Další údajný leak – tentokrát díky tričku

  leak    lich king    bolvar   

Máme tu další údajný leak nového WoW datadisku. Máte radost? Ale nebojte, tentokrát to není žádný dlouhý seznam příběhových prvků a nových features, které si některý hráč po večerech vycucal z prstu. Tentokrát jde o něco tak drobného a přímočarého, že by to klidně i mohla být pravda.

 

Níže najdete logo, které by se mělo objevit na tričku. Logo víceméně jasně prozrazuje, na co by se měl budoucí datadisk zaměřovat, a popisek trička celou ideu ještě více vyjasňuje.

 

Ať už podobným leakům máte tendenci věřit nebo ne, pokračujte na vlastní nebezpečí.

 

 

d8v6sf1xj5_da61dbc764c85c56a611f6a2861b4b18634c12a8_1572118409_7387.jpg

Na obrázku, který byl sdílen např. na Redditu, vidíme (pravděpodobně) Bolvara Fordragona s ikonickou helmou Krále lichů, Helm of Domination, a velmi impozantním kladivem v ruce. Popisek trička, na kterém by se toto logo mělo vyskytovat, pak říká "WoW: Shadowlands". Bude se tedy právě takto jmenovat nový datadisk? O tom se spekulovalo již mnohokrát a i leaků točících se kolem Shadowlands je celá řada. Obvykle se tyto spekulace však zaměřovaly na N'Zotha a Sylvanas Windrunner, nikoli na Bolvara, Northrend nebo death knighty. S ohledem na nedávno vydataminované herní prvky to však vypadá, že tento leak by se skutečně mohl zakládat na pravdě.

 

Proč tomuto "leaku" věřit:

  • Protože již nyní máme víceméně potvrzeno, že nadcházející obsah se k death knightům a tím pádem určitě i k Bolvarovi vrátí. V datech hry se nachází nové modely death knightů – pandarenů a spojeneckých ras, z čehož vyplývá, že příběhově začnou vznikat noví death knighti. To potvrzuje i fakt, že ve hře bude nové intro pro death knighty (ač samotný cinematic se zatím vydataminovat nepodařilo). Také do hry přibudou nové zbraně pro DK, které noví death knighti pravděpodobně dostanou v závěru nové úvodní questové linie.

  • Propojení s Shadowlands dává dokonalý smysl. Shadowlands je sféra mrtvých, kam odchází duše padlých. Je to dimenze smrti. Nebylo by nijak překvapivé, kdyby měl Bolvar Fordragon jakožto nový Král lichů nějakou poměrně zásadní vazbu na tuto sféru.

  • Navíc, veškeré nejdůležitější aktuální příběhové linky se dají na Shadowlands bez problému navázat. Sylvanas Windrunner v zakončení War Campaign mluvila o tom, že armády Azerothu mají bojovat proti N'Zothovi, a to proto, aby se v této válce hojně umíralo. A nakonec má i N'Zoth samotný sloužit Smrti. Sylvanasina vazba na smrt (nebo Smrt) je čím dál očividnější a v datadisku zaměřeném na sféru smrti a válečníky smrti by určitě měla své pevné místo jako jedna z hlavních postav a hybatelka příběhu. U N'Zotha se zároveň málokomu chce věřit, že ho opravdu porazíme na první dobrou, ačkoli už je v datech hry cinematic jménem N'Zothova smrt. Představa, že ho v závěru raidu Ny'alotha například jenom zapudíme do Shadowlands, je mnohem přijatelnější, než že se s ním natrvalo vypořádáme. Nehledě na to, že Staré bohy nelze jen tak zabít. Ale co když je možné zabít je v Shadowlands?

  • Protože Bolvar má na obrázku modré oči. Mnoho lidí již na tento fakt poukázalo, neboť se to zdá špatně. Každý přece ví, že Bolvar má mít oči ohnivé. A pokud by některý hráč WoW chtěl vypustit do světa "leak" s Bolvarem, bezpochyby by mu ohnivé oči ponechal. Jediný rozumný důvod, proč by měl být Bolvar na artu ledově modré oči jako kdysi Arthas, je to, že se za tím skrývá nějaký příběh. Možná přestal být Bolvar sám sebou. Možná přijal nějakou novou moc (silnější moc smrti? moc z Shadowlands?). Možná to souvisí s tvorbou nových death knightů. Možná ho posedl duch Arthase... (To poslední byl vtip. Vymyslete si vlastní důvody.)

  • S tím souvisí další věc, a sice že obrázek je prostě až moc dobrý na to, aby ho nakreslil kdokoli jiný než skutečný profesionál. Tohle nevypadá na práci náhodného člověka z internetu.

  • Posledním důvodem, proč je tento leak dost možná pravdivý, je atraktivita zvoleného tématu pro hráčskou základnu. Battle for Azeroth by o cenu nejoblíbenějšího datadisku zrovna soupeřit nemohl. A co se stalo naposledy, když nějaký datadisk (WoD) hráče zrovna nenadchl? Dostali jsme Legion, který byl přehlídkou fan service a byla v něm celá řada věcí, které komunita chtěla ve hře vidět – demon hunteři, Illidan Stormrage zpět v příběhu, Smaragdový sen... Jednou z možností, jak si naklonit zpět komunitu po Battle for Azeroth, by mohlo být zahrát na strunu jejich nostalgie k nejoblíbenějšímu datadisku, WotLK. Dovedete si představit, jak by asi reagoval sál plný lidí na BlizzConu na odtajnění datadisku odkazujícího na WotLK, death knighty a Krále lichů? Nejeden hráč by pak byl určitě Blizzardu ochoten odpustit jejich nedávné přešlapy...

 

Proč tomuto "leaku" nevěřit:

  • Protože nejsme včerejší a není dobré věřit čemukoli na internetu.

  • Shadowlands už je tak profláklé téma a zveřejnilo se na něj tolik "leaků", že už cokoli týkající se Shadowlands má člověk tendenci zamítnout z principu...

 

Za sebe však mohu říci, že toto je první "leak", kterému jsem ochotná věřit. Jednak proto, že je natolik odlišný od běžných leaků, které se prostě až moc "snaží". Vždycky je to deset stránek detailních informací, které čím déle čtete, tím více z nich na vás čiší zoufalá touha některého fanouška mít všechny ty věci, které popisuje, ve hře. Tohle? Tohle je jenom nevinné tričko, které opravdu na internet leaknout mohlo. Navíc by to nebylo poprvé, kdy se omylem odtajnil nějaký herní produkt skrze merchandise k danému produktu. A v neposlední řadě obrázek dokonale koresponduje s daty vydataminovanými v poslední době.

I tak bychom se však neměli radovat (nebo nadávat, pokud se vám tato představa nezamlouvá) předčasně a počkat si na BlizzCon.

 

Jaké jsou vaše důvody, proč byste tomuto "leaku" věřili nebo nevěřili? A pokud mu nevěříte, o čem podle vás bude skutečný nový datadisk?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Reeki 29.10.2019 08:50

A největší pecka by byla, kdyby na blizzconu žádný další datadisk neohlásili, tím by vytřeli zrak všem :-)

Bellatrix 29.10.2019 21:09

Všem by vytřeli zrak a sobě si podřezali větev.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Kaspo 29.10.2019 08:41

Nemôžem si pomôcť, ale tých leakov je veľa. A verím tomu, že mnoho z nich na net pustil sám Blizz. Len leak D4, bol údajne platený Blizzardom. Tričko s Bolvarom bolo aj na Blizzard gear a teraz to tam úplne náhodou nie je.
OW2 art key je vonku tiež.
Blizzard začal PRED Blizzconom hypovať ľudí na novú HS expanziu. Náhoda, určite nie. Už len vydržať. Už len 4 dni. (Toto čakanie je horšie, než čakanie na Vianoce, keď som bol dieťa a nedočkavo otváral každý deň adventný kalendár. 😂 )

MarcoS 28.10.2019 22:58

Udajne to tričko už bolo potvrdene aj v Blizard store takze fukin HypeTrain

Lethal 27.10.2019 18:18

Uprimne sa celkom tesim na Blizzcon, budem rad ak predstavia nieco poriadne, ale zasa budem sa fakt rehotat ak pridaju nejaku dalsiu mobilnu traposinu

cerberos 28.10.2019 14:58

už přidali a to armádu smrticích rytířů roztomilých lištiček

Lethal 28.10.2019 15:55

@cerberos jo, tak tie listicky vyzeraju presne ako keby sa potrebuje votret dalej nez cinskeho trhu a tak nejak zabrat cely vychodny.

Lethal 28.10.2019 16:02

@Lethal ah, ta moja autokorekcia v hlave

Oisin 27.10.2019 18:05

Tohle bude pekelně dlouhý týden a "leaky" budou růst jako houby po dešti. Vlastně jsem to nikdy nechápal. Jaký má smysl si nechat zkazit překvapení? Nebo je za dřívější odhalení nějaký achivement? Dřívější přístup do hry? Ani prd.
P.S. Díval jsem se zpětně na nějaké staré leaky k Warlordům a i když je pod něma milionkrát napsáno "to je hloupost, kravina a nesmysl", pravdivé byly... Takže asi tak.

Bellatrix 27.10.2019 19:49

Které třeba byly pravdivé? Já jsem se právě snažila vzpomenout si na nějaký údajný leak, který nakonec byl pravdivý, a nemohla jsem si žádný vybavit. Teda kromě toho, že se těsně před zveřejněním Battle for Azeroth podařilo leaknout název "Battle for Azeroth".

Šéfredaktor WoWfan.cz

Oisin 28.10.2019 14:43

@Bellatrix Byla to fórum na MMO. V podstatě celý začáteční příběh, Black temple, některé lokace a tak podobně. Linknul bych to, ale už je to pár dní a hledat to znovu je skoro nemožné. Ale mrknu.

Oisin 28.10.2019 14:45

@Bellatrix https://www.mmo-champion.com/threads/1381174-Warlords-of-Draenor-Legit-Leak-(others-told-to-remove-and-say-its-fake)?highlight=warlords+leak

Bellatrix 28.10.2019 16:11

@Oisin Dík.

Šéfredaktor WoWfan.cz

cerberos 27.10.2019 01:27

anebo je to tak,že Bolvar Fordragon lhal ,že nebyl u Voljinovi smrti ten,který našeptal ,aby Sylvanas se stala warchiefem Hordy,nebot on sám chce armádu smrti a Sylvanas mu by byla víc napomocna ze všech než např Baine,Saurfang a další, vazba krále nemrtvých na Říši mrtvých /Shadowlands/ je jasná......Bolvar by se pak stal nejen lichem a králem nemrtvých ale i pánem samotné Smrti,proto Bwosambdi se bál, když zJistil kdo to je ten našeptávač ale nevěděl kdo to přesně je,,,

Akari 26.10.2019 23:34

Všichni se bavíte o Shadowlands, Black Empire a wotlk 2.0 jako by to byly už jasné věci, to se však všichni budete divit až Ion přijde na stage a oznámí Mist of Tuskaria.

Eydis 28.10.2019 08:02

Everybody gangsta till they announce Demon Hunter Tuskarrs

Skavros 26.10.2019 23:28

A nemůže se to vztahovat jen k patchi 8.3? Shadowlands mi spíš připadají jako Argus z Legionu. Celý datadisk na tom podle mě Blizzard vystavět chtít nebude. Akorát si tím otevřou cestu pro novou Pohromu na Azerothu, která by mohla být dalším datadiskem...
A když budu hodně blouznit, předělají frakce na undead/live varianty všech ras ;o)

Lockdaar 27.10.2019 09:26

To je řekl bych taky dost možné - už během Legionu se z počátku myslelo, že celý Argus vyjde na další datadisk a že se celý boj s Plamennou legií potáhne až tam, kde ji porazíme, protože "přece Plamenná legie je moc velká a mocná a určitě se boj s ní bude odehrávat i další datadisk" no a nakonec jsme ji sfoukli v jednom patchi Legionu... :-)

Akari 27.10.2019 16:26

Vzhledem k tomu, že 8.3 PTR už probíhá a žádný shadowlands lokace tam nejsou, tak to na 99% nebude.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet