Nostalrius - Nový domov a pokračování serveru

http://media.wowfan.cz/uploaded/nostalrius-is-back
Kauza Nostalrius začíná opět nabírat na obrátkách. Již před BlizzConem se k celé situaci vyjádřily obě strany. Zástupci Nostalriusu uveřejnili, že budou s tvorbou nelegálních serverů pokračovat, pokud Blizzard nezačne pracovat na legacy serverech. Blizzard v zastoupení J. Allen Bracka zase vydal prohlášení, že jejich prioritou je Legion a na BlizzConu se bude mluvit pouze o Legion a budoucnosti datadisku. Před několika hodinami se objevilo nové diskuzní téma na World of Warcraft Redditu, ve kterém bylo oznámeno „znovuzrození“ serveru Nostalrius. Celý projekt, včetně úplné databáze hráčů, převezme již existující projekt Elysium. Elysium se pyšní tím, že již delší dobu pro ně pracují bývalí administrátoři, vývojáři a game masteři již neexistujícího serveru Nostalrius. S převzetím všech náležitostí, včetně hráčské databáze, bude potřeba ovšem servery na několik dní odstavit a vše spojit. Alespoň tak to popisuje poslední novinka na webových stránkách Elysium. Hráči se ovšem nemusí ničeho bát, protože jejich těžce vydřené postavy jim zůstanou, jen dostanou několik set, možná tisíc nových spoluhráčů. Jak se na celou kauzu díváte vy? Připadá vám, že jde prostě jen o nafouknutou bublinu, která brzo praskne, nebo se chystáte na Elysiu hrát? Pozn. redakce – Rádi bychom upozornili na to, že soukromé servery nijak nepodporujeme. Provozováním těchto serverů porušují provozovatelé autorská práva. Tímto také chceme upozornit, že neposkytujeme žádnou podporu či rady, jak se na tyto servery připojit. Všechny příspěvky a případná témata v komentářích a diskuzním fóru budou smazána nebo uzamčena.


Naposledy upravil/a Bellatrix 07.11.2016 v 16:21:58.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

corpsen 08.11.2016 16:16

Heakler
Nezasloužili si ani tu pozornost Blizzardu.. Když neumějí počkat tak jednoduše nas*at. Ještě bych u soudu pojistil, aby ti zmetci nemohli žádný další free server provozovat. Já bych jim dal pirátění.. Být na místě Blizzardu zažaluju všechny provozovatele free serverů a z peněz, jako úhrady za škodu bych udělal po Legionu ještě větší a epičtější datadisk.
A ještě, že nejsi na místě Blizzardu, by tě všichni museli řezat od rána do večera

tomulkabambulka 08.11.2016 16:07

Alastorm
Osobně na free serveru hraji ze dvou důvodů - nemám čas abych hrál pravidelně takže měsíční předplatné se nevyplatí. A moje PC neutáhne víc než Cataclysm verzi takže bych ani hrát nemohl a na nové PC nemám peníze.
No vidíš, kdyby to převzal Blizzard, tak by se tam platilo předplatné a ty bys hrát nemohl. Splňuješ definici valné většiny hráčů free serverů WoWka. Má smysl investovat čas a peníze do lidí jako si ty? Blizzard není hloupý, vše je o penězích a kdyby si spočítal, že se mu to jakkoliv vyplatí, už dávno by tady byl starý content.

Ellendway 08.11.2016 15:17

Alastorm
2) co přesně kdo ukradnul? Pokud vím tak emulátor není dílem blizzardu, nejsou v něj zdrojové kódy blizzardu. Nepatrný obsah tam asi ze hry je ale pokud vím tak jen něco kolem map které se musí rozbalit ze souborů klienta. Opravdu nechápu proč emulátor serveru, který nevytvořil blizzard je označován za ukradené dílo. Jestli se v tom někdo vyzná lépe budu rád za vysvětlení. zdrojové kódy jsou volně k dispozici určitě mi někdo bude schopen ukázat co v nich vytvořil Blizzard a bylo to sprostě okopírováno. Podle mě je to podobně jako když se neoficiální ICQ klienti mohli připojit k ICQ síti - tam nikdo nepsal že by byly piráti. předem díky za vysvětlení této věci
Ono to přirovnání ICQ a emulátoru není úplně správné. Je potřeba si tady uvědomit jednu věc. ICQ jako takové poskytovalo, resp. poskytuje a umožňuje, aby se k jejich serveru připojil přes zabezpečené připojení nějaký klient. A je jim jedno, zda jde o oficiální ICQ klient nebo nějakou náhradu. Takové API má dnes mnoho dalších programů, protože je to standard. Jednu dobu to měl dokonce i Messenger od Facebooku. Ač možná emulátor jakéhokoli volně dostupného serveru neobsahuje žádné okopírované řádky z emulátoru Blizzardu, je zde trochu něco jiného, co je dle mého ten hlavní problém. Prvně vidím problém v duševním vlastnictví všeho, co je ve hře. Není nutné, aby někdo něco okopíroval v kódu, ovšem je zcela jasné, že 99% věcí, které jsou na onom free serveru, bude fungovat jako v době, kdy provozoval Blizzard. Budou tam stejná kouzla, budou se stejně chovat potvory ve světě, v dungeonech, budou stejně nastavené raidy a kupodivu bude mít vše úplně stejný název. Ano, ty nemusíš mít názvy kouzel nebo popisky věcí na serveru, ale musíš tomu všemu dát život. Musíš to naprogramovat, musíš tomu dát správná čísla, musíš propojit ID kouzla s ID talentu. Musíš mapu X propojit s mapou Y. Musíš ID kouzla propojit s bossem 123. Toto vše se děje na serveru, nikoli u hráče v počítači. Kdyby tomu tak bylo, nebyla by vůbec potřeba, abychom se připojovali na server. V dobách, kdy například fungoval MaNGOS, probíhal vývoj některých věcí tak, že jsi měl velkou SQL databázi, ve které jsi v podstatě pouze vyplňoval ID kouzel a propojoval jsi je s ID potvor nebo bossů. Takhle jsem dokázal na již nefunkčním Mystiq.cz rozběhat kouzlení obyčejných mobů v Tanarisu a dalších jiných zónách. Už jen kvůli tomu, že jsem byl součástí herního průmyslu a vím, že vývoj stojí hromadu peněz, mě prostě štve, když někdo někde ukradne hru, změní hru nebo provozuje něco takového. Ruku na srdce, všechny tyto podobné hurá akce v podobě free serveru mají jeden cíl… peníze.

MPosp 08.11.2016 14:38

Co člověk, to názor ... tak je to v pořádku, protože tak to bylo, je a bude! Bohužel mnohým z vás chybí trocha nadhledu a demokratického ducha, to je obrovské mínus vaší generace, považujete jen ten svůj názor za jediný správný a nejste ochotni vůbec připustit existenci jiného. Proto diskuse s českými hráči vypadají jak vypadají, ať se diskutuje nad jakoukoli hrou v jakémkoli fóru.Ellendway nás požádal, ať se vyjádříme, čili lze předpokládat názory z obou pólů a odsuzovat hráče za ně je víc než hloupé. Esperanto, je to totiž přesně jak píšeš. Člověk neví dne ani hodiny ... já to měl naopak, pracoval jsem v Praze (kde jsem se mimochodem i narodil) ve vlastní firmě, s věkem a nasazením však přišlo totální vyhoření a nyní spokojeně žiju v šumavské chalupě, starám se jen sám o sebe a do úplně obyčejné práce dojíždím jako všichni místní, což jsem si někdy ve 30-ti letech vůbec nedokázal připustit. Pouze bych na Tvém místě nepředjímal, jak by to ve skutečnosti mohlo dopadnout, ono totiž pokud se to nevyzkouší, tak to nikdo stejně vědět nebude, budou to jen dohady :-)

Alastorm 08.11.2016 14:19

1) udělit licenci by blizzard nic nestálo. Licence by stačila a zbytek by byl jako předtím, vše by si dělali samy. Blizzard nemusí do ničeho investovat. /spěch nebo neúspěch půjde na ty vlastníky Nostalriuse - tady máte licenci (případně se domluví na nějaké pravidelné platbě a podmínkách jako je obchod s předměty atd) a ukažte se.2) co přesně kdo ukradnul? Pokud vím tak emulátor není dílem blizzardu, nejsou v něj zdrojové kódy blizzardu. Nepatrný obsah tam asi ze hry je ale pokud vím tak jen něco kolem map které se musí rozbalit ze souborů klienta. Opravdu nechápu proč emulátor serveru, který nevytvořil blizzard je označován za ukradené dílo. Jestli se v tom někdo vyzná lépe budu rád za vysvětlení. zdrojové kódy jsou volně k dispozici určitě mi někdo bude schopen ukázat co v nich vytvořil Blizzard a bylo to sprostě okopírováno. Podle mě je to podobně jako když se neoficiální ICQ klienti mohli připojit k ICQ síti - tam nikdo nepsal že by byly piráti. předem díky za vysvětlení této věci 3)

Co to je za logiku? Paci sa mi stary model auta, ale vyrobca ho uz nepredava. Tak ho ukradnem niekomu z domu, alebo z bazaru?
Nesouhlasím s tímto přirovnáním. Jestliže je emulátor cizím dílem a ne dílem blizzardu tak je to asi jako když se někomu líbí starý model auta a někdo vyrábí jeho repliku - můžu si koupit repliku. Free servery se starou verzí jsou jen méně dokonalé replikyOsobně na free serveru hraji ze dvou důvodů - nemám čas abych hrál pravidelně takže měsíční předplatné se nevyplatí. A moje PC neutáhne víc než Cataclysm verzi takže bych ani hrát nemohl a na nové PC nemám peníze.

Heakler 07.11.2016 22:27

Nezasloužili si ani tu pozornost Blizzardu.. Když neumějí počkat tak jednoduše nas*at. Ještě bych u soudu pojistil, aby ti zmetci nemohli žádný další free server provozovat. Já bych jim dal pirátění.. Být na místě Blizzardu zažaluju všechny provozovatele free serverů a z peněz, jako úhrady za škodu bych udělal po Legionu ještě větší a epičtější datadisk.

07.11.2016 21:32

osobne si myslim ze v legii je dostatek contentu na to aby clovek nemusel jeste dohravat na freecku jak behem draenoru

kritik 07.11.2016 21:04

Oisin
Nesnáším tenhle typ lidí. Proč žít v domech? V jeskyni jako dřív to bylo přece lepší! Zahoďte LED monitory, CRT bylo stejně nejlepší... Ach jo.
Osobne nehraju na tehle servrech, ale tenhle argument je fakt mimo, to rikali i komunisti ze za prvni republiky bylo vsechno spatne a ze ted(za jejich vlady) je to raj na zemi, ne vzdy je to co je novejsi lepsi, ale celej marketing a propaganda bude samozrejme zamerena na Legion protoze to je jediny to spravnya to jim vydelava penize, ale clovek co to hral nepotrebuje aby mu nekdo rikal ktera verze hry je lepsi a ktera je ta spravna, protoze to vi sam, mate radi kdyz vam nekdo tvrdi ze tablety jsou budoucnost a PC je zastaraly ? Vetsnou asi moc ne a myslite si o tom sve a tady je to uplne stejnej princip, treba bude v budoucnu generace ktera bude znat jen tablety ale stejne bude mit spoutu reci proc jsou PC spatny i kdyz je nezazili, budou lidi co budou chtit pouzivat PC porad a s vanilla wowkem je to to samy a proste ani nasilim nekomu ty tablety nevnutite ..

tomulkabambulka 07.11.2016 20:50

Pirát WoWka přijde za panem Blizzardem a poprosí ho, jestli by mu nedal posvěcení na jeho úchylku ve staré hře. Pan Blizzard na to kývne a zeptá se ho, kolik z těch statisíců prý lidí bude pravidelně platit. Pirát WoWka bude měsíc zjišťovat a pak přijde s 1%. No a to je asi tak celý příběh o těhle manících. Celé je to o tom, že Blizzard nebude dělat něco pro pár fandů, zbytek jsou jen děti a lidi odmítající platit za cokoiv. Víc lidí, než pravidělně platících Vanila borců bych sehnal na jakýkoliv můj nápad jak vylepšit WoWko. :-)

Lockdaar 07.11.2016 19:17

corpsen
Je to tady !! konecne !! Na tuhle chvili jsem cekal ! když blizzard žene hru do kopru, komunita to musí opět vzít na svá bedra, jen tak dál boys!
Do kopru? :P Mě teda přijde, že ohlasy na Legion jsou celkově více než pozitivní... tohle když by jsi řekl někdy ve WoD tak možná budiž, ale říkat to teď, když Legion vypadá, že by mohl být možná na konci ve finále i lepší jak BC nebo minimálně stejně dobrý, mi přijde irelevantní

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet