Worgen

  Worgen    Greymane    Aliance   

Historie

Historie worgenů je protkána mnohými souhrami okolností a obzvláště historií jak lidí, tak Nočních elfů. Jak dějiny postupně proudily řekou času, jedna zdánlivě vyřešená hrozba z Kalimdoru posloužila jako katalyzátor k druhé hrozbě v Eastern Kingdoms a osud tak prazvláštně spojil to, co by nikdo nečekal.

 

Je však důležité si uvědomit, že hratelní worgeni jsou zprvopočátku prostí lidé jednoho z lordaeronských království - Gilneasu. Tudíž se k nim váže převážně historie lidstva. Lidé mají původ v barbarské rase vrykulů, kterou původně vytvořili Titáni, aby jim pomáhali ve své misi. Takto bojechtivými a hlavně smrtelníky z masa a kostí je změnila Kletba Masa (Curse of Flesh) rozšířená Starým Bohem Yogg-Saronem. Nicméně kletbu se nedařilo zvrátit, čímž neskončila pouze u procesu udělat z vrykulů pouhé smrtelníky - začala část z nich i následně deformovat. V této barbarské kultuře to bylo vnímáno jako známka slabosti. Naštěstí rodiče těchto potomků měli jiný názor. Ti své potomky ukrývali, až se nakonec tito potomci usídlili na území dnešních Eastern Kingdoms. 

 

Tam však potkali nového nepřítele - trolly. Avšak lidská schopnost se výborně přizpůsobit okolnostem vyústila v drtivou porážku trollů, díky čemuž vzniklo království Arathor, které se následně rozštěpilo na další království - a jedním z nich byl právě Gilneas.

 

Po Válce Prastarých se komunita Nočních elfů vypořádávala s bordelem, který Legie natropila spolu s Azsharou. Část Nočních elfů však Legii ochotně sloužila, což proměnilo i jejich fyzická těla do více démoničtější podoby. Tito zrádci byli nazýváni jako Satyrové. Konflikt mezi nimi a zbytkem elfské společnosti sílil, až nakonec vyústil ve Satyrskou Válku (War of the Satyr). Druidi v čele s Ralaarem Fangfirem přišli na způsob, jak se proměnit v divočejší formu inspirovanou Goldrinnem (jeden z Wild Gods (podobně jako Cenarius) - pozn. red.) - worgeny - a tím Satyry jednoduše zničitNicméně tato forma se posléze vymkla kontrole a tito druidi postupně ztráceli svou mysl, kterou nahradili divoké zvířecí instinkty. Malfurion nakonec neměl jinou možnost než Ralaara a jeho druidy uvěznit ve věčném spánku ve sférách Emerald Dream (Smaragdového Snu).

 

O mnoho tisíce let později se lidská království potýkala s hrozbou orkské Hordy, která v Eastern Kingdoms zanechala mohutnou jizvu. Gilneas pod vedením krále Genna Greymanea však choval v rámci této Aliance lidských království poněkud pesimistický přístup. Po porážce orků náklady na jejich "vyživování" vzrostly a Genn nechtěl své království vystavit ekonomické krizi kvůli slabosti ostatních. Gilneas nakonec Alianci opustil a na svých hranicích postavil mohutnou zeď zvanou jako Greymane Wall, díky které by na Gilneas nemohl nikdo zaútočit. Toto však vyústilo v občanskou válku v Gilneasu, která byla známá jako Northgate Rebellion. Rebelové protestovali, jelikož mnoho Gilneanů se nacházelo v Silverpine Forest, na jehož konci se zeď postavila, bez možnosti návratu. Klíčovou osobou rebelů byl lord Darius Crowley, který byl nakonec za své činy uvězněn. Království však měla čekat další hrozba...

 

Nedlouho poté přišla rána v podobě Třetí války. S příchodem nemrtvých přišla i nečekaná zrada - korunní princ sousedního Lordaeronu, Arthas, zavraždil svého otce a vlivem své kampaně spadl pod vliv Lich Kinga Ner'zhula. Ačkoli zanedlouho nemrtví v čele s Arthasem začali pochodovat východně do Quel'thalasu, část nemrtvých si našla své místo právě v nedalekém Silverpine Forest. Kráčeli až ke Greymane Wall, kde nehybně stáli týdny a týdny, avšak jejich počty se mezitím zvyšovaly. Genna toto velmi znepokojilo, a proto požádal gilneaského mága Arugala, aby přišel s řešením.

 

A Arugal jej skutečně nalezl. Podařilo se mu proniknout do neznámé sféry, kde nalezl dřímající vlčí humanoidy. Nebyl si však vědom, že pronikl do té části Emerald Dream, kde byli uvězněni worgeni. Arugal worgeny osvobodil a poslal je na nemrtvé před Greymane Wall. Worgeni se skutečně ukázali jako užiteční v eliminování nemrtvých, ale ani Arugal, ani Genn si neuvědomili, že tato čepel měla obě strany ostré. Worgeni, ihned po likvidaci nemrtvých, začali útočit na gilneaské vojáky, kteří museli být převezeni zpět do Gilneasu k zotavení. Jenže to nejhorší mělo teprve přijít...

 

Jak zranění vojáci, tak prostí Gilneané začali ze dne na den záhadně mizet. Počet worgenů však každým dnem narůstal. Postupem času Gennovi došlo, co způsobil - jednu hrozbu vyřešil další hrozbou. Worgení kousnutí způsobovalo, že se nákaza šířila a velká část Gilneasu se začala na worgeny proměňovat. 

 

Tato krize trvala několik let, dokud Genn neprozřel. Rozhodl se nakonec osvobodit Daria Crowleyho, který sdílel jeho postoj k worgenům. Gilneas musel být sjednocený. Naneštěstí to pro království byl nejhorší možný čas, kdy začít hojit staré rány. Téměř ve stejnou dobu svět zachvátil Deathwingův Cataclysm, což Hordě a především Sylvanas umožnilo království napadnout. Gilneas tedy vedl válku na dvou frontách. 

 

Nečekaní spojenci však pomohli Gilneasu postavit se na nohy - Noční elfové, kteří se doslechli o návratu worgenů a cítili za to částečnou odpovědnost. Pomohli Gilneanům z jejich kletby udělat přednost a díky jejich pomoci byli worgeni schopni znovu nabýt svou lidskou stránku. Tehdy i samotný král ostatním odhalil, že i on sám se stal worgenem. Gilneas, nyní zocelen více než kdy předtím, vyrazil získat zpět své království ze Sylvanasiných rukou. Téměř se to podařilo, ale Genn Greymane za to zaplatil ultimátní cenu - život svého syna, Liama. Mimojiné vyšlo najevo, že Sylvanas se chystá použít svou biologickou zbraň, tudíž bylo nutné většinu království evakuovat. 

 

Ochotu opět nabídli Noční elfové, které Genna a gilneaské obyvatelstvo dopravili do Darnassu. Ačkoli Genn vlivem této tragédie zcela změnil své postoje i osobnost, dostat se do Aliance nebylo pro worgeny tak lehké. Varian však nakonec byl přesvědčen a Gilneas se stal znovu součástí Aliance. Genn za celý Gilneas přísahal, že se Sylvanas pomstí. 

 

Bod zlomu přišel v nedávné, třetí válce s Legií. V bitvě o Broken Shore byl Varian Wrynn vlivem strategického ústupu Hordy nucen se obětovat, aby zbytek Aliance mohl utéct. Pro Genna to byla poslední kapka. Jeho nenávist vůči Hordě a především k Sylvanas, která se následně stala náčelnicí Hordy, nyní enormně vzrostla. Vyrazil do Stormheimu na misi za jedním z Pilířů Stvoření, avšak skutečný důvod byla právě Sylvanas, která se vydala stejným směrem. 

 

Ačkoli byla Aliance z počátku sestřelena z oblohy a čerstvá náčelnice nebyla k nalezení, Genn se nakonec dočkal. Jeho agenti v čele s Dariem Crowleym přišli na to, že Sylvanas plánuje využít Odynovy valkýry k posílení řad těch svých. Genn jí plán osobně překazil. Gilneas, po velmi dlouhé době, měl příležitost uštědřit Sylvanas lekci.

 

Jakmile skončila válka s Legií, konflikt byl naspadnutí každou chvíli. Nakonec vše začlo tím, že Horda se rozhodla vypálit Teldrassil, na což Aliance zareagovala útokem na Lordaeron, který nakonec Sylvanas nechala zamořit svou nákazou. V duších Gilneanů se nacházejí rány, které jenom tak nejde zahojit...

 

Raciální schopnosti

spell #68976 - veškerý přijímaný Shadow a Nature damage je snížen o 1 %.

spell #68978 - skill v profesi Skinning navýšen o 15 a kůže sbíráte mnohem rychleji.

spell #68996 - mimo combat můžete libovolně přepínat mezi svou lidskou a worgení formou.

spell #87840 - přeměníte se do své worgenní podoby, stoupnete si na všechny čtyři a zvýší se vám rychlost pohybu. Funguje jako mount.

spell #68992 - vaše rychlost pohybu se zvýší o 40 % na dobu 8 sekund. Automaticky aktivuje worgenní formu.

spell #68975 - váš crit je navýšen o 1 %.

 

PovoláníVýsledek obrázku pro gilneas crest

  • Death Knight
  • Warrior
  • Hunter
  • Rogue
  • Druid
  • Mage
  • Priest
  • Warlock

 

Známé postavy

 

Ostatní informace

  • Startovní lokace: Gilneas City, Gilneas
  • Mount: mountain horse (horský kůň) / spell #87840
  • Vládce: Genn Greymane
  • Hlavní město: Gilneas City (v tuto chvíli ruiny, později bude pravděpodobně dobyto) / Darnassus (bývalé útočiště) / Stormwind City
  • Jazyk(y): Common

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sabimpatt 16.06.2023 19:28

<a href=https://finasterid.cfd>prescriptions for propecia in nj</a> Excision with or without lymph node management

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet