Noční elfové (Night Elf)

  Elf    Tyrande    Aliance   

Historie

Ačkoli je historie Nočních elfů mnohem delší a robustnější než historie většiny ostatních ras, nechodili po Azerothu od samého počátku. Alespoň ne v podobě, jakou mají dnes. Když Titáni porazili a uvěznili Staré Bohy a jejich říše se rozpadla na prach, začal po světě kvést nový život. Jednou z úplně prvních smrtelnických ras na Azerothu byli trollové. Ti však byli rozděleni do mnoha klanů, z nichž každý ovládal jiné území. A přesně tento fakt dal pouze předehru k tomu, co se většinou v takových situacích děje - války.

 

Zatímco většina trollských klanů mezi sebou válčila, byli tu i tací, kteří v hlavě neměli válku ale inteligenci a smysl pro poznávání. Jednalo se o tzv. Temné trolly, kteří obydlovali území kolem tehdejší Studny Věčnosti, když svět stále nebyl rozdělen. Díky jejím arkánovým energiím se tito trollové postupně začali měnit jak fyzicky, tak mentálně. A tím vznikli Kal'dorei. Díky magii ze Studny a mnoha vědomostem začali svou říši rozšiřovat, až pokrývala téměř půlku tehdejšího Azerothu. Avšak netušili, že zdroj jejich síly bude díky jejich vlastní ješitnosti nástrojem zkázy poloviny světa.

 

A přesně toto se stalo za dob vlády královny Azshary, která svou povrchností a touhou po větší moci, dospěla k názoru, že potenciál Studny nebyl plně odhalen. To však zapříčinilo vnitřní nepokoje v tehdejších elfské společnosti, jelikož tu byli i stoupenci přírodních učení. Toto nezodpovědné čerpání magie skončilo nakonec tím, že Sargeras objevil Azeroth a prostřednictvím královny Azshary se na něj chtěl dostat. Konflikty ve společnosti tímto eskalovaly a zaslepená královna se stala de facto tyranem. Tato občanská válka s příměsí Sargerasovy invaze nakonec vedla ke konfliktu známém jako Válka Prastarých. Důsledky však byly mnohem vyšší, jelikož Studna nevydržela takovýto nápor všelijakých energií a explodovala, což vyústilo v rozdělení světa na kontinenty, jak je známe dnes.

 

Společnost Nočních elfů byla tímto rozdělena jako nikdy dřív a bylo v řadách Kal'dorei obecně vnímáno, že toto se už nesmí stát. Rozhodli se tedy k alternativnímu životu - ve spojení s přírodou. Ti, co zaujímali jiný postoj (obzvláště bývalá Azshařina "kasta"), byli vykázáni. Napříč výslovnému zákazu používání této magie, elf jménem Illidan Stormrage měl jiný názor a vytvořil v podstatě druhou a menší verzi Studny Věčnosti. K tomu aktu byli nuceni zasáhnout i Dračí Aspekti, a na místě nové Studny vysadili Strom světa zvaný Nordrassil. Dlouhá léta poté žili Noční elfové v poklidu na území Kalimdoru, dokud však nenastala Třetí válka.

 

První dvě války se týkaly pouze Východních království lidí a orkské Hordy, o čemž elfové neměli téměř ani ponětí. Nicméně v tomto důsledku znovu svobodní orkové zamířili na Kalimdor v hledání nového života. Část Hordy však byla poslána do lesů k těžbě nezbytných surovin. Tyto lesy ale byly územím Nočních elfů, kteří ihned zareagovali. Tato část Hordy však byla opět zneužita démony, což vyústilo ve smrt Cenaria, kterou elfové nesli velmi těžce. Jakmile se o tom náčelník Thrall dozvěděl, rozhodl se jednat. Orkové nakonec byli znovu a definitivně osvobozeni od démonů, ačkoli jizvy to na nich zanechalo. Nicméně, o loutkovém tažení Legie věděl Medivh a měl co dělat, aby spojil lidi, orky a elfy. To se mu nakonec povedlo a díky vláknům osudu a Medivhovi, který je utkal, byla Legie nakonec znovu poražena.

 

Ačkoli Noční elfové zůstali do té doby neutrální, přidali se zanedlouho k Alianci, jelikož měli podobné hodnoty. Orkové mimojiné stále částečně okupovali Ashenvale, což elfům pouze přililo olej do ohně. Na popud arcidruida Fandrala Staghelma byl na nedalekém kalimdorském ostrově vytvořen další strom světa zvaný Teldrassil, který však tentokrát nedostal požehnání Aspektů, tudíž se zde pomalu usazovaly všelijaké bystosti. Ale byl to nový domov. Založili zde také město Darnassus, který se nakonec stal jejich hlavním městem. Během těchto nových spojenectví však nezůstali mimo dění ve světě a aktivně se účastnili bojů v rámci celé Aliance. 

 

Trochu jiný přístup zaujali, když se během Cataclysmu vedení Hordy chopil Garrosh Hellscream, který nebyl ochoten s elfy obchodovat, ale vzít si jejich suroviny silou, což jen prohloubilo konflikt mezi oběma rasami. Nepřidal tomu také Deathwing. Nicméně, Noční elfové zjistili, že jejich dávní zdivočelí druidští přátelé, worgeni, byli přivoláni do lidského království Gilneas a věděli, že ihned musí zakročit, jelikož za to cítili osobní odpovědnost. Nebýt Nočních elfů, Genn Greymane a jeho lid by pravděpodobně zmizel z Azerothu. Mimojiné dokázali z jejich prokletí udělat největší přednost. 

 

Noční elfové s Hordou to však nemají jednoduché, a vždy, když byli v rámci Aliance nuceni spojit síly s Hordou v konfliktu ohrožující celý svět, ihned po něm to byli v Alianci ti, co dostali od Hordy první ránu. Po porážce Plamenné legie se jejich milované území opět ocitá pod útokem Hordy, tentokrát s fatalnějšími následky. Celý Teldrassil totiž na rozkaz Sylvanas Horda vypálila. Noční elfové tedy dostali od Hordy takovou ránu, na kterou jen tak nezapomenou a jejich původně mírumilovná povaha nyní půjde stranou...

 

Raciální schopnosti

spell #20583 - Veškerý přijímaný Nature damage je snížen o 1 %.

spell #20585 - Pokud zemřete, vaše duše je v podobě bludišky (Wisp) a jste o 75 % rychlejší vzhledem k ostatním rasám.

spell #20582 - Vaše rychlost pohybu a šance se vyhnout melee a ranged útokům je zvýšena o 2 %.

spell #154748 - v noci je váš Haste zvýšen o 1 %, ve dne je vaše Crit šance zvýšena o 1 %.

spell #58984 - Po aktivování okamžitě splinete se stíny a nejste vidět (Stealth), dokud neprovedete jakou koli akci, nebo se nepohnete.

 

Povolání Výsledek obrázku pro night elf crest

  • Death Knight
  • Warrior
  • Hunter
  • Demon Hunter
  • Druid
  • Monk
  • Rogue
  • Priest
  • Mage

 

Známé postavy

 

Ostatní informace

  • Startovní lokace: Teldrassil
  • Mount: Sabers (tygři)
  • Vládce: Tyrande Whisperwind / Malfurion Stormrage
  • Hlavní město: Darnassus (původně) / Stormwind City
  • Jazyk(y): Darnassian, Demonic (demon hunteři), Common

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

immuptkib 29.04.2023 02:58

<a href=https://alevitra.mom>levitra super active reviews</a> PMID 15883636 Clinical Trial

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet