Herní myš MSI Clutch GM40

  Herní    Myš    MSI   

Dostala se nám do rukou herní myš MSI Clutch GM40, a tak jsme poslední dva týdny strávili testováním. A jak se nám líbila? To se dozvíte v této malé recenzi.

 

Myš hned na první pohled zaujme svým designem – vysoce lesklý povrch je doplněn podsvíceným logem draka s pulsujícím efektem. Drak pulzuje rychle nebo pomalu podle toto, jestli je myš v normálním, nebo pokročilém režimu DPI. Na stranách má myš velmi příjemnou protiskluzovou texturu. Nám se dostala do rukou černobílá varianta, ale sehnat se dá ještě v černé a červené verzi. Celkově je design spíše jednoduchý a čistý, díky barevnosti se ale myš designově hodí téměř k jakékoliv PC sestavě.

e7f5swikkl_2a5a52287a0085635501d0a39530949df3572150_1511120715_4272.jpg

Svými rozměry patří mezi středně velké myši. MSI se vytvořilo univerzální myš pro leváky a praváky – na obou stranách je tvarovaná úplně stejně, a to včetně postranních tlačítek. Přepínání mezi pravorukou a levorukou variantou je velmi jednoduché, stačí přepnout spínač na spodní straně myši. Velkou výhodou je to především pro leváky, neboť výběr herních „levorukých“ myší je mnohem menší. Na druhou stranu tento design mírně ubírá z ergonomie a myš se tak drží hůře než herní myš dělaná přímo pro praváka.

 

Na stranách najdete celkem 4 programovatelná tlačítka (2 na levé a 2 na pravé straně). Myš nabízí celkem 3 módy – levoruký gaming mód, pravoruký gaming mód a kancelářský mód. V gaming módu jsou vždy zapnuta pouze tlačítka při palci, v kancelářském módu jsou vypnutá všechna postranní tlačítka. Na tlačítka jsme v Counter-Strike zkoušeli Flash a Smoke granáty a nemůžeme si je vynachválit – postranní tlačítka jsou přesně tam, kde je náš palec čekal.

qsnplyj4sv_2a5a52287a0085635501d0a39530949df3572150_1511120715_3742.jpg

Myš má vespod tři velké kluzáky, které jsou hladké a za celou dobu testování jsme s nimi neměli jediný problém – fungovali na každém povrchu, kde jsme myš zkoušeli (konkrétně šlo o podložku, lesklý bílý stůl bez podložky, dřevěný stůl a gauč). Myš je osazena senzorem PMW 3310, který umožňuje nastavení citlivosti od 800 do 5000 DPI. Citlivost můžete upravovat kdykoliv přes velké tlačítko uprostřed. Díky tomu se myš skvěle používala jak na 13 palcovém notebooku, tak na 27 palcovém monitoru. S čím senzor bojoval, byl lesklý stůl bez podložky, kde myš často vynechávala. S podložkou jsme však neměli jediný problém.

 

MSI na tlačítka použilo mikrospínače OMRON, kde výrobce udává životnost 50 miliónů stlačení. Kdybyste na myš klikali každou sekundu 8 hodin denně, spínače vydrží nějakých 5 let, takže o jejich životnost se opravdu bát nemusíte. Klikání je trochu hlasitější, ale po chvíli jsme si zvykli – není to nic, co by vás rozptylovalo při puštěné hudbě nebo s nasazenými sluchátky. K počítači myš připojíte 2 metry dlouhým kabelem, což bude stačit pro naprostou většinu hráčů.

Celkově jde na myši poznat, že je stavěna tak, aby vydržela co nejvíce i v náročném herním prostředí. Citlivost myši se dala snadno nastavit podle aktuálních potřeb a nebyla situace, kdy bychom potřebovali citlivost softwarově upravovat. Nevýhodou je trochu horší ergonomie a taky nás mrzí zablokování jedné strany tlačítek v herních módech – dovedeme si představit pár situací, kdy by se nám hodily. V čem ale myš opravdu exceluje je poměr cena/výkon. GM40 si v současnosti můžete koupit za 969 Kč na Alze, a za tyhle peníze získáte opravdu dobrou myš.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

djmetla
Patrik Hoffmann

djmetla je autorem 1114 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet