Blizzard pomáhá policii

Pokud jste zločinec a hrajete World of Warcraft, tak zvažte, jestli budete pokračovat v této kombinaci. Nemuselo by se Vám to vyplatit. Své o tom může říct Alfred Hightower, který je podezřelý z distribuce drog.
/pic/uploaded/wowpolice
Tento muž si přivydělával, mimo jiné i na poplatky za hraní WoW, distribucí drog. Poté utekl ze země (USA), ale s hraním nemohl přestat. Šerif z The Howard County v Indianě v USA, zjistil, že Hightower byl velkým fanouškem nějaké "warlock and witches game". Nakonec se ukázalo, že to byl World of Warcraft. Vyšetřovatel se tak obrátil na Blizzard, aby mu poskytl informace, které by vedly k jeho zatčení.
Nemusí na nás nijak reagovat a já jsem ani nečekal, že budou. Bylo to tři nebo čtyři měsíce, co jsem jim žádost poslal. Vše jsem nějak vypustil z hlavy a dál se věnoval svým věcem. Pak jsem konečně od nich dostal odpověď. Poslali mi balík informací. Bylo od nich hezké, že nám byli ochotni poskytovat informace.
Blizzard poskytl vyšetřovateli IP adresu, kompletní historii účtu, platební adresu, jméno ve hře i server. Díky tomu ho mohli dopadnout až v Kanadě. Hightower byl zatčen kanadskými úřady a bude převezen do Howard County 5. ledna. Blizzard není ze zákona povinen poskytovat tyto údaje. I když je od nich hezké, že toto udělal. Ovšem to rozpoutalo za oceánem vlnu diskuzí o ochraně osobních údajů. Osobně krok Blizzardu podporuji. Přece to je pro dobrou věc. Vsadím se, že nejvíce protestují lidi, kterých by se mohl týkat případ Hightowera. A jak se k tomu stavíte Vy? Myslíte si, že Blizzard udělal správně?
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet