Shadowlands – Preview nové customizace

  customizace    preview    shadowlands   

Blizzard vydal oficiální preview ke customizačním změnám v Shadowlands. Nové barvy i typy vlasů, očí i kůže, tetování, jizvy i šperky – fantazii se v Shadowlands opravdu meze nekladou. Nový kabát dostane i rozhraní, ve kterém si novou postavu tvoříte.

 

Nová obrazovka výběru postavy

Nejenom herní postavy obdržely spoustu novinek. I rozhraní, ve kterém si tvoříte svou novou postavu, doznalo řady změn. Rasové portréty se teď nachází po stranách obrazovky a classy dole. Nechybí ani poutavé animace, když si vyberete určitou kombinaci rasy a classy a zobrazí se vám daná postavička. Roguny vám předvedou Shadowstep a Fan of Knives, šamani kolem sebe nechají popraskat zemi, priesti se povznesou směrem k nebesům a podobně.

 

Když se pak dostanete k samotné customizaci nové postavy, objevíte spoustu nových možností barev kůže, druhů i barev účesů či barev očí. Některé rasy dostanou k dispozici možnosti tetování, šperků, nových vousů, jizev nebo třeba i květin do vlasů. Už se vám nejspíš nestane, že občas ve hře narazíte na postavu, která je až příliš podobná té vaší. Při této míře customizace už budete moci být opravdu unikátní.

 

Tvorba postavy je nyní intuitivnější díky řadě drop-down menu, kde můžete přepínat mezi jednotlivými očíslovanými možnostmi. Nemusíte už mezi jednotlivými vzhledy složitě scrollovat a hledat ty, které jste chtěli vyzkoušet.

Další skvělá věc je, že určité customizační možnosti už nejsou závislé na jiných. Dřív to fungovalo tak, že například barva vlasů determinovala barvu tetování u nočních elfů a podobně. Nyní jsou všechny tyto možnosti nezávislé. A nejvýrazněji se to asi dotkne worgenů – ti si budou moci customizovat zvlášť lidskou a zvlášť worgení formu.

 

Volba jména

Jakmile máte postavu hotovou a chcete ji pojmenovat, nový systém vám okamžitě ukáže, jestli je vybrané jméno volné, nebo ne. Nemusíte na nic klikat, stačí vyplnit pole. Zelená fajfka znamená, že jméno je volné, červený křížek opak.

 

Nové služby u barbera

Barber vám nyní kromě úpravy vzhledu umožní změnit také pohlaví vaší postavy. Za tuto službu tak už nebudete muset platit (kromě pár goldů).

Druidi si u barbera budou moci měnit svůj shapeshift vzhled. Budete si moci volit i formy, které se dříve vázaly ke kosmetickým glyphům (ty se v Shadowlands budou jmenovat Marks), a také formy, které byly dříve nějakým způsobem limitované například skrze barvu vlasů nebo barvu srsti. Rovněž si budete moci vybírat z forem, které máte odemčené skrze Legion Artefakty (možnosti jsou account-wide). Totéž platí třeba pro formu Fiery Cat, pokud vlastníte zbraň Fandral's Flamescythe.

Nové customizační možnosti na obrazovce tvorby postavy a v Barbershopu se zpřístupní společně s vydáním pre-patche Shadowlands.

 

Které změny ohledně customizace nejvíce oceňujete? Myslíte, že Blizzard by měl zajít ještě dál, nebo vám současná míra customizace zcela postačuje? Osobně bych ještě docela ocenila možnost nastavit si výšku postavy nebo to, jak je postava hubená, svalnatá či při těle.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

kuchta 28.09.2020 14:48

Neviete či budú časom dostupne tieto customizace aj pre Alied race? Lebo takto mi to príjde trocha odfaknuté..

Bellatrix 28.09.2020 15:14

Kdo ví. To by ses musel zeptat Blizzardu.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Yuuka 28.09.2020 12:29

Jak ale vysvětlí u Blood elfu modré oči. Zelené ano, zlaté taky, ale modré? Ty měli pokud si pamatuji High elfové a ti byli s aliancí.

Bellatrix 28.09.2020 15:13

Technicky, pokud by blood elf přestal zcela užívat felovou magii, mohly by se mu vrátit modré oči. Ale spíš si myslím, že by se to stalo až po několika generacích.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Reeki 28.09.2020 08:41

A doufám že půjde nastavit 14 druhů pohlaví a také možnost hrát za homo než pohlaví

Simsalabim 27.09.2020 21:40

Jsem si prvně myslela, že úvodka je z Overwatche! Ta grafika je WOWka tomu čím dál tím podobnější...

Hepy 29.09.2020 17:19

Taky jsem toho názoru. Ovšem nadšený s toho nejsem :-(

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet