Wrath of the Lich King - Shrnutí známých informací

Informace jsou k 19.9.2008 a čerpají převážně z betaverze datadisku

Upozorňuji, že téměř nic není úplně na 100% jisté!!! ...jediné co je však již nyní jisté, je fakt, že druhý datadisk bude vypuštěn k distribuci 13.11.2008!

Do seznamu byly přidány doplňující informace i s obrázky.

Přibudou stovky nových receptů a tisíce předmětů + vaší postavu budete moci více odlišit tanečky a změnou účesu. O dalších podrobnostech či dokonce i dalších novinkách jste možná ani neslyšeli. Tohle vše ne-li možná i něco více Vám přiblíží tento článek.

Bohužel jsme do tohoto článku nemohli zařadit vše. Spostu dalších informací najdete také v Informacích z WWI, Informacích o WOTLK a hlavně na mmo-champion.com. [odstavec]

Northrend


Datadisk přinese na Azeroth jeden nový kontinent - bude jím věčně zmrzlý Northrend, který je téměř celý pod kontrolou Krále Lichů a jeho Pohromy.

Jak můžete vidět na mapě Northrend vypadá trochu jako banán nebo croisant a bude se nacházet na sever od dvou zbylých kontinentů. Měl by být asi tak z poloviny velký jako Eastern Kingdoms, čili podobně jako Outland. Ačkoli z Warcraft III je Northrend znám jako země sněhu a ledu, všechna území zasněžená nebudou (např. Howling Fjord bude mít podzimní krajinu a Sholazar Basin bude dokonce tak trochu džungle).

V Northrendu sice půjdou využívat létající mounti, ale půjdou používat až od levelu 77, poté co splníte krátké úkoly z Sholazar Basin, které Vás naučíte létat v mrazivém vzduchu. Blizzard prý chce hráče chvíli nechat "chodit po svých", aby nepřišla práce grafiků úplně na zmar.

Aby se zamezilo některým problémům, které provázeli spuštění The Burning Crusade, jsou v Northrendu na výběr dvě startovní lokace. Jak Borean Tundra tak Howling Fjord jsou pro levely 68+ a v obou byste měli vydržet přibližně do levelu 72. Obě dvě zóny budou mít nějakou soustavu dungeonů podobnou Hellfire Citadel, ve kterých budou jak dungeony pro levely 70, tak pro levely 80 a nějaký ten raid. Na Howling Fjord se Horda dostane pomocí vzducholodě z Undercity a Aliance lodí. Stejné to bude i s Borean Tundrou.

Více v sekci Lokace. [odstavec]

Ostatní novinky


Stormwind
Do hlavního města lidí bude přidána jedna nová čtvrť a to hned celý přístav, který se bude nacházet v severozápadní části SW (vedle stávajících čtvrtí - Park a Cathedral square). Na výstavbě tohoto přístavu spolupracovali nejen Lidé, Trpaslíci, ale i Gnomové, kteří díky svým vynálezům a udělátkům urychlili jeho výstavbu. Lodě z přístavu budou vyplouvat dvěma směry. První směr míří přímo do vyloďovací oblasti Aliance v Valiance Keep v oblasti zvané Borean Tundra ležící na ledovém kontinentu Northrend. Drůhý směr Vás zaveze do dobře známých vod v Menethil Harboru v oblasti Weetlands, od kud dále můžete plout do Auberdine v severní části Kalimdoru. Také se zde objeví nový typ lodí, které budou poháněny tzv. vodním mlýnem.


Un'Goro Crater
Objeví se zde budova v tzv. titánském stylu, do které se však nelze dostat normálním způsobem, pěšky. Jedinou cestou jaq se sem dá dostat, je přes waygate v Sholazar Basin v Northrendu. Zatím se však neví, co se zde bude nacházet kromě budovy, waygate pro návrat na zmrzlý kontinent a také strážce The Etymidiana.

[odstavec]

Frakce a rasy


V datadisku přibude opět spousta nových organizací a frakcí, složených ze všemožných ras, z nichž některé budou také dosud neznámé, ale nová hratelná rasa by se objevit neměla

Dalaran a Kirin Tor
Dalaran bude přesunut z jeho předchozího umístění v Alterac Mountains do Northrendu. Bude levitovat v ohromné výšce na severu Dragonblight. Mělo by to být ohromné neutrální město, něco jako Shattrath City v Outlandu. Dalaranu bude vládnout Rhonin a s ním celé Kirin Tor. Do Dalaranu se půjde dostat jak pěšky, tak i na létajícím mountovi. Dá se očekávat, že se zde budou opět nacházet porty do hlavních měst, ale nebude zde aukce nebo trenéři povolání.

Forsaken
Forsaken také přijeli do Northrendu, protože doufají, že by se zde mohli nejlépe pomstít Králi Lichů za vše co jim udělal.

Taunka
Taunka je prastarý kmen Taurenů. Dlouho se myslelo že vyhynul, dokud je znovu neobjevil Garrosh Hellscream, když se svými orky přijel do Northrendu.
Více informací o taunka



Tuskarrové
Tuskarrové jsou humanoidní mroži, kteří žijí v Northrendu, hlavně v Borean Tundře na Howling Fjordu a v Dragonblight.

Vrykulové
Vrykulové jsou poloviční obři, většinou válečníci, žijící převážně v Howling Fjordu v jejich pevnosti Utgarde Keep. Vrykulové jsou hodně válečná rasa, často útočí na Hordské a Alianční základny. Jejich brnění je hodně zdobené, jako hlavní motiv často používají kosti, lebky a krev.

Nerubiani
Rasa humanoidních pavouků vládla Northrendu před příchodem Krále Lichů. Nyní většinou žijí v jejich zničeném království v Azjol-Nerub, kde se spekuluje něco o uctívání Starých Bohů, nebo slouží Králi Lichů.

Řád Stříbrné Ruky
Rytíři a Paladinové Řádu Stříbrné Ruky se v Northrendu znovu objeví.

Král Lichů
Plánuje se, že hráči budou moci nějak komunikovat s Králem Lichů, ihned poté co se trochu v Northrendu "ohřejí". [odstavec]

Dungeony a raidy


V datadisku přibude spousta nových dungeonů. Systém bude podobný tomu z BC, tj. několik dungů vedle sebe a systém Heroic Dungeonů. Nových 5-man instancí přibude asi stejně jako v BC, ale dungů pro 10 lidí bude více, protože jak určitě víte Kara a ZA jsou hodně oblíbené. Dungeony pro jednoho člověka se neplánují. Blizzard mluvil o tom, že k otevření některých dungů bude potřeba preQ, bude stačit když ho splní guilda, a zbytek který se Q neúčastnil bude moci vstoupit také, stejně tak i pokud už uděláte Q na jedné postavě, s dalšími už to dělat nemusíte.

Utgarde Keep
Pevnost v Howling Fjord obývaná Vrykuly. Bude mít jedno křídlo pro 10/25man raid a dvě křídla pro 5man raid.
Utgarde Keep (level 70)
Utgarde Pinnacle (level 80)

Nexus
Umístěn v Coldarra, obydlen Modrou Dračí letkou proti které budete bojovat, zatímco vám Červená Dračí Letka bude pomáhat. Také je zde 10/25-man raid, ve kterém budete bojovat proti Malygasovi. Dostupná mapa
The Nexus (level 71-73)
The Oculus (level 80)
Je část tzv. Nexusu respektive věž z různých kruhů a paprskem magické energie. Jedná se o první instanci, kterou celou absolbujete ve vzduchu na svém létajícím mountovi. Svedete zde boj s Modrou letkou a nejen s ní, také s Drakosem the Interrogatorem, Mage-Lordem Uromem, Varosem Cloudstriderem a Ley-Guardian Eregosem.

Drek'Tharon Keep (level 74-76)
Někde v těchto místech našel Arthas svůj Mrazivý Smutek. Je to mezi Grizzly Hills a Zul'Drak. Obsahuje dvě 5-man instance.

Gun'Drak level (level 76-78)
Instance pro 5lidí, nacházející se na konci oblasti držené v mocném sevření Ledových trollů, v oblasti Zul'Drak. Zde se seznámíte s houževnatostí této rasy, jež dokázala vzdorovat samotné Pohromě. Společenství Ledových trollů však neni jen houževnáté, ale silné a nebojácné v čemž hlavní roli hraje uctívání všemožných zvířecích bohů. Narazíte zde na bosse Slad'rana, Moorabiho, Drakkari Colossus a Gal'daraha.

Ulduar
Umístěn ve Storm Peaks, kde odhalíte různá tajemství z historie Azerothu, která zde zanechali Titáni. Obsahuje jedno křídlo pro 10/25man raid a dvě křídla pro 5man raid.
Halls of Stone (level 77-79)
Je jen část titánského města Ulduar. Dostupná mapa. Naleznete zde tyto bosse: Maiden of Grief, Krystalluse, Sjonnir the Ironshapera
Halls of Lighting (level 80)
Další část obrovského titánského komplexu zvaného Ulduar v oblasti Storm Peaks. Narazíte zde a utkáte se tu s bossi Generalem Bjarngrimem,Volkhanem, Ionarem či Lokenem.

Azjol'Nerub
Nový 10/25man raid v mnohém podobný Onyxia lair ala Harry Potter a Tejemná komnata. Jedná se o velmi starou legendu, která se zabývá Aspecty (draky) a samozřejmě, že i vy se zde budete muset vypořádat i s draky. Ze začátku se vydáte do zjevně normální budovy, ovšem od tud se přenesete do uplně jiného kraje. Kraje plného ohně, lávy a prachu, pomocí waygate se přenesete do lokace Obsidian Sanctum, kde na Vás bude čekat hlavní a jediný boss jménem mapa. Prozatím bude obsahovat dvě instance.
Azjol'Nerub (level 72-74)
Ahn'kahet: The Old Kingdom (level 73-75)

Icecrown Citadel
Zde vyzvete k boji Krále Lichů samotného.

Chamber of the Aspects/ Obsidian Sanctum
Nový 10/25man raid v mnohém podobný Onyxia lair ala Harry Potter a Tejemná komnata. Jedná se o velmi starou legendu, která se zabývá Aspecty (draky) a samozřejmě, že i vy se zde budete muset vypořádat i s draky. Ze začátku se vydáte do zjevně normální budovy, ovšem od tud se přenesete do uplně jiného kraje. Kraje plného ohně, lávy a prachu, pomocí waygate se přenesete do lokace Obsidian Sanctum, kde na Vás bude čekat hlavní a jediný boss jménem Sartharion the Onyx Guardian. Ovšem, kdo řikal, že si nemůže pozvat nějaké přátele co mu helfnou. Tudíž si během času, postupně vyvolá tyto své dračí přátele Shadrona, Tenebrona a Vesperona.


Dalaran
Bude obsahovat The Violet Hold což bude vězení podobné tomu v SW. Plánuje se ještě jedna instance.

Naxxramas II
Instance umístěna v Dragonblight, raid pro 10/25 lidí na 80 levelu. Vstup bude zřejmě bez omezení.

Caverns of Time: Čištění Stratholmu
Nová CoT 5man instance, kde budete pomáhat Arthasovi v zabíjení civilistů ve Stratholmu a boji proti Mal'Ganisovi. [odstavec]

Achievements - Feats of Strength

Ve Wrath of the Lich King přibude nový systém tzv. Achievements, čili dosahování úspěchů. Bude to vlastně žebříček s věcmi, které můžete udělat. Tento žebříček bude mít několik možností a samozřejmě několik různých řešení. Jde o jakési nenucené Questy, které se budou vázat na celý svět. Měl by se skládat z následujících částí:

PVP: Budou obsahovat různé podsložky, např. zabít 5 hráčů opačné frakce v každém nepřátelském hlavním městě či pozabíjet 50 hráčů ve vlastním městě. Rozšíření bude do PVP instancí, kde např. v Alteracu musíte obsadit všechny věže a všechny hřbitovy v jedné jediné hře. Pro areny zde bude např. vyhrát 10 her v řadě a podobně. Tyto úkoly se budou navyšovat, takže se může stát, že další bude za vyhrání 20, 30 arénových her… Blizzard oficiálně uvádí, že některé úkoly budou takřka na hranici splnitelnosti, zejména co se týká PVE.

V PVE Achievments budete muset zabíjet bosse, ale to budou jen základní úkoly, dostanete totiž různé time limity nebo limity co se týkájí počtu hráčů v raidu.

Další složkou by měla být Exploration, kde budete dostávat bonusy za odhalování map, instancí, celých kontinentů a nakonec třeba celého světa.

V General budete plnit různé úkoly, třeba splnit 50, 100, 200 questů za den či se nechat ostříhat. Vylootovat goldy a zabít určitý počet humanoidů, beastů, undeadů, elementálů a dalších NPC.

Reputations: Pro příklad Exalted se všemi frakcemi PVP, nebo se všemi hl. městy.

Professions: Naučíte se všechny recepty pro vaší profesi? Další achievment je váš. I dosáhnutí max. skillu se počítá.

Pokud Vás zajímá k čemu všemu to vlastně bude, tak budete dostávat tituly za jednotlivé splněné řady, jako bonus můžete dostat mounta, kterého bude mít jen málokdo. Prostě ve shrnutí, to vše bude něco pro ty opravdové závisláky. Blizzard zatím neuvedl, zda bude možno plnit tento žebříček se stávající postavou či budete muset začít od začátku. Každopádně si myslím, že bude opravdu o co stát. Více na http://www.wow-europe.com/wrath/features/gameplay/achievements.xml.

Článek o achievements
Achievements - Český seznam
Seznam achievements

Za toto krátké info děkuji Bluecrossovi [odstavec]

PvP


PvP bude v datadisku rozšířeno o několik věcí. Bude přidána outdoor PvP zóna, čímž chce Blizzard vylepšit nynější špatný stav World PvP. Bude se nacházet uprostřed Northrendu a ponese jméno Lake Wintergrasp. Přístup sem budou mít všichni a pokud budete mít kontrolu nad tímto územím, všichni z vaší frakce dostají nějaké bonusy na celém kontinentu.
Více o Wintergrasp

Další novou věcí budou obléhací stroje a ničitelné budovy (oboje bude i v Lake Wintergrasp). Také se zde bude nacházet nový Battleground s obléhacími stroji, pro 15 lidí, který bude trvat přibližně 30 až 40 minut.

Více informací najdete v tomto souhrnu [odstavec]

Hero Classes


Datadisk přinese dlouho očekávaná hrdinská povolání. Jako první bude vložen Death Knight, o dalších zatím informace nejsou (v datadisku téměř jistě další nebudou). Další classy by asi byly podobné classům z W3.

Death Knight
Pro jeho vytvoření budete muset mít postavu na levelu 55. Death Knight samotný bude mít po založení level 55 a bude nejprve mít k dispozici několik speciálních úkolů, při kterých se naučíte Death Knightovy schopnosti. Po založení DK se ocitnete v nové zóně Ebon Hold na východ od Eastern Plaguelands. Založením Death Knighta se vám neztratí možnost hrát za Vaše další postavy. Pokud prostě máte alespoň jednu postavu level 55, můžete si Death Knighta založit jako jakékoli jiné povolání.

Death Knight bude nosit plátové brnění a může to mít buď DPS či tank (nemůže však nosit štít). Místo energie/rage/many bude mít speciální runy, podle nichž může používat svá kouzla. Měnit si je může pokud zrovna nebojuje.

Více o Death Knightovi
Kouzla a talenty [odstavec]

Profese


Maximální skill na proffese bude zvýšen na 450, 300-375 půjde s datadiskem lépe než je to nyní.
Enchateři budou moci prodávat enchanty v aukci.
Pravděpodbně se neplánují noví mounti, kteří by potřebovali další riding skill, takže se ani neplánuje zlevnění nynějších cen za riding. Zřejmě asi budou přidány nové typy létacích a pozemních mountů.

Inscription
Inscription bude nová profese, která hráčům dovolí vylepšít jejich kouzla - např. zvýšit damage, přidat efekt či si změnit barvu např. Fireballu a budou vyrábět i nové druhy předmětů. Bude to trochu podobné Enchatingu. Insription bude fungovat i na melee ability. Pomocí Inscription budete moci také vyrábět různé svitky, které Vás na čas buffnou (Scroll of Intelect ...).
Více informací [odstavec]

Postava


Levely, kouzla a talenty
S datadiskem bude zvýšen maximální dosažitelný level na 80, přidají se nové talenty a samozřejmě nová kouzla. Levelování ze 70 na 80 bude trvat asi stejně dlouho jako z 60 na 70.

Kouzla, talenty
Death Knight Druid Hunter Mage Paladin Priest Rogue Shaman Warlock Warrior

Rozšíření postav
S datadiskem budou přidány nové účesy a výrazy tváří. Své již existující postavě budete moci změnit pouze účes. Přidány také budou nové tance a emoce.

info z wowwiki.com a mmo-champion.com a také z mé hlavy :)

Naposledy upravil/a Wrent 24.09.2009 v 16:36:19.


Naposledy upravil/a Jerryky 01.12.2015 v 17:24:30.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sabimpatt 14.06.2023 00:46

Clomiphene citrate is a SERM that has been used to increase testosterone levels and sperm counts <a href=https://prilig.sbs>priligy generico</a>

hitteeDus 13.06.2023 20:10

to determine the appropriate amount of a particular drugs agents, and hence such a dose or a lower or higher dose can be administered to a patient using the methods provided herein <a href=http://viagr.art>can viagra cure ed permanently</a> Laparoscopic scar tissue resection

hitteeDus 04.06.2023 07:47

<a href=https://viagrax.lol>if a girl took viagra what would happen</a> The milling experiments of simvastatin unmilled crystalline, as well as cryo milled amorphous powders, were performed at ambient temperature using a Retsch Mill Germany

grourse 31.05.2023 09:16

SEER Cancer Statistics Review, 1975 2006 <a href=https://cialisa.buzz>cialis order online</a> We are married with a child

grourse 30.05.2023 21:42

cyclobenzaprine and oxycodone both increase sedation <a href=https://sildenafi.sbs>does viagra cause heart issues</a> indicates a p value less than 0

grourse 29.05.2023 04:03

<a href=https://cial.cfd>buy cialis online canadian pharmacy</a> Nonhormonal Treatment of Vasomotor Symptoms

louramb 28.05.2023 07:56

<a href=http://acialis.buzz>cheap cialis generic online</a> maybe just aging

freetry 04.05.2023 20:00

Anticoagulants; systemic <a href=http://acialis.pics>online generic cialis</a> Thus, it is difficult to explain why miR 221, miR 222 and miR 451 have shown some promise in pre clinical studies, but not in our clinical dataset

Ordefefem 28.04.2023 16:07

And only to be started at 3dpo, not sooner, just so you can be sure you ovulated <a href=https://cialiss.quest>buy cialis online prescription</a> IRS Special Agent in Charge Charles R

kasialoda 09.03.2023 08:29

Collected data related to methodological quality, participants, intervention, comparison and outcomes <a href=https://buycialis.homes>cialis online prescription</a> Caution should be exercised when administering Inderal LA with drugs that slow A V nodal conduction, e

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet