Mists of Pandaria - pád Garroshe

patch 5.4 preview

POZOR! ČLÁNEK VYZRAZUJE PŘÍBĚH PATCHE 5.4. POZOR!

BYLI JSTE VAROVÁNI!

Garroshovo šílenství dostoupilo vrcholu. Poté, co byla objevena Hrobka Y'Shaarj (Vault of Y'Shaarj), rozhodl se dobyvačný náčelník, že využije magické energie jezírek ve Vale of Eternal Blossoms, aby oživil srdce Starého boha, které pak chtěl použít jako zbraň proti všem svým nepřátelů (což byl v té chvíli kromě hrstky jeho věrných už celý zbytek světa).

Jako by toho nebylo málo, objevil se poslední duch Sha - Sha pýchy (Sha of Pride), s nímž, jako s mnoha dalšími stvořeními, se válečníci stojící proti Garroshovi museli utkat; se Sha jim však naštěstí pomohl Titánský strážce Norushen, který je posílil mocí Titánů. Poté nechali Vale of Eternal Blossoms daleko za sebou, neboť bylo třeba vypořádat se s hlavní hrozbou: se samotným Garroshem. Po poražení jednotky klanu Dragonmaw i jeho velitelky Zaely v Bladefist Bay se tito hrdinové konečně spojili s Vol'jinovou rebelií, která obléhala orgrimmarské hradby. Zde se kromě Vol'jina začali objevovat i ostatní velcí vůdci - Varian, Sylvanas (která si přivolala na pomoc své Valkýry) nebo Lor'themar a další.

Zatímco boje před branami stále pokračovaly, několika bojovníkům se podařilo proniknout do města, kde se jejich očím naskytl strašný pohled: většina zajatců držených uvnitř Orgrimmaru byla popravena a jejich mrtvoly veřejně vystaveny, aby poslaly jasný vzkaz každému, kdo by se Garroshovi pokoušel postavit. Hrdinové však bez bázně pokračovali dál - utkali se s členy organizace Dark Shaman (které můžeme považovat za pozůstatky Twilight's Hammer), generál Nazgrim se stáhl do Ragefire Chasm.

V Orgrimmaru řádil chaos: kdo se nezabarikádoval ve svých domovech, stal se buď Garroshovým zajatcem nebo byl - jako warloci z Cleft of Shadow - exemplárně popraven. Ani generál Nazgrim se však neudržel dlouho a nakonec podlehl. Jako dalšímu však museli hrdinové čelit strašlivému důkazu moci Y'Shaarj: Malkorokovi, který byl jeho silou přetvořen do nadpozemsky silné a zvrácené stvůry. Poté už mezi nimi a Garroshem stáli jenom paragonové Klaxxi, kteří vyslyšeli volání svého pána Y'Shaarj, jak to rasa mantidů přísahala již před dlouhou dobou, a přidali se ke Garroshovi. Ti všichni však také padli, neboť spravedlnost se nezastaví před ničím.

A pak už tedy zbývá pouze Garrosh - Garrosh, který využil sílu poskytnutou mu Y'Shaarj do poslední kapky a sám, ze své vlastní vůle ji nechal kolovat svými žilami. Ani Thrallovi se nepodařilo přesvědčit ho, jakého šílenství se dopouští. A tak nadchází poslední boj, boj s náčelníkem, kterému jeho bojechtivost přerostla přes hlavu, a boj s mocí Starého boha, kterou bude náčelník v tomto boji beze strachu využívat.

Zde, na orgrimmarské půdě zmítané válkou, se bude psát historie, krví a nenávistí. A jak to všechno skončí?

Mists of Pandaria - Alliance Ending Cinematic


K dispozici jsou české titulky, tak si je v případě potřeby nezapomeňte zapnout.

Mists of Pandaria - Horde Ending Cinematic


Co si myslíte o konci vy? Dostal Garrosh, co si zasloužil? Bude Vol'jin tím správným vůdcem?



Naposledy upravil/a Snake Plisken 18.09.2013 v 17:01:40.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Mikeel 12.09.2013 18:31

Koukám, že Jaina je další cvok a nakonec půjde hrdě ve šlépějích svého otce... Fakt se mi nechce věřit, že po takovym velkym přátelství s Thrallem by byla schopná ho nechat zabít...

Zekusin 12.09.2013 18:30

Ale konec je opravdu povedený, hodně se jim vydařil. Blizzard udělal na tomto datadisku obrovský kus práce, to se musí nechat. Přiznávám se, když jsem zaslechl, že má vyjít datadisk Mists of Pandaria, tak jsem byl velmi skeptický a zařadil jsem se na nějakou dobu mezi hatery, ale teď s odstupem času si uvědomuji, jak moc jsem se mýlil. Lore bylo úžasné, herní mechaniky se povedli (nebo alespoň mě novinky vyhovují). WoW není dokonalá hra, ale v dnešní době si rozhodně ještě pořád zaslouží top příčku. Blizzard vytvořil úžasný fantasy svět, který v paměti hráčů, čtenářů a všeobecně fantasy nadšenců přetrvá velmi dlouho. :-)

Werba 12.09.2013 18:28

Neviem čo nakladáte na Jainu. Samozrejme že sa zmenila, vy čo by ste robili kebyže ste to vy čo sa celú dobu usilujete o mier a ukľudňujete emócie medzi Garroshom a Varianom a jediné čo za to dostanete za odmenu je smrť Rhonina a vyhodenie celého Theramoru do vzduchu pred vlastnými očami. Jaina kvôli zachovaniu úplne prvého mieru medzi alianciou a hordou sledovala ako jej orkovia zabíjajú otca, síce je pravda že Daelin mal zastarané názory ale stále to bol jej otec. Úplne ju chápem, že jej to po tom všetkom trochu preplo. na druhú stranu dúfam že s ňou bude trochu väčšia sranda a že sa dočkáme aj nejakej ukážky jej sily za iným účelom ako zachovanie mieru

Bellatrix 12.09.2013 18:07

Anstriber
to bylo jasný že to bude on sice tu bude zase u některých gg že warchief má být ork ale co už
Myslím, že když ho v podstatě jmenoval sám Thrall, že se to dá počítat jako plusovej bod pro něj, kterej vyvažuje to, že není ork
Šéfredaktor WoWfan.cz

Bellatrix 12.09.2013 18:06

Esperanta
Můžu si to vytisknout a zarámovat?
Rozhodně
Andros
O jakým masakru mluvíš? Já si spíš myslím, že spíš navrhovala něco ve smyslu rozpuštění hordy, zákaz zbrojení atd.. Jako když Spojenci potrestali Němce ve druhý světový. Určitě byla aliance v pozici, aby si kladla nároky. Z gameplay důvodů se samozřejmě nic takovýho nemůže stát.
Co myslíš, že by se stalo, kdyby Varian přišel s něčím jako Tak hoši, my vás už nechceme jako Hordu, jste moc nebezpeční, rozejděte se, zrušte všechny vaše spojenecký smlouvy, žádná Horda už nebude. To by došlo na nože tak do dvou minut. Jaina není blbá, muselo by jí být jasný, že na nějakou... demilitarizaci by Horda nikdy nepřistoupila. Vol'jin je sice diplomat, ale pořád má svoji hrdost, a teď ji navíc ztotožnil s hrdostí Hordy. Ten by na něco takovýho nikdy nepřistoupil dobrovolně. Navíc to nemůžeš srovnávat se spojenci a Němci. Tohle není tak, že Spojenci jsou Aliance a Němci Horda. Němci jsou Garroshovi lidi a Spojenci Aliance + Vol'jinova rebelie. Aliance by neměla žádný právo je jakkoli perzekuovat, v tom konfliktu stáli bok po boku a bojovali na stejný straně.
Šéfredaktor WoWfan.cz

Anstriber 12.09.2013 17:56

to bylo jasný že to bude on sice tu bude zase u některých gg že warchief má být ork ale co už

Mobilee 12.09.2013 17:52

Mňa by len zaujímalo na čom sa dohodnú v Pandárii, čo sa stane s Garroshom..

Andros 12.09.2013 17:51

Bellatrix
Zato Jaina mě skoro až šokovala. Ano, změnila se hodně, ale to by fakt byla klidně ochotná přihlížet masakru, který v podstatě navrhovala?
O jakým masakru mluvíš? Já si spíš myslím, že spíš navrhovala něco ve smyslu rozpuštění hordy, zákaz zbrojení atd.. Jako když Spojenci potrestali Němce ve druhý světový. Určitě byla aliance v pozici, aby si kladla nároky. Z gameplay důvodů se samozřejmě nic takovýho nemůže stát.

Esperanta 12.09.2013 17:47

Bellatrix
...Tím, že tam přidal tu výhružku, si v podstatě zachoval tvář a zároveň dal Vol'jinovi na srozuměnou, že se mu nebude montovat do věcí Hordy, pokud se Vol'jin nebude chovat jako prase (čti Garrosh)...
Můžu si to vytisknout a zarámovat? K ostatnímu co jsi řekla, nemám co vytknout. Jdu pozvat Vol´jina na kafe. Snad ho pije.

Dandislol 12.09.2013 17:47

Podla mna Ally sa hraje na velkich a JAINA JE KURVA

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet