World of Warcraft - Silnější než láska

http://forum.wowfan.cz/obrazky/Javorovej/rozvod
Stále více žen podává návrh na rozvod s důvodem, že jejich manželé tráví více času hraním online her než by se věnovali právě jim. Nejvíce obvinění padlo právě na World of Warcraft a následně na Call of Duty. Hry jako takové jsou už od počátku pod palbou kritiky. Mají vysoké návykové vlastnosti (údajně je World of Warcraft návykovější než kokain!), podporují a vzbuzují nenávist a brutalitu v lidech, zhoršují společenské postavení atd. Jedno se nedá zapřít a to, že abnormální hraní může způsobit problémy ve vztahu. Oproti loňskému roku se míra rozvodů, s důvodem hraní her, zvedla o 5%! "On byl závislý na World of Warcraft, ale hrával i jiné hry. Jeho časová vytíženost stále rostla a rostla. Když už to bylo vážné, hrával až 8 hodin denně. Neustále jsem se ho snažila od toho dostat, ale on sám si nemyslel, že by měl nějaký problém. Když jsem mu nakonec řekla, že chci od něho odejít, bylo už pozdě na nějakou nápravu. Jeho reakcí bylo, že jako nehrající nedokážu určit, kdy je to závislost." Stejný problém, jako měla Jessica (24) z Londýna, mělo a má spousta žen, kterým manžel hraje hry abnormálně dlouho dobu. Samotný generální ředitel Divorce Online Mark Keenan byl výsledky ze studií, kdy se zaměřili na 200 případů abnormálního hraní, překvapen a odhaduje, že tento "trend" stále poroste. Často lidé utíkají do virtuálního světa od životních problémů kam patří i problémy ve vztazích, které by se měly řešit společně.
A co vy? Kolik času trávíte s hraním a přítelkyní/manželkou? Toleruje vám hraní či je proti? EDIT (Wrent) - Abychom byli korektní, co vy, hráčky? Štvali jste někdy přítele / manžela svým vysedáváním u WoW?


Naposledy upravil/a Wrent 31.05.2011 v 18:16:53.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Yodox 08.06.2011 21:40

dejvk
Jednoduchá pomoc. Najděte si wowkařku jako já ^^
dobrá rada

dejvk 02.06.2011 15:34

Jednoduchá pomoc. Najděte si wowkařku jako já ^^

Gustafa 02.06.2011 12:56

Ovšem je zde jeden velký rozdíl u hraní her a přijmání tvrdých drog, tvrdé drogy lidské tělo nenávratně ničí a proto drogově závislí i když se z drog dostanou už jsou na tom zdravotně špatně a to nemluvim o riziku HIV u injekčních stříkaček, u lidí závislých na hrách se také můžou objevit zdravotní komplikace hlavně u očí, ale když porovnáme zničený zrak a zdevastované játra a ledviny tak to není tak strašné, ještě když vezmeme v potaz to, že hráč si zrak do nezničí úplně, a když není úplný trouba tak ani páteř a šlachy na ruce. A psychicky je na tom závislý hráč rozhodně lépe jelikož hry neotupí mozek tak jako tvrdé drogy.

Meffe 02.06.2011 09:32

FrantACs
Tjo to je nejvetsi blbost... Hra nemuze bejt navykova. To je fakt nejvetsi blbost, kterou sem kdy cetl.
Dovolte abych Vas vyvedl z omylu je dokazano a existuje na tohle tema rada studii, ze zavislost na hrani muze byt u nekterych jedincu stejna jako po poziti omamnych latek, zavisli lide vykazuji podobne jako drogove zavisli abstinencni priznaky, samo psychickeho razu. Hraci kteri hre propadli uplne jsou schopni pro to, aby si mohli zahrat udelat maximum, bez ohledu na nasledky sveho jednani .Uvedu vseobecne znam priklad ,kdy hrac z Asie umrel diky hrani sve oblibene MMO jelikoz hral nepretzite a neprijimal zadnou stravu ani neodpocival, takze by sedalo s nadsazkou rici ,ze se predrogoval Takze Vase teze je velice chybna staci tento problem vyhledat na www.goolge.com .

Benosh 02.06.2011 07:53

Hra je tak návyková, jak chce samotný hráč.Společnost je podle mě příliš citlivá na všechny anomálie, v tomto případě je tu chlap za totálního debila a závisláka.To, že ženě dokáže konkurovat hra, nemusí nutně být blbost toho týpka a jako u ostatních věcí médii vytržených z širšího kontextu je i tu vidět, že se neřeší okolnosti, které ho k tak častému hraní vedly.Samozřejmě ho neobhajuju, protože patologické hraní je extrém, ale jde o to, že je to neúplná informace a třeba bychom neřekli při setkání s ním, že je závislý na kompu. A divil bych se, kdyby z tech 11,5 mega hráčů nebyl nikdo závislý

milanko 01.06.2011 19:42

No tak ja z frajerkou mame kompromis ona je hračka mortal kombat ja wow a tiež mk vždicky keď chcem raid batleground atď. alebo expenie musim vyhrať a ona je z raidenom fakt dobrá

necri 01.06.2011 18:07

Nebo by se mohly zeny zamyslet proc radsi po vecerech bojujeme s mecikem ve virtualnim svete her.. nez abychom se jim venovali.. jak tu bylo mnohokrat receno Laska k zene je krasna vec, ktera trva pul roku, ale laska k wowku je vecna :-D

hulka 01.06.2011 15:52

Vsechno ma svy, ja jsem s manzelkou 20 let, taky nadava na wowko a pocitac vubec. Takze hraju az vecer a pres noc. Hold se moc nevyspim, ale mam klid Chce to hold mit stesti na partnera a pak nejakej ten kompromis. A vubec nezalezi jestli hraje nebo nehraje. Zalezi na jinych vecech a clovek kterej to nezvladne, jako ten z toho clanku je nemocnej a evolucne se sam vyradil z procesu. Kazdymu co jeho jest. hrajes - nesoulozis.

kuliskovec 01.06.2011 12:41

musim se přiznat taky sem na wowku závislý ale nejsem na něm 8 hodin max 2 denně ale to je taky dost

Javorovej 01.06.2011 12:22

Je na čase rozlepit oči a podívat se na to...některé hry můžou být opravdu návykové. Jak jinak by si člověk vysvětlil, že někdo dokáže kvůli hraní přijít o školu, práci, přítelkyni, rodinu, přátele? To jako řekneš Mě to baví jako reakci, proč jsi byl vyhozen z práce???

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet