Jak hodnotit?

/pic/news/hodnoceni

Většina uživatelů si plete hodnocení s jakousi anketou, kde hlasují, jak se jim líbí zpráva, kterou daný článek nebo novinka přináší. Což je omyl! Článek či novinku byste neměli hodnotit podle toho, jak se Vám líbí to, co přináší. Redaktor si dá práci s najitím informací, s jejich kompozicí, s grafickou úpravou, hraje si s kódem, dává si pozor na gramatiku atd. a uživatel dá článku malé hodnocení jen proto, že se mu nelíbí daná zpráva. Např. zdražení poplatků za WoW (toto je jen smyšlený příklad). Takový článek by u uživatelů dostal hrozně mizerné hodnocení, i kdyby byl sebelepší, jelikož ne každému by se zdražení líbilo.

Co byste MĚLI hodnotit?
  • Informace, které redaktor přinesl, zpracováním daného tématu.
  • Grafické a estetické ztvárnění.
  • Styl psaní.
  • Gramatickou stránku.
Co byste NEMĚLI hodnotit?
  • Zprávy, které novinka/článek přináší (zda se vám líbí nebo ne, zda s ní souhlasíte...).
  • Osobní sympatie či antipatie k redaktorovi.

Snad jsem Vám pomohl a naučíte se, jak správně hodnotit články nejen na našem webu, ale i všude jinde na internetu. To, že uživatelé hodnotí články podle obsahu není jen náš případ, ale i případ jiných webů.

A nakonec aby bylo jasno. Hodnocení 1 je nejhorší a hodnocení 5 je nejlepší.


Naposledy upravil/a Novom 22.03.2010 v 21:59:51.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Wrent 22.03.2010 21:24

Asi jsi všechny potěšil změnami na fóru

Ellendway 22.03.2010 21:17

Je zajímavé třeba toto:Fórum novinky - Údržba - 4.6 Jak může získat moje novinka nejlepší hodnocení?

Jerryky 22.03.2010 21:00

Já hodnotím vždy 4-5, protože se stává opravdu málokdy, že má článek/novinka špatnou úpravu. A hlavně oceňuji práci redaktorů!

Snake Plisken 22.03.2010 20:41

Ano, špatně jsem se vyjádřil a Wrent to opravil. Raynx: Tak pokud hodnotíš podle toho jestli se ti zpráva v novince líbí nebo ne, tak hodnotíš špatně. Pořádně si přečti vše ještě jednou a zamysli se.

swott 22.03.2010 20:31

Wrent: S tímto podáním už souhlasím.

Wrent 22.03.2010 20:30

Článek byl trochu upraven, Snake trochu nešikovně vyjádřil, co je to Obsah článku.Raynx: Nemyslím si, je opravdu nespravedlivé, pokud nějaký článek dostane špatné hodnocení, jen pro to, že přináší špatné zprávy.

Steiny88 22.03.2010 20:28

Zbytečný článek. Každý hodnotí podle svých vlastních kritérií.

swott 22.03.2010 20:23

Dreadlord: Víceméně souhlasím.. Jenom je podle mě blbost koukat jenom na obsah... A ten příklad je IMHO blbej.. Protože žádnej normální člověk nedá hvězdu dolů redaktorovi, kterej nemůže za to že se zdražil offik

Dreadlord 22.03.2010 20:16

Potom je ale uplne zbytocne ohodnotenie pisat pri hlavnej stranke tu vetu Zobrazit hodnocení (2.4) a komentáře (0) lebo co mi povie ze to niekto ohodnoti ze je to 2.4* ked neviem o com to je a pre mna ta informacia z toho clanku moze byt dolezita. Uzivatela poviem to nepekne ale ho netrapi co robi programator on je zvedavi na vysledok. Hodnotenie by sa preto malo skor zamerat na obsah textu ci su to len dve vety ktore ale mozu dat niekedy ovela viacej nez 2xA4. Uzivatela nezaujima ci je to po dizajnerskej stranke dobre samozrejme kebyze je dizajn stranky skaredy tak ho necita ale tu uz si uzivatelia zvykli na istu normu ktora uz ako tak drzi normu niestu tu po grafickej stranke lepsie ani horsie texty ale vsetky su dobre ale informacia ktore su v novinkach sa striedaju. Preto by sa malo hodnoit obcash informacie.

swott 22.03.2010 20:13

Podle mě je blbost nehodnotit obsah. Ale taky je blbost hodnotit JENOM obsah. Informační stránka článku je jedna z nejdůležitějších věcí celé novinky. Až pak záleží na úpravě apod... Já to dělám takto Obsah (vyberu 1-5)Pravopis (1-5) Grafika (1-5)Styl celkově (1-5)Poté si všechny známky sečtu a vydělím 4mi.. Toto číslo použiji na hodnocení.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet