Activision Blizzard - Výsledky druhého kvartálu

  Activision    Blizzard    Výsledky   

Každé čtvrtletí probíhá hovor, ve kterém Mike Morhaime a Bobby Kotick představí výsledky za poslední čtyři měsíce všem důležitým akcionářům a investorům. Toto čtvrtletí nebylo výjimkou a v pondělí proběhlo telefonní setkání, ve kterém se mluvilo o výsledcích druhého čtvrtletí letošního roku.

 

Výsledky se sdělují za celou korporaci, avšak my si vypíchneme hlavně informace o hrách, které patří pod Blizzard. Přeci jen ty nás asi budou zajímat nejvíce.

 

Blizzard Entertainment

  • Počet MAU (Monthly Active Users) překonal 46 milionů, což je 38% zlepšení oproti loňskému roku.
  • MAU se více než zdvojnásobili oproti začátku loňského roku.
  • Velký zájem projevili hráči o nový herní obsah v Overwatch, Hearthstone a Diablo III.
  • V plánu je představení četných novinek – mnoho z nich se dozvíme již na letošním GamesComu.
  • V současné době existuje několik nových týmů, které jsou vedeny zkušenými vývojáři Blizzardu. Tyto týmy pracují na nových hrách, jež ještě nebyly představeny. Firma se soustředí také na nové platformy, hlavně ty mobilní.

 

Hearthstone

  • Počet aktivních uživatelů každý měsíc překonal všechny rekordy. Může za to hlavně přídavek v podobě Journey to Un’goro.

 

Overwatch

  • Hráčská základna Overwatch stále roste. V posledním čtvrtletí opět překonala všechny předešlé rekordy.
  • Událost při výročí hry zaznamenala u hráčů obrovský úspěch.
  • Rozvíjející PvE systém hry byl hráči přivítán velice dobře a doba strávená v tomto módu průběžně roste.

 

World of Warcraft

  • Hra si stále drží více předplatitelů než v době Warlords of Draenor. Vzrostla také doba, kterou hráči strávili ve hře.  

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Ceris 18.08.2017 15:01

barrny: ten novy projekt (project Titan) co Blizzard puvodne zrusil, tak castecne pouzil a z Titanu vznikl Overwatch

redbird 17.08.2017 21:27

Ve Wow 2 asi tam budou nové techniky

Martins911 17.08.2017 19:29

Wow 2 by bylo akorát ó lepší grafice nic víc vše už bylo vymyšleno

Pytler 17.08.2017 13:53

Teď s Legionem zdá se jako by Blizzard vytáhnul všechny esa z rukávu (téměř), takže mě hodně zajímá s čím přijdou a jestli dokážou Legion dalším datadiskem překonat. Pokud budou pokračovat v nastoleném trendu, co se týče toho masivního obsahu kterým se opravdu trvá prokousat, tak by počet předplatitelů nemusel klesat.. ikdyž je to nereálný, vzhledem k počtu aktivních hráčů, tak bych hrozně uvítal příští datadisk - jakožto poslední - vyplnit krátkou mezeru Warcraftem IV kde by se děj dal posunout o pár let dopředu, vytvořit nový postavy (hrdiny), trošku ten svět pozměnit a pak na to navázat - World of Warcraft 2 - přece jenom těch datadisků bylo hafo a začít s čistým štítem by nebylo na škoda. Šance téměř nulová, ale zasnil jsem si..

Lockdaar 17.08.2017 14:07

Nikdy jsem nepochopil, co si mám jako pod pojmem "World of Warcraft 2" představit a začínat s nějakým novým štítem jak píšeš mi přijde irelevantní, když Blizzard s Legionem ukázal, že i po těch x letech dokážou stále přijít s něčím novým. Takže za mě když budou pokračovat dál takovým stylem datadisků jako je Legion tak by to bylo super.

barrny 17.08.2017 14:25

@Lockdaar Pravděpodobně myslí obří super svět s ultramoderní grafikou podporovanou těmi nejlepšími a nejskvělejšími efekty ... :-)))

No já nevím, ale wowko2 mi prozatím přijde jako utopie, to spíše bude nové MMO, které s příběhem Warcraftu nemá nic společného ( i když něco tady snad již bylo a projekt byl zastaven).

Za sebe ale říkám, že wowko je tak rozmanitý svět za ta léta, že cokoli dalšího by dlouhou dobu jen těžko překonávalo a to je dobře, jelikož mi se tento pohádkový svět pořad líbí. A až jednou wowko skončí a nebudou již nové datadisky ,tak bych rád uvítal veškerý obsah (raidy dungy atd) hry na maximální úrovni to by bylo něco :-)

Pytler 17.08.2017 20:31

Představuju si posun děje např. o 10-15 let dopředu - tím pádem změna lokací ať už vzhledově nebo A/H/C, samozřejmě grafika lepší atd., ono by se toho dalo vymyslet víc, prostě by měli volnější ruce.

18.08.2017 04:02

@Pytler dost pochybuju ze by blizazrd nejaky wow2 vubec planoval kdyz celej tenhle datadisk vylepsuje chovani modelu a efekty spellu, pokud by delal na novym wowku tak by z 90% pouzil tyhle novy veci v nem a nechal wowko1 dobehnout tak jak je

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet