Murloci jako hratelná rasa? Možná!

  Datadisk    Spekulace    Murlok   

Letošní Blizzcon se ponese v duchu představení nového datadisku pro World of Warcraft. Svědčí o tom nedávná chyba, kdy vývojáři nejspíše omylem nahráli data z nového datadisku na testovací servery World of Warcraft.

 

Spekulací, jaký datadisk bude letos oznámen, je samozřejmě více než dost. Zatím se mluví hlavně o tom, že by se mohla po delší odmlce objevit Jaina Proudmoore a s ní by mohla přijít i dlouho očekávaná královna Azshara. Je tedy možné, že se dostaneme zase o něco blíže ke Kul Tirasu, na který čekáme již od Blizzconu 2010, na kterém Alex Afrasiabi řekl: „Na Kul Tiras se jednou určitě dostane“.

 

To s sebou nese mnoho otázek, včetně nové hratelné rasy. Mnozí si dokáží představit nagy jako hratelnou rasu. Samozřejmě to není nereálné, protože ve hře již existuje několik modelů, které na sobě mají zbroj, a některé raidové sety na ně padnou. Je ovšem reálné, že by se dostaly nagy do hry jako hratelná rasa, pokud budeme čelit hrozbě Azshary? Spíše ne.

dz2q9xyomn_6d406d0631170581a0e869ffaff442044cd691cd_1508501051_3502.jpg
Naga by mohla být teoreticky hratelné povolání.

 

V oficiálním obchodě Blizzardu se nedávno objevil nový obleček murloka, který se jmenuje Cute But Deadly Murloc Kigurumi. Na obleku samozřejmě není nic podivného, protože není tajemstvím, že Blizzard tato malá stvoření zbožňuje, což ukazuje téměř všude. Důležitější na celém oblečku je jeho popis, ve kterém stojí: „Mrgglglbrlg rmrmgllg mrgggm. Murlokové se dlouho zdržovali v hlubinách oceánů, ale v poslední době se usazují podél nejrůznějších pobřeží. Ukažte svou podporu této nově vznikající rase Azerothu s oficiálním Cute but Deadly kigurumi.“

Nejdůležitější na tom všem je poslední věta, která žádá fanoušky o podporu nově vznikající rase Azerothu. Historie této rasy je sice velkou neznámou, avšak to neznamená, že by neexistovala. Přeci jen jsou murloci součástí hry již od pradávna a hru si bez nich dokáže představit asi jen málokdo. Dle uživatele redditu schmorgasborga není rasa až tak nová a dodává, že: „Osobně bych spíše považoval jiné rasy jako nově vznikající – například worgeni, pandareni, mogu, nightborne, atd.“

66kqqp0ix5_ebcb1d5bde9ec8907ab26d11bd09e20625775e41_1508501327_3072.jpg

Na druhou stranu by to nebylo poprvé, co by se Blizzard prokecnul na oficiálním obchodě. Možná mají stále někteří z vás stále v paměti tričko z posledního Blizzconu, na kterém byl vyobrazen Sargeras a v popisu byl stručný popis, který předpovídal jeho budoucnost (obrázek zde).

 

Dalším možným vodítkem je rozhovor webu AusGamers s Chrisem Robinsonem. Rozhovor proběhl před třemi lety na Blizzconu. Chris Robinson v rozhovoru přiznal, že Blizzard nějakou dobu pracoval na hratelné verzi murloků a že jsou blíže k úspěšnému započetí vývoje, než si myslíme.

AusGamers: Jak dlouho bude trvat, než si někdo bude moci zvolit pro hraní murloka?

Chris Robinson: Překvapivě jsme k tomu měli již mnohokrát velice blízko.

AusGamers: Přimělo by mě to navrátit se znovu do hry, opravdu!

Chris Robinson: Nejste jediný, je spousta podobně smýšlejících lidí.

AusGamers: Většina mých karetních buildů v Hearthstone je tvořeno murloky. Prostě je zbožňuji.

Chris Robinson: Murlokové jsou úžasní. Mluvili jsme o tom. V současné době ovšem nejsou žádné plány o vývoji, ale mohu říct, že jsme nápad hratelných murloků nesmetli ze stolu.

Nějakou dobu jsem trávil také nad uvažováním, jak by vlastně fungovala výzbroj murloků a zda by bylo možno je jakkoli obléknout. Ve hře existuje mnoho obrněných a ozbrojených murloků. Existuje také mnoho obleků, které mohou murloci nosit. No a pak je tady samozřejmě také Murky, který si užívá všech možných vzhledů v Heroes of the Storm.

i0tb22yulr_eb89b485439e0990a737890f018dd7408f01eefb_1508502208_0152.jpg

Hráči po hratelné rase murloků volají již opravdu dlouho a nebylo by tedy překvapením, kdyby se Blizzard snažil určitým způsobem hráčům zavděčit. Jde to přeci jen vidět i na Legion, ve kterém se vrátil Illidan, čímž získala hra hromadu staronových předplatitelů.

 

Blizzard bohužel nevydává nové hratelné rasy nebo nová povolání dle nějaké šablony, ale toho, zda se to do hry hodí. Pokud budou ovšem spekulace pravdivé a my se opravdu vydáme na Kul Tiras, je asi všem jasné, že by se tam pár obrněných murloků v první linii hodilo.

5413ye7xhx_e304f988103da5a8c6e6360f25bedc4415a953a1_1508502212_4443.jpg
Vyobrazení hratelného murloka z dob The Burning Crusade.

 

A co si myslíte vy? Jde o bezvýznamný popis nového pyžama, nebo na sebe Blizzard něco omylem prásknul?

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

corpsen 22.10.2017 15:53

Nagy klidně.. ale murloky ne, je sousta jiných, kteří by stáli za to.

cerberos 21.10.2017 16:15

Murloky nesnáším v heartstone,jakmile hraju s někým kdo s nima hraje tak si ze vzteku říkám že má murloky i mezi nohy...a jako hratelná rasa no bez nich je pravda bych si wow nedovedl představit ale hratelná rasa no nevím nevím ,ale asi ne....

Lockdaar 21.10.2017 10:44

Osobně si myslím a věřím, že murloci jako hratelná rasa je jenom takový vtip. Murloci jsou něco jako maskoti Warcraftu a dělat z nich hratelnou rasu je nesmysl. Klidně ať je v datadisku dají jako frakci a dají jim nějaký příběh ať se o nich dozvíme něco víc, když po nich lidi skutečně tak volají. Osobně jsem i proti nagám jako hratelný rase ale jestli si to někteří hluční jedinci další hratelnou rasu vydupou tak ať to jsou radši teda ty nagy než murloci, když by se mělo rozhodovat mezi těmihle dvěmi možnostmi.
Osobně bych se bez nový hratelný rasy a novýho povolání fakt v příštím datadisku obešel když jsme v Legionu dostali DH, ale je pravda, že nová rasa nebo povolání je holt marketingově víc zajímavější a lákavější. Tak jestli má nějaká nová rasa skutečně být tak ať je to něco relevantního - např. Ogrové pro Hordu a pro Alianci třeba Vysoké elfy nebo nějaké ty Dark Iron trpaslíky jak tu už padlo... za sebe říkám, že murloky a nagy jako hratelnou rasu nechci

Vatt'ghern 22.10.2017 17:45

Před Mop jsem si totéž myslel o pandách a jak to dopadlo.

Lockdaar 22.10.2017 21:30

Vatt'ghern jenže pandareni jsou rasou, za kterou lze hrát relevantním způsobem. Kdežto murloci co - jsou to malý primitivní potvory, který mluví nesrozumitelným žvatláním a žijí v chajdách z klacků u vody. O pandarenech jsme toho moc nevěděli, proto jim Blizzard mohl v klidu bez problému dát svoji vlastní kulturu a příběh, který do wow lore zapadl. Kdežto o murlocích víme už několik let někdy od warcraftů 3 že jsou to prostě takoví maskoti a brát je jako plnohodnotnou hratelnou rasu by vyžadovalo asi opravdu hodně velkou dávku představivosti. Jako frakci v dalším datadisku když by jim Blizzard dal trochu prostoru i co se příběhu týče bych je klidně bral, ale jako hratelnou rasu si je prostě nedokážu představit.

Jikonekt 23.10.2017 09:02

@Lockdaar Ve hre, kde muze od jejiho zacatku bosse v raidu tankovat warrior gnom bych tohle vazne neresil :_P :_)

zrubja 21.10.2017 08:44

Ač jako rasa by byly Murloci naprostá zbytečnost, něco na tom bude. Nejde jen o zmíněná vodítka v článku. Dále tu byly nedávno v nějakém Worldeventu Murloci v oblečení Aliance/Hordy. Teď odměna za sledování Blizzconu pro D3 = Murloc Necromancer. I kdyby nebyly přidáni jako hratelná rasa, budou dle mého v další expanzi hrát významnou roli. Blizzard už se několikrát nechal slyšet, že o Murlocích ještě uslyšíme.

barrny 20.10.2017 23:29

Jestli to neni vtip tak tady je we wowku jiz neco spatne

Jikonekt 23.10.2017 09:03

Proc? Vzdyt uz ted je to silene preplacana ZOO, o nakou kreaturku navic, na tom uz nesejde :_)

Sirena 20.10.2017 20:37

Zatím se wow drží pěkně na úrovni, s Legion ji ještě zvýšili, takže doufám, že je to jen vtip, co má rozlítit hráče, jinak půjde hodnota wowka z vrcholu rovnou do propadliště směšnosti

FlokiEremitt 20.10.2017 20:09

Doufám, že tohle je vtip. Jako na Kul Tirasu rasa murloců těžila kajamit jak goblini a ted tam maji velke sidlo protoze jsou ultra chytri... Podle me by to negativne zasahlo celej pribeh byl bych pro definitivni zrusei hordy a alliance kvuli temnote ktere budem celit pokud opravdu prijdou voidlordi. A pokud by se trvalo na nove rase tak Ogři nebo Mok' Nathal nebo popřípadě jak tu někdo zmiňoval jiné klany trollů či trpaslíků. Nic jiného mi do příběhu nezapadá. Myslím si, že by se mohlo spíše zapracovat na povoláních, například Voljin byl Shadowhunter. Můj osobní názor je že nové hratelné rasy jsou zbytečné.

FlokiEremitt 20.10.2017 20:10

Chápu že pro hru by zrušení frakcí bylo nepříznivé ale z ohledu příběhu si myslím že by to byl nejlepší krok.

Zug 20.10.2017 16:39

Hey, já chci jen sub-race k normálním rasám. Mag'har¨orkové, modré oči k belfům, Dark Iron/Wildhammer trpajzlíky atd. To by mi bohatě stačilo.

Heakler 20.10.2017 16:53

Modré oči k Blood eflům by byl problém, protože frakce.

Zug 20.10.2017 22:37

@Heakler Pokud vím, take Sunwell je nyní zdrojem "Holy Energy". The Light má velmi pozitivní efekt na korupci felem, takže modré oči by neměli by být problém. High a Blood elfy nerozlišuje barva duhovky, ale politická příslušnost. Tudle jsem dělal Purge of Dalaran a někteří Sunreaver kapitáni měli modrá očka.

Dikz 20.10.2017 15:39

nechci to.....to uz muzou klidne udelat ze Elfove a lide budou Samani..

bulljoker 20.10.2017 15:50

to určitě udělají

Heakler 20.10.2017 16:01

Poslední dobou k tomu spějí.. Vymýšlejí všechno možný jen proto, aby co nejvíce ras mělo k dispozici co nejvíce tříd. Ale myslím si, že to bylo právě to.. skvělý.. třeba tabu u Nočních elfů, kteří mágy od Války Prastarých nechtěli vystát.. Jako vím, že to je kvůli tomu, že pustili Highborne zpět do své společnosti ale.. Neměli by se v tom nadále hrabat.. Gnómové mají huntera, což dávalo smysl ale víc přidávat.. proč? Někteří si možná pobrečí nad tím, že nemají svého orka paladina, to je možný ale v lore by to nedávalo smysl a příběh je stále pilířem Warcraftu, takže smolík.

Heakler 20.10.2017 15:38

Ale nee.. Další neutrální rasa, která po datadisku ve kterém budou přidání propadne do zapomnění a víckrát se o ni nedozvíme... Ať už nagy nebo murloci.. zvláště ti murloci by byla totálně hloupá cesta.. jak by se po lore stránce dorozumívali se svými spojenci v Alianci či Hordě? Jaký mají proboha lore? Kulturu? Ty jejich chatky na plážích boha.. Hloupá možnost! Neutrální rasy jsou zajímavá možnost, ale není dlouhodobě využitelná.. rozvíjet jejich potenciál je obtížnější než u čistě frakčních rasách.. Vidíme to u pandarenů...

Raději ať přidají dlouhodobě toužené rasy.. tím myslím Ogry kteří na to mají skvěle utvořené lore už od třetího Warcraftu nebo Lesní troly, kteří by například od Darkspear Trolů mohli mít pouze tu větší a silnější verzi trolů a nebo Hozeny, kteří by jako hratelní také mohli v pohodě být a byli by dostatečně zajímavý.. Naopak pro Alianci se můžou přidat pro některé vytoužení Vysocí elfové nebo Dark Iron trpaslíky, kteří budou mít po dospění krále Dagrana velkou roli a nebo klidně Jinyu či Furbolgy. To že by byli 2x trolové, trpaslíci či elfové je úplně jedno, protože by se dali udělat drobné změny, které by tvarově a vzhledově trochu oddělili novou rasu od staré a hlavně měli by úplně jiné lore a všechno kolem unikátních ras, to já miluju. A upřímně Gobliny či Worgeny jsem si x-krát víc než neutrální Pandareny..

Volím Ogry do Hordy!

Heakler 20.10.2017 15:52

Ještě k tomu dodám otázku pro WoWFan tým, plánujete přidat možnost úpravy příspěvků? Dík.

Esperanta 20.10.2017 21:52

@Heakler Taky bych ráda. Myslím, že jsme to snad i navrhovali ale ještě se na to podívám, zda to někde máme. Štve mě, když napíšu komentář a mám tu nějakou chybu a pak ji nemohu opravit.

Heakler 21.10.2017 15:38

@Esperanta Právě. Sice si to přečtu než to odešlu ale i přesto nějaký chyby najdu až v odeslaném příspěvku Takže takovou možnost úpravy bych určitě uvítal..

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet