Diskuze: Kdo by byl nejlepší náčelník Hordy?

  horda    náčelník    warchief   

 

Od doby, co náčelnický stolec Hordy opustil Thrall, jako by stabilita této pozice navždy upadla. Tím spíše, pokud ji porovnáme s aliančním protějškem – tam se změnilo jen to, že úloha krále přešla z otce na syna, což asi málokdo zpochybňuje. Zato v Hordě jeden náčelník zešílel, druhý zemřel (podle názoru mnohých poněkud nezajímavou smrtí) a ten nejnovější stále u některých vzbuzuje rozpaky. A to jak v rámci příběhu, tak mezi hráči.

 

Sylvanas Windrunner, nová náčelnice Hordy, přijala tuto obrovskou zodpovědnost poté, co ji zvolil jako svého nástupce Vol'jin, kterému tak údajně poradili duchové loa. Je však jasně patrné, že nemrtvá královna nebude mít klidnou vládu. Naznačuje to například anotace k nejnovější WoW knize Before the Storm. A už z ukázky prologu je zřejmé, že Sylvanas má i své odpůrce. A že zdaleka ne každý je z její vlády nadšený.

 

A jak jste na tom vy? Je pro vás to, že se Sylvanas stala náčelnicí, splněný sen? Nebo byste na trůnu Hordy raději viděli někoho jiného? Hlasujte v anketě a do komentářů nám dejte vědět, proč je váš oblíbenec jako náčelník ideální!

 

(Anketu najdete po pravé straně tohoto článku.)


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Anketa

Kdo je podle vás tím pravým náčelníkem pro Hordu?







Bellatrix
Zuzana K.

Bellatrix je autorem 1149 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Muradin 26.12.2017 21:08

Jestli se tu bavíme i o Staré Hordě, tak podle mě je to jednoznačně Orgrim. Žil ve velmi těžké době pro orky a musel udělat několik těžkých rozhodnutí. Byl čestný, inteligentní a zkrátka pravý ork. A jak se rozhodl, že místo toho aby se pokusil ještě Druhou válku vyhrát, když se dozvěděl o Gul'danově zradě, tak raději zachránil zbytek cti Hordy... to je pro mě jeden z nejoblíbenějších momentů Warcraftu.
A pokud se tu bavíme jen o dnešní Hordě, tak to musí být Thrall. Navrátil orky (samozřejmě s pomocí) ke starým způsobům a dal jim nový domov.
Nakonec kdybych měl zvolit ideálního náčelníka? Saurfang nebo Baine. Saurfang mi připomíná právě zmiňovaného Doomhammera (koneckonců sloužili nejdřív společně pod Blackhandem a potom přímo pod ním). Baine si vzal hodně od svého otce a ten byl skvělý. Rád bych taky viděl, jak se do politiky víc angažuje Gallywixn (to se mi asi i splní v BfA), ale to jenom kvůli tomu, že miluji jaký je nevypočitatelný a sobecký a jako náčelníka bych ho nechtěl.

Anfaelion 23.12.2017 17:42

Tak som sa musel normálne zaregistrovať kvôli tomuto článku Kto by bol najlepší náčelník hordy? Jednoznačne Sylvanas a mala na jej čele stáť už dávno. Kým Baine spinkal v Thunder Bluffe a za Vol´Jinov najväčší skutok považujeme vzburu proti Garroshovi (to mohol byť warchiefom aj Varian) Sylvanas za svoju kariéru dobila pre hordu celý Lordareon, bola prítomná pri väčšine pamätných bitiek a nech si má na to názor kto chce aký chce , vďaka valkýram sa horda len rozrastá. Nikto pre hordu podľa mňa nebol väčší prínos ako ona posledné roky.

Miťosk 25.12.2017 13:39

najvacsi prinos pre hordu novu hordu bol Rexxar defakto bez neho by nebola ziadna horda

Heakler 26.12.2017 13:30

Miťosk Ta stará trojka by se ještě mohla objevit pospolu, koneckonců Thrall, Rexxar i Rokhan stále žijí. Rád bych ty dva viděl jako poradce náčelníka Thralla.

Miťosk 26.12.2017 18:55

@Heakler este ze Rokhana spominas uplne som na neho zabudol ved blizzard vobec nemusi stale ressovat dokola to iste..maju tolko dobrych vymyslenich postav len by si na ne mohli niekedy aj spomenut :-/

madmidder 23.12.2017 07:34

Ačkoliv Sylvanas mám opravdu nejradši, tak pro mě nejlepší Warchief byl asi Garrosh. Po Vol'Jinovi to měl být ale podle mě Saurfang a ne Sylvanas.

Heakler 23.12.2017 18:42

Zajímavý názor, ale naprosto chápu ty co berou Garroshe jako nejlepšího náčelníka Hordy, koneckonců než se z něj stal rasistický pitomec, tak byl dost dobrý náčelník, ikdyž já osobně jsem ho po událostech v Silverpinu nemusel

Zug 23.12.2017 18:56

Nejlepší Garrosh byl Garrosh v Stonetalon Mountains. Kdyby takhle i zůstal tak by opravdu mohl být nejlepším Warchiefem co kdy Horda měla (druhým - Doomhammer byl best). Alas, komunita ho neměla ráda a Blizzard potřeboval pro MoP hlavního záporáka a tak z něj udělali magora na pátou. :/

Heakler 24.12.2017 03:19

@Zug Rozhodně. On byl skvělý kandidát na náčelníka, koneckonců i Thrall to věděl.
Doomhammer byl skvělý, ale i tak si myslím že nejlepším byl prostě zakladatel Nové Hordy, ala Thrall. Sice mu všichni vyčítali, že byl slabý náčelník, ale on prostě jen chtěl mír po tolika letech válek a otročení. Bohužel, to prostě nejde a ve WoD jsme konečně mohli vidět Thralla po tom, co zahodí diplomatické úsilí a vezme do rukou zbraň, v jeho případě Orgrimovu zbroj.
Takového Thralla bych jednou opět rád uvítal v Grommash Holdu.

Hromovapest 22.12.2017 01:12

Za mě Thrall. Jinak hordu nesnáším. Ale za to spíš může česká komunita na DT.

Esperanta 21.12.2017 20:53

Za mě osobně Saurfang. Ten charakter miluju, je to schopný bojovník, ale nežene se zbytečně do konfliktů. I jeho synátor u Wrathgate navíc dokázal, že pokud jde o společnou věc, jdou všechny konflikty stranou. Za mě charakter, ke kterému chovám nesmírný respekt a to v mnoha ohledech.

cerberos 22.12.2017 08:55

souhlas ..Saurfang je klasa ted jsem si všiml v novem cinematicu že už i zešedivěl ale sluší mu to připomíná jednu z největších legend v dějinách WoW,,Broxigara

ImDawee 23.12.2017 11:02

@cerberos Jsem rád, že nejsem jediný komu to tak přišlo. Osobně ještě teď i po padesáti shlédnutích nového cinematicu cítím, jak mi mráz běhá po zádech po každé, když Varok vezme horďáckou zástavu a běží vpřed s válečným pokřikem. A to jsem věrný alianci.

Esperanta 24.12.2017 00:07

@ImDawee Já jsem neutrální, za Alianci hraju, protože postava v mých povídkách je draeneika a já většinou hraji postavy inspirované svými povídkami. Ale Vol'jin, Varok, Thrall, Nathanos Marris, Dranosh,... mám spoustu charakterů u Hordy, které respektuji a které jsou výborně zpracované.

Dawn 21.12.2017 19:37

Teď a navždy naše Banshee Queen, naše Sylvanas!
Já ji věřím. A nejde tu o to, že je to jeden z mých nejoblíbenějších charakterů už od W3, ale o to, že se po událostech WOTLKu změnila. Na místo odplaty přišla... zodpovědnost za její lid a opravdu se jako vůdce Forsaken v Cataclysmu činila.

Zatím neměla moc prostoru se jako Warchief ukázat, protože datadisk je plný spojení našich sil a boji proti Legii a bla bla... Vol'jin se mimochodem taky moc neukázal.

Každopádně Sylvanas je chytrá, záleží ji na souvislostech mezi věcmi, jde přes mrtvoly, když je to potřeba, ale zbytečně nedělá vlny. Ona, s Nathanosem jako její pravou rukou, je pro Hordu to nejlepší co jsme zatím měli. Je totiž potřeba nejen vědět co se musí udělat, ale taky mít na to žaludek a uskutečnit to.

Nemůžu se dočkat až zatoží s tím starým psem.
For the Horde! For our beloved Banshee Queen, our Sylvanas!

godlike 21.12.2017 19:07

Sylvanas je nucena konečně vystoupit ze stínů a ujmout se vlády já osobně jsem s ní spokojen a těším se kudy ji Blizz postrčí.Jinak asi nej náčelníkem byl Orgrim,ale Sylvanas má potenciál ho překonat.

Throx 21.12.2017 18:01

REXAR ten by bol dost dobry načelník hordy

Miťosk 21.12.2017 18:11

s Rexxarom som tu uz raz bol ale bol hned zamietnuty

cerberos 21.12.2017 13:21

pak samozřejmě počítám i našeho nebožtíka Voljina ten byl super....

cerberos 21.12.2017 13:19

pro mě at se má láska nezlobí (myslím Sylvanas),ale asi se na mě zlobit nebude náčelnicí hordy stejně se stát nechtěla,ale podle mě byl nej nejlepší náčelníkem Hordy nikdo jiný než Oggrim Doomhammer za jeho vlády to byla ta originální Horda,sice jen z orků,pak byl nejlepší kdo jiný než Thrall

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet