11,1 miliónů hráčů WoW

//pic/uploaded/11mega
Zhruba za 2 měsíce tomu bude rok, co jsme psali o tom, že World of Warcraft pokořilo rekordní laťku 12 miliónů aktivních účtů. S příchodem Cataclysmu se dalo čekat, že počet hráčů poroste a brzy se dočkáme tiskové zprávy, kde se bude Blizzard chlubit, že WoW hraje 13 miliónů lidí. Jenže ono tomu tak není a je to přesně naopak. Počet aktivních accountů začal klesat již na jaře tohoto roku (zhruba v květnu) na počet 11,4 miliónů hráčů. To už samo o sobě mělo být pro Blizzard varování, aby něco rychle udělal. Ale ejhle, koncem července tohoto roku je to "jen" 11,1 miliónů aktivních accountů! Mike Mohraime při rozhovorech o zisku molocha Activision Blizzard řekl pár slov.
Náš tým v současné době pracuje na největší aktualizaci obsahu od vydání Cataclysmu a bude to hit tohoto roku! (pozn. red.: že by to byla skrytá narážka na Mists of Pandaria?) (...) Příští aktualizace obsahu... bude zahrnovat nové důležité raidy a dungeony. Věříme, že tento nový end-game content udrží hru aktuální pro současné hráče a poskytne přesvědčivé důvody pro hráče, kteří si dali pauzu, aby se vrátili zpět.
Je velice pravděpodobné, že se možná v další kvartálu dočkáme opačného trendu, tedy, že bude počet hráčů narůstat. Zapříčinit by to mohlo uvolnění datadisku Cataclysm pro Čínský trh, portugalská verze World of Warcraft a v neposlední řadě World of Warcraft Starter Edition, díky které mají hráči možnost hrát zdarma bez jakéhokoliv omezení do lvl 20. V Blizzardu už zaznamenali nárůst accountů v souvislosti se Starter Edition. Jak se vy tváříte na odliv hráčů z World of Warcraft? Patříte k jedním z nich? Proč jste přestali hrát? Myslíte, že v nadcházejících obdobích bude populace nadále klesat či bude stagnovat nebo růst? Ohrozí WoW nadcházející MMO jako Star Wars: TOR nebo Tera?

Naposledy upravil/a Snake Plisken 10.08.2011 v 01:53:32.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Nibenwen 09.08.2011 18:04

ale čo riešite... http://www.thedailyblink.com/2011/08/but-my-liege-he-is-but-one-man/

Anstriber 09.08.2011 18:04

no a těd zase dost lidi jelo na dovolenou neni důvod zaplatit acc apod

morver 09.08.2011 18:01

to je ale snizeni o 900 000 accountu je dost

bulljoker 09.08.2011 17:45

pořád je to dost, ne?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet