Těžařství (Mining)

  Mining    Profese   

Mining je primární sběratelská profese, která umožňuje sběr nejrůznějších rud po celém světě. Většinou se Mining využívá k Blacksmithingu, Engineeringu nebo Jewelcraftingu, ale je možné ho zkombinovat se sbíráním kytek (Herbalism) pro větší výdělek.

 

Jak probíhá sbírání rud?

Jakmile se naučíte Mining, dostanete kouzlo Find Minerals, které bude po aktivaci sledovat na mapě výskyt rud, které budou označeny zlatým kulatým bodem. Pokud hráč objeví rudu, může ji pomocí pravého tlačítka myši vytěžit. Většinou vytěží hned několik kusů konkrétní rudy a někdy ještě jiné věci - různorodé elementální předměty (např. Volatile Fire) nebo cenné drahokamy (např. Twilight Opal). Rudy se dají následně pomocí Prospectingu (Jewelcrafting) převést na gemy. Případně může hráč zkusit Smelting, který bude potřebovat pro Blacksmithing.

 

Jak probíhá skillování Miningu?

Každou rudu lze vytěžit pouze s dostatečným skillem. To, zda lze rudu vytěžit, případně zda vám dá bod, indikuje barevný text v tooltipu rudy. Barev je celkem pět:

 

  • Šedá - Skill point za vytěžení nedostanete.
  • Zelená - Malá šance na získání skill pointu.
  • Žlutá - Poloviční šance, že skill point dostanete.
  • Oranžová - Určitě dostanete skill point.
  • Červená - Tuto žílu ještě nemůžete vytěžit.

 

Od datadisku Cataclysm dostává hráč za vykopání rudy zkušenosti, které potřebuje k levelování. Vše je závislé na skillu a levelu hráče.

 

Co Miner ke své práci potřebuje?

K práci potřebuje Miner nářadí, které zakoupí u kdejakého obchodníka. Standardním nástrojem je Mining Pick (krumpáč). Může ale používat i jiné, zábavnější nástroje jako je Gnomish Army Knife. Mining má také svůj vlastní typ batohů, do kterých můžete nacpat mnohem větší množství kamení než do klasických batohů. Nejrůznější velikosti a cenové kategorie najdete v aukci nebo si je můžete nechat vyrobit přímo od nějakého hráče, který se specializuje na Leatherworking.

 

Pro koho je Mining vhodný?

Mining je vhodný pro hráče, kteří nechtějí utrácet velké peníze v aukci při využívání profesí jako jsou Blacksmithing, Engineering nebo Jewelcrafting. Mining je celkem jasnou profesí i pro ty, kteří potřebují peníze, protože se rudy a drahokamy dají velice výhodně prodat. Další zajímavostí, kterou může Mining poskytnout, je pet, Elementium Geode, který se dá prodat v aukci. Pokud guilda hledá vhodné hráče pro achievementy, může využít Miningu pro guild achievement Mighty Miners.

 

Stejně jako každá jiná profese i Mining poskytuje hráči užitečný buff. Toughness zvyšuje staminu hráče v závislosti na jeho skillu.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sabimpatt 25.06.2023 16:15

<a href=https://dapoxetin.sbs>order priligy online</a> A major trend in BC therapy is the lessening extent of axillary surgery

Radien 18.04.2017 19:10

Jak je to s těžením rud z mobů kdy je možné je vytěžit ?

Vatt'ghern 18.04.2017 22:13

Jisté druhy mobek lze vytěžit třeba bazilišky na broken isles, Většinou jde o různé elementály. Funguje to téměř jako skining zabiješ moba úplně ho vylootuješ, a když na něj pak najdeš myší objeví se ti ikona krumpáče a klikneš.

Molfsokros 28.09.2010 21:31

dotaz, v cata se bude muset nejaky ten lvl naexpit na zvyseni skillu v miningu nebo max skill lze dosahnout i s lvlem 80 muze tu nekdo kdo hraje betu odpovedet?

vojtakola 19.09.2010 21:29

pls kde mám těžit se skilem 126 myslím světadíl a název jako je tanaris Atd...

Charlie 28.07.2010 08:26

lother
pls poradte nekdo kde mam tezit minig se skilem 420 ???
scholazar

Chcipak 28.07.2010 08:23

lother: A v Norhrendu?

lother 27.07.2010 08:49

pls poradte nekdo kde mam tezit minig se skilem 420 ???

Chcipak 19.07.2010 17:16

Minning je velmi důležitá profese, pomáhá k dalším profesím, eng a blacksmithing, myslím ale na eng je good

pav 10.07.2010 16:47

streethh1
Pls kde tezit saronite?? A kde titansteel??
Saronite se těží v northrendu a titansteel se sleje ze 3 titanium bars a 1 eternal fire, earth, shadow

streethh1 18.06.2010 13:51

Pls kde tezit saronite?? A kde titansteel??

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet