Kožedělnictví (Leatherworking)

  Leatherworking    Profese   

Základní informace

Leatherworking neboli kožedělnictví je profese, kterou rozhodně využijí povolání, která nic jiného než kůži nosit nemohou. Řadí se mezi ně Druid, Rogue, Monk, Demon Hunter ale i Hunter a Shaman, kteří od 40. levelu přechází na mail armor, ovšem i tu kožedělník později dokáže vyrobit. Tato profese se nejčastěji páruje se Skinningem, jelikož budete potřebovat neustálé zásobování kůží a ta se bez Skinningu může velmi prodražit, zejména pokud ji budete shánět přes kamarády nebo jednoduše přes aukci.

 

Co lze z Leatherworkingu vyrábět

Povolání, která nosí kůži, není málo. Doufat, že dostanete nějaký pěkný kus zbroje za splnění questu, či zda vám padne v nějakém dungeonu, není parketa většiny hráčů. Vyhazovat goldy za aukci nám taky není dvakrát po chuti a proto je tady profese, kde si můžeme části zbroje vyrobit. Pokud budeme profesi skillovat už od začátku společně se Skinningem, máte po celou dobu expení až do konečného levelu zajištěnou zbroj. A na konečném levelu máte zajištěnou i práci.

 

Zbroje (Armor)

Výroba zbroje je hlavním důvodem, proč si hráči volí Leatherworking. Jak již bylo zmíněno v odstavci výše, šetří to goldy a můžete se spoléhat jen sami na sebe. Bohužel kůže není to jediné, co k provozování této činnosti potřebujete. Občas musíte zajít za obchodníkem s nitěmi (thread) a barvivy (dye), abyste mohli danou věc zkompletovat. Při vyšším skillu už budete schopni vyrábět i mail armor, takže Shamani a Hunteři nepřijdou zkrátka. Skvělým příkladem kožené zbroje je Wildblood Vest a kroužkové Dragonkiller Tunic

 

Záplaty (Patches)

Nejen Enchanting a Inscription jsou profese, kde se dají vyrobit itemy, které zlepší staty vašeho equipu. Záplaty se dají použít na zlepšení statů jakékoliv sukně či kalhot. Záplaty jsou, stejně jako ostatní enchanting itemy, na jedno použití, ale jejich efekt je stálý. Např.: Dragonscale Leg Armor

 

Batohy (Bags)

I kožedělník má ve svém repertoáru batohy, které uplatní zejména vlastníci Mining a Leatherworking profese. Pokud však toužíte být batohovým magnátem, raději si zvolte Tailoring, který se na batohy specializuje.

 

Bubny (Drums)

Můžete vyrábět i různé bubny, které zvyšují staty celé vaší skupině. Takže pokud hrajete za classu, která ve svém spellbooku nemá žádný buff, díky těmto bubnům budete za hvězdu. Např.: Drums of Rage

 

Jak se stát kožedělníkem

Jednoduše zajděte do jakéhokoliv hlavního města vaší frakce, poptejte se stráží, kde byste mohli najít trenéra a oni vás už navedou. Někdy trenéry najdete i v menších vesničkách. Stačí už jen zaplatit menší obnos a v závislosti na skillu si platit za další itemy, které chcete, aby vás trenér naučil. Ze začátku budete potřebovat spoustu kůže, a co si budeme nalhávat, později jí budete potřebovat ještě víc. Pokud tedy nemáte žádného kamaráda, který by vám kůže ochotně sbíral, naučte se rovnou i profesi Skinning a kupte si Skinning Knife.

Jak jste již uhodli, v průběhu skillování budete potřebovat různé typy kůží, které seženete jen v určitých lokacích, které jdou společně s vaším levelem. Budete však muset i kupovat Coarse Thread, Salt, ovšem v některých případech i různé gemy, látky, bylinky a elixíry.

 

Získávání receptů

Valnou většinu základních receptů, díky kterým tuto profesi skillujete, zakoupíte u trenéra. Ale pak jsou zde i recepty, díky kterým vyrobíte buď hezky vypadající předmět třeba na transmogification nebo to budou věci, které už jsou určeny raidovacím skupinám. Tyto recepty padají povětšinou v dungeonech, ale ještě více padají z bossů v raidech. Určité frakce od požadované reputace je též prodávají. Některé jsou po vyrobení soulbound, z některých můžete vytřískat nemalé peníze.

 

Pro koho je Leatherworking nejvhodnější?

Povětšinou si tuto profesi volí classy, které mohou nosit pouze kůži a později i kroužkové brnění (mail). Ovšem není to vždy pravidlem a Leatherworking si může zvolit i ten, kdo ví, že zrovna na jeho serveru je po kožených výrobcích velká poptávka a dá se na něm slušně vydělat. K jednoduššímu vyrábění věcí však budete potřebovat i gathering profesi a to Skinning, abyste si většinu materiálu mohli sehnat sami. A pokud máte přebytky kůže, můžete je opět prodat v aukci. Vašemu obchodnickému duchu se meze nekladou.

 

Bonus

I Leatherworking vám může dát jiné výhody než jen výrobu vlastního equipu. Je jím Fur Lining, Fur Lining, záplata na bracery, kterou budete mít k dispozici pouze a jen vy. Kdysi existovaly i jakési specializace, které udávaly směr výroby produktů (něco jako u Engineeringu Gnome a Goblin engineering) avšak společně s příchodem Cataclysm byly zrušeny.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sabimpatt 24.06.2023 03:58

pylori isolates showed resistance to amoxicillin <a href=http://acialis.sbs>buy cialis without prescription</a> But now the pill cloud has indeed been condensed, Generic Hypertension Meds sudden tachycardia and high blood pressure and this pill contains the power of heaven and earth

Havekar 30.09.2011 21:36

Pekný článek,akorát se mi nelíbí že Leatherworkeři dělaj mail věci,to mi nejak nejde dohromady.

Ellendway 27.09.2011 18:26

voodoo
toto je chyba, ne?
Opraveno.

voodoo 27.09.2011 18:25

Úrovně skillů Blacksmithingu
toto je chyba, ne?

Lostlight 12.06.2011 11:20

mohu se zeptat která specializace se mi hodí na feral druida ?

Dvarn 02.04.2011 13:53

Wrent
článek bude brzo aktualizován
Díky, já už je našel, je to takle- Tribal trainer je ve Stragenholu, pod tím horďáckým campem, dragonscale je v Badlands a Elementál je nad badlands-jméno jsem bohužel zapoměl

Wrent 31.03.2011 23:46

Dvarn
Kde bych sehnal trenéra na Dragonscale? wím jen o Tribal v SV PS: mohli byjste je k tomu připsat
článek bude brzo aktualizován

Dvarn 31.03.2011 23:36

Kde bych sehnal trenéra na Dragonscale? wím jen o Tribal v SV PS: mohli byjste je k tomu připsat

Bellatrix 29.01.2011 22:41

No buďto leatherworking a skinning, nebo engineering s miningem. S engineeringem si užiješ víc srandy

Šéfredaktor WoWfan.cz

CQmm 29.01.2011 22:38

pls ktera specializace se nejvic hodi na roguna?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet