Jaký bude osud Garrisonů?

http://media.wowfan.cz/uploaded/Garrisony
Pokud jste si stejně jako většina hráčů WoD zamilovali váš Garrison, pak raději nečtěte dál. Blizzard se totiž vyjádřil v tom smyslu, že ač jsou Garrisony skvělá věc, je velmi pravděpodobné, že v příštích datadiscích se s nimi v současné podobě již nesetkáme. „Když se zamyslíme nad datadisky, které přijdou po WoD, řekl bych, že Garrison jako takový je v mnoha směrech čistě záležitostí Draenoru,“ říká lead game designer Ion Hazzikostas. „Avšak co se týče gameplaye a samotného pocitu vlastnictví, toho, že má hráč místo, které může nazývat svým domovem, spolu s followery, které může vysílat do světa, to všechno má v sobě potenciál, který je mnohem univerzálnější a my ho nyní považujeme za významnou součást World of Warcraft.“ Jak to tedy chápat? Pravděpodobně takto: Garrisony mají svůj smysl ve WoD, neboť z hlediska příběhu jsou hráči válečná síla na nepřátelském území - Draenoru. Je proto logické, že se na takovém území staví pevnosti, které hrdinům poskytují zázemí. V dalším datadisku se však příběh posune někam jinam, hráči se budou zabývat jinými záležitostmi a je tudíž pravděpodobné, že takovýchto „předsunutých základen“ na nějakém území už nebude třeba. Jak je však vidno z rozhovoru, samotná idea hráčského domova a toho, že máte své vlastní následovníky, kteří vám říkají pane, je idea, které se Blizzard vzdát nechce. Proto je možné, že ji v dalších datadiscích přivede zpět v odlišné podobě. Prozatím se však o své Garrisony nemusíte bát. Pro Draenor jsou Garrisony velmi důležité a Blizzard se už dříve nechal slyšet, že v dalších patchích by chtěl do Garrisonů přidávat nové vychytávky. „Pro patch 6.1 jsme připravili další úpravy systému Garrisonů, nové followery, nové traity pro followery, nové mise a mnoho dalšího. A v budoucích patcích se koncept Garrisonů bude nejspíš ještě rozrůstat,“ vyjádřil se na toto téma Ion Hazzikostas. Jak se vám líbí současný systém Garrisonů? Co podle vás ještě postrádá? A do čeho byste si představovali, že by se tento koncept mohl převtělit v dalším datadisku?
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

FrozeM 23.01.2015 20:36

Mně by se líbilo, kdyby se v případě, že se bude další datadisk odehrávat na Azerothu, přesunul Garrison nebo obdoba toho umístila třeba do Durotaru, popřípadě Elvynu s tím, že za roky službeb Hordě/Alianci jsi byl odměněn pozemkem.

seager 23.01.2015 20:12

V Garrisonu jsem teprve začal a zatím moc hezké. Rád bych do budoucích datadisků ještě něco osobnějšího a v Azerothu :-)

Metiu 23.01.2015 18:47

lepsie by bolo keby je to vsetko aj s pandarenskou zahradou aj s garisonom aj s dalsimi vecami s dalsich datadiskov pokope a bolo by. napriklad v takom stormwinde byvava stale vela ludi

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet