Patch 7.3.5 - souhrnný článek

  patch 7.3.5    artifact    wound in the world   

 

Patch 7.3.5 se na amerických serverech spustil 16. ledna, na evropských 17. ledna. V následujícím článku vás čeká stručný přehled obsahu patche a oficiální patch notes.

Datum vydání patche odpovídá jedné z dřívějších spekulací.

Rozcestník

 

Co přináší patch 7.3.5?

 

Hlavním dějištěm patche 7.3.5 je oblast Wound in the World v Silithu. Abyste se dostali k místním questům, musíte mít projitý Antorus.

 

V souvislosti s událostmi ve Wound in the World se zpřístupnil nový battleground, Seething Shore. Seething Shore je ostrov u pobřeží Silithu, kde Aliance a Horda válčí o azerit, vykrystalizovanou životní energii Titánky-Azerothu. Mechanikou, která spočívá v kontrole bodu, připomíná tento battleground Arathi Basin. Seething Shore je však dynamičtější, neboť se nesnažíte zabírat pevné body, nýbrž periodicky se spawnující žíly azeritu.

 

Došlo k četným změnám v expení. Například jde o škálování zón nebo to, že všechny zóny budou mít v patchi 7.3.5 kapitoly.

 

Také se musíme pomalu začít loučit s našimi Artefakty. Budou totiž součástí jednoho velmi významného příběhového momentu a čeká je postih v podobě nestability. Některé Artifact traity se však Blizzard rozhodl přenést do Battle for Azeroth v podobě nových talentů.

 

Kdo má rád staré raidy, bezpochyby si užije Ulduar Timewalking. Ten poprvé proběhl 14. – 21. února.

 

Určitých změn se dočká systém legendárek.

 

Někoho možná potěší změny ve flyingu, update battle petů nebo nové S.E.L.F.I.E. filtry. Také máte možnost získat nového peta a titul.

 

Z příběhového hlediska se budou zajímavé věci dít hlavně ve Wound in the World, jak napovídají místní questy nebo NPC. Také by některé z vás mohl zajímat třeba návrat Turalyona a Allerie na Azeroth.

Důležitým aspektem příběhu patche je azerit – nesmírně cenný minerál, který představuje vykrystalizovanou životní esenci Titánky-Azerothu. Tuto vzácnost nám představily oba úvodní cinematicy k patchi. Rovněž o něj budeme bojovat v battlegroundu Seething Shore. A pokud se chcete pobavit, můžete si přečíst článek o tom, na co všechno by se azerit s trochou tvořivosti dal využít.

 

Pokud jde o nové rasy, tak ty součástí patche 7.3.5 nebudou. Dá se očekávat, že se k nim budeme moci dostat ještě před spuštěním Battle of Azerothu díky preorderu (jako tomu bylo u demon hunterů v pre-Legion), ale prozatím musíme být trpěliví.

Zároveň však patch 7.3.5 vybuduje několik cestiček pro příchod nových ras. Jednou z nich jsou ambasády, dále například nové zóny pro scenária nebo změny v Nightholdu a Thunder Totemu.

 

Pokud rádi sbíráte mounty, pak se můžete těšit na qiraji mounty z eventu Call of the Scarab (který jsme zmiňovali např. zde) nebo na fešného liščího mounta z PvP.

 

Lunar Festival přinese pár nových kosmetických itemů – item #151352, item #151355, item #151354 a item #151353.

Veškeré články týkající se patche 7.3.5 najdete v příslušné kategorii.

 

Úvodní cinematicy

 

 

 

Zde se můžete podívat na rozbor cinematiců.

 

Patch notes

 

V tomto článku najdete nezdokumentované změny, které nejsou uvedeny v oficiálních patch notes.

Blizzard zdroj

 

Patch 7.3.5 se spustí 16. ledna (v Evropě 17. ledna, pozn. red.) a přinese několik novinek a updatů, včetně Ulduar Timewalkingu, škálování zón Azerothu, Outlandu a Draenoru a mnoho dalšího. Hráči, kteří prošli Antorus the Burning Throne raid, mohou pokračovat v dalším příběhu. Na děj na Argu naváží bouřlivé události na Azerothu, které prožijete skrze novou questovou linii. Níže najdete kompletní patch notes, které tyto jednotlivé aspekty pache pokrývají.

 

Ještě než se vydáte do hry, ujistěte se, že jste zajistili svůj účet za pomoci Blizzard Authenticatoru nebo Blizzard Mobile Authenticatoru spolu s Blizzard SMS Protect. Jakmile svůj účet zajistíte obojím, odemknou se vám další čtyři sloty na batohy na každé postavě vašeho účtu.

 

Blizzard zdroj

 

World of Warcraft 7.3.5 Patch Notes

Novinky

 

Škálování

Na každou zónu na Kalimdoru, v Eastern Kingdoms, na Outlandu, Northrendu, Pandarii a Draenoru by nyní aplikován systém škálování, který jsme představili v Legion. Díky tomuto novému systému škálování budete mít mnohem více možností, až se budete rozhodovat, kde questit nebo kdy se přesunout do další zóny.

Veškeré dungeony a odměny se budou rovněž škálovat.

 

Ulduar Timewalking

Dávno zapomenuté zlo se znovu probouzí. Vydejte se zpět v čase s 10 – 30 dalšími dobrodruhy a očistěte Ulduar od Yogg-Saronova zhoubného vlivu. Jakmile vstoupíte do tohoto památného WotLK raidu, vaše postava bude přeškálována na level 80.

Váš osud je zpečetěn. Blíží se konec veškerého času a konec VŠECH, kdož obývají toto ubohé drobné semínko. Uulwi ifis halahs gag erh'ongg w'ssh.

 

Silithus – The Wound

Hráči, kteří dokončili raid Antorus the Burning Throne, budou povoláni do svého hlavního města, odkud se vydají do Silithu prověřit podivné události obestírající vliv Sargerasova meče. Po lognutí věnujte svou pozornost nové questové linii.

 

Nový battleground – Seething Shore

V tomto novém 10v10 battlegroundu se Aliance a Horda utkají o vlastnictví nové vzácné suroviny, azeritu. Seething Shore je battleground typu "king of the hill" – první frakce, která nasbírá 10 kousků azeritu z náhodně se spawnujících objektů, vyhrává.

Seething Shore se vám zpřístupní poté, co projdete určitou částí příběhu Silithu.

 

Updaty

 

Legendárky

Tvrdá práce Arcanomancera Vridiela se vyplatila. Nyní vám bude moci nabídnout token, který vám vygeneruje random Legion legendárku pro vaši specializaci. Token stojí 1000 Wakening Essences. Činnosti, které odměňují touto měnou, nyní poskytují 6x tolik Wakening Essences, než tomu bylo dříve. Stejně tak můžete u Arcanomancera Vridiela nadále updatovat legendárky, které už máte, za 300 Wakening Essences.

 

Mythic Keystone dungeony

Combat resurrection mechaniky v Mythic Keystone dungeonech nyní budou fungovat velmi podobně jako v raidech. Když spustíte Mythic Keystone dungeon, začnete s jedním "nabitím", a další "nabití" vám přibude po každých 10 minutách. Veškeré combat resurrection spelly nyní sdílí jediný pool těchto "nabití". Maximum nabití je 5.

 

Svátky

Sváteční dungeony jsou nyní přístupné všem hráčům od levelu 20. Itemy, které dropují z těchto dungeonů, se budou škálovat k vašemu levelu. Zároveň si nenechte uniknout nové itemy z mnoha nadcházejících svátků, jako například čelenky z Lunar Festivalu – item #151352, item #151355, item #151354 a item #151353 – nebo odolnější item #144339.

 

S.E.L.F.I.E

Fotografové, co rádi fotíte selfíčka, radujte se! Nyní je mnohem snazší získat svoji S.E.L.F.I.E kameru a ta má navíc nové filtry pozadí. Selfie Cam Mark I je dostupná na 15. levelu ve Stormwindu a Orgrimmaru skrze quest. A na Mark II Selfie Cam si ji můžete updatovat po splnění nového skupinového questu na 30. levelu.

Rovněž jsme přidali následující nová pozadí. Jak je odemknout, ale budete muset zjistit sami!

 

Změny

 

Achievementy

Spolu s updatem obtížnosti Ulduaru došlo v oblasti achievementů získatelných v Ulduaru k následujícím změnám:

  • Veškeré existující 10-player a 25-player Ulduar achievementy byly přesunuty do kategorie Legacy Raids.
  • Do kategorie Dungeons & Raids -> Lich King byly přidány nové achievementy. Všichni z vás, kteří získali 10- nebo 25-player verze těchto achievementů, by měli po lognutí získat i nové achievementy.
  • Nový achievement achievement #12401 by měl nyní poskytovat odměny v podobě mountů spell #63963 i spell #63956.

 

Classy

  • Poškození z spell #5227 (Undead Racial) navýšeno o 25 % pro nemrtvé death knighty, huntery, monky, roguny a warriory.
  • Hunter
    • Beast Mastery
      • Poškození z Cobra Shot (Rank 1) zredukováno o 50 % a cena navýšena na 50 Focus (dříve 40).
      • Cobra Shot (Rank 2), naučena na 3. levelu, cena zredukována o 10 Focus.
      • Cobra Shot (Rank 3), naučena na 52. levelu, nyní navyšuje damage o 100 %.
    • Survival
      • Damage Raptor Strike (Rank 1) zredukována o 29 %.
      • Raptor Strike (Rank 2), naučena na 52. levelu, nyní navyšuje damage o 40 %.
  • Monk
    • Windwalker
      • Blackout Kick nyní stojí 3 Chi (dříve 1), když je naučeno na 3. levelu. Cena Chi je zredukována na 2 spolu s upgradem na 12. levelu, a s dalším upgradem na 22. levelu zredukována na 1 Chi.
    • Windwalker, Mistweaver
      • Damage Rising Sun Kick (Rank 1) zredukována o 41 %.
      • Rising Sun Kick (Rank 2), naučený na 36. levelu, nyní navyšuje damage o 70 %.
  • Priest
    • Discipline, Holy
      • Damage Smite (Rank 1) zredukována o 33 %.
      • Smite (Rank 2), naučeno na 16. levelu, nyní navyšuje damage o 50 %.
  • Rogue
    • Shroud of Concealment by se nyní měl kromě běžného peta huntera ve vaší partě správně aplikovat i na Hati.
    • Assassination
      • Damage Sinister Strike navýšena o 30 %.
  • Shaman
    • Došlo k drobným změnám Liquid Magma Totem, Healing Stream Totem a Healing Tide Totem, aby byly správně odvozeny staty.
  • Warlock
    • Affliction
      • Damage Shadow Bolt navýšena o 100 %.
  • Warrior
    • Arms
      • Damage Mortal Strike (Rank 1) zredukována o 38 %.
      • Mortal Strike (Rank 2), naučený na 38. levelu, nyní navyšuje damage o 60 %.
      • Damage Slam (Rank 1) zredukována o 38 %.
      • Slam (Rank 2), naučený na 38. levelu, nyní navyšuje damage o 60 %.
  • Poznámka vývojářů: K veškerým změnám v damage u classových abilit, které jsou vypsány výše, došlo kvůli vybalancovaní na nízkých levelech. Na levelu 110 se zneutralizují.

 

Dungeony

Veškeré dungeony nyní odměňují Personal Lootem.

 

Itemy

Itemy Uncommon, Rare a Epic kvality budou mít nyní stejný potenciální item budget na každém item levelu. Základní damage zbraní (bílá) bude nyní stejná u Uncommon, Rare a Epic zbraní na všech item levelech.

  • Poznámka vývojářů: Toto mění sílu zbraní a armoru o nižších item levelech a přizpůsobuje je moderním standardům. Veškeré itemy nad 463 ilvl takto vždy fungovaly.

 

Hračky

Některé hračky, které ovlivňují i jiné hráče kromě majitele hračky (např. item #13379 nebo item #119160), už nadále nefungují na hráče mimo partu nebo raid. item #109599 je také nyní vůči některým těmto hračkám efektivnější.

Také byl opraven bug, který způsoboval, že se hráčova postava nepodívala přímo do S.E.L.F.I.E. kamery.

 

Uživatelské rozhraní

Účty, které jsou chráněny Authenticatorem a Blizzard SMS Protect, získají 4 dodatečné sloty v defaultním batohu.

 

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

MegaRatchet 25.01.2018 20:47

Illidari Hokmuto: Musime zachranit titanku Azeroth a vylečit ji.
Budu ji chranit svým tělem a taky vedle zranene titanky umru

MegaRatchet 25.01.2018 20:53

Umirat v jejim objeti Illidari Hokmuto je do ni zamilovany

Rushnow 23.01.2018 18:29

Inak nema tu niekto prelozene taktiky na Antorus? Niekto kto ma guildu s web strankou by to mohol mat. Ja som skor casual hrac a na raidy moc nemam cas, kedze mam 23. Navyse hravam na Kazzaku takze tam snad cz/sk komunita ani nieje. Bol som normal raid obtiaznost a dostal som sa po Varimathrasa bez znalosti taktik, kedze dlhodoba prax vo wow nauci uz nejakej tej intuicii + hram rogunu a cloak of shadow a cheat death to vzdy istili dopredu dakujem

Kulisekcz 21.01.2018 18:50

Ahoj, Rád bych se zeptal, když je teďka změna v levelování, tak když budu třeba na lvl 30 v zone ktera byla dříve 10-15, věci na kraftění /třeba rudy/ se budou scalovat s vaším levelem? Díky moc za odpoVěd, mám v plánu se k WoW po delší době vrátit a chtěl bych to vědět.

Bellatrix 21.01.2018 21:27

Podle všeho je to s nimi stejné jako doposud. Protože jinak by se komplet musel měnit obsah každé zóny ve smyslu toho, jaké rudy nebo kytky tam jde sebrat, a navíc když tam různí lidé půjdou na různých levelech, tak by to pro ně muselo být odlišné... Což prostě nejde implementovat, teda alespoň podle mě.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Kulisekcz 22.01.2018 08:29

@Bellatrix

Děkuju za odpověď . Je to teda moc velká škoda, kraftění mám moc rád a moc si leveling bez něj neumím představit...

Lockdaar 17.01.2018 19:10

Prosím vás jak je to s tím authenticatorem/sms protect pro získání těch 4 slotů? Mám ten klasický fyzický authenticator už asi přes 5 let a v hlavním báglu mám stále ikonu zeleného plus pro přidání authenticatoru - dostanu také ty 4 sloty i když mám ten klasický nebo musím mít ten authenticator na mobil/sms abych dostal ty 4 místa v batohu navíc?

Bellatrix 17.01.2018 19:43

Já to chápu tak, že musíš mít obojí.

"Before you hop into the game, make sure you’ve secured your account with the Blizzard Authenticator or Blizzard Mobile Authenticator, along with Blizzard SMS Protect." (To je z toho krátkého blue postu, co je uvedený před patch notes.)

Tzn. authenticator (buď fyzickej nebo mobile) a k tomu ten SMS Protect.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Lockdaar 18.01.2018 20:29

@Bellatrix jo už to mám, je to tak jak říkáš. Aktivoval jsem si k tomu ten SMS protect a do 30min se mi to navýšilo o ty 4 sloty. Díky

sedma 19.01.2018 08:34

@Lockdaar
a jak na ten SMS protekt, poprosím o radu, už ve startu mě zastavilo tel. číslo nebere moje i v mezinarosním formatu+420.........

Lockdaar 19.01.2018 09:29

@sedma původně jsem ho prvně zadával taky s předvolbou +420 a to mi nevzalo, tak jsem ho napsal bez té předvolby a už to šlo - a zadával jsem ho bez mezer, normálně ve formátu 123456789

Kíí 17.01.2018 17:46

Uživatelské rozhraní

Účty, které jsou chráněny Authenticatorem a Blizzard SMS Protect, získají pro své postavy 4 sloty na batohy navíc.

Tato veta je trosku dost mimo... niesu to dalsie 4 miesta na batohy ale 4 miesta v zakladnom inventari

Bellatrix 17.01.2018 18:16

Opraveno, díky.

Šéfredaktor WoWfan.cz

OndraX 17.01.2018 16:18

"The health pools of raid bosses from Wrath of the Lich King, Cataclysm, Mists of Pandaria and Warlords of Draenor expansions have been increased considerably. Bosses such as Ra-den and Sha of Pride cannot be soloed anymore." supr Blizz :-D

ratatuj 17.01.2018 17:33

To si robia srandu ako čo im to pomôže. Niekedy z nich fakt nemožem

sedlin 17.01.2018 12:12

Kromě scalovani classic oblastí, je to dobrý patch. To scalovaní zkazí atmosferu expení na azerothu...

Sir Finley Mrrgglton 16.01.2018 13:37

Krása, nový patch. A medzitým bol Chris Metzen na operácií chrbtice.

Bellatrix 16.01.2018 16:13

Tu jeho epickou fotku jsi předpokládám viděl?
https://pbs.twimg.com/media/DTQ0XSjUQAEqi_V.jpg:large

Šéfredaktor WoWfan.cz

Prunusak 16.01.2018 16:31

@Bellatrix "Ok we wanted upright orcs but you dont have to go that far" - tenhle komentář k té fotce

Bellatrix 16.01.2018 16:40

@Prunusak

Šéfredaktor WoWfan.cz

Derky 16.01.2018 06:58

Ty změny vypadají parádně
Mohl bych se zeptat mimo článek, uděláte nějaký článek o tom, jaké achivmenty, věci, odměny nebudeme moci získat po Legionu?

Bellatrix 16.01.2018 16:13

Pokud bude odkud ten soupis vzít, tak určitě. Ale řekla bych, že na to je ještě čas.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Kaspo 16.01.2018 23:23

Možno pomôže toto, ale očakávam, že podobné články sa objavia i na WoWheade.
https://www.youtube.com/watch?v=QIo13Wk5jRs

Derky 16.01.2018 06:58

Ty změny vypadají parádně
Mohl bych se zeptat mimo článek, uděláte nějaký článek o tom, jaké achivmenty, věci, odměny nebudeme moci získat po Legionu?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet