První zmínky o Free to Play modelu

http://media.wowfan.cz/Blizzshop/IngameShop/freetoplay_1_logo
Mluví se o tom dlouho, ale jaká je to pravda? Kdy bude World of Warcraft Free to Play? Mnozí předpovídali tento platební model na začátku WotLK, někdo později. Jedno je jisté. World of Warcraft zatím nemá důvod na Free to Play přecházet. Tedy alespoň ne na západě. Co ovšem Blizzard chystá je takzvaný in-game shop, který může mnoho z vás znát z jiných her. V podstatě se jedná o obchod, ve kterém si budou hráči moci zakoupit mounty, pety, nově helmy pro Transmogrifikaci a možná něco dalšího. Před nějakou dobou se u nás na webu objevila zmínka o předmětu, který zvedá získané zkušenosti ze zabíjení a úkolů o 100%. Jedná se o předmět Enduring Elixir of Wisdom, který je označen jako Binds to Battle.net account. Dle všeho by se mělo jednat o první test, co hráči snesou a to hlavně v Asii, kde má Blizzard problém držet populaci. Před pár lety byly v Asii rozděleny raidy a jak 10 man, tak 25 man dostal svůj raid lock. Nyní přichází Enduring Elixir of Wisdom.
http://media.wowfan.cz/Blizzshop/IngameShop/freetoplay_2
Západní herní komunitu může ovšem zajímat něco jiného. Do herního vybavení se přidá trojice nových helem, které budou sloužit pouze jako vizuální doplněk.
Dále se nám také povedlo ze souborů dostat i vzhled nového herního obchodu. Dle všeho to vypadá, že bude mít podobné okno jako například talenty. Vezměte prosím na vědomí, že se jedná pouze o obrázky nacházející se v souborech a nemusí se ve hře vůbec objevit.
popis obrazku


Naposledy upravil/a Aristo 18.07.2013 v 08:39:10.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

RIKOG 17.07.2013 12:04

Ellendway
Jsou Blizzlike freečka, na kterých si ten equip stejně můžeš koupit, že? V podstatě mluvím o 99% českého odpadu
Ja zatial nepoznám Freečo (české/Slovesnké) kde by sa platilo za EQ. Na Twine (Pardon za reklamu)si môžeš kúpiť mountov a nezískateľných noncombat petov. Tuším tie veci čo sú z TCG.... oh WAIT. Ono sú tam zase tie hv. a za ne sa dajú v aukcii kúpiť postavy od iních hráčov -,-... jediný server kt. stojí za to je AT. K téme - Blizz platí strašne veľa za servery, myslím že je to nejako 200 000 dolárov denne. Kvoli tomuto sú zadĺžený, kvoli tomu že sa snažia sa o nás postarať. Ja osobne som schopný kúpiť čokoľvek z blizz store, len nech WoWko nejde do F2P a nech hra pokračuje. Zastaraný Engine?! Chod do prdele je tak premakaný že nikde inde si také PvPčko nezahráš, ani PvE. Pre mna nech zrušia niektoré spelly, navráti sa do hry to, že je ťažká! Nech s Burning Legion príde to že čoilen v dungu wwipnete kludne 5x mne to je jedno.

soumrak 17.07.2013 11:36

Ellendway
Jsou Blizzlike freečka, na kterých si ten equip stejně můžeš koupit, že? V podstatě mluvím o 99% českého odpadu
asi jsme se vubec nepochopili nebo mas hodne malo informaci. Z vlastni zkusenosti muzu porovnat WotLK, kde se nektere free servery vyrovnali offiku a meli vsechna nastaveni stejna, zadne extra vyhody. Od cata wow nehraju (aspon ne pravidelne), ale par lidi chvalilo i cata freecka. To, ze pro vas free server znamena vsechno instant je jenom pohadka, kterou jste si vymysleli. Free jsou contentem pozadu o tom zadna, ale kvalitni server ma stejne encountery jako offik. Jak jsem psal vyse, mam osobni zkusenosti s porovnanim WotLK na offi a na free a rozdil byl minimalni.

Draculla 17.07.2013 11:26

Anstriber
jen doufam že blizz nebude obchodovat s gearem který má staty z raidu
Už sa stalo Black Market AH a heroic itemy za goldy. Ak to vezmeš tak, že goldy sa dajú kúpiť za real money ( i keď to je nelegálne ) a za tie goldy je možnosť obstarať si Heroic gear a pvp itemy, ktoré sa z času na čas objavia v BMAH, tak vlastne kupuješ veci za peniaze.

Andros 17.07.2013 11:07

Taky nechápu, jak někdo může označit člověka odpadem, protože hraje na freečku. Tím třeba myslíte, že se ve hře nebude chovat správně? Že bude všude pořvávat jen svým rodným jazykem? Tak se podívejte na Drak'Thul a Burning Blade a uvidíte, že se to děje i bez nich.. myslím že odpad je celkově česká komunita.

Anstriber 17.07.2013 11:00

jen doufam že blizz nebude obchodovat s gearem který má staty z raidu

Brubraker 17.07.2013 10:38

Osobne si myslim ze nastane dojici faze budou postupne pridavat veci na prodej. Jak bude lidi ubyvat tak supnou F2P tak za rok ci dva. Nahrnou se lidi s free serveru. Jiste si ty mraky lidi neco koupi takze blizz bude spokojen mi ze nejsou servery prazne. A potichu staricke wow bude dodelavat.

Ellendway 17.07.2013 10:35

soumrak
Hmm, panove se vyznaji... Jsou blizzlike freecka, pvp instanty a jen malou cast tvori funy, ktere popisujete. To, ze nekdo za wow mesicne neplati neznamena, ze je noob, odpad apod. Jinak mountu a petu uz je za penize tolik, ze nejake helmy to nevytrhnou. Jen aby pak nebyly instant max lvl a dalsi vyraznejsi zasahy za penize
Jsou Blizzlike freečka, na kterých si ten equip stejně můžeš koupit, že? V podstatě mluvím o 99% českého odpadu

soumrak 17.07.2013 10:07

Hmm, panove se vyznaji... Jsou blizzlike freecka, pvp instanty a jen malou cast tvori funy, ktere popisujete. To, ze nekdo za wow mesicne neplati neznamena, ze je noob, odpad apod. Jinak mountu a petu uz je za penize tolik, ze nejake helmy to nevytrhnou. Jen aby pak nebyly instant max lvl a dalsi vyraznejsi zasahy za penize

Lockdaar 17.07.2013 09:51

Kdyz by bylo wow f2p, hned by nastal ten problem, ze se do hry nahrnou lidi z free serveru a podobnych hnusu a uplne hru zruinujou a zkazi. Dokazu si predstavit, jak by po chvilce blizzard kvuli nim zavedl mikrotransakce na gear apod. odpad znamy z free serveru. Hodne lidi rika, ze f2p by hodne pomohlo zvednout hratelnost, jenze si neuvedomujou, ze v pripade wow je to trochu jinak, viz. lidi z free serveru, ktery jsou vetsinou zvykly na instant lvl vybaveni hned ze zacatku dobrym gearem a nejakymi goldy, one-shoot kill a podobny kraviny. Mesicnimy poplatky jsou aspon lidi z offiku chraneny pred freeckari a zaroven je i tak wow chraneny pred nima a doufam, ze to tak i jeste nejakou dobu vydrzi..

Mondel 16.07.2013 23:24

Hmm prechod na f2play by Blizzardu pomohol na pár mesiacov keď by sa na offik nahrnul všetok odpad z freečok a ďalší ľudia ktorý by si tu hru skúsili zahrať. Ale nevydržalo by im to na dlho, Rift urobil to iste swtor tiež a nezachránilo ich to ale to je zase na inú debatu. Blizzardu wowko stále zarába aj ako platene veľké prachy, aj keď im hráči odchádzajú no týmto by si nepomohli. Prilákať novu krv do hry zo zastaraným enginom je problém pri terajšom hernom trende si myslím že by sa wowko ako f2play neudržalo a zapadlo by prachom. Možno nahrnú nejakých nových hráčov do hry práve novým datadiskom ale kdo vie....

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet