Guild leader sháněl nové členy přes Tinder

  guilda    tinder    recruitment   

Zkoušeli jste někdy naverbovat novou krev do své guildy? Pak nejspíš víte, jaká to může být dřina sehnat dostatečné množství lidí. A tak není divu, že se někteří guild leadeři uchylují k velmi... nestandardním metodám náboru.

 

Hráč jménem Lethyl se k náboru do své guildy rozhodl využít seznamovací aplikaci Tinder, která vám umožňuje najít si... nové... přátele. Se kterými si pak obvykle vyměňujete tělní tekutiny. Lethyl však neměl zájem o postelové hrátky, nýbrž o rekruty do své guildy.

8m3zhvi9i3_c9343ea6f1c258ede0ba8ee961f1c4247eab24de_1547989611_6269.jpg

"Rekrutujeme Mythic hráče pro následující raid tier. Předem se omlouvám, pokud jste akorát chtěli smočit a místo toho vám tu vyskočila náborová zpráva pro World of Warcraft," říká tinderový profil, který byl bohužel proti pravidlům aplikace a jeho autor tak byl po třech hodinách zabanován.

 

To je na tom opravdu Azeroth tak špatně, že se musí noví bojovníci shánět tak zoufalými způsoby? ptáte se možná. Podle Lethyla ano. "Rekrutování je od doby, co zrušili skvělé guildovní perky, těžké. Nikdo dnes nechová ke guildě žádnou loajalitu a jediná věc, na které lidem záleží, je gear. Mám skvělé guildovní jádro, ale udržet si ty méně zapálené je dřina."

 

Lethyl dodává, že běžné rekrutování spočívá ve spamování trade chatu nebo procházení fór a WoWProgressu, což může být dost otrava. Ale i když mu jeho trik s Tinderem dlouhodobě nevyšel, mediální zájem, který jeho vynalézavost vyvolala, mu určitě pár nových zájemců zajistí.

Lethyl je GM guildy Devious na realmu Zul'jin (Horda).

 

Není to mimochodem poprvé, co se někdo snažil shánět nové lidi právě přes Tinder. Jiný hráč WoW se o to pokoušel už v roce 2017. A nutno dodat, že jeho profil byl o dost poutavější.

47jh0nchpk_1566207f1eb72854f1fe3f91100cd131bdf25c3b_1547990666_5211.jpg

"Jste mocným potulným hrdinou, který často kazí plány mocných démonů na zničení světa? Máte rádi dlouhé procházky po Broken Shore a poklidné noci v Suramaru? Trávíte rádi své víkendy po kolena v mrtvolách nepřátel, které jste rozdrtili? Pak je pro vás guilda <Aphelion> ta pravá!"

 

Nevím jak vy, ale já bych do toho šla. Kdyby byl rok 2017.

 

Máte podobné zkušenosti s těžkostmi guildovnímu náboru? Jak dlouho už jste ve své současné guildě a jak moc jste jí loajální?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Aenar 21.01.2019 16:14

Ja mam cas hrat par hodin tydne....dite, zena... Proate osobni zivot a dost mi vyhovuje, ze kdyz to nezapinam denne ale treba obden, moc mi toho neutece.

HonkL 22.01.2019 10:54

To co jsi napsal je právě důvod proč ta hra vypadá jak vypadá Další věcí jenže se wowko a obecně herní průmysl posunul daleko dále a je to vše lehčí / dynamické a většinou možnost toho že můžete skoro hrát sami. Třeba pro tebe by classic nebyl to pravé. Protože bys na to jednoduše neměl čas

Fuarran 21.01.2019 09:23

Sehnat nějaký lidi do guildy není vůbec žádný problém. Problém je v tom "nějaký". Lidi příčetný, komunikující, spolupracující a ještě k tomu přátelský , se společensky únosným chováním, to už je horší, ale rozhodně to není nemožný. Chce to jen trochu práce a pevný nervy:-)) Ale jde to. Dokonce i na tom zatracovaným Drak'thulu:-))

Gareth 21.01.2019 06:25

Tak dneska rychleji seženeš partu přes finder než přemlouvat lidi v guildě, info seženeš na wowhead nebo youtube. Jinak na ty měsíční poplatky v dnešní době nové hráče nenalákáte. To už mě přemlouvájí ať jdu rači na Lotro nebo podobné.

@ndy 20.01.2019 19:14

wowkoted hraje tak málo hráčů, že to snad ani jinak nejde 5 měsíců od vydání vychází teprve druhý raid, celkově je patch 8.1 o ničem, a na další rasy se musí taky ještě čekat do 8.1.5, kterej taky nenabídne jinak skoro nic.

Hromovapest 20.01.2019 20:01

Málo hráčů ?Jak se to pozná ?
Nu což alespoň si všichni na ty nové rasy udělají vše co potřebují.

Kaspo 20.01.2019 20:54

V podstate áno, 8.1.0 neprinieslo veľa obsahu, ale čo týka feelingu, tak to konečne beriem tak, že je vojna.
8.1.5 síce neprinesie veľa nového, ale opäť zvýši feeling. Bude to prípravou na Azsharu, a podľa datamingnu sa dočkáme i nejakej story okolo old gods.
Takže ja sa teším

Jikonekt 20.01.2019 22:16

To jakože dřív vydávali nový raid co měsíc nebo snad i každý týden?

Hromovapest 20.01.2019 22:31

@Jikonekt Všichni ti co brečí že není ve wowku co dělat...jsou v podstatě lowkaři. Spoustu věcí nemají dodělaných.Kde co nevědí...ale strašně se nudí.

Nekrotaj 21.01.2019 07:19

@Hromovapest
Mě spíš nudí ty různý findery, crossrealmy, zrušení arena týmů, guildy už jsou prakticky přežitek a hra která okouzlila komunitou, komunikací a pododně, je najednou strašně neosobní, až singl, s pocitem, že hraju s naprogramovanýma npc.
To už má daleko lepší komunitu nějaký free server, kde si opravdu hrají na hrdiny, znají se a o tom ta hra je.

Z tohoto pohledu se těšim na klasik. Pokud ho ale udělají stejný, tak pro mě nemá hodnotu.

HonkL 21.01.2019 09:00

@Nekrotaj
Nejvíce mě dostává že právě toto nabízí classic a v příspěvku o classicu zase lidi brečí že to je moc hard a že chtějí LFR/fazování zon/ rychlejší gear atd atd.. Fakt lidi jsou na palici

Kaspo 21.01.2019 12:32

@HonkL ono je to výsledku tak, nemôžeš počúvať stále komunitu. Lebo komunita nevie, čo chce.
A síce vo WoWku nemáš teraz, čo robiť, ale že by ste za to boli vďačný, že môžete viesť osobný život, to nie. Ale v Legion sa sťažovať, že nemáš čas ísť ani na WC, to už áno. Komunita nevie, čo chce. Chceli ste classic prosím máte ho a dokonca aj BfA v niečom pripomína Classic. Chcete komunitu? Prosím, tá v tej hre je. Ale plakať, že tam nie je, lebo neviete anglicky? WTF?
WoW pridalo 8.0.0 väčšiu možnosť na tvorbu komunít a vy stále plačete. Ja fakt neviem, čo chcete. Príde classic a budete plakať, že je to hard, že ľudia kašlú na komunikáciu a pod. A prečo? Lebo tí ľudia už nie sú tí istý, čo 14 rokov dozadu, lebo majú rodiny, prácu, záľuby. Classic nebude nikdy ako predtým a potom očakávaný príde plač.

Hromovapest 21.01.2019 15:36

@Kaspo Přesně tak. Ta komunita co dělala vanilu vanilou už nikdy nebude. Jsem rád že jsem ty časy prožil. Ale znovu už ne. Chci wowko budoucnosti. Né minulosti :-)

HonkL 21.01.2019 18:19

@Hromovapest Jn ale je mnoho lidí kteří si ten classic nikdy nezahráli a nyní mohou ty "nový" lidi udělat si znovu komunitu Taky už nikdy neprožiješ znova dětství ale můžeš dát šanci mladým dětem si to dětství prožít vlastní

Lockdaar 21.01.2019 19:15

@HonkL tohle by byla jedna z nejhlavnějších věcí, kterou bych si přál, aby Classic dokázal - přiblížit se chováním a jednáním té WoW komunitě, která byla ve vanille nebo BC. Jenže problém je, že ty lidi, který dělali tu komunitu ve WoW dobrou, už ve většině případech zkrátka už vůbec nehrajou a nevěřím moc tomu, že by dnešní (de)generace hráčů, která vyrostla na rychlokvaškách jako je LoL nebo Fortnite apod., jejichž hlavním herním aspektem je většinou styl typu "logni se, vyhraj, získej loot, odlogni se a jdi znova - gg", ve kterým se prostě sociální vazby nenavazují tak jako tenkrát ve vanille nebo BC, dokázala něco takovýho znovu vytvořit i přes to, že classic vás bude k takovýmhle sociálním vazbám a akcím nutit - tipuji, že to nejspíš i z tohohle důvodu dost lidí zabalí, jelikož zkrátka takovýhle věci zabírají trochu čas a dost dnešních lidí by chtěli mít všechno raději hned a nejlépe bez námahy...

HonkL 22.01.2019 10:56

@Lockdaar A nebo právě naopak Nechme tomu dáš šanci. Ano vím že se říká dvakrát do stejné řeky nevstoupíš ale pro dost lidí to bude poprvé. Navíc já si classic nikdy na offíku nezahrál a AQ a Naxx jsem nikdy neprogresoval takže je to pro mě výzva

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet