Za vše může WoW!

http://forum.wowfan.cz/obrazky/Javorovej/zavsewow
Takový Franta hraje WoW denně několik hodin. Všem svým přátelům mimo WoW vypráví, jaká je to skvělá hra a všem ji doporučuje. In-game přátele zase poctí svojí přítomností takřka 24/7 a kecají spolu o všem možném. Druhý den jde Franta k maturitě a zjišťuje, že celý ročník propařil a svaťák využil místo učení k dolevelování altů. Komise se s nicneznajícím Frantou nepárá a vystřelí ho z maturit za 5. Franta naštvaný, nedokáže přiznat svojí vinu, hledá nějakého viníka. Za to může WoW. Přestává ho hrát a píše všude o něm, jaká je to blbina !!! Tak nějak by šlo nějak na úvod nastínit téma, které je dnešní předlohou k článku. Zůstaneme-li u případu Franty, tak jeho případ není medializovaný a zůstává proto bez povšimnutí veřejnosti. Jsou ale případy, kdy někdo něco provede a někteří mravokárci (a média) hned hledají v počítači, co daný člověk hrál. Ejhle, World of Warcraft. Tak to je jasnej omezenec. A hele, střílečka. Jasnej kriminálník. Někdy se nám zdá, že někteří lidé tu jsou od toho, aby daného člověka očistili a špínu hodili na něco jiného. Skoro to připomíná právníka, který se snaží očistit několikanásobného vraha, protože omylem si místo dětského zasouvacího nožíku vzal kuchyňský nůž a zjistil to až u třetího člověka. Sníží se mu trest, protože přece to nebyla jeho vina. Nedávno proběhla internetem zpráva, že jistá američanka hrála hry tak urputně, že její dítě zemřelo hlady a žízní. Zkuste hádat, která hra byla ve zprávě zmíněná? Ano, World of Warcraft. Druhý případ - Osmnáctiletý američan si najde přes hru kamarádku. Po čase se z ní stává hodně dobrá kamarádka, kterou ukecá ať odletí z jejího domova a nastěhuje se k němu. Zaplatí ji letenku a nabídne jí ať napíše rodičům dopis o tom, že spáchala sebevraždu. Této dívence bylo 14 let. Zmíněná hra ve zprávě? World of Warcraft. A je mnoho případů, kde figuruje slovo WoW. Jak může být tím zlým samotná hra? Pokud člověk neumí oddělit realitu a virtuální svět, nikdo mu nedokáže říct dost, tak to není vina hry, ale chyba bude v hlavě hráče. Je opravdu WoWko tím zlým nástrojem, který nutí lidi nevnímat okolí, páchat zlo nebo např. pomáhá sestrojit atomovku? Proč se ve zprávách nepíše i o jiných hrách? Nejsou tolik rozšířené a nebo prostě nikoho nezajímají. Jediné v čem mají pravdu je, že WoWko může být návykové. Ale ruku na srdce, co v dnešní době není. Jedná se o nejrozšířenější hru světa, dokonale vtáhne do děje každého hráče, každý si zde najde to své "pravé ořechové", přátele, zábavu a jiné zážitky. Tak proč to mravokárcům tolik vadí? Proč se všechno háže na WoWko či hry samotné? Jedno vím jistě - WoWko za to nemůže, můžete si za to sami !!!

Naposledy upravil/a Wrent 20.06.2011 v 10:49:37.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Benos 01.08.2011 23:44

Já bych to dokonce dovedl mnohem dál... Pro většinu zdravých lidí je právě chvilka strávená ve hře spíš uklidňující. Nic vám neuleví od celodenní zlosti, než když si na klávesnici v online hře vybijete zlost způsobem, který nikomu fyzicky a snad i psychicky neubližuje.PS: Pěkný článek.

Darklifer 29.07.2011 12:51

No ono samo o sobě je velice zajímavé toto video :http://www.youtube.com/watch?v=MRtVlAMZznQ (

milanko 30.06.2011 15:58

Podla mňa neni wow tak zabavny že by bol navykovy prosste 1 hodka a už ma to nudiiiii

Ellendway 22.06.2011 18:31

Ono se stačí podívat na http://www.youtube.com/watch?v=bvBLMNiCQc0

Chatter 21.06.2011 21:46

Javorovej
Já jsem moudrý muž od malička Guild pravidlo č. 1: Každý člen je povinen číst články svého GuM! Ignorace článků se trestá pokutou 500g!(táto reklama ťa vyšla na 1000g nech nežerem)
Ehm chyba, od malička jsi moudrý muž/žena.(PS:neděkuj za opravu dělám to rád) ,D

Benosh 21.06.2011 07:33

Na světě nás je tolik, že se vždy najde případ, který média tak proberou, až z toho mají Španělé po okurkách.Média zbytečně straší lidi a neuvědomujou si, že tím můžou působit hon na hráče, soused na Vás vytáhne pušku a marš na stanici.Kolik lidí ročně umře na drogy,chlast,cigarety?To nikoho nezajímá, ale támhle WoWkař skočil z okna pro chleba, že se ressne u spirit healera a dojde...proto si zprávy o hráčích nepřipouštím k tělu.Stává se to přirozeně proto, že je člověk člověkem, ale nikdo už neuvádí okolnosti, co o k tomu vedlo, hra je většinou jen motorem k činu, ale příčiny to mívá jinde.

Javorovej 20.06.2011 22:58

kuliskovec
svatá pravda ten kdo to psal byl moudrý(á) muž/žena.
Já jsem moudrý muž od malička
Hoceritis
Výborný, okúzľujúci, uchvátivý, zaujme a ešte neviem čo ale to, že to píše GuM mojej guildy s chválami nemá ale absolútne nič spoločné
Guild pravidlo č. 1: Každý člen je povinen číst články svého GuM! Ignorace článků se trestá pokutou 500g!(táto reklama ťa vyšla na 1000g nech nežerem)

hranostaj 20.06.2011 22:53

Jak píše Argus je to pitomost nechápu jak někdo může tvrdit nemůžu se od toho odtrhnout potřebuju do tanarisu ? litak z OG a mam +- 10 min pauzu skočím na wc, pro pití cokoliv np a ne žě pařím 3 dny a zakalím na selhání organismu a je to takhle u všech her co jsem hral ať už fly trasy mounti nasměruju pustím (nechám letět) a najdu se zaseklej o strom šutr max. se vrátím (ze hřbitova)

kuliskovec 20.06.2011 20:18

svatá pravda ten kdo to psal byl moudrý(á) muž/žena.

Lockdaar 20.06.2011 18:54

presne jak se tu jiz nekolikrat psalo, hra s tim nema nic spolecneho, vinikem je pouze clovek sam a ne nejaka hra...

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet