudy nebo další suroviny, které vyrobíte přímo v Engineeringu. V průběhu vylepšování vašeho skillu budete potřebovat i látky nebo kůže. Způsobů, jak je získat, je mnoho. Buď si je koupit v Aukci, od jiných hráčů nebo si je poctivě nasbírat. To samé platí o rudách, které buď koupíte nebo si pomůžete Miningem. Na vyšších úrovních budete k výrobě potřebovat i orby - (Chaos Orb, Frozen Orb), které se dají získat jen v Dungeonech.

 

Bonus

Enchanty engineeru jsou známy pod pojmem Tinkers. Jsou to unikátní enchanty, které může využívat pouze Engineer. Mohou být využity na Rukavicích (Gloves), Páscích (Belts) nebo Pláštích (Cloaks).

 

Jelikož vše vymýšleli Gnomové a Goblini, mají enchanty své mouchy. Tedy hlavně ty na páscích. O jaké mouchy se jedná? Například o AoE taunt všech nepřátel v okruhu 40 yardů, vystřelení do vzduchu nebo ubrání 80% života do 8 sekund.

 

Specializace Engineeringu

Pokud dosáhne Engineer skillu 20, může se naučit jednu ze dvou specializací, která mu poskytne něco více k základní profesi.

 

Gnomish Engineering

Pokud si přejete mít Gnómí specializaci, musíte splnit úkol Gnomish Engineering, který se nachází v Gnomereganu pro alianci nebo v Orgrimmaru pro hordu. Poté budete moci vyrobit nejrůznější helmy, transportéry a dva pety.

 

Goblin Engineering

Stejně jako u Gnome Engineeringu musíte splnit quest SGoblin Engineering, který se nachází v Gnomereganu pro alianci nebo v Orgrimmaru pro hordu. Poté budete moci vyrobit více bomb a další věci.

Pokud chcete změnit specializaci, jednoduše promluvte s Book "Evil Soothsaying for Dummies" v Tanarisu.

 

Získávání Receptů

Většinu receptů vás naučí trenér, ovšem existují i jiné způsoby. Některé recepty padají z bossů v dungeonech, některé z mobů v raidu, ale některé i z obyčejných potvor. Samozřejmě se některé recepty dají koupit u vendorů. U některých stačí peníze a u některých je zapotřebí i reputace.

 

Pro koho je Engineering nejvýhodnější?

Nedá se přímo říct, pro koho je tato profese nejvýhodnější. Většina itemů je použitelná s každou postavou. Helma, kterou si vyrobíte, je použitelná pouze pokud máte požadovaný skill a je lehce nahraditelná. Cogwheel gemy mohou při dosáhnutí maximálního levelu pomoci, ale na další, lepší itemy jsou nepoužitelné. Na profesi se nedá nějak moc vydělávat, protože materiál potřebný k vytvoření itemů je celkem drahý či těžký k sehnání. Avšak Engineering enchanty (Tinkers) mohou pěkně doplnit enchanty na věcech. A z velké části je Engineering o velké zábavě!


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

grourse 29.05.2023 09:54

<a href=http://levitr.mom>compra levitra</a> PRP, PLEVA, PLC, reactive arthritis Reiter s disease

kasialoda 24.02.2023 06:32

Studies might also include patients with residual disease, in order to generate novel treatment approaches for this high risk population <a href=http://buycialis.autos>tadalafil cialis from india</a> To identify novel proteins induced by tamoxifen in breast cancer cells sensitive to tamoxifen growth inhibition, two dimensional 2D gel electrophoresis was used to profile proteins in T47D breast cancer cells

BlackFans 23.09.2011 18:22

Myslim ze nikoho zo zdravim rozumom to neodsudi Ale zas tu urcite typy ludi jako ked povies niekde u hordy ze hras za alianciu a oni ta kicknu z guildy a daju si ta ignor

Ellendway 23.09.2011 18:20

BlackFans
Myslis trebars toto? Zda jste si k Vánocům každý rok přáli roprašovač Gnomů, Garrosh doporučuje Extreme-Impact Hole Puncher.
Tak trochu, ale hned pod tím je to vykompenzované goblinem! Máte pocit, že lovení goblinů není již zábavné? Nebo že se schovají ve křoví a vy na ně nevidíte? Nedávno byl vynalezen nový zaměřovač Gnomish X-Ray Scope.

BlackFans 23.09.2011 18:19

Ellendway
Díky. Docela jsem se bál, že jsem to místy už přeháněl
Myslis trebars toto? Zda jste si k Vánocům každý rok přáli roprašovač Gnomů, Garrosh doporučuje Extreme-Impact Hole Puncher.

Ellendway 23.09.2011 18:16

BlackFans
Priznam sa ze ellendwayove clanky moc nemusim... ale toto sa mu podarilo. Vtipne, strucne, prehladne a pritom vsetko co potrebujeme vediet. 5 hviezd
Díky. Docela jsem se bál, že jsem to místy už přeháněl

BlackFans 23.09.2011 18:09

Priznam sa ze ellendwayove clanky moc nemusim... ale toto sa mu podarilo. Vtipne, strucne, prehladne a pritom vsetko co potrebujeme vediet. 5 hviezd

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet