Blížící se změny u healerů

/pic/uploaded/bluepost

Bluepost, který se týká vyrovnání jednotlivých healing class. První a druhý bod obsahuje změny, které nejspíše budou do hry vloženy při středeční údržbě, zatímco třetí projednává úpravy, které by se mohly objevit v dalším velkém patchi.

Nethaera zdroj

Sledujeme, jak si vedou healeři od vydání patche 4.0.6, a momentálně připravujeme několik dalších úprav.

Priest

Cena Power Word: Shield bude zvýšena o 33%. Přestože chceme, aby Discipline priesti používali Power Word: Shield časteji a s lepšími výsledky, tak zároveň nechceme, aby byl hlavní (a často jediné používané) kouzlo ve skupinách. Není v našem zájmu, aby byl obzvláště používaným herním stylem (particularly compelling playstyle) a zjistili jsme, že podněcuje hráče, aby nepoužívali jiná kouzla jako například Penance. Jsme přesvědčeni, že použití Power Word: Shield v klíčový okamžik je velmi důležité pro úspěch, ale nechceme, aby byl natolik užitečný, že se ho vyplatí používat natolik často.

Uvědomujeme si, že pokud uděláme Power Word: Shield lehce dražší k zakouzlení pro Discipline priesty, může Holy priesty přimět k tomu, aby ho přestali používat. Kvůli tomu přidáme do talentu Body and Soul bonus, který snižuje cenu many za Power Word: Shield. Nicméně při najetí na talent Body and Soul vám bude stále ukazovat, jako kdyby nesnižoval cenu Power Word: Shield až do dalšího patche (hotfix tento problém nemůže vyřešit). Z tohoto důvodu, by si Holy priestové neměli všimnout změněné ceny Power Word: Shield.

Shaman

Také děláme opravu u Restoration kouzla Purification, který nyní zvyšuje efektivitu healing kouzel o 25%, místo 10%. Domníváme se, že healing per second (myšleno celkové HPS, nikoliv efekt HoT kouzel) u shamanů se nemůže měřit s ostatním healery, a přestože jsme nerfli Holy priesty a Holy paladiny v patchi 4.0.6, shamani stále zůstávají pozadu. Zkrátka je jednodušší posílit Restoration shamany, než-li nerfnout všechny ostatní classy, či dokonce přebalancovat celé encountery.

Dodatek - Restoration druidi a Restoration shamani

Souhlasíme s názory některých hráčů, že Restoration druidi a Restoration shamani ztrácejí v healingu. Posílení Restoration Shamanů a vyrovnání Power Word: Shield by mělo všechny healovací povolání výkonnostně srovnat. Rozhodnutí, koho posílit, či oslabit, je ovlivněno především dlouhými cooldowny u paladinů a priestů. Avšak toto není jedna z věcí, které můžeme vyřešit pomocí hotfixu, ale hodláme ji vyřešit při dalším větším patchi.



Naposledy upravil/a Wrent 23.02.2011 v 18:18:39.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Jelent 21.02.2011 07:44

Rreezznniikk
Oni porad neco meni, ale ja mam pocit, ze drtiva vecina z nich o wowku cetla jen v knizce... Nevim jak v PVE (az se dostanu k moci zakazu ho), ale v PVP je Resto Shaman docela dost op a oni mu healing jeste zvednou ?
luxus napsano, podpis

Rreezznniikk 20.02.2011 23:24

Oni porad neco meni, ale ja mam pocit, ze drtiva vecina z nich o wowku cetla jen v knizce... Nevim jak v PVE (az se dostanu k moci zakazu ho), ale v PVP je Resto Shaman docela dost op a oni mu healing jeste zvednou ?

Javorovej 20.02.2011 22:39

změnili jen jeden spell a už tu prskáš. Mě bylo u healu zdraženo více spellů (main spellů) a healuju s nim pořád normálně

multidrtic 20.02.2011 22:14

čím dál víc si myslím že blizzard jede na nějakým vysoce kvalitním matrošu. Zachvili bude disco priest vysychat jako první na raidu

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet