Nostalrius - Nový domov a pokračování serveru

http://media.wowfan.cz/uploaded/nostalrius-is-back
Kauza Nostalrius začíná opět nabírat na obrátkách. Již před BlizzConem se k celé situaci vyjádřily obě strany. Zástupci Nostalriusu uveřejnili, že budou s tvorbou nelegálních serverů pokračovat, pokud Blizzard nezačne pracovat na legacy serverech. Blizzard v zastoupení J. Allen Bracka zase vydal prohlášení, že jejich prioritou je Legion a na BlizzConu se bude mluvit pouze o Legion a budoucnosti datadisku. Před několika hodinami se objevilo nové diskuzní téma na World of Warcraft Redditu, ve kterém bylo oznámeno „znovuzrození“ serveru Nostalrius. Celý projekt, včetně úplné databáze hráčů, převezme již existující projekt Elysium. Elysium se pyšní tím, že již delší dobu pro ně pracují bývalí administrátoři, vývojáři a game masteři již neexistujícího serveru Nostalrius. S převzetím všech náležitostí, včetně hráčské databáze, bude potřeba ovšem servery na několik dní odstavit a vše spojit. Alespoň tak to popisuje poslední novinka na webových stránkách Elysium. Hráči se ovšem nemusí ničeho bát, protože jejich těžce vydřené postavy jim zůstanou, jen dostanou několik set, možná tisíc nových spoluhráčů. Jak se na celou kauzu díváte vy? Připadá vám, že jde prostě jen o nafouknutou bublinu, která brzo praskne, nebo se chystáte na Elysiu hrát? Pozn. redakce – Rádi bychom upozornili na to, že soukromé servery nijak nepodporujeme. Provozováním těchto serverů porušují provozovatelé autorská práva. Tímto také chceme upozornit, že neposkytujeme žádnou podporu či rady, jak se na tyto servery připojit. Všechny příspěvky a případná témata v komentářích a diskuzním fóru budou smazána nebo uzamčena.


Naposledy upravil/a Bellatrix 07.11.2016 v 16:21:58.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

godlike 07.11.2016 12:05

tenhle Nostalrius to je strašný anachronismus.Lidi dobrovolně hrajou hru která už vlastně neexistuje.Já vanilu nehrál a myslím že ani nechci začal jsem v půlce TBT a dle mého hra šla dopředu tam moc že jít na vanilu je blbost.Ale pokud to tam někoho táhne prosím.

Darklifer 07.11.2016 11:28

Erewien
problém je ovšem v americkém ...
No on už ale částečně určitý precedens vytvořil tím, že dal (v době WotLK) varování 5 největším serverům (i tady na wowfanu o tom je někde článek.Jeden z nich, který se nezalekl, a pokračoval dál pak šel k soudu a dostal opravdu velkou pokutu (88 594 589 dolarů!), takže by to pak bylo zajímavé, kdyby u Nostalriusu postupoval jinak. Nevyznám se právním systému USA, ale co když jsou 2 případy takřka totožné, ale výsledek je jiný?

Erewien 07.11.2016 10:58

MPosp
Ano, je to pirátství, přesto jim držím palce. .....
problém je ovšem v americkém soudním systému. Pokud Blizzard bude tolerovat free server, vytvoří tím precedens(c?), že nemají zájem o ochranu své značky a z Warcraft se stane v podstatě značka k volnému užití, aspoň v Americe. Je to postavený na hlavu? Ano. Může s tím Blizz něco dělat? Ne.

MPosp 07.11.2016 10:48

Ano, je to pirátství, přesto jim držím palce. Nikoli kvůli nim a jejich případným ziskům, ale kvůli hráčům. Když se Blizzard sám nedokáže čelem postavit faktu, že za 12 let udělal z WoW-ka (vcelku pochopitelně pod tlakem trhu) poněkud jinou hru, proč by si ti, co mají rádi starý svět a mechaniky, je nemohli užívat? Vzhledem k překotnému vývoji IT obecně lze takto starý systém již považovat za veterána a měli bychom ho tolerovat podobně, jako tolerujeme pojízdná historická auta, i když nesplňují emisní limity, stará vojenská letadla atd.

KiroNet 07.11.2016 10:14

Podle mě jde jen o obyčejný marketing.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet