Odpovědi vyvojářů

http://media.wowfan.cz/uploaded/odpovedi_vyvojaru
Mnoho hráčů World of Warcraft je ten typ lidí, kteří mají neustále nějaké zvědavé otázky na všechno možné. Vývojáři WoW jsou zase naštěstí ten typ lidí, kteří je nám zvědavcům rádi zodpoví. Pojďme se tedy společně podívat na jejich vyjádření ohledně četných hráčských otázek, přání a stížností.

Chceme zpátky class questy!

Pamatujete si ještě na epické classové questy, kdy jste třeba za warlocka museli splnit sérii obtížných úkolů, abyste získali unikátního krutopřísného mounta? Pokud ano, nejste sami. A pokud na tyto časy vzpomínáte s nostalgickou slzou v oku, ani tehdy nejste sami. Snad vás tedy potěším informací, že Blizzard si class questy také velmi oblíbil a v budoucnu by je chtěl přivést zpět. Tyto (samozřejmě nové) questy by podle jejich vyjádření měly napomoci odlišnosti mezi jednotlivými classami ve smyslu vaší hráčské identity. Řekla bych, že to je skvělá zpráva nejen pro zaryté fanoušky lore, kteří by si díky těmto questům měli rozhodně přijít na své, ale i pro ostatní hráče, kteří tak alespoň při hraní různých class nemusí mít pocit, že dělají pořád to samé dokola. Které class questy z minulosti vám utkvěly v paměti? A jaké byste rádi viděli v budoucnu?

Chceme další vychytávky do Garrisonů!

Chcete? Budete je mít. Blizzard by údajně rád přidával nový Garrison obsah do každého dalšího patche, aby se Garrisony neokoukaly. Jedním z takových vychytávek by měla být možnost custom hudebního backgroundu, který si budete moci zvolit pro váš Garrison. Čím byste vy osobně vylepšili svůj Garrison, kdybyste si mohli vybrat?

Chceme nové battlegroundy!

Ani tomu se Blizzard nebrání, ale zde už si není tak jistý časem, takže ke slovu přichází slavné blizzardovské SoonTM. Přesné vyjádření zní: „Rádi bychom přidali nové battlegroundy, ale nejsme si jisti, kdy to bude možné.“ Co naplat, ještě je toho hodně co udělat v jiných aspektech hry. Ale třeba se jednou dočkáme. Jak byste si představovali nějaký nový battleground?

Chceme létat na Draenoru!

Chcete? Tak to máte smůlu. Názor Blizzardu na tuto pro některé možná ožehavou záležitost je jednoduchý - pokud byste mohli létat, připravili byste se tím o mnoho zábavného obsahu a zajímavých zážitků vycházejících z faktu, že musíte četná zákoutí Draenoru prozkoumávat pěkně po svých. Jak jste si mohli u nás na webu nedávno přečíst, spolu s patchem 6.1 přijdou úpravy létání poskytovaného Flight Masterem (spočívající v tom, že při letu z bodu A do bodu B nebudete muset letět přes body X, Y, Z a Narnii, jak se vtipně vyjádřil Mordecay, nýbrž zvolíte tu nejpřímější možnou cestu) a to je také vše, co bude ohledně létání na Draenoru upraveno. Chtěli byste poletovat po Draenoru, nebo souhlasíte s Blizzardem, že současná situace je pro hru daleko lepší? Vezměme to teď trochu rychleji, abychom si stihli projít ještě pár dalších otázek a odpovědí: Nové heirloomy? - Plánují se spolu s patchem 6.1.0. Dostanou worgeni a goblini také nové modely? - V současnosti se to neplánuje. Rasově specifické Garrisony? - Blizzard by je moc rád zavedl, ale je to pro ně prakticky neuskutečnitelné. Moc ras, moc práce navíc. Snaží se tedy zaměřit alespoň na rasově specifické budovy v rámci defaultních Garrisonů (tzn. budovy v taurenském, gnómském či jiném stylu). Dočkají se updatů i modely druidích form, petů a podobně? - Jednou určitě ano. Bude Grom Hellscream finálním bossem datadisku? - Ještě nás prý čeká překvapení. (Oh my...!) A pokud vám někomu ještě leží v žaludku ten nepodařený launch WoDka, tak i na toto téma se Blizzard vyjádřil: „Neexistuje absolutně žádný způsob, jak se na launch day plně připravit.“ ("There is absolutely no way for anyone to fully prepare for a World of Warcraft launch day.") Na což někdo vtipně zareagoval slovy: „So you say you are not prepared?“ Každopádně mějte na paměti, že launch datadisku je obtížný proces, v rámci něhož se Blizzard musí potýkat s problémy, které si většina z nás nejspíš nedokáže ani představit. Rozhodně je stále co vylepšovat, protože nové zkušenosti potřebují i ti největší mistři, ale nám na druhou stranu nikdy neuškodí trocha trpělivosti.

Naposledy upravil/a Bellatrix 22.12.2014 v 19:01:23.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Honza4545 23.12.2014 15:52

bulljoker
si jako myslíš že exploiteři se nedostanou do tanaar jungle bez lítání? ..
Nejde o to že se tam dostanou jde o to že by bylo trošku divné kdybyste letěli mountem a najednou narazili na neviditelnou zeď protože ta zóna není dodělaná.To že se tam dá exploitnout je už věc jiná.BTW vím že se tam dá nakouknout různě přes vystřelení třeba té rakety z goblin workshop z garrisonu proto taky vím v jakém stavu to je.

Jikonekt 23.12.2014 15:08

No nej class Q line co pamtuju, meli este hunteri ve vanille. Byl tezkej jak prase,zabit solo bez jakykoli pomoci nekho dlasiho demony na ruznejch mistech jako byl Silithus, Un-Goro krater nebo Winterspring. Ti demoni vetsinou davali insta kill, na kazdyho platila trosku jina taktika, takze slo o to je nejakym zpusobem kitovat, zpomalovat a utikat pred nima pul mapy + je zabijet. S huntou jak je nastavenej dneska sranda, jak byl na zacatku WoW opravdu HC vec. Vazne to bylo dost hruby a kdyz se to nepovedlo (cti vetsinou :_) cekali ste pekne dlouho na dlasi spawn a dalsi pokus. Navic to nebyla instance jak ej to bezny dneska ale to NPC bylo sdileny pro vsechny hrace na serveru. Za splneni byla ale epeicka 2h staffka + epickej luk v ty dobe nej ve hre (to este huntove nosili luk i melee zbrane dohromady a na blizko nemohli strilet :_).

Deathkroman 23.12.2014 12:54

Nepovolené lítání je vyborný rozhodnutí blizzu. Draenor skrývá plno tajemství a kdybyse mohlo lítat, tak by práce na všech detailech oblastí přišla vniveč. Garrison by mohl dostat víc zajímavých úloh, třeba že by hráč a jím vybraný followeři museli chránit karavanu mířící do Bladespire citadel/Karaboru. To by se mi opravdu líbilo

orbitaak 23.12.2014 12:53

Já som dnes taanan jungle prebehol s far sight za shamana a nenasiel som ziadne miesto kde by sa neslo pozriet Celkom rozpracované no.. ale zatial to vizerá dobre.. Hlavne oblasť kde bol throne of kil´jaeden

bretys 23.12.2014 12:17

Mě by se líbil konec kdy by se např Guldan jenž je vcelku osina v zadku vydal ´podobně jako u nás najít sargerasovu hrobku a tím probudil staré zlo

Oisin 23.12.2014 10:49

Tanaan je sranda exploitovat :-) Vím, není ani zdaleka dokončená, o to víc je tam zábavy. Hrubá verze Hellfire citadel, oblast z intra, pár npc (aby se neřeklo :-) ) Pokud bych ale měl hádat, celý datadisk bude končit tak, aby se +- všechno vrátilo do podobného stavu jako v naší časové lince. Time is a flat circle ...

Kilinaj 23.12.2014 10:35

Class q by byli super. Jeden si pamatuju dost dobre a to na shamana v barrens tenkrat za to byl nejakej totem, ten jsem mel dokonce jeste v baglu kdyz jsem se ted lognul po par letech . Ja nevim me by se treba v garrisonu libil AH ale to uz by jsme nemuseli asi vubec nikam pak vylezt . A bez litaku jsem spokojenej.

bretys 23.12.2014 09:45

bulljoker
si jako myslíš že exploiteři se nedostanou do tanaar jungle bez lítání? ..
Do tý zavřený půlky se skutečně dostat nedá protože je kolem ní obehnaná invisible Wall , ale dá se dostat do tý první která taky ještě není nijak zvlášť hotová Navíc ono tam stejně nic není , jen spousta práce.

bulljoker 23.12.2014 09:26

cerberos
Tak WoD,je už nějakou dobu na světě..,no nenudím se práce až nad mraky,daily questy,Ashran,v Garrisonu nasbírat materiály vykopat minerály nasbírat bylinky,jo jo nuda tu vůbec není a to nemluvím pokud máte alty ve WoD,tak to je pak peklo,že už ani čas na to nestačí,co mě štve je,že nemůžu létat ten pocit opojení z vašeho letajicího miláčka v Draenoru,prostě není,trochu mi to připomíná ty začátky ve wow a Burning Crusade ,ale myslím že to je dobře.Jo a dozvěděl jsem se že ten legendární follower v Garrissonu,bude nikdo jiný než Illidan Stormrage,jen si to představte..ve vašem Garrisonu vám se bude promenádovat samotný Illidan,prý mnoho hráčů wow chtělo Illidana zpátky prý neměl být zabit atd atd,tak Blizzard to vyřešil tímhle způsobem
co by tam illidan dělal..dyť by to vůbec nedávalo smysl..

Jaredaaa 23.12.2014 09:18

Ja si myslim ze litani neni povolene, protoze Draenor je malinkaty a preletli byste ho tam a zpet za par minut... Jinak za me, po mesici a neco hrani zacina byt WOD zklamani... Zezacatku me uchvatila barevnost, a Q pro expeni byli paradni, ale nyni prestavam vedet co tam mam delat a repky stylu brainless killing mobs my neprijde zabavne... A farmeni vsech moznych surek take ne(jsem rad ze nema minning ani herbalis, tady ztraci lehce smysl)... Dle me by to chtelo vice akce, vice veci co by se dalo hrat...po 10 letech novy raid proste nestaci... :]

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet