Shadowlands – Podpora herních ovladačů ve World of Warcraft

  shadowlands    gamepad    konzole   

Zatím nevydaný datadisk Shadowlands oficiálně vstoupil do neveřejné alfy a lidé, kteří dostali přístup, využili této příležitosti k tomu, aby začali procházet soubory hry a "vykopávat" novinky, které zatím nebyly představeny. Totéž učinil belgický programátor Martin Benjamins. Ten při procházení herních dat objevil soubor s názvem DefaultGamePadBindings.wtf – ten, jak název napovídá, obsahuje stringy s nastavením herních ovladačů, gamepadů.

kxsjeq4ztv_a41bd64d50bc13b80e3c98aa725cb7148e7c1657_1586516816_7219.png

Soubor prý navíc obsahuje i informace o podpoře herních konzolí. Konkrétně má jít o PlayStation 4, PlayStation 4 Pro a PlayStation 5. Tato zprávička vzedmula vlnu spekulací, ale jak se později ukázalo, jednalo se o nepochopení ze strany Martina. Blizzard totiž na objevení těchto dat reagoval na fórech:

Kaivax zdroj

 

Již delší čas sledujeme, že menší množství lidí používá addony, např. Console Port, aby mohli hrát, kvůli jejich postižení.

 

Vždy jsme chtěli, aby bylo WoW přístupnější. Pokud to bude jen trochu možné, chceme v Shadowlands přidat podporu herních ovladačů (např. Xbox Adaptive Controller) pro bind kláves, kamery, otáčení postavy.

 

Z toho můžeme vyvozovat, že bude možné využívat jak ovladače Playstation Dualshock, tak i Xbox ovladač. Podpora herních konzolí se opět nekoná, a to i přes to, že existují podobné MMO, které je možné hrát na konzolích.

 

Využijete možnosti hrát WoW na ovladači? Chtěli byste WoW hrát na konzolích z pohodlí gauče? Napište nám do komentářů.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Hittchie 14.04.2020 08:08

Je to škoda, že nejde hrát na ps. Počítač už mi pomalu odchází a ono takových libových 5FPS na 2 nastavení grafiky v raidu není nic moc

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet