WoW Classic – Vyřešení exploitu opakování instancí

  exploit    bug    instance   

Blizzard pracuje na aplikování fixu, který vyřeší zneužívání exploitu umožňujícího opakované zabíjení bossů v instancích WoW Classicu. Zároveň přislíbil, že hráči, kteří bugu vědomě zneužili, budou dle licenčního ujednání po právu potrestáni.

Díky exploitu mohli hráči opakovaně zabíjet a farmit některé moby v dungeonech, ale i bosse bez předchozího opětovného vyčištění dungeonu.

Blizzard zdroj

 

V nedávné době jsme si povšimli bugu, který mohl umožňovat exploitování instancí tak, že mohly být opětovně dokončovány. Vypracovali jsme způsob, jak tento problém vyřešit, a momentálně pracujeme na jeho aplikování po celém světě.

 

Jakmile to bude možné, identifikujeme hráče, kteří vědomě zneužili tohoto bugu a exploitovali jej. Poté přistoupíme k odpovídajícím trestům.

 

Připomínáme, že licenční smlouva s koncovým uživatelem definuje cheaty jako "metody, které nejsou výslovně autorizované Blizzardem, a které ovlivňují nebo ulehčují gameplay, a to včetně exploitování jakýchkoli in-game bugů; jde o metody, které vám nebo jakémukoli jinému uživateli poskytují výhodu nad jinými hráči, kteří takovýchto metod nevyužili".

 

Jako vždy vám děkujeme za zpětnou vazbu ohledně této záležitosti.

 

Někteří hráči, kteří se k problematice vyjadřovali na oficiálním fóru, přitom podotkli, že exploitu zneužila i celá řada streamerů – například Asmongold nebo Sodapoppin. Vyvstává tedy otázka, zda Blizzard opravdu potrestá i tyto známé tváře.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

degenwow 17.09.2019 08:25

Dobře jim tak,

tady je jasný, že to asi nebylo nechtěný jednou
až třikrát přehození layeru vyměnění party.

eště k tomu v Dungeonu,

Dyby se to někomu stalo, a řek si, "a jéje, Změnená grupa a najednou je tu zas boss"
tak to asi přide většine lidem podezřelý,

jestli to bylo jinak, tak nevim,

Ovšem pokud to byla mega zneužitý, xx krát,
a nemohlo jít o náhodu či neevědomost,

Pak je na místě ban a vymazání itemů.
JInak to nevidim

Okub 16.09.2019 23:43

Mate niekto video alebo clip z twitchu ako asmon zneužíva tento bug?

Lockdaar 16.09.2019 21:29

Ani jsem netušil, že toho zneužili i takhle velcí streameři, pokud tomu tak je. Doufám tedy, že budou nekompromisně potrestáni nehledě na jejich popularitu stejně jako ostatní běžní hráči. Dle mého streameři na Classic nepatří, jelikož to narušuje ono známe #NoChanges, když na původní vanille něco jako streameři a streamy prakticky neexistovalo - ale obávám se bohužel, že zrovna tihle 2 budou nedotknutelní. Sodapoppin tuším hrál přímo v tom videu od Blizzardu k 15. výročí WoW a Assmongol je zkrátka moc velkej, respektive má svoji velkou armádu ovcí. Tady bude bohužel nejspíš platit dvojí metr...

degenwow 22.09.2019 15:24

u kterejch streameru je to prokazatelně zneužitý ?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet