Castící naga - předpověď budoucího obsahu?

  countdown    azshara    n'zoth   

Vzpomínáte si na Xorothian Cultists v Legion? Tito vypečení kultisté vždy channelovali dlouhý spell Fel Channeling, jehož odpočet korespondoval s časy vydání různého herního obsahu – zveřejnění nového patche a podobně. Kultisté tehdy vyvolali mezi fanouškovskou základnou velké zanícení a hodně hráčů při každém novém spellu nadšeně spekulovalo, co asi bude tentokrát předznamenávat. Blizzard si byl tohoto hypu očividně velmi dobře vědom, protože Battle for Azeroth má nyní svého vlastního mysteriózního proroka.

 

Je jím naga Nazeshi Tempest-Wielder, která castí velmi dlouhý spell jménem Calling the Storm.

NPC najdete na jihovýchodním pobřeží Zuldazaru. Castění jejího spellu by mělo končit zhruba někdy 22. září. Zvláštní je, že je to sobota, přičemž v minulosti se nový obsah asociovaný s Xorothian Cultists aplikoval vždy v úterý/středu společně s týdenním resetem.

 

Jde tedy jenom o easter egg ze strany Blizzardu, který se nás snaží nachytat, protože ví, že takovéto NPC opět vybičuje hráče k nepřetržitému spekulování? Kdyby si z nás ale chtěl Blizzard udělat dobrý den, nejspíš by odpočet nastavil zase na den resetu, abychom nebyli podezřívaví, že ve skutečnosti nejde o nic důležitého. Je tedy docela dobře možné, že se opravdu něco chystá. Nemusí jít koneckonců o herní obsah, ale třeba o vydání nového cinematicu, povídky nebo komiksu.

 

I samotný spell je zajímavě a jistě nenáhodou zvolený. Jeho název Calling the Storm jasně odkazuje na Azsharu (která byla s bouřemi silně asociovaná například v dungeonu Eye of Azshara) a jeho ikonou je ryba – ta byla zase nejspíš zvolena jako odkaz na Starého boha N'Zotha, který v posledním Warbringers cinematicu použil rybu pro navození prvního kontaktu s Azsharou. Zároveň víme, že Azshara má s N'Zothem uzavřenou dohodu a její nagy N'Zothovi slouží. (Ačkoli charakter této dohody je už od počátku velmi pochybný. Článek na toto téma naleznete zde.)

 

Chce nám tedy Blizzard naznačit, že se dočkáme nějakého náznaku aktivního zapojení Azshary a snad i N'Zotha ve hře? Nechystá třeba nějaký  teaser na patch 8.1, který se měl podle leaků probírat už na letošním Gamescomu?

 

Co si o tomto odpočtu myslíte vy? Čekáte nějaké oznámení, nebo Blizzard podle vás jenom kalí vodu?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Dawn 03.09.2018 23:46

Není to ta bouře, které předchází novela od Christie Golden, before the storm? :P

Bellatrix 04.09.2018 14:16

Určitě to má odkazovat i na to.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet