WoW má již 12 miliónů předplatitelů!

/pic/uploaded/12mil

Je to již dávno, co světem proletěla zpráva o tom, že World of Warcraft má 11 miliónů aktivních předplatitelů. Tehdy WoWko zažívalo ohromný nárůst populace. Ovšem po tom, co WoWko zažívalo, troufám si říci buzeraci, ze strany Čínských úřadů, přestala populace tak rychle růst. A tak jsme si na zprávu o 12 miliónech hráčích museli počkat až do dnes.

Tohoto milníku dosáhla hra díky tomu, že si již i hráči v Číně mohou dopřávat datadisk Wrath of the Lich King a také to, že se mnoho lidí vrací na servery v očekávání nového datadisku Cataclysm.

A teď si určitě plno lidí řekne, že v tom je nějaký háček. Že se do této statistiky počítají i trial účty, zmražené účty apod. Není tomu tak. Do této sumy jsou započítány pouze aktivní a platící accounty. Takže pokud jste si koupili základní hru a máte měsíc zdarma, platíte platební kartou, prepaid kartou, či jste se aspoň jednou za měsíc připojili z kavárny, patříte mezi těchto 12 miliónů hráčů. Samozřejmě, že se nepočítají hráči na free serverech (pozn. já vím, že je to zřejmé, ale vždy se najde někdo z free, co si to vyloží jinak).

World of Warcraft vyšel v Severní Americe 23. listopadu roku 2004 a stal se nejpopulárnější MMORPG hrou, za kterou se musí platit měsíční poplatky. V letech 2005 a 2006 se stal nejprodávanější hrou roku. V roce 2008 byly zastoupeny v TOP 5 tři hry WoW (počítají se i datadisky). Datadisk Wrath of the Lich King byl v roce 2009 na prvním místě.

Hra je v současnosti k dispozici v osmi jazycích a hraje se v Severní Americe, Evropě, Číně, Korei, Austrálii, na Novém Zélandu, Singapuru, Thajsku, Malajsii, Indonésii, na Filipínách, Chile, Argentině a regionech Tchaj-wan, Hong Kongu a Macau.

Sami vidíte, že hra je velice úspěšná a jen tak ji z trůnu nikdo nesesadí. A co myslíte vy? Kdy se dočkáme 13 miliónů?

Cataclysm vychází 07.12.2010

Vstoupit do sekce Cataclysm

Předobjednat Cataclysm | Předobjednat sběratelskou edici



Naposledy upravil/a Novom 07.10.2010 v 17:35:41.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Wrent 07.10.2010 17:27

A 9 milionů z nich už bylo u nás na stránkách :-D.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet