Elysium spouští nový PvP server

  Nostalrius    Elysium    privátní server   

 

Za úspěšným znovuzrozením populárního serveru Nostalrius stojí projekt Elysium. A právě na tomto projektu se hráči dočkají nového PvP serveru, který by měl připomenout hráčům, jak vypadalo a fungovalo PvP za starých vanilla časů. A vypadá to, že čeká mnoho hráčů!

 

Pokud bychom si měli připomenout, o co vlastně jde, tak Blizzard minulý rok úspěšně pohřbil soukromý server Nostalrius. Tento server byl dostupný všem hráčům zcela zdarma a tým, jenž na tímto projektem stál, vybíral peníze pouze na provoz. V čase, kdy Nostalrius oznámil konec svého fungování, na něm bylo přes 150 tisíc aktivních účtů. Zástupci serveru měli dokonce i schůzku s Blizzardem, avšak jednání nic nepřineslo, a tak byly databáze přesunuty na projekt Elysium.

 

Elysium je další ze soukromých serverů, který funguje zcela zdarma a před několika týdny úspěšně otevřel dva servery, které obsahují všechny postavy z uzavřeného Nostalriusu. A vypadá to, že díky velkému zájmu ze strany hráčů budou své servery rozšiřovat a v sobotu 7. ledna bude spuštěn nový PvP server.

 

 

Zatím to vypadá, že bublina kolem vanilla World of Warcraft nepraskla a nejspíše ještě nějakou dobu vydrží. Osobně jsem zvědavý, jak dlouho bude Elysium odolávat případným stížnostem Blizzardu a zástupu pánů v kravatách. Dle dostupných informací totiž hostují servery u stejné společnosti, u které je měl Nostalrius.

 

Jak to máte vy? Hrajete na Elysiu aktivně, nebo spíše preferujete hraní na oficiálních serverech, na kterých je vždy nejnovější obsah?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Anketa

Hrajete na oficiálním nebo privátním WoW serveru?




djmetla
Patrik Hoffmann

djmetla je autorem 1114 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Esperanta 11.01.2017 16:08

Já sama hrála asi tři roky na jednom nejmenovaném free serveru, protože finance prostě nic jiného neumožňovaly. Pak jsem WoW konečně pořídila a ta funkčnost hry mě uchvátila. Žádné bugy, všechno fungovalo, jak mělo. Proto jsem na offiku zůstala a když to hrát nemůžu, tak si ho prostě nezaplatím. Free servery ale úplně neodsuzuji. Taky už z WoW nevnímám jako kdysi a už to nemá ten "feel", jaký to mělo. Ale taky chápu Blizzard.

corpsen 12.01.2017 08:45

já to mám spíš naopak, od začátku jsem hrál na offi a musím uznat že freečka funkčností stáli totálně za prd, ale.. je tam to ale.. od doby co vyšel Nostalrius 1.0.. přisel jsem si jako na offi za starých časů, nedokáži si vzpomenout na nějaký bug, a co se týče mechanik u bossů tak ty jsou na jedničku

Heakler 08.01.2017 06:32

Jsem hráčem World of Warcraftu a hraji buďto na oficiálních serverech a platím si za to a nebo vůbec. Tím chci říct, že nelegální servery nijak nepodporuji a nejraději bych byl pro to, aby zakládání a provoz free serverů bylo trestné a považovalo se jednoduše, za krádež cizího majetku.
Tím jsem chtěl říci, že jako oficiální fan stránka World of Warcraftu (sami se tím pyšníte na konci stránky logem Blizzard Fansite), by jste neměli propagovat nelegální kopie oficiální hry. Dobře, souhlasím s tím, že je možné oznámit uzavření některého nelegálního serveru (Nostalrius) nebo oznámit o schůzce bývalého týmu onoho nelegálního serveru s vedením Blizzardu v rámci tzv. "Legacy serverů". Nicméně tato zpráva pouze informuje o dalším novým nelegálním serveru. Přesněji řečeno propagace něčeho co Blizzard již jednou zakázal. Nechápu proč informujete o něčem co s oficiální hrou nemá totálně nic společného a prakticky Blizzard je proti tomu. A pak chcete, aby vám vyhověli při překladu knih..? Neříkám, že o tomhle vědí, ale ani Wowhead nebo MMO Champion o těchto server co poškozují oficiální hru neinformují.
Jenom WoWfan.cz ... máte propagovat World of Warcraft provozovaný Blizzardem, nikoliv nějaký Elysium.. kvůli tomu vám Blizz určitě do názvu "official" nepovolil...

Heakler

Ellendway 08.01.2017 10:37

Informujeme o tom, co se děje ve světě World of Warcraft a Nostalrius, resp. Elysium je v současné době velkou a diskutovanou kauzou. Počet komentářů, čtenost a reakce tomu nasvědčují. Dle všeho to stále mnoho lidí zajímá.

p9a2 08.01.2017 11:42

Toto vůbec není myšleno, teda já to snad takhle chápu, jako propaganda, ale jako nezaujatá zpráva, novinka. Naopak, je dobře, že se píše i o takových všeobecných věcech, protože mnohem dřív, než WoWfan.cz team byl officiální stránkou, byl jen fan stránkou pro nás všechny..

kritik 08.01.2017 21:55

Hraju na ofic servrech od roku 2005 do dneska, nikdy jsem nehral na private servrech, ale vadi mi to zjednodusovani problemu na legalni vs nelegalni pritom jsem 100% presvedcen o tom ze hlavni problem je stary wow vs dnesni wow, kdo to hraje od zacatku vi ze nedky od cataclysmu uz to neni " pravy Wow" je to neco jinyho, gameplay jaky je ve vanille nemate sanci v dnesnim wow zazit at se snazite sebevic delate si vlastni pravidla hrat to jako tehda ale stejne to nefunguje, spousta hracu co zazila vanillu tbc a wotlk se nikdy nesmirila se zmenami ktery prisli pozdeji a nemuzete nekoho nutit hrat neco ho co nebavi jenom proto ze to je jedina legalni verze, jak jsem rekl sam na tenhle sevrech nehraju ale mam proto to pochopeni, myslite ze kdyz nekdo vytvori Legion freecko ze to vydrzi dyl jak mesic nebo 2 ? muzeme se vsadit, ale nikdo neni takovej blazen aby to vubec zkousel, vanilla wow jen tak neumre at se blizzard a hateri snazi sebevic a mozna se nedky prirozenym vyvovejm dockame toho ze hraci budou moc legalne hrat to co je bavi a ne to co je jim vnuceno pod znackou Wow ..

corpsen 09.01.2017 15:06

nehraj si na chytráka a nezáviď dospělým jejich vanillu.

Heakler 11.01.2017 15:14

@corpsen Vanillu jsem hrál, není co závidět.

p9a2 07.01.2017 23:50

Zdravím všechny. Původně jsem již na toto téma nechtěl vůbec reagovat, ale nakonec mi to nedalo. Do téhle doby jsem se musel pousmívat, kolik zde někteří hráči dokáži vyplodit fám, mýtů a hlubokých úvah.

Jen se chvíli herně představím. WoW jsem začal platit, hrát v roce 2007 a to bez přestávky až do vydání WoD roku 2014, kdy se pro mě ze hry vytratilo absolutně vše, co jsem měl na ní kdysi tak moc rád. Nikde jsem pak nehrál. Nemám čas, ani náladu na nějaké free servery a jejich svět. Než teda přišel Nostalrius.. hrál tam opravdu někdo z vás? Ale opravdu hrál? No, netřeba to dál rozvíjet. Asi všeci víte, tušíte, jak moc obří projekt to nakonec byl, jak moc byl populární. Těch účtů tam bylo vytvořeno 800 000, aktivních týdně bylo 150 000 (tohle všechno jsou oficiální data) a teď, potom, co jim, nám Blizzard udělal takovou parádní reklamu, registrační portály doslova praskají.Hodně lidí tu řeší, co na to právě Blizzard, co na to velký taťka. Nenapadlo vás, že se jim to hodí? Že naopak, si ťukají na čelo, proč vůbec letos na jaře rozvířily tohle téma? Ta obrovská vlna plačících hráčů volajících po starých časech, poukazující na nynější chyby, jim určitě nepřišla vhod. Ne, Blizzard je naopak rád, jak to nakonec dopadlo. Je to vlastně pro všechny jeden velký ŠTASTNÝ KONEC! Blizzard má své věčně platící casual hráče, ti mají zase svůj 137lvl, legendárky, LFR a my zase naší starou, dobrou, nedokonalou hru. Co je ale vlastně lepší? Ta 12 let stará hra, nebo Legion? Co teda hrát? Není to náhodou, no možná, ale opravdu možná jedno? Není důležitý, že všichni máme rádi jedno a to samé? Počkat, já zapomněl! Oni vlastně ale tu hru ukradli, vzali jim nápad! Ano, ukradli a máte pravdu, tak to prostě je! Ale víte co? Mě, mé guildě a neuvěřitelnému počtu dalších hráčů je to úplně jedno. Opravdu. Nezajímá nás to, prostě je nám to jedno. Chceme jen hrát.

Je třeba si uvědomit, že tohle není jen tak nějaký freečko spíchnutý tamhle partou opocených nerdů někde v tátově garáži, ale plnohodnotný projekt, na kterém momentálně dělá přes 50, ano, přes 50 lidí a oni to dělají úplně zadarmo, né jak si někteří tady myslí. Projekt byl výjimečný třeba právě tím, že tu nebyly žádné shopy, P2W systém, prostě nic. Hardwave, technika, na čem to šlape, ta ohromná plynulost, to je úplně něco jiného, než si dovedete představit. Další skvělá věc a o ní se málo ví, je tzv. itemization. Co to je? Většina vanilla serverů jede na patchi 1.12. (spelly, talenty, staty itemů atd atd), ale to už je značně ulehčeno. Je to vlastně poslední patch na vanille. Nostalrius, měl také patch 1.12., ale veškeré itemy, talenty (atd) měl nastavené před patchem 1.9. a proto byl tak úspěšný, proto se na něm nedalo dát MC/ONY ve 20cti lidech, jako třeba na zmiňovaném Kronusu, na kterém hrálo před pádem Nostalriusu 800 lidí ve špičce, nedalo se tam lecco solnout, kde jaká elita, Q. Taky právě proto byl Nostalrius tak známý, oblíbený, protože umožňoval, jako jediný zažít tu pravou vanillu, jak si jí někteří možná ještě pamatujete (ta tzv. itemization se povedla právě pouze tam - je velice zdlouhavá a složitá).

Na závěr, jen takové malé info. Dnes se úspěšně spustil nový realm. Do budoucna se, stejně jako na starších realmech počítá s tím, že časem přijde TBC a ještě později WotLK, stejně jako tomu bylo kdysi na oficiálu a to si prostě osobně nenechám ujít! Jinak, kdyby to někoho náhodou zajímalo, osobně vedu největší a také nejúspěšnější CZ/SK allianční guildu, kde momentálně sháníme na budoucí progres schopné RDPS a také healera, ale omlouvám se, to už jsem vlastně vůbec nepatří..

08.01.2017 07:30

a to je prave ten rozdil ja to hral od roku 2005 kdy vanila zacala a proto su jedine rad ze uz se tenhle zazitek neopakuje, jinak tohle promo uz sem nekde cetl

Lucase 08.01.2017 16:27

Tvoje myslenka na tema "me je jedno ze to ukradli, ja jen chci hrat" je hezka. Nicmene jestli chces hrat je tu Ofi. Cokoliv jinyho je v podstate kradez, a to i pres to ze jedou na stare verzi. Stale jde o to, ze Blizz privira oci a neresi vse hned a na nejtvrdsi variantu. I kdyz je to jen otazkou casu. Kazdy free server a jeho hraci jsou potencialni platici hraci pro Blizz, ktery hru vytvoril, spravuje a proto za ni bere poplatky. Pokud se ti to takhle nelibi, existuje SPOUSTA f2p her kde mas jistotu fungovani. Neverim ze server bude fungovat dlouho

tomulkabambulka 09.01.2017 13:42

"Mně je jedno, že to ukradli, já chci jen hrát."
Máš auto? Máš vlasní byt a nebo aspoň telefon? Co kdybych ti auto ukradl s tím, že bych ti řekl, že chci je to jedno, já chci jen jezdit. U bytu, telefonu to samé, prostě je to krádež, i ty sám to přiznáváš, takže takové věci vlastně schvaluješ. A to je celkme hnus.
Mně osobně je jedno, jestli to někdo hraje, nechci tady dělat vítr, jen mám docela problém s krádeží a jejím vědomím schvalováním.

Momloo 09.01.2017 14:30

Nestacilo sem ten wall of text dat raz? To si to musel po mesiaci skopirovat cele? :-)

Ale, aby som nebol len offtopic.
Porovnavat Legion a Vanillu proste nejde. Je to predsalen uz strasne davno. Doba pokrocila, kazdy z nas zije uplne iny zivot ako v case ked WOW vyslo, nie?

Osobne inak celkom nerozumiem tomu obrhovsekemu hypu ohladom tohoto projektu. Ano, na starom Noste som nehral, ale na tom sucasnom ano a co sa tyka kvality kodenia je to medzi freeckami vcelku priemer (hovorime o tych vacsich projektoch). O stabilite sa moc bavit ani nemusime, tato skusenost je fakt vcelku blizz-like (server dole tak 5 krat denne, rollbacky 3-30 minut, atd). Jedine co je fakt super je komunita. Min. na PVE servery je z tohoto pohladu fakt radost hrat kazdy vecer (ked si odmyslim botov, gold spam a podobne veci).

PS: To snivanie o TBC, nebodaj WOTLK pri projekte, ktory este nema hotove ani len AQ mi pride fakt uplne mimo. No offense.

sw1tchCZ 06.01.2017 08:52

Hraju na ofiku od doby, co vyšlo WoD (no dobře začal sem chvíli předtím když mi Blizz dal Battlechestu a měsíc zadara ), ale předtím sem dost dlouho hrál na Twinstaru... Tudíž mi freečka nevadí a chápu to. Nicméně preferuji spíše funkčnost a to abych si hru užil a nemusel řešit jestli tenhle quest funguje správně nebo jestli vůbec funguje.

HonkL 05.01.2017 20:03

Na offíku jsem hrával od roku 2008 do roku 2014. Ale nikdy jsem nezažil to co na Nostalriusu i v nejvíce zapadlé zoně tam běhali lidi a pomáhali si s různými elite q . Je prostě neskutečný jak ten svět na tom serveru žije. Pravě proto tam člověk tak rád hraje že to tam žije. Hra není o gameplay ale o lidech Mnoho lidí tam hraje protože si chtějí znova připomenout ty "JEJICH" nejlepší vzpomínky z wowka
Kdo nezkusí nezažije

06.01.2017 06:19

Na me mela vanila spis opacnej efekt vsechno trvalo dlouho(jeden hrbitov na mapu) a vetsina nebyla ani solovatelna, a jakmile clovek presel do hillsbrad tak se dalo expit jen od 2 do 6 rano kdy cloveka nereskilovali alici kteri tam meli questy o 15levelu vyssi, moc dobre si pamatuju jak sem byl nadsenej z tirisfalu a silverpine questu pak sem dosel do hillsbradu a dve hodiny denne sem ztravil tim ze sem dobihal ze hrbitova na farmu protoze se alici na 50levelu nudili a vrazdili vsechny co tam chteli expit

MPosp 06.01.2017 07:15

Beeda2004 Absolutně Tě chápu, tohle mě totiž vždycky spolehlivě vyhnalo z každého freečka, která jsou takřka výhradně PvP. Nadšení z úvodních zón vystřídalo zděšení a frustrace ze zákeřných přepadů v otevřeném světě.
Chci si po práci u hry odpočinout, odreagovat se a pobavit se a ne bejt našponovanej na každém kroku! Takže ač jsem velkým fandou dřívějších datadisků, které jsem osobně bohužel nezažil, ale jejich složitější systém talentů, profesí a kdovíčeho ještě se mi líbí daleko více než dnešní ultrajednoduché takřa automatické získávání všeho možného, hovím si na ofiku a v klidu si prolejzám "staré" oblasti a lokace.

Cecil 09.01.2017 01:04

@MPosp & Beeda2004 Pro váš problém existuje jednoduché řešení - PvE realm. Ten Nostalri.. ehm.. Elysium, mimochodem také provozuje.

sharlay@λy 05.01.2017 17:17

Ja pre tieto neofficialne servery nemám pochopenie,

Nefi 05.01.2017 17:53

A já to zas celkem chápu Zkoušela jsem Nostalrius v době, kdy končilo WoD, takže na offiku nebylo prakticky co dělat (WoDko už nudilo) a světe div se, ačkoliv to byl vanilla server a já nikdy vanillu nehrála, bylo to paradoxně "zase něco nového". A hráčská základna lidí, co třeba skončili těsně po vanille asi taky nebude zrovna nejmenší. Druhá strana je teda právní stránka, a to ta, že prakticky kradou licenci Blizzardu. Ovšem proč by měl mít Blizzard licenci na něco, co už nepoužívá, co už si třeba ten, kdo si koupil jen originální hru, nemůže užít v úplně stejné "kvalitě" jako tenkrát? Chápu, že spustit legacy servery je asi pro Blizzard hovadina, ale nějaká oficiální spolupráce s pár freečkami by jim mohla vynést peníze navíc bez nějaké větší námahy.

Lockdaar 05.01.2017 16:44

Nebylo tehdy řečeno, že se nové servery budou tentokrát nacházet v Rusku, kde by to měl americký právní systém obtížnější s jejich zakázáním?

Ellendway 05.01.2017 16:50

Je to možné, ovšem jejich logon server, který slouží pro přihlašování, se stále nachází na IP adrese 164.132.233.125, která je od hostingu OVH. OVH hostuje pouze ve Francii nebo Kanadě. Adresa odkazuje stále na Francii.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet