WoW Classic vs. Battle for Azeroth od Nixxioma

  classic    bfa    nixxiom   

Většina z vás nejspíš zná Youtubera Nixxioma, ať už díky jeho povedeným machinimám, extrémním leveling výzvám nebo všemožným jiným WoW videím. Mezi jeden z jeho projektů patří video, kde porovnává původní vanilla WoW a současný datadisk Battle for Azeroth. Co se stane, pokud si založíte tu stejnou postavu na obou verzích hry, dáte si zhruba hodinový limit a pokusíte se za tu dobu nasbírat co nejvíc zajímavých zážitků? Nakolik odlišně se prožívá původní WoW a Battle for Azeroth? Jaké jsou zásadní odlišnosti a která verze je v čem lepší? Nixxiomův názor na tuto problematiku si můžete poslechnout ve videu.

 

Za tip na video děkujeme jednomu z našich čtenářů. Bohužel si již nemohu vzpomenout kterému...

 

 

Jak vy osobně vnímáte odlišnosti mezi Classicem a retailem? Které rozdíly vám přijdou nejzásadnější a které z nich způsobují, že vás více baví jedna nebo druhá verze hry?

Rovněž můžete hlasovat v anketě v pravé horní části stránky vedle článku.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Filias 21.06.2020 21:58

Ohhhhhhhhh, Ishnu - Alah, very traveler.

Tonino 20.09.2019 06:52

Mne osobne sa styl hry paci aj na BFA, ma vela super veci, ale odraduju ma dve veci:
1) je tam toho uz privela - hrac, co to nehrava denne a vela sa tam pomaly straca (moj nazor)
2)Prichodom noveho datadisku prides o ten predchadzajuci. Napriklad nechcem BFA - ale legiu uz nemam taku ako ked som si ju kupil (to je len priklad) - zmenili sa mechaniky, reidy su prakticky nehratelne a podobne. Proste ako keby kazdym novym datadiskom odrezali vetvu. ak este nie si potrebny lvl, dostanes boster na dany lvl a podobne. Kupis hru az teraz, mas hned postavu na lvl 110 a v podstate ani nezistis, co vsetko hra volakedy ponukala (a teoreticky stale ponuka, ale nie je realna moznost uzit si to). Je mi jasne, ze museli zvolit nejaky sposob prechodu na vyssie datadisky, ale tento sa mne osobne moc nepaci

Drasumi 19.09.2019 08:42

Já jsem za původní wow rad. Určitě se dostane na tbc. A end game je sice pěkná záležitost ale dvě hlavní věci.. Preplacany zbytečnostma a classa jakožto povolání ztratilo svůj význam. Každý umí vše apod. Každý vše ruší a má kouzla na všechno.. Tohle je prostě o ničem.. A k tomu exp.. Exp na clasiku není vůbec pomala záležitost.. Problém jsou trenéři a zlato ale exp jdou až moc rychle.

Drasumi 19.09.2019 08:45

Teda alespoň pro hráče co hru znají. Bfa nemá žádný kouzlo wowko se vytratilo a komunita tam je taky o dost menší. Tam si vše zařídí každý sám. Ale na clasiku se bez pomoci kolikrát neobejdete

Hromovapest 19.09.2019 11:36

@Drasumi Já pořád nevím co máte s tím že na BFA je malá komunita nebo že tam nikdo pomalu nehraje.To o BFA roznáší jen určitá skupinka shrzených hráčů co pořád vykřikuje jak se nudí.a přitom většina ještě nemá ani lítání.O nudě to není zcela určitě.

Drasumi 19.09.2019 19:56

@Hromovapest nemyslel sem to vubec tak ze tam hraje min lidi apod. Nevím to sem Teda neslyšel nikde nevím kde si na to přišel myslel sem to úplně jinak ale je vidět že řada z vás můj pohled vůbec nechape nevím jak vám to vysvětlit.. Prostě dřív si hráči víc pomáhali. A mám víc respekt k hráči co si něco vydrel.. Dnešních Fast her je až až.. Ale co 100 lidi 100 chuti nevím z čeho ste tak všichni rozhořčení.. Pouhý názor na datadisk a můžete se z toho zblaznit že je tu někdo kdo má rád puvodni verzi s tbc..

Hromovapest 19.09.2019 05:41

Co mě u wowka drží už 15 let je právě ten vývoj kupředu.Někdy se zdá některý datadisk slabší ale celkové vždy přinesl spousty nových věcí do hry.A to je právě to co mě u wowka drží. A jak už tu někdo napsal.Nechci trávit ve hře čas jak ve druhým životě.Chci si zahrát a pobavit se. Ty hodiny kdy jsme trávili neskutečný čas při levelování kdy nás to až místama dokázalo otrávit jsou už pryč.Pokud má někdo potřebu se vracet na 15 let starou hru která je prostě v syrovém základu a respektive o ničem.Je to jeho volba. Pro mě by to už nebyla taková zábava jako tenkrát.

poprdaj 19.09.2019 13:52

Súhlasím s tvojim príspevkom, len jedna vec ma prekvapuje, a to, že si to ani neskúsil: "Pro mě by to už nebyla taková zábava jako tenkrát."
Vieš, len tak zo srandy, si zaspomínať aké to bolo pred tými 15 rokmi. Je to zadarmo, prakticky bez námahy, serverov na výber už je veľa...
A namiesto "Pro mě by to už nebyla taková zábava jako tenkrát" by si mohol napísať "Pro mě to už nebyla taková zábava jako tenkrát". Tá druhá veta má totiž omnoho väčšiu váhu ako tá prvá

kritik 19.09.2019 19:15

@poprdaj

Mas naprostou pravdu, ja jsem treba taky nikdy nezkusil Overwatch, tak si nedovolim ho kritizovat, prislo by mi to trapny, proste to nehraju a jde to uplne mimo me, a dnesni classic opravdu neni vanilla uz jen proto v jakym patchi se to hraje jako ze jsem hral oboji tak to neni stejny, Neni treba pravda ze byste museli grindit moby ze neni dostatek questu na vylevlovani jako to bylo pred patchem 1.4 a takovych veci je spousta opravdu pokud to chce nekdo kritizovat mel by o nejdriv zkusit, taky nekrizujete film ktery stejne nevideli, jenom podle recenzi, pokud to nekdo dela tak je fakt k smichu ...

twice 22.09.2019 11:07

@kritik hledáte logické uvažování u někoho kdo se jím neřídí, pěstička si vytvořil své vlastní poslání orodovat za bfa do posledního dechu. Já bych mu tu zkoušku classicu už ani nedoporučoval, nepřenesl se bez ten rozpor bfa/classicu a neustále by si obhajoval proč ho bfa baví otolik víc. Ze srdce mu přeji aby se u bfa bavil tak, že už by neměl ani potřebu se vyjadřovat pod každým článkem o classicu, hry která je dle něho pasé.

Hromovapest 22.09.2019 11:14

@twice Na co bych měl zkoušet 15 let starou hru kterou jsem v její aktuální době hrál a progressoval její raidy a pvp ? No řekni k čemu by to bylo dobré se vracet na syrovou hru ?Ať tak nebo tak ta hra je mrtvá a neaktuální.

Twejk 18.09.2019 21:44

Jak píše degenwow.

Na dnešní dobu, kde jsou všechny hry tzv. "rychlé" je prakticky pro retail nutné aby ta hra byla rychlá i ten progress, když se vše zaměřuje na end game.
Vanilla tu byla od toho, aby si to člověk užil, prozkoumal celej svět a neřešil něco jako "musím se rychle na gearovat, ať můžu na ty M+"

Každopádně, za mě jsou obě verze wowka super. V principu stejná hra, ale obě naprosto odlišné

Enei 19.09.2019 10:18

No nikdo neříká že musíš rychle, já si třeba při expení užívám svět v retailu a i starší zóny jako Broken Isles protože i ty mají hodně co nabídnout, mají zajímavá místa atd.

Prostě je to o přístupu člověka jak to chce hrát, já to hraju převážně sám a na arény a expedice mám kámoše.

kritik 19.09.2019 18:05

Jojo Reatil wow (nemluvim jen o BFA) je o tom maximlane rychle vylevlovat, protoze kazdy den kdy nejste max level, prichazite o spustu daily/world/ weekly questu, repky ktery jsou taky daily, mythhic 0 dungy ktey jsou weekly, heroic dungy, ktery jsou daily, vsechno je casove omezeny a nuti vas to byt na max levlu co nejrychleji protoze jinak o dost prichazite.

Kdyzto v classicu jediny co je takto casove omezeny jsou raidy, jinak vsechno ostatni nema zadny omezeni, muzete vylevlovat treba az za mesic,ale pak dat za 1 den kolik dungu chcete, klidne je i opakovat, lehce dozenete ty kteri vylevlovali pred vami, takze neni zadnej duvod se hnat na max level, jedine pokud vase guilda raiduje,ale pokud ne opravdu neni kam spechat o nic opravdu neprijdete.

Tahle filozofie se mi libi v classicu vic, takova vetsi svoboda, nejste otroky world questu, delate co chcete a kdy chcete, nerikam ze soucansy end game v classicu je uplne idelani to asi ne, ale z principu se mi ta vetsi svoboda libi vic, ne jako ze 1 den nemam cas a prijdu tim o repku a ap a nevim co jeste to se vam v classicu fakt nestane, muzete klidne odjet na dovolenou a vratit se a vse dohnat a pokud to udelate v BFA, tak budete ta repka/ap a vsechno nenavratne pryc To proste at je endgame content jakejkoliv tak takto by to fungovat nemelo ...

degenwow 18.09.2019 21:09

Nej byl podle mě T.B.C,

ale nejnovější mi baví nejvíc,
Protože to podle mě směřuje zas Správně.


classic je moc syrovej (na mě)

A nechci investovat moc času,
Prostě si chci zahrát.

Líbí se mi nejvíc Warcraft III serie,
A libi se mi, dyž si můžu jen tak zahrát,
a nemít to jako Second life.==

irelevant 18.09.2019 23:05

Presne tak. Dnes je hier drasticky viac a mnohí z nás hrajú viac ako jednu hru. Takisto sa mi nepáči ako porovnáva prvú hodinu. BfA je zameraný na endgame, resp. na poslednú expanziu. Kdežto classic skôr na tú cestu a jeho spôsob. BfA má lvl cap 120, classic 60. Keby to šlo rovnako rýchlo tak by to moc ľudí nehralo, si myslím. A taktiež aj tie staty. Rozprestrieť staty na 60 levelov a 120 levelov je veľký rozdieľ. To nakupovanie spellov znie síce fajn a je to fajn. Ale od istého momentu to začne byť otravné. Actually to je asi aj dôvod, prečo sa od toho upustilo. Mne BfA maximálne vyhovuje. Jedna jediná vec, s ktorou sa autorom videa stotoťnujem je hodnota gearu. Pri expení 99% gearu predávam u vendora. To jediné ma mrzí. Palec hore za obe hry ale priklánam sa k BfA

degenwow 19.09.2019 08:04

@irelevant muj nápad je udělat způsob, Jak nabídnout danej Equip kterej b y se moch zrovna někomu hodit nějak ve hře. Tzn. že dyž tě padně něco bind on EQuip a nechceš to, ale někomu by se mohlo hodit, šlo by to nějak nabídnout ostatnim

milanko 19.09.2019 08:43

Súhlasím. Vanila bola na môj vkus pomerne nudná hra pre hráčov ktorý pri nej nechceli stráviť hromadu času, do toho kopa bugov a neustála potreba grindu. TBC má podľa mňa bolo skvele vyvážené, na outlande dali priestor pre world pvp, ktoré bolo fakt aktívne, heroic dungeony boli skvelá výzva (toto vo wotlku pokazili lebo už jednoducho neboli), farmenie reputácii dávalo význam, rovnako ako profky a obsah hry bol skvelý. Na rozdiel od vanily si hru vedel užiť aj bežný hráč, ale bol tam stále veľký rozdiel medzi pro hráčmi a casual. A wotlk všeobecne bol tiež skvelý datadisk ale chýbalo mi tam ten dôraz na pvp a hlavne world pvp ktoré úplne zmizlo (v porovnaní s tbc).

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet