Warlords of Draenor - PvP a eSports

//pic/wod/warlordsofdraenor_logo
PvP live měli možnost popovídat si s vývojáři Blizzardu o budoucnosti PvP a o možnostech, které World of Warcraft má pro profesionální hraní a eSports. Nejzajímavější věci, které v rozhovoru padly, přinášíme v následujícím shrnutí.

eSports

  • Blizzard se neustále snaží, aby WoW fungovalo lépe i jako eSport.
  • V tuto chvíli se tým soustředí hlavně na 3v3 arény, ale budou rádi za jakékoli názory komunity, ať už k PvP nebo eSports.
  • Nejvýznamnější částí WoW pro eSports jsou arény, ale ve hře je i spousta jiných věcí, které mají eSports potenciál. Hráče například baví sledovat Live Raid na Blizzconech.
  • Blizzard už kontaktovali i další partneři zabývající se eSports tématikou, např. i Major League Game.
  • Sledovat PvP souboje je divácky docela náročné, protože zvlášť Team Death Match je v jiných hrách většinou o dost rychlejší. Ve WoW může v zápase trvat klidně 15 minut, než někdo zemře nebo než se stane něco zajímavého, což je pro někoho, kdo hru dobře nezná, příliš dlouhá doba. Pokud casteři komentují, co se v zápase děje a proč, je to pak mnohem zajímavější.
  • Hlavním cílem vždy je, aby hra byla dobrá na hraní a až pak dobrá na sledování. Dalším krokem u Blizzardu však nyní bude poskytnout nástroje, které umožní sledování, např. Spectator Mode .
  • Vývojáři přemýšlejí o drobných novinkách, které by umožnily růst WoW eSports komunity.

Spectator Mode

  • Neplánuje se, že by šlo uživatelsky nastavit dobu, po které je aplikován Dampening debuff a to ani ve Spectator mode. Nekonzistentní pravidla hry by akorát zhoršili možnost hru sledovat.
  • Ve WoD se do hry Spectator Mode přidává, komunita to chtěla už dlouhou dobu.

PvP ve Warlords of Draenor

  • Vývojáři vždy řeší takové dilema. Pokud udělají změnu, která by měla vést k větší rovnováze povolání, hráči si stěžují. Jenže když žádnou změnu neudělají, hráči si také stěžují, protože jim hra přijde pořád stejná.
  • PvP tým se snaží zvýšit zájem hráčů o PvP, aniž by odradil současné milovníky tohoto způsobu hraní.
  • Způsob, jakým fungují Crowd Control a Diminishing Returns, je mnohým hráčům skryt, ale tyto dvě věci jsou jedny z nejdůležitějších pro vyrovnané PvP. Tým by je chtěl trochu zjednodušit, protože složitost se hodí, pokud to do hry přidává hloubku, avšak ne, pokud je tam bezdůvodně.
  • PvP hraní by vám ve Warlords of Draenor mělo připadat nové a jiné, jelikož rovnováha jednotlivých povolání byla kompletně překopána a vytvořena v podstatě od začátku. Tým bude nyní také více zkoušet různá řešení a sbírat ohlasy od top hráčů.
Dívali byste se na eSports World of Warcraft turnaje? Těšíte se na překopané PvP?
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Duzurix 19.03.2014 15:26

rovnováha jednotlivých povolání byla kompletně překopána a vytvořena v podstatě od začátku .takže dalších 5 datadisků bude warrior totalni counter pro frost maga !! ? :-o ... i don't think so..zas jen velkohuby zvasty na start datadisku lidi budou plakat tak se to vrati ..ale tak tesim se i tak

Momloo 19.03.2014 08:42

Beeda2004
nevim proc nemuzou dat spectrator i do raidu, dost yb se to hodilo kdyz se cvici zaskok aby videl jak to tam probiha a podobne
Vsetky raid obtiaznosti okrem Mythical budu flexible, tak nemusi byt spectator, moze sa rovno pridat, nie?

Draculla 18.03.2014 21:06

Beeda2004
nevim proc nemuzou dat spectrator i do raidu, dost yb se to hodilo kdyz se cvici zaskok aby videl jak to tam probiha a podobne
Lebo by to ovplyvnilo Race to the World First

18.03.2014 20:33

nevim proc nemuzou dat spectrator i do raidu, dost yb se to hodilo kdyz se cvici zaskok aby videl jak to tam probiha a podobne

bretys 18.03.2014 18:22

No zatím se jeví nová expanze v dobrém světle , tak snad to vydrží a nakopne to Warcraft Universe zpět do světla slávy.. Osobně se mi to velice líbí a doufám že půjdou sledovat například i Americké servery , rád bych se podíval třeba na Arenky v USA a ne jen v evropě :-) :-)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet