Makrura

makrura Makrura, rasa podobná rakům, žijící převážně v moři, ale dokáží krátkou dobu žít i na pevnině. Nejčastěji na ně můžete narazit na pobřeží Durotaru, Barrens, Desolace a Dustwallow Marsh. Potkat je můžete i ve vodách v okolí Sardor Isle ve Feralasu a okolí chrámu Arkkoran v Azshaře. Makrury mluví jazykem Nerglish. Proslýchá se, že právě Makrury tento jazyk vymysleli. Používají primitivní, ale mocnou formu magie, která souvisí s vodním elementem. Jsou neuvěřitelně nepřátelští a pokouší se zabít každého, kdo se objeví v jejich blízkosti.

Vzhled

Markrury jsou vodní živočichové, kteří se podobají rakům a nevzdělaný pozorovatel by je mohl nazvat „humřími muži.“ Mají velká klepeta, která používají pouze pro boj, stejně jako šest malých chapadel blízko u hlavy, která používají pro jemnější manipulaci. Pohybují se pomocí čtyř malých nohou a ploutvovitého ocasu. Makrury jsou obojživelní a umí žít na zemi stejně dobře, jako pod vodou, i když raději mají mělké, tropické moře. Makrury hájí svá území agresivně a útočí Murloky a Nagy, jakmile je uvidí. Makrury jsou vytrvalá zvířata s mimořádně silnými klepety, která jsou ale neobratná.

Kultura

Společnost

Jejich společnost je matriarchální. Mohou se zdát, že jsou rozptýleni do malých kmenů po celém světě, ale mají velké hlavní město, Mak’aru, blízko hlavnímu městu Nag, Nazjataru. Makrura jsou primitivní, protože znají pouze málo z moderní magie, řemesel či technologie. Nástroje používají pouze při budování svých podmořských obydlí, výrobě pastí a na rozbití velkých škeblí, jejich nejoblíbenějšího jídla. Makrury zdobí jejich tvrdé karapaxy (krunýře) s kmenovými znaky a barvami, jinak opovrhují oblečením, brnění, a další výstrojí civilizace. Jejich krunýře mohou mít mnoho barev, včetně odstínů červené, modré a černé. Makrury, bez ohledu na pohlaví, jsou obvykle 12 stop dlouzí a váží 500 liber. Samice obvykle snese několik stovek vajec najednou a hlídá je po několik měsíců, než se vylíhnou. Ale méně než pětina z nich se dožije dospělosti. Makrury mají omezený nebo žádný přístup k moderním technologiím, obrábění kovů nebo tajemným kouzlům. Převážná většina hrdinských Makrur jsou barbaři. Skauti (scouts), válečníci (warriors), léčitelé (healers) jsou k vidění velmi málo, zatímco dráteníky (tinkers) prakticky nikdo neviděl. Makrury jsou ve své podstatě společenští a urputně chrání své blízké.

Vztahy

Makrura trpí extrémní nevýhodou, že je jejich maso velmi chutné, což velmi ocenili jejich nepřátelé na souši i na moři. Přestože suchozemští obyvatelé na ně někdy pořádají hony, Makrury nejvíce nenávidí Murloky a Nagy. Murlokové požírají Makrury syrové, zatímco Nagy mají širokou škálu receptů a někdy je za tímto účelem pěstují na speciálních farmách. Mnoho se jich proto přesunulo na souš, kde útoky nejsou tak časté. Putující Makrury jsou vzácné. A to natolik, že o nich Aliance ani Horda neví téměř nic. Pokud se Makrura dokáže dorozumět srozumitelným jazykem, mohla by být schopna putovat svou vlastní cestou, ale toto je velmi, velmi vzácné, ne-li přímo zázrak.

Jazyk

Kromě jazyku Nerglish se občas Makury učí jazyk svých nenáviděných nepřátel, aby proti nim mohli lépe bojovat. Makrury žijící na pobřeží se učí cizím jazykům vhodným k obchodování.

Kmeny

Pár kmenů této rasy: Arkkoran, v Azshaře Coast Crawl, ve Feralasu Drysnap, v Desolace Makrinni, v Azshaře Muckshell, v Dustwallow Marsh Murkshallow, v Blackfathom Deeps Slimeshell, v The Barrens

Naposledy upravil/a Snake Plisken 08.12.2010 v 11:58:44.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Drápal 10.02.2011 16:22

Supr článek,hmm dostal jsem chuť na krevety

Radiaw 18.02.2010 15:55

Zoidberg! :-D

Mordecay 18.02.2010 09:56

No hej v cesku sa povie syrové a u nas surové takze v poho

Hlasatel 18.02.2010 09:08

2 Akimichi: Mno nevím jak je to ve slovenštině, ale syrové je jako neuvařené, takže to chyba asi neni . Jinak pěknej článek

akimichi 18.02.2010 07:44

Je tam chyba: Murlokové požírají Makrury syrové- nie náhodou surové ?

Smakoun 17.02.2010 21:46

Nevíte, jestli je ve hře nějaký přátelský Makrua? D

Smakoun 17.02.2010 20:47

Takovy masakr s tima receptama na makrury od nagu jo supr článek

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet