Počet hráčů WoW předčil očekávání

http://media.wowfan.cz/news/activisionblizzard
Activision Blizzard na své čtvrtletní konferenci oznámil, jak se této herní firmě dařilo v posledním čtvrtletí roku 2011. A čísla, která jsou nyní k dispozici, mnoho lidí (včetně investorů) minimálně překvapila. Burzovní analytici totiž očekávali spíš propad, zatímco se firmě ekonomicky dařilo. Nebudu vás však zatěžovat burzovními údaji, pro nás je mnohem zajímavější informace z World of Warcraft, která má samozřejmě na těchto výsledcích svůj lví podíl. Za poslední rok totiž začalo WoW poměrně rychle ztrácet předplatitele (např. za třetí čtvrtletí propad o 800 tisíc) a objevovaly se předpovědi o postupném konci této oblíbené MMORPG hry. Dnes je ale vše jinak, zdá se, že úbytek hráčů se zastavuje. Za poslední tři měsíce roku 2011 přišel Azeroth jen o 100 000 obyvatel a počet předplatitelů se tak nyní, stabilizuje na 10,2 milionech. Což je rozhodně stále velice úctyhodné číslo. Těsně před Cataclysmem hrálo WoWko 12 milionů lidí, nová expanze tedy Blizzard očividně stála dva miliony fanoušků, což se ale vzhledem k postupnému a nevyhnutelnému zastarávání hry dá možná brát i jako úspěch. Svůj podíl na dobrém výsledku z konce roku může mít i Annual Pass (podle informací z konference se jich prodalo v západních zemích více než milion), který rozhodně využilo mnoho lidí. Navíc letošní rok bude opět rokem datadiskovým a ať si každý říká o pandách, co chce, počty hráčů budou opět velice pravděpodobně, minimálně krátkodobě, růst.

Co dalšího jsme se dozvěděli?

  • Diablo III vyjde v druhém čtvrtletí roku (od dubna do června).
  • Na Press Tour v březnu bychom se měli dozvědět více o betě Mists of Pandaria.
  • Battle.net má téměř 50 milionů aktivních uživatelů.
  • V roce 2012 můžeme očekávat vydání více her od Blizzardu - ve hře je určitě Diablo III, MoP, ale také třeba Blizzard DotA, oznámená na Blizzconu. Nezapomínejme také na datadisk Starcraftu II. Nebo ještě něco jiného?
  • Podle Mika Morhaima (CEO Blizzardu) byl prosinec velice dobrým měsícem pro celou firmu (i přes to, že v té době vyšel SW:ToR). Je spokojený, jak si hra vedla v "doposud nejsoutěživějším čtvrtletí".
  • Velice úspěšná byla i reklama s Chuckem Norrisem.


Naposledy upravil/a Astra 10.02.2012 v 07:07:42.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Wrent 18.02.2012 21:48

nssBoB
mne by zajimalo, berou se do tech cisel i lidi kteri od blizzu dostali 7 dni zdarma? pokud ano jsem posledni dve ctvrtleti subscribrem, pokud ne tak nikoliv.
osobně si myslím, že ne, ale žádná data k tomu známa nejsou.

nssBoB 18.02.2012 21:14

mne by zajimalo, berou se do tech cisel i lidi kteri od blizzu dostali 7 dni zdarma? pokud ano jsem posledni dve ctvrtleti subscribrem, pokud ne tak nikoliv.

Anstriber 11.02.2012 16:35

ebolus tohle bys měl postnout na battle.net forum

ebolus 11.02.2012 11:16

Ono je to dost těžké, to co se komu líbí a vyhovuje mu je velice subjektivní, já osobně nejsem HC hráč stejně jako většina lidí od nás z guildy a jsem docela vděčný za to, že si mohu se svou guildou zajít raid, který dáme i my a nemusí to být LFR. Není to tím, že by nám chyběl skill, ale je to tím, že většina z nás je pracujících, někteří krom/včetně práce mají i školu a prostě na hraní není tolik času, abychom mohli 20h týdně trávit v raidu progressem. Kdyby tomu tak nebylo, polovina lidí z guildy by už WOW nehrála a těžko bychom vyčistili jen tak FL nebo DS.Chci jen říct, že kdyby WoW nebylo relativně lehké, ten odliv hráčů by byl daleko znatelnější, ne každého baví celý večer farmit kytičky a kamínky, většina se chce pobavit na raidu, BG, ale ne za cenu, že u compu bude sedět 10h denně, aby si nasbíral gear apod.

Gigi2gigi 11.02.2012 10:55

Sakki
Za mě osobně, já bych zrušil Areny, 10 many, normaly (aby byla jen jedna těžká obtížnost) a gear za badge... to udělá hru lepší. Pochybuji, že zde bude většina lidí s tímhle souhlasit.
Řekni mi jeden aspekt hry, který by se tímhle (naprosto nesmyslným) krokem zlepšil? To je totální hloupost. Jak může hru zlepšit to, že ji úplně okleštíš?

Cecil 11.02.2012 09:04

Sakki
Za mě osobně, já bych zrušil Areny, 10 many, normaly (aby byla jen jedna těžká obtížnost) a gear za badge... to udělá hru lepší. Pochybuji, že zde bude většina lidí s tímhle souhlasit.
Ja s tím třeba krom těch arén souhlasím..

Sakki 11.02.2012 00:38

Bulimik
No tak těmi novými věcmi si za jediný rok odloudil 15% zákazníků, což rozhodně není málo, a další velké části se změny ani trochu nelíbí.
Jenže většina z těch lidí odešla kvůli tomu, že tu hru hrají už moc dlouho a přestalo je to bavit. Proti tomu nemáš, co udělat. Není to kvůli tomu jak často přesvědčují topiky na fórech, že 600k subscribers left because... random důvodZa mě osobně, já bych zrušil Areny, 10 many, normaly (aby byla jen jedna těžká obtížnost) a gear za badge... to udělá hru lepší. Pochybuji, že zde bude většina lidí s tímhle souhlasit.Fakt je ten, že tu super Vanillu, na kterou tak pěkně vzpomínáte, by v dnešní době 95% z Vás nehrálo.

Bulimik 10.02.2012 23:52

No tak těmi novými věcmi si za jediný rok odloudil 15% zákazníků, což rozhodně není málo, a další velké části se změny ani trochu nelíbí.

Gustafa 10.02.2012 23:44

Jenže blizzard pracuje s 10ti miliony lidí, takže cokoliv udělají tak se to někomu nebude líbit. Hra tak stará jako wowko, která má za sebou celkem velkou historii změn nemůže do nekonečna držet stejné lidi. Blizzard musí jít dobředu a vymýšlet nové věci a je jen na lidech jestli se jim to bude líbit a nebo ne. Podle mě wowko má pořád velkou základnu lidí, kterým se líbí změny, které blizzard dělá.

Bulimik 10.02.2012 23:31

WoW automaticky neznamená Cataclysm nebo Mist of Pandaria, ale i vanillu, TBC a WotLK, historii, postavy, prostě všechno kolem, ne jen nejaktuálnější věci.Taky jsem třeba fandou Age of Empires, mám velice rád AOE 1 a 2, nicméně AOE 3 mě nebaví a rád ho nemám, znamená to snad, že nejsem AOE fan a nemám přispívat na různých fórech?Líbí se mi knihy Eragon a Eldest, nicméně třetí kniha série se mi jeví jako naprostý propadák, mám se odmlčet a doufat, že čtvrtý díl bude lepší?Když autor neví, co se publiku nelíbí a publikum mu to neřekne, jak to asi může napravit?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet