Heroic dungeony v Cata

/pic/news/wowfan-news5
Cataclysm je s námi už nějaký ten měsíc a už si děti začínají stěžovat na obtížnost heroic dungeonů a ruší tak své předplatné. Tito hráči (hlavně ti bez guild) tvrdí, že s nynějším systémem hledání je skoro nemožné najít partu, se kterou byste mohli dungeon projít. Extrémističtější z nich dokonce údajně volají po jakémsi bojkotu. Blizzard se ovšem nechystá nijak ustoupit. Sice vyjádřil určité pochopení, ale zároveň vyzval hráče k vyšší spolupráci a toleranci k chybám. Jinými slovy by to mohlo znít asi takto: "Naučte se hrát smradi a nebrečte!". Situace by se měla zlepšit až s tím, jakmile hráči naberou dostatečné zkušenosti a equip. Potom bude průchod HC dungeonem lehčí než teď. Vývojáři jsou pochopitelně nadšeni touto odezvou. Nechtějí totiž návrat k WotLK HC dungeonům, které byly až moc lehké. Nynější heroic dungeony jsou již pro hráče výzvou a k úspěšnému zdolání musí hráči spolupracovat, využít svůj skill, výbavu a samozřejmě vědět, co ten a ten boss dělá. Osobě jsem rád, že jsou HCčka těžší. Aspoň to není žádná zívačka a musíte se i soustředit. Už to není tak lehké jako ve WotLK. Vlastně nic není lehké, vše je těžší a hlavně healování. Mnoho hráčů přestalo healovat, jelikož je to obtížné. Někteří z nich považovali rychle docházející manu za bug. :) EDIT (5.1.) Wrent: Nedávno se něco podobného řešilo i na ofi fórech a tady je jeden docela zajímavý blue post, který řeší právě problém toho, že občas je z wipe nesprávně obviňován healer, ačkoli třeba nešlo o jeho chybu. Navíc se přemýšlí o tom, že Dungeon Finder zkontroluje vaše vybavení apod.
Zarhym zdroj

Trhlinou v nynějším systému je, že když hráči selžou v náhodně vytvořené skupině, často nezjistí, proč tomu tak bylo. Lidé pak často nadávají na hru a nebo se zlobí na healera. Určitě by pomohlo, kdybyste získali více informací, než abyste zkoušeli metodu "pokus omyl". Skupiny by se mohly zlepšit, kdyby věděly, že neumřely kvůli healerově neschopnosti hospodařit s manou, ale kvůli tomu, že DPS nebylo dostatečné nebo že se nikdo pořádně nepostaral o addy u bosse, atd.

No a jak jste na tom vy s HCčkama? Dělají vám problém? Chodíte s partou z guildy nebo random? Dáte HC dung napoprvé bez toho, aby došlo k wipeu? Pokud jste heal, tak jak se vám healuje?

Naposledy upravil/a Wrent 06.01.2011 v 22:17:47.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

jurman 05.01.2011 07:44

Random HC chodim jen s guildou protoze s pugem bych si nemohl dovolit za tanka to co delam s nima. Pokud to fakt neni trash ala Vortex pinacle co by healoval jak blbej tak jen charge a zerg .. zadne CC Na bosssovi se obcas podari i nejakej wipe ale holt treba nema nekdo svuj den HC jsou ted docela obtizne ale s gearem to jde pak o dost rychleji. To pak i Ellendway zane davat dmg

h00f 05.01.2011 00:36

já jsem s wotlk skončil někdy před půl rokem, už mě to nebavilo... s cata jsem tedka začal 25., prtože to byl dárek od přítelkyně rozjel sem si goblina locka, už se pomalu vyplacávám z Northrendu z5 na Azeroth a tohle mě opravdu těší, dobře si pamatuju, když jsem začínal, před +-4 lety na TBC, kde ty HC byly taky hodně těžké, už jen se tam dostat, když klíč byl za revered reputaci. Za wara tanka jsem neměl pomalu žádné aoe, a bez nejméně 1 cc se to nedalo . Co slyším a vidím tak už to není o tom, že človek v HC jen klikal a když měl gear tak mohl za PC posadit svého mladšího sourozence, který ani neví co to WoW znamená, jako ve wotlk.(nic proti jedináčkům) Horší to asi bude v tom, že jak říkáte- dlouhé čekání a když se bude skládat nějaká grupa, tak už budete muset mít nějaký ten gear a nejlépe i achiev ... Je to zřejmě boj, ale ti co umí hrát, ovládat svou classu a používat hlavu se neztratí a naopak ti, co na wotlk uměli klikat na pár tlačítek a měli gear, který si vklidu sehnali za badge a VoA pujdou do ři**! Už se těším, aspoň na ty normaly a za pár dnů už možná i nějaké to HC .

Javorovej 05.01.2011 00:25

Tak já se u toho bavim...s Pugem nechodim, protože je to většinou fail fight a tak mi zbývá jen guilda.Teď si dodělávám ještě holáta a rád si HC zahealuju

Wolfox 05.01.2011 00:01

Nejlepší je, když někdo v partě napíše, že tenhle dungeon ještě nebyl (ani na normal) -_- kick, reason: dumbass

mixRemix 04.01.2011 23:12

Je to pekné, že konečne je to kus ťažšie a ako sa dosť vecí napísalo, má to aj klady No dosť ma štve, že občas je tam až príliš trashu a potom ten HC trvá pridlho

aifel65 04.01.2011 22:50

Z vvlastni zkusenosti vim, ze pokud clovek nevi co delat tak v HC nema sanci. Dal vtom hraje svou ulohu ovladani sve postavy a taky mit equip. Ted uz to nejde delat jak ve WotLK, ze tam nabehla parta midlila to halava nehlava ted musi umazovat co si muze dovolit a co zvladne.

Wrent 04.01.2011 22:24

Ono i takové RFC je těžší než bývalo .

Wintrell 04.01.2011 21:10

Mondrogar
Treba naucit pug pouzivat lightwell je nadlidska zalezitost.
Jo, kamarád to taky zkoušel.. Samozřejmě marně..

Aras 04.01.2011 20:41

V žádném HCčku jsem zatím nebyl, ale i v normal dungu šlo poznat že je to těžší než WOTLK. Se šamankou(lvl40) se kterou healuji mi to přišlo celkem lehké tak uvidím jaké to bude na lvl85.

Mondrogar 04.01.2011 19:55

Jsem jeden z tech co prestali healovat. Nebavilo me nicit si nervy s grupama kdy kazda druha omg noob healer a kick. Ale to ze DPS stoji ve voidzone uz nikdo neresil. Inu mozna jsem mel jen smulu na party.Treba naucit pug pouzivat lightwell je nadlidska zalezitost.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet