Nostalrius - Nový domov a pokračování serveru

http://media.wowfan.cz/uploaded/nostalrius-is-back
Kauza Nostalrius začíná opět nabírat na obrátkách. Již před BlizzConem se k celé situaci vyjádřily obě strany. Zástupci Nostalriusu uveřejnili, že budou s tvorbou nelegálních serverů pokračovat, pokud Blizzard nezačne pracovat na legacy serverech. Blizzard v zastoupení J. Allen Bracka zase vydal prohlášení, že jejich prioritou je Legion a na BlizzConu se bude mluvit pouze o Legion a budoucnosti datadisku. Před několika hodinami se objevilo nové diskuzní téma na World of Warcraft Redditu, ve kterém bylo oznámeno „znovuzrození“ serveru Nostalrius. Celý projekt, včetně úplné databáze hráčů, převezme již existující projekt Elysium. Elysium se pyšní tím, že již delší dobu pro ně pracují bývalí administrátoři, vývojáři a game masteři již neexistujícího serveru Nostalrius. S převzetím všech náležitostí, včetně hráčské databáze, bude potřeba ovšem servery na několik dní odstavit a vše spojit. Alespoň tak to popisuje poslední novinka na webových stránkách Elysium. Hráči se ovšem nemusí ničeho bát, protože jejich těžce vydřené postavy jim zůstanou, jen dostanou několik set, možná tisíc nových spoluhráčů. Jak se na celou kauzu díváte vy? Připadá vám, že jde prostě jen o nafouknutou bublinu, která brzo praskne, nebo se chystáte na Elysiu hrát? Pozn. redakce – Rádi bychom upozornili na to, že soukromé servery nijak nepodporujeme. Provozováním těchto serverů porušují provozovatelé autorská práva. Tímto také chceme upozornit, že neposkytujeme žádnou podporu či rady, jak se na tyto servery připojit. Všechny příspěvky a případná témata v komentářích a diskuzním fóru budou smazána nebo uzamčena.


Naposledy upravil/a Bellatrix 07.11.2016 v 16:21:58.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

corpsen 07.11.2016 18:56

Je to tady !! konecne !! Na tuhle chvili jsem cekal ! když blizzard žene hru do kopru, komunita to musí opět vzít na svá bedra, jen tak dál boys!

Merneron 07.11.2016 18:01

Esperanta
Blizzard stráví spoustu času uvedením legacy serverů do provozu, jen aby hráči zjistili, že už je to nebaví tolik jako před tím, takže Blizz tratí drahocenný čas, kdy se mohli věnovat aktuálnímu contentu nebo novým hrám. Konec zvonec.
A ešte k tomu ekonomicky to nie je výhodné. Náklady spojené s daným projektom by boli dosť zbytočné v prípade neudržania si určitej platiacej populácie. To znamená, že by museli časom pridávať nový content, v tomto prípade ďalšie legacy verzie hry a to tiež niečo stojí, separátne servery niečo stoja, ich údržba a platy vývojárskeho tímu tiež a to sú náklady, ktoré ako firma nie ste ochotný tolerovať pokiaľ vám neprinesú zisk.

Esperanta 07.11.2016 15:52

Pokud lidé něco chtějí, není to vždycky to, co opravdu chtějí. Má zkušenost. Myslíte si, že něco fakt chcete, ale nakonec si uvědomíte, že to pro vás vlastně není to nejlepší. Má noční můra před osmi lety byla přestěhovat se do Prahy, pracovat v korporátu v kanceláři za počítačem. Ejhle, pracuji v korporátu v Praze a za počítačem a je to nejlepší, co se mi mohlo stát. Ale zpátky k věci:Představte si, že Blizz spustí legacy servery. Bude to hrát pár tisíc lidí. Půlka z toho si uvědomí, že ta hra už je nebaví tolik, jak si pamatovali. Zůstane hrát malé procento lidí. A to, že mnoho lidí napsalo, že by za legacy servery platili... opravdu tomu věříte? Spousta lidí vám napíše, jak by si něco koupili, ale kolik lidí to ve skutečnosti opravdu udělá? Výsledek? Blizzard stráví spoustu času uvedením legacy serverů do provozu, jen aby hráči zjistili, že už je to nebaví tolik jako před tím, takže Blizz tratí drahocenný čas, kdy se mohli věnovat aktuálnímu contentu nebo novým hrám. Konec zvonec.

Oisin 07.11.2016 15:27

Nesnáším tenhle typ lidí. Proč žít v domech? V jeskyni jako dřív to bylo přece lepší! Zahoďte LED monitory, CRT bylo stejně nejlepší... Ach jo.Já neříkám, že stojím na straně Blizzardu, ale ...Tady je každej chytrej, jak to bylo dřív atd. Jenomže oni NĚCO UKRADLI od původního vlastníka a teď na tom vydělávají. Taková výmluva dřív to bylo lepší - tak si občas necháme zaplatit a lidi nám to zaplatí rádi je fakt ospravedlnitelná? Nevím, jak zbytek lidí tady, ale já bych na*raný byl. Když už chtějí provozovat tenhle legacy servery, tak kompletně zdarma a na vlastní náklady.

Muraddin 07.11.2016 15:15

MPosp
... proč by si ti, co mají rádi starý svět a mechaniky, je nemohli užívat?
Co to je za logiku? Paci sa mi stary model auta, ale vyrobca ho uz nepredava. Tak ho ukradnem niekomu z domu, alebo z bazaru? Ved preco by som si nemohol tu vec uzit, ked tak velmi chcem, aj ked je stara a vyrobca ju uz nevyraba?

Lockdaar 07.11.2016 13:16

Pro mě za mě když po tom těch pár tisíc zarytých jedinců tak moc touží hrát starou neaktualizovanou verzi, tak ať si ji třeba mají... mě osobně teď zajímá hlavně Legion Bezesporu jedním z těch důvodů, proč od toho dává Blizzard ruce pryč je jednoduše - jak se tu už zmiňovalo - datadisk Legion a jeho budoucí obsah (a myslím si, že tohle je asi jediný datadisk, který by se mohl kvalitou zpracování měřit s BC) a v neposlední řadě zřejmě i marketingové záležitosti. Myslím že jsem tu někde v novince kdysi četl, že když by firma v herním průmyslu zpřístupnila oficiálně starší verzi své MMORPG hry, tak to může být taková známka (pro investory nebo i samotné hráče) toho, že firma už je s vývojem daného titulu u konce - nemá další plány/nápady na jeho rozvoj (když zpřístupnila oficiálně jeho starší verze) a to je pochopitelně něco, co Blizzard jako firma asi rozhodně nechce (ještě určitě ne). V té novince se jako příklad uváděl i titul, který takto dopadl ale už si vůbec nevzpomínám na název (Lineage? nebo něco takového fakt si teď bohužel nevzpomenu).

MPosp 07.11.2016 13:01

godlike
Blizzard má ten původní systém zachovaný si myslím
Také mám na Kronosu rozehranou postavu a systém je už hodně vzdálen tomu, co je nyní na ofiku v Legionu. Hrávám střídavě obojí, je to jak dvě jiné hry ...Rád bych zdůraznil, už tím že hraju obojí, že nepreferuji ani jednu verzi WoW-ka. Jako člověk, který hledá zábavu v počítačových hrách už minimálně 30 let mohu s klidem prohlásit, že původní i současné World of Warcraft je skvělé a protože jsem se k němu odstal teprve nedávno, byl jsem nesmírně rád, že jsem si mohl vyzkoušet i tu první verzi, byť upirátěnou, kterou jsem v originále nezažil.

HonkL 07.11.2016 12:29

Hraji na Kronosu takže jsem zvědav co to udělá s tímto serverem

godlike 07.11.2016 12:25

MPosp
Může. Kdyby udělil provozovateli Nostalrius-e (nebo jiného kvalitního serveru) licenci (či oprávnění, certifikát, jmenovat se to může jakkoli) a tím ho defacto právně zlegalizoval, a zároveň jejich verzi (Vanilla 1.21) prohlásil za veterána a tím dal od jeho vývoje i obsahu ruce pryč, čímž by se vymanil z případné povinnosti řešit chyby ...Jde o to jen chtít, pak se cesta a způsob vždycky najde. Blizzard ale evidentně nechce. Je to opravdu velká škoda, ten původní systém stojí za to někde zachovat a udržovat.
Blizzard má ten původní systém zachovaný si myslím nic se nezmění pořád je to pirátsví a porušování práv opravdu bych se nedivil kdyby je hnali k soudu a zlikvidovali všechny servery

MPosp 07.11.2016 12:09

Erewien
Může s tím Blizz něco dělat? Ne.
Může. Kdyby udělil provozovateli Nostalrius-e (nebo jiného kvalitního serveru) licenci (či oprávnění, certifikát, jmenovat se to může jakkoli) a tím ho defacto právně zlegalizoval, a zároveň jejich verzi (Vanilla 1.21) prohlásil za veterána a tím dal od jeho vývoje i obsahu ruce pryč, čímž by se vymanil z případné povinnosti řešit chyby ...Jde o to jen chtít, pak se cesta a způsob vždycky najde. Blizzard ale evidentně nechce. Je to opravdu velká škoda, ten původní systém stojí za to někde zachovat a udržovat.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet