Battle for Azeroth - Mag'har Direwolf a nová hratelná rasa?

  nové rasy    mag'har    orkové   

Články o zajímavých itemech z databáze Battle for Azeroth jsme tu měli už dvakrát (první článek, druhý článek). A dnes to bude také stát za to. Podíváme se kupříkladu na mounta, který oživil spekulace o nové hratelné rase.

Nejprve si ale projděme pár věcí z nového buildu, které rovněž stojí za zmínku.

 

Perličky z nového buildu

 

Nový Keystone affix – Blight

V překladu Nákaza. Pokud jste zranění, zvyšuje se vám vámi udělovaný damage a healing. Když jste při plném zdraví, damage a healing se vám naopak redukují.

 

Nové PvP nastavení

Jak už nějakou dobu víme, v Battle for Azeroth si budete moci nastavit PvP mód. Ten už se nyní stal součástí nového buildu:

PVP_WAR_MODE_NOT_NOW_ALLIANCE, PVP_WAR_MODE_NOT_NOW_HORDE.

Přepínat PvP mód budete moci jen ve Stormwindu nebo Orgrimmaru.

 

Nové bandáže

Do hry přibyly recepty spell #267202 a spell #267201. Nespadají však do First Aid, nýbrž do Tailoringu. Z toho důvodu se spekuluje o odstranění profese First Aid.

 

Update animací spellů

Týká se warlocků a hunterů.

 

Nové spelly a talenty

Více zde.

 

Classové změny

Více zde.

 

Jiné zajímavé itemy

 

Mounti

 

Nové modely

 

Mag'har Direwolf

Harvest golemové

Spekulace o nové rase

 

Právě výše zmíněný Mag'har Direwolf je jedním z důvodů, proč se spekuluje o nové spojenecké rase – některých dosud nehratelných orcích. Ono se o nich koneckonců nemusí příliš spekulovat: Ion Hazzikostas se ještě na BlizzConu mezi řečí podřekl, že jednou z budoucích spojeneckých ras budou orkové z Draenoru.

S tím souvisí vydataminovaná mapa Gorgrondu:

A napovídal by i dříve vydataminovaný orkský armor:

Je však velký otazník, jak by orkská spojenecká rasa byla příběhově pořešena. Půjde o orky z alternativního Draenoru vedené Gromem Hellscreamem? Tomu by odpovídala mapa Gorgrondu. Ale co Mag'har Direwolf? Určitě se mezi vámi najdou i tací, co by si rádi zahráli za hnědé orky z Nagrandu – frakci Mag'har, která žila v karanténě kvůli nemoci a v důsledku toho nikdy nepodlehla démonické nákaze Mannorothovy ani Magtheridonovy krve. A když Ion Hazzikostas zmínil Draenor, klidně mohl myslet i Outland – koneckonců místní orkové jsou také stále draenorští orkové, kteří nikdy nenavštívili Azeroth.

Teoreticky by se mohlo rovněž stát, že by došlo k nějakému příběhovému sloučení orků z alternativního Draenoru a orků z Outlandu. Dovedu si představit, že by je Grom Hellscream mohl chtít sjednotit, aby orkové nepřežívali takto roztříštění po různých koutech časoprostoru.

 

Které příběhové pozadí nových hratelných orků byste preferovali vy?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

ratatuj 16.02.2018 13:21

Nech už sú ty orkovia z Outlandu alebo Draenoru je to jedno. Úplne bude stačiť že konečne nejaký new hratelný ork bude a blizz si to už nejak doladí aby im to sedelo do príbehu. Predsa to tak robia vždy.

Šamanpaňské 16.02.2018 09:39

Popravdě bych taky radši viděl orky z outlandu než z draenoru, dávalo by to i větší smysl, přece jen Iron horda chtěla zničit celý azeroth a to jak allianci tak hordu a teď si jako řekne ok tak azeroth ničit nebudem, ale přidáme se aspon k hordě plné nemrtvých, krvavých elfů a taurenů a sejmeme allianci o které toho stejně moc nevíme

Sirena 15.02.2018 23:22

Šmarjá ne -_- už žádnej alternativní Draenor a nic s ním společného -_- Uzavřít Dark portral do Draenoru, opět obarvit na zeleno a konečně po letech zapojit do dění Outland! To by chtělo. Tuhle Draenorskou alternativní kapitolu nechat jen na expení a pro transmogy, ale vyřadit z lore, prosím! :-D

Zug 16.02.2018 16:36

Není Outland už tak nějak pryč? Vždyť už v TBC bylo řečeno že Outland do pár let zmizí. Nebo to byl možná jen Netherstorm? Hm.
Ohledně WoD nesouhlasím. Když už to bylo jednou použito jako přídavek do hry, tak to je nedělitelná součást WoW. A i přes všechny svoje chyby, WoD mělo vcelku slušné lore. Jenom to trpělo (jako všechno statní) nedostatkem contentu a tedy uvěřitelné dějové lince. Ale příběh okolo Arakkoa nebo Frostwolfů byl hezky zpracován. Nepočítaje, že díky WoD máme Dadgara a (měli) Gul'dana - snad nejvíc uvěřitelného villiana od dob Artýho. A když už ten alternativní Draenor máme... proč ho nepoužít? Ten potenciál tam pořád je a Blizzard by dokázal, že dokáže vytěžit i z relativně negativních věcí něco pozitivního - v tomto případě orkské klany jako Warsong nebo Blackrock v jejich nejlepší fyzičce (a počtech).

Heakler 17.02.2018 00:49

@Zug Jo a třeba by v rámci návratu na Draenor mohli přidat i ten Farahlon..

Jikonekt 15.02.2018 21:53

Jen by asi nebyli pak zeleni, jak je na obrazcich armoru :_)

Heakler 15.02.2018 21:37

Je docela jistý, že půjde o Orky z alternativního Draenoru. Pojmenování raciálního mounta jako Mag'har Direwolf neznamená že se automaticky bude jednat o Orky z Outlandu, protože Mag'har znamená v orkštině uncorrupted. Inu orkové jsou moc líný vymyslet si nějaký cool název pro svoje frakce a tak teď vznikne to, že budou dvě frakce Mag'har.. Samozřejmě půjde o zbytky všech orkských klanů, které přišli o své náčelníky a nepodlehli Felu v dobách, kdy Gul´dan převzal vedení Iron Hordy. Tyhle orky sjednotí Grommash jako Draenorské Mag'har pro nás jako Allied Race. A někde jsem se dočetl, že Gorgrond by měl být spíš novou Warfront mezi Mag'har a Draenei ala ''If you ever need us, we'll be here''.
A jsem fakt zvědav, kdo tohle spojenectví sjedná. Thrall, Durotan..? Oba??

Zug 15.02.2018 19:15

Doufám v orky pod Grommashem. Iron Horda, i přes všechny svoje nedostatky a prohry, byla v esenci dost cool frakce. Potom taky z původních Mag'har orků asi už toho moc nezbývá - většina z nich byla loajální Garroshovi a tedy jsou už asi pod drnem. Iron Horda - nebo to co z ní zbylo - je pořád uskupení orkských klanů z období jejich největších počtů, takže bych spíš vsázel na Draenor orky. Na druhou stranu... pokud by to opravdu byli Mag'har z Garadaru tak by jsem se mohl dočkat zvýraznění Jorina Deadeye... i když asi ne. Přece to je jen jediný živý syn jednoho z Warlordů Staré Hordy. No big deal here, right Blizz?

A ten vlk je sice lit af, ale jako většina dnešních mountů trpí tím idiotským obřím sedlem. Váleční moutové mají být praktičtí. Tohle sedlo slouží jenom pro pohodlí jezdce.

+ ty nové modely pro Harvest golemy jsou docela creepy.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet