Classic Adventures - Špeciál #1

  classic    beta    vanilla   

V dnešnom pokračovaní našej Classic Adventures série, kde ja a Matjee prinášame svoje pohľady začiatočníka a veterána na WoW Classic, sa pozrieme na... Vlastne dnes to nebude o našich pohľadoch, avšak pripravili sme si niekoľko zaujímavostí z testovania WoW Classic, ktoré by sa vám mohli páčiť. Pozrieme sa na rýchle levelovanie, ako vyzerá život na level cape, ale aj na nechvalne známy Ooga gang.  A prečo práve dnes špeciál? Bohužiaľ, expenie ide pomaly, zaujímavé zážitky tiež pribúdajú pomalšie a nám sa do uzávierky proste nepodarilo nazbierať dostatok materiálu. Taktiež k tomu treba pripočítať našu IRL vyťaženosť, rôzne povinnosti, horúčavy... no veď to poznáte. Nasledujúci článok odporúčame vychutnávať s dobre vychladeným nápojom.

 

 

Testování vs. rychlé levelování

 

Hraní na betě je o možnosti si vše předem vyzkoušet a současně pomoci nalézt možné bugy. Avšak krátce po navýšení level capu ze 30 na 40 se tento přístup u mnohých hráčů rychle změnil. Výsledkem pomyslného otevření stavidel bylo to, že se v lokacích jako Stranglethorn Vale srazila spousta plně nagearovaných hráčů obou frakcí, což některé části těchto zón změnilo na bitevní pole. To způsobilo, že se mnoho hráčů, včetně známých streamerů, přesunulo do Scarlet Monastery, kde v poklidu opakovaně čistili tyto instance a vyhnuli se tím world PvP. Některým z nich se podařilo poskládat party z mágu a warlocků a začít tyto instance efektivně AoE grindit, čímž výrazně urychlili svůj postup a dokázali tak předběhnout hráče, kteří se snažili levelovat pomocí questů. Po 37. levelu se do těchto skupin mohly přidat i další classy, které mohly nosit obouruční sekery, protože díky whirlwind procu ze zbraně zvané Ravager se mohli casterům v AoE dps vyrovnat. Tímto se sice vyhnuli world PvP, které leveling výrazně zpomaluje, a měli možnost levelovat v klidu a bez rušení, avšak i toto rozhodnutí může mít závažné následky. Protože se tato situace po budoucím zvýšení lvl capu bude nejspíš opakovat, můžeme tak jen doufat, že ostatní hráči, kteří budou "poctivě" questit, dokaží vše důkladně otestovat.

 

 

Život na level capu

 

Konečně jste dosáhli level capu a po chvilce radosti řešíte, co ve hře dělat dál. Začít farmit goldy na lvl 60 mounta? Vyrazit do několika dungeonů posbírat BiS (Best in Slot) itemy, ať můžete do raidů? A teď si představte, že level cap je pouze 30, případně 40. Raidy ještě chodit nemůžete a většina high lvl dungeonů je také mimo vaše síly. Takže si běhěm několika dní koupíte 60% mounta, jednou či dvakrát si proběhnete dostupné dungeony, zajdete několik battlegroundů, ale co dál? A tak se několik známých Classic streamerů rozhodlo, že uspořádá duelovací turnaj pro hráče na 30. úrovni o 2000 dolarů.

Ihned po oznámení beta opět ožila. Okamžite se objevily BiS listy pro daný level a všichni začali opakovaně chodit dungeony, aby tyto předměty získali. Někteří dokonce chodili dungeony pro mnohem vyšší levely, přičemž jeden průchod jim trval i několik hodin. To vše, jen aby získali zbraň nebo jiný, pro danou úroveň extrémně silný, předmět z dříve dostupných questů či rare drop. Dále také skillovali Engineering, aby mohli používat granáty a jiné zajímavé hračky, které tato profese nabízí. V den turnaje se na místě pořádání sešlo velké množství nejen účastníků, ale i přihlížejících nejrůznějších úrovní. Ti tak společně s diváky na Twitchi mohli sledovat velice napínavý turnaj. Ten nakonec vyhrál legendární mág Venruki, když v semifinále postoupil přes vítěze loňského Blizzconu shamana Cdewa, jen aby ve finále jednoznačně porazil 3:1 neméně známeho warlocka Snutze. Na celý turnaj se dívalo více než 100 000 diváků, a tak bylo rozhodnuto, že po navýšení lvl capu bude uspořádán turnaj i pro lvl 40. K tomuto navýšení již nedávno došlo, takže každým dnem očekáváme oznámení data jeho pořádání.

 

 

Ooga Gang

 

Hrdinovia alebo lotri? Možno ste už niekedy počuli, alebo mali dokonca tú česť stretnúť sa s ne-chvalne známym Ooga gangom. Jedná sa o troch trollov roguov s menami Meooga, Mechooga a Mebooga, patriacich pod guildu <BFA IS BETTER>. Ich praktiky sú známe naprieč celou komunitou streamerov, ale aj u ľudí, ktorý majú tu česť a podieľajú sa na testovaní WoW Classic. Ooga gang sa stal postrachom Aliancie, pretože ich skvelá choreografia pri napádaní pocestných sa stala legendárna. Najskôr na vás vybafne prvý, potom druhý a nakoniec tretí, pričom v tej chvíli už strácate akúkoľvek nádej na záchranu. Pri boji zaznievajú bojové pokriky gangu v podobe “o o g a“, čo im zrejme vyslúžilo aj ich meno. V hordiackom ekvivalente sú to písmená “c c a f“, ktoré hráči na strane Hordy vidia.

 


Ooga gang sa sústreďuje na streamerov, a tak si vydobyli aj poriadny kus slávy. Medzi ich ciele patria osobnosti ako Swifty, Asmongold, Josh, Staysafe apod. Ich atentáty sú presne koordinované, pričom vedia naraz použiť stuny, bleedy a hlavne vedia naraz zmiznúť. Svojich nepriateľov nikdy nekempujú a tiež sa stali prípady, kedy prišli na pomoc hordiackemu streamerovi, ktorý bol pod neustálim útokom zo strany Aliancie. Dalo by sa povedať, že Ooga gang je hrdinským zoskupením na strane Hordy a tajomným postrachom na strane Aliancie. V každom prípade tvorí Ooga gang jeden z najväčších vrcholov beta testovania WoW Classic.


Tiež som mal tú česť a Ooga gang som si vyfotil.

ewqr5ldsle_99a5bb5fa5f1891b98e4ecfcbad3169c15a6bda3_1560888469_0176.jpg

 


V ďalšom diely nášho Classic seriálu sa môžete tešiť na ďalšie príhody z nášho putovania. Do komentárov nám môžete napísať, o akých veciach by sme sa mali z našich pohľadov nabudúce rozhovoriť alebo čo by sme mali vyskúšať, čo ste ešte nevideli.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Perzeus 1 28.06.2019 15:10

Jo peknej clanek jen tak dal a ty rogue fakt mazec

Batole 28.06.2019 14:25

Ooga Gang je super Ale jak jsem viděl v tom videu ty malé bezbranné gnomíky co před nimi utíkají, bylo mi do pláče

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet